گوشی سامسونگ و گوشی هوآوی از شناخته‌شده‌ترین نام‌ ها، در زمینه گوشی‌ های هوشمند هستند. تقریباً هر سال، گوشی‌ های پرچمدار این دو برند از قدرتمند‌‌ترین‌ ها‌ی بازار بزرگ اسمارت‌فون‌ ها به حساب می‌آیند. درواقع هنگامی‌ که با مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا مواجه هستیم، انتخاب کار مشکلی است. سال‌ هاست که کمپانی Huawei گوشی‌ های سری Mate را برای رقابت با سری Note کمپانی Samsung به بازار عرضه می‌کند. در واقع در جنگ پرچمداران سری P هوآوی رقیب سری S سامسونگ و سری Mate هوآوی رقیب Note سامسونگ هستند. در سال‌ های اخیر کمپانی‌ های چینی در رابطه با دوربین‌ های گوشی‌ های هوشمند به پیشرفت‌ هایی فوق‌العاده‌ دست پیدا کرده‌اند. زمانی در زمینه دوربین، رقابت فقط بین دو برند سامسونگ و اپل بود. ولی Huawei و اخیراً Xiaomi کاملاً قاعده بازی را عوض کرده‌اند. اکنون رقابت در بازار پرچمداران بسیار نزدیک است و مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، مقایسه بین دو تا از بهترین‌ هاست.

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، طراحی و صفحه‌نمایش

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، طراحی و صفحه‌نمایش

هر دو گوشی Mate 40 pro Huawei و Note 20 Ultra Samsung Galaxy گوشی‌ های بزرگ با طراحی‌ های مدرن و جدید هستند. هنگام مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا یک نکته مشخص است. درصورتی‌ که گوشی‌ های بزرگ و قالب فبلتی را دوست نداشته باشید، این گوشی‌ ها انتخاب چندان مناسبی برای شما نیستند. ولی برای دوستداران صفحه‌نمایش بزرگ، هر دو گوشی میت 40 پرو و نوت 20 اولترا انتخاب‌ هایی ارزنده هستند. طراحی پنل جلویی هر دو گوشی تقریباً تمام پوشیده با صفحه‌نمایشی دارای خمیدگی در کناره‌ ها است. خمید‌گی کناره‌ ها در میت 40 پرو بیشتر بوده و بریدگی سلفی و حسگر عمق، در گوشه چپ صفحه‌نمایش قرار دارد .حال آنکه دوربین سلفی در گلکسی نوت 20 اولترا به‌صورت حفره‌ای کوچک در بالای پنل است.

پنل پشتی در هر دو گوشی، طراحی کاملاً متفاوتی دارد. برجستگی ماژول دوربین در پنل پشتی نوت 20 اولترا به وضوح بیرون زده و در گوشه قرار گرفته است. در صورتی‌ که ماژول دایره‌ای دوربین میت 40 پرو با دوربین‌ های ساخت LEICA بیرون‌زدگی خیلی کمتری دارد و بسیار تاثیرگذارتر است. پنل پشتی گلکسی Note 20 Ultra، از طراحی جدیدی بهره می‌برد که Samsung در بسیاری از پرچمداران جدیدش از مشابه آن استفاده می‌کند. با استفاده از طراحی هوشمندانه سامسونگ، بیرون‌زدگی دوربین Note 20 pro تبدیل به عاملی برای زیبایی بیشتر پنل پشتی شده است. هر دو گوشی با استفاده از شیشه محافظت می‌شوند که البته شیشه محافظ پنل پشتی مات است و اثر انگشت و چربی به این راحتی‌ ها روی آن نمی‌ماند. سامسونگ نوت 20 پرو با استفاده از Corning Gorilla Glass victus محافظت می‌شود، ولی هوآوی نوع محافظ را مشخص نکرده است.

کیفیت صفحه‌نمایش هر دو مدل گوشی بسیار خوب و بهتر از اکثر رقبا است. گوشی میت 40 پرو از پنل OLED ۶.۷۶ اینچی و حداکثر رفرش‌ریت ۹۰ هرتز بهره‌مند است. صفحه‌نمایش بیش از ۹۴٪ پنل جلویی را اشغال کرده است. یعنی در عمل Huawei توانسته تجربه یک پنل جلویی تمام‌صفحه را به بهترین حالت ممکن در Mate 40 Pro به نمایش بگذارد. رقیب تولید Samsung هم البته با یکی از بهترین نمایشگر‌ های دنیا با دست پر به میدان آمده است. پنلOLED ۶.۹ اینچی با تکنولوژی Dynamic AMOLED 2X و رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی واقعاً نمایشگری فوق‌العاده است. رنگ‌ های بسیار زنده و روشنایی بسیار بالای این نمایشگر تجربه کاربری جذابی برایتان ارمغان می‌آورد. البته نمایشگر note 20 ultra، کمتر از ۹۲٪ پنل جلویی را اشغال کرده است و در این زمینه نسبت به Mate 40 pro کمی عقب‌تر است. ولی در مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، نمایشگر سامسونگ رتبه بالاتری از مدل هوآوی دارد. قلم S Pen در مدل‌ های سری note سامسونگ، یکی از قابلیت‌ های اختصاصی و بسیار کارآمد این گوشی‌ هاست. note 20 ultra هم، یک کشوی ذخیره‌سازی برای قلم S Pen دارد. یادداشت برداشتن یا علامت زدن روی یک صفحه با استفاده از S Pen سامسونگ، بسیار راحت و جذاب است.

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، سیستم عامل و قابلیت‌ های نرم‌افزاری

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، سیستم عامل و قابلیت‌ های نرم‌افزاری

هنگامی‌ که هریک از دو گوشی Mate 40 pro  یا Note 20 Ultra را در دست می‌گیریم، با رابط‌‌ های کاربری متفاوتی روبرو می‌شویم که دارای جذابیت‌ های بصری و امکانات زیادی هستند. رابط کاربری میت 40 پرو EMUI 11 و مبتنی بر اندروید ۱۰ است. رابطی با طراحی گرافیکی جذاب و کمی کلاسیک و البته غنی از گزینه‌ های شخصی‌سازی است. در مقابل گوشی نوت 20 اولترا از رابط مشهور One UI استفاده می‌کند که رابطی روان همراه با امکان‌ هایی برای شخصی‌سازی است. در مقام مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، هر دو دارای رابط روان و امکانات مناسبی هستند. از نظر جذابیت بصری هم، تفاوت بیشتر به سلیقه افراد برمی‌گردد.

وقتی صحبت از قابلیت‌ های نرم‌افزاری به میان می‌آید، پشتیبانی از سرویس‌ های گوگل نقش بزرگی در گوشی‌ های اندرویدی دارد. در عمل محبوبیت گوشی‌ های اندرویدی برای بسیاری از کاربران، به‌خاطر پشتیبانی کامل این گوشی‌ ها از سرویس‌ های محبوب گوگل بود. متأسفانه بعد از تحریم هوآوی، بسیاری از سرویس‌های Google، مثل play Store و Google Map در گوشی‌ های ساخت Huawei کار نمی‌کند. هر چند جانشین‌ های خوبی برای آن‌ها وجود دارد. انواع سرویس‌ های دانلود اپلیکیشن‌ های اندرویدی هر روز قدرتمندتر می‌شوند. AppGallery جانشین پلی‌استور در رابط کاربری هواوی هم هر روز غنی‌تر شده و کمبود play Store کمتر به چشم می‌آید. همچنین انواع اپلیکیشن‌ های مسیریاب و نقشه کارآمد جای خالی Google Map را پر می‌کند. اما نمی‌شود به مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا پرداخت و این تفاوت بزرگ را در نظر نگرفت.

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، سخت‌افزار

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، سخت‌افزار

گوشی‌ های پرچمداری مثل Mate 40 pro و Note 20 ultra سخت‌افزار‌ هایی بسیار قدرتمند دارند. این گونه گوشی‌ ها به‌ قدری سریع هستند که تقریباً غیرممکن است هنگام انجام کار های روزانه و مولتی‌ ‌تسکینگ تفاوت محسوسی بین آن‌ ها پیدا شود. حتی به‌ راحتی می‌توانند نقش یک گوشی گیمینگ را ایفا کنند. در‌ واقع سخت‌افزار‌ های آن‌ها با پیشبینی نیاز‌ های سه تا چهار سال آینده طراحی شده است. این بدین معنی است که در صورت خرید هر یک از این دو گوشی، تا حداقل سه یا چهار سال احتمالاً افت سرعتی حس نمی‌کنید. در عمل مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، مقایسه بین قوی‌ترین تراشه‌ های تولید2020 است.

گوشی نوت 20 اولترا با دو تراشه اصلی متفاوت در مدل جهانی یا (global) و مدل مخصوص بازار آمریکا تولید شده است. در ایران نیز همان مدل جهانی موجود است. این مدل از تراشه Exynos 990 که با تکنولوژی (7nm+) تولید شده استفاده می‌کند. وظیفه پردازش‌ های گرافیکی بر عهده پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11 است. گلکسی Note 20 Ultra در یک مدل با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و یا مدل با ۱۲ گیگابایت رم و انتخاب بین ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ در بازار موجود است. در حال‌ حاضر ۱۲ گیگابایت رم یک انتخاب کاملاً دوراندیشانه است. نوت ۲۰ اولترا از درگاه microSDXC هم پشتیبانی می‌کند و شما به‌راحتی می‌توانید فضای ذخیره‌سازی آن را افزایش دهید. برای مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا بهتر است، ابتدا نگاهی هم به مشخصات Mate 40 Pro بیندازیم.

قلب تپنده‌ ی گوشی هوآوی Mate 40 Pro، تراشه Kirin 9000 5G است. این تراشه با تکنولوژی (5 nm) تولید شده است و شایسته عنوان سریع‌ترین تراشه اندرویدی 2020 است. در این تراشه وظیفه پردازش گرافیکی (GPU) بر عهده تراشه Mali-G78 MP24 است. بر اساس بررسی وبسایت notebookcheck روی دو تراشه گرافیکی Mali-G78 MP24 و Mali-G77 MP11، تراشه گرافیکی میت 40 پرو حدود ۵۰٪ سریع‌تر از مدل Mali-G77 MP11 در نوت 20 اولترا است.البته در همان بررسی عملکرد هر دو تراشه در گیم‌ های مختلف بررسی شده است. در حال حاضر تقریباً هیچ گیمی وجود ندارد که Mali-G77 در اجرای آن در بالاترین تنظیمات گرافیکی دچار مشکل باشد. باید گفت انتخاب Mali-G78 MP24 در میت 40 پرو انتخابی آینده‌نگرانه است. میت 40 پرو با مدل‌ هایی با ۸ گیگابایت رم فوق‌العاده سریع و حافظه داخلی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت در بازار موجود است. امکان افزایش حافظه داخلی در میت 40 پرو با استفاده از (Nano Memory) موجود است. در مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، درمجموع سخت‌افزار میت 40 پرو عملکردی سریع‌تر از نوت 20 اولترا دارد. ولی هر دوی این گوشی‌ ها به اندازه‌ای سریع هستند، که مطمئناً سرعت مسئله شما نخواهد بود.

مقایسه دوربین‌ های هوآوی میت 40 پرو و سامسونگ نوت ۲۰ اولترا

مقایسه دوربین‌ های هوآوی میت 40 پرو و سامسونگ نوت ۲۰ اولترا

انتخاب بین دو پرچمدار کار آسانی نیست، هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ هایی دارند که با دیگری متفاوت است. در واقع باید ببینید امکانات کدام گوشی متناسب با نیاز شماست. اگر دنبال یک گوشی خوب برای عکاسی باشید Note 20 ultra مناسب‌تر است یا Mate 40 Pro؟ هر دو گوشی دوربین‌ هایی فراتر از انتظار را دارند. هر دو از زوم اپتیکال و بسیاری امکانات دیگر بهره می‌گیرند. وب‌سایت معتبر DxOmark، دوربین گوشی هوآوی Mate 40 Pro را به بهترین دوربین گوشی سال ۲۰۲۰ معرفی می‌کند. اما در عمل کدام دوربین بیشتر به کار می‌آید؟ برای بررسی دقیق‌تر مشخصات دوربین‌ های این دو گوشی را بررسی می‌کنیم.

دوربین اصلی میت 40 پرو رزولوشن ۵۰ مگاپیکسلی دارد. نکته خاص این سنسور این است که با ابعاد 1/1.28” بزرگترین سنسور استفاده شده در یک گوشی همراه به شمار می‌رود. این سنسور از تکنولوژی تتراسل استفاده می‌کند. در تکنولوژی تتراسل با استفاده از هر ۴ پیکسل یک پیکسل مجازی بزرگتر شکل می‌گیرد، این کار در عمل سایز موثر پیکسل را افزایش داده و باعث بالا رفتن کیفیت می‌شود. در نتیجه به صورت استاندارد عکس‌ های ثبت شده توسط دوربین اصلی Mate 40 Pro، با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ثبت می‌شوند. کیفیت این عکس‌ ها در تمام شرایط نوری واقعاً خوب است. حتی در شب عکس‌ های ثبت‌ شده در حالت استاندارد به‌ قدری کیفیت دارند که معمولاً نیاز به استفاده از حالت شب نیست. اما سامسونگ از سنسور اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی استفاده می‌کند. گلکسی Note 20 Ultra سنسور 1/1.33” اینچی دارد، یعنی کمی کوچک‌تر از سنسور رقیب. در این سنسور از تکنولوژی نوناسل استفاده شده است. در تکنولوژی نوناسل هر ۹ پیکسل مجاور با هم ترکیب شده و یک پیکسل با سایز بزرگ‌تر می‌سازند. در نتیجه عکس‌ های ثبت شده با دوربین اصلی Note 20 Ultra هم، در حالت استاندارد با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل ثبت می‌شوند. عکس‌ های نوت 20 اولترا نیز کیفیت بسیار بالایی دارند؛ کیفیت این عکس‌ ها در نور روز واقعاً خوب است ولی در نور کم بهتر است از حالت شب استفاده شود. بنابراین اگر در مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا بخواهیم به دوربین‌ های اصلی نمره دهیم، مدل هوآوی با فاصله کمی نمره بیشتری می‌آورد.

هر دو گوشی دوربین‌ های دیگری هم دارند که چون فاصله زیادی از نظر کیفیت با هم ندارند، در مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا فقط به نکات مهم آن‌ها اشاره می‌کنیم. هر دو دوربین قابلیت 5x زوم اپتیکال دارد. دوربین سامسونگ از قابلیت زوم هیبرید 50x هم دارد، هر چند خیلی کاربردی نیست. دوربین اولترا واید میت 40 پرو نسبت به سامسونگ کیفیت بالاتری دارد ولی زاویه دید دوربین اولترا واید نوت 20 اولترا خیلی بیشتر (خیلی وایدتر) از رقیبش است.

در فیلمبرداری نیز هر دو گوشی عملکردی بیشتر از انتظار از خود نشان داده و هیچ ایرادی به تصویر آن‌ها نمی‌توان گرفت. در کل در مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا، دوربین Mate 40 Ultra نمره‌ ی بالاتری می‌گیرد.

نتیجه گیری

مقایسه میت 40 پرو با نوت 20 اولترا و انتخاب یکی از این دو گوشی کار آسانی نیست. هر دو گوشی از قوی‌ترین پرچمدار های بازار هستند و نقاط قوت و ضعف خود را دارند. از نظر بعضی از قابلیت‌ های سخت‌افزاری و دوربین Mate 40 Pro نسبت به Note 20 Ultra برتری نسبی دارد. ولی نبود سرویس‌ های گوگل، نقطه ضعف بزرگی برای میت 40 پرو است. مسئله‌ای که با توجه به مزیت‌ های سخت‌افزاری میت 40 پرو، بسیاری از کاربران با آن کنار می‌آیند، در واقع انتخاب بین با گوگل یا بدون آن، است. در نهایت باید گفت که ارزش خرید هر دو گوشی با توجه به قیمت بسیار زیاد آن‌ها نسبتاً بالا ارزیابی می‌شود.