مقایسه‌ای تکراری اما همچنان مبهم و پر از اختلاف نظر. احتمالاً اگر چند سال پیش از شما می‌پرسیدند گوشی سامسونگ بهتر است یا هواوی بدون معطلی رأی به برتری کیفیت سامسونگ می‌دادید. مدتی بعد هم باوری پررنگ شکل گرفت که گران‌تر بودن سامسونگ را به اعتبار بیشترش در بازار نسبت می‌داد. اما حالا می‌دانیم که نه سامسونگ برتری قطعی دارد و نه هواوی لزوماً ارزان‌تر است! هر دو کمپانی در سال‌های اخیر محصولات درخشانی در رده‌های مختلف قیمتی عرضه کرده‌اند و از قوی‌ترین رقبای دنیای فناوری محسوب می‌شوند. در این متن سعی داریم با در نظر داشتن کلاس‌های متفاوت قیمتی، به مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی بپردازیم. در ادامه با نگاهی به تاریخچه و بررسی مشخصات گوشی‌های سامسونگ و هواوی در سال‌های اخیر با شما خواهیم بود.

مقایسه گوشی های سامسونگ و هواوی از آغاز

مقایسه گوشی های سامسونگ و هواوی از آغاز

همه می‌دانیم که برند سامسونگ از هواوی قدیمی‌تر است و این کمپانی مطرح کره‌ای سال‌های بسیار زیادی‌ست که در طراحی گوشی‌های موبایل، عملکردی پویا و نوآورانه داشته است. طراحی اولین گوشی موبایل سامسونگ با عنوان SGH-100 به سال 1988 بر می‌گردد. در حالی که شرکت چینی هواوی اولین گوشی موبایلش به اسم C300 را در سال 2004 وارد بازار کرد.

واقعیت این است که هواوی در این سال‌ها رشدی فراتر از انتظار داشت و به خوبی جای خودش را در بازار باز کرد. همین باعث شد که الان هواوی یکی از قدرترین رقبای سامسونگ باشد و چالش‌های بزرگی برای سازندگان مطرح موبایل به‌ وجود بیاورد. طبیعتاً مقایسه سامسونگ و هواوی بین اولین گوشی‌های آن‌ها هیچ معنایی ندارد. چرا که اولین گوشی هواوی حدود 16 سال بعد از SGH-100 سامسونگ طراحی شده و قطعاً تفاوت‌های فاحشی با آن دارد، اما مقایسه گوشی‌‌های سامسونگ و هواوی را با بررسی عملکردشان از بعد از ظاهر شدن چینی‌ها در میدان تلفن همراه ادامه می‌دهیم.

مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در اوایل عرضه هواوی

هواوی در سال‌های اول فعالیتش گوشی‌های چندان توانمندی ارائه نکرد. در واقع کمپانی‌های مطرح آن زمان با گوشی‌هایی نسبتاً معمولی و قیمت‌شکن مواجه شدند که حتی تصور چنین پیشرفت و ارتقاء چشم‌گیری را از بین می‌برد. اما باید پذیرفت که یکی از بخش‌های موفقیت هواوی مدیون همین کنترل قیمت در اوایل فعالیتش بود. گرچه چینی‌ها حتی بعد از طراحی و عرضه اولین گوشی پرچم‌دارشان هم تا حد زیادی بازار گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تر را مورد هدف قرار دادند.

محصولات شرکت سامسونگ هم در اوایل معرفی گوشی هواوی با عنوان پرچم‌دار فاصله داشتند. با این‌حال تفاوت قیمت پررنگی بین گوشی‌های این دو کمپانی به چشم می‌خورد. سامسونگ جای خود را باز کرده بود و طرفداران زیادی داشت که با اعتماد به کیفیت گوشی‌های سامسونگ، حاضر به ترک برند انتخابی خود نبودند.

ظهور اندروید در گوشی‌های سامسونگ و هواوی 

درست با پیدایش اندروید و معرفی اولین پرچم‌دارها، مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی معنا پیدا کرد و تبدیل به رقابتی مهم شد. رقابتی که در آن زمان سامسونگ برنده قطعی آن بود، اما حالا کره‌ای‌ها تنها با تلاش‌های زیاد و تغییر در استراتژی طراحی گوشی‌هایشان می‌توانند جایگاه خود را در برابر خطرهای هواوی حفظ کنند. 

سال 2009 گوشی‌های سامسونگ و هواوی هر دو به دنیای بسترهای نرم‌افزاری اندروید مهاجرت کردند. اولین گوشی گلکسی سامسونگ با عنوان Galaxy I7500 معرفی شد که به اندروید 1.5 و یک نمایشگر 3.2 اینچی لمسی خازنی امولد (AMOLED) مجهز بود. با این اوصاف مشخص است که I7500 اولین پرچم‌دار جدی سامسونگ محسوب می‌شود. بعد از حدود 5 ماه در سمت دیگری از آسیا چینی‌ها اولین گوشی هواوی مجهز به اندروید 1.5 را با عنوان U8220 وارد رقابتی تازه کردند.

اولین گوشی اندرویدی هواوی از نمایشگر 3.5 اینچی لمسی خازنی TFT بهره‌مند بود و طبیعتاً با پرچم‌دار تازه کره‌ای‌ها اختلاف زیادی داشت. در واقع U8220 اصلاً پرچم‌دار نبود و صرفاً لباس جدید اندرویدی گوشی‌های موبایل را به تن کرده بود. قیمت 230 یورویی نمونه چینی در برابر بهای 410 یورویی پرچم‌دار کره‌ای، خود گواهی بر همین تفاوت سطح در مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی بود. اما چینی‌ها اولین پرچم‌دار خود را در 2012 با عنوان Ascend P1 وارد بازار کردند که نقطه شروع مهمی برای شرکت هواوی بود.

اولین پرچم‌دار چینی‌ها و آغاز رقابت جدی سامسونگ و هواوی

اولین پرچم‌دار چینی‌ها و آغاز رقابت جدی سامسونگ و هواوی

اولین پرچم‌دار هواوی زمانی ارائه شد که سامسونگ بعد از موفقیت چشمگیر Galaxy S2 نسل سوم سری S را با عنوان گلکسی S3 به دنیا معرفی کرده بود. جایی که مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی کم‌کم به چالشی جدی برای کره‌ای‌ها تبدیل شد. هر دو گوشی از پنل‌های سوپر امولد (Super AMOLED) بهره می‌بردند. گلکسی s3 به نمایشگری 4.8 اینچی و رقیب چینی به گزینه 4.3 اینچی مهجز بودند و هر دو گوشی از دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی بهره می‌بردند. جایی که مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی به پایین‌ترین اختلاف قیمت تا آن زمان رسید و این دو محصول تنها حدود 20 یورو تفاوت قیمت داشتند.

لازم است اشاره کنیم که هواوی قبل از ارائه گوشی Ascend P1 در سال 2011 محصولی تحت عنوان U8660 یا هواوی آنر را وارد بازار چین کرده بود. این گوشی آغاز فعالیت لاین آنر بود که بعد از ورود به بازار جهانی جایگاه مجزایی به خود اختصاص دارد. امروزه محصولات آنر طرفداران خاص خودش را دارد و جایگاهی ثابت در بازار گوشی‌های اقتصادی یا میان‌رده برای خود باز کرده است.

از سال 2012 تا امروز حدود 9 سال می‌گذرد. البته پیشرفت دنیای تکنولوژی و گجت‌ها آن‌قدر سریع و چشمگیر بوده که می‌توان این 9 سال را معادل 90 سال در نظر گرفت. اتفاقات بسیار زیادی در این مدت افتاده و هر دو برند سامسونگ و هواوی برای پیروزی در رقابت بازار به تلاش‌های گوناگون زیادی دست زده‌اند. خصوصاً در سال‌های اخیر سامسونگ برای کنترل فاکتور قیمت و حفظ کاربران میان‌رده، این لاین را گسترش داده و دائماً نمونه‌های متنوعی را وارد بازار می‌کند.

برای مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی به‌طور کلی و در سال‌های اخیر به سراغ رده‌بندی این گوشی‌ها می‌رویم. گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ در دو سری گلکسی S و گلکسی Note و گلکسی Z معرفی می‌شوند. پایین‌رده و میان‌رده‌های چینی‌ها در یکی از گروه‌های گلکسی J، M و A طبقه‌بندی می‌شوند. ‌هواوی پرچم‌دارهایش را با یکی از عناوین Mate یا P معرفی می‌کند. 

پایین‌رده و میان‌رده‌های چینی‌ها هم در دسته‌های Y یا Nova قرار می‌گیرند. هنوز هم خیلی‌ها تصور می‌کنند هواوی در طراحی گوشی‌های رده‌پایین‌تر تخصص دارد. اما باید این واقعیت را پذیرفت که چینی‌ها خیلی اوقات در سال‌های اخیر پرچم‌دارهای سامسونگ و دیگر برند‌های مطرح را پشت سر گذاشته‌اند. در ادامه برای مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی نگاهی به رده‌های مختلف این دو مبارز قدرتمند و ویژگی‌های اصلی آن‌ها خواهیم داشت.

مشخصات گوشی‌های سامسونگ در رده‌های میانی و اقتصادی

سامسونگ در سال‌های اخیر تمرکز گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی را بر روی سری‌های گلکسی A و M گذاشته است. گلکسی A یکی از پرتنوع‌ترین سری‌های سامسونگ است که رده قیمتی گسترده‌ای را پوشش می‌دهد. گوشی‌های سری a خصوصاً نمونه‌های گران‌قیمت‌تر اغلب به پنل‌های نمایشگر اولد (OLED) مجهزند که طبیعتاً برای یک گوشی میان‌رده نقطه قوت پررنگی محسوب می‌شود. نقاط درخشان دیگری که در مشخصات گوشی A51، A71، A52 و A72 به عنوان نماینده‌هایی از میان‌رده‌های اخیر سامسونگ دیده می‌شود، عملکرد دوربین و پردازنده‌های گرافیکی دستگاه است.

مشخصات گوشی‌های سامسونگ در رده‌های میانی و اقتصادی

در طرف دیگر گوشی‌های سری M سامسونگ اغلب محوریتی بر مصرف انرژی دارند و برای افرادی که از حمل همیشگی شارژر و پاوربانک ناراضی‌اند، گزینه‌های بسیار مناسبی خواهند بود. از بهترین گوشی‌های اخیر سری M می‌توان به گلکسی M51، M31، M31s و M21 اشاره کرد. در این میان، گوشی M51 با یک باتری 7000 mAh یکی از درخشان‌ترین گوشی‌های باتری‌محور محسوب می‌شود. باید گفت که سامسونگ خصوصاً در یکی دو سال اخیر در طراحی گوشی‌های میان‌رده گیمرها را یکی از اصلی‌ترین مخاطبان هدف خود قرار داده است. به همین دلیل در مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در بخش میان‌رده‌ها، پردازنده‌های گرافیکی قوی‌تری در محصولات کره‌ای‌ها دیده می‌شود.

مشخصات گوشی‌های هواوی در کلاس اقتصادی و میان‌رده

طراحی گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی هواوی در مقایسه با سامسونگ اغلب با تنوع و ظرافت بالاتری همراه است. میان‌رده‌ها و اقتصادی‌های هواوی در سری Y و Nova طبقه‌بندی می‌شود. باید بگوییم این باور که میان‌رده‌های هواوی در مقایسه با سامسونگ قابلیت‌های بیشتر و قیمت پایین‌تری دارند، حدأقل در زمان حاضر چندان درست نیست. واقعیت این است که مقایسه سامسونگ و هواوی در این بخش هیچ برتری مطلقی را نشان نمی‌دهد. هر یک از این محصولات نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارند که امکان برد قطعی را از بین می‌برد.

در کنار طراحی جذاب و نسبتاً مدرن، میان‌رده‌ها و پایین‌رده‌های هواوی توانِ پردازشیِ مناسبی در مقایسه به قیمتشان به نمایش می‌گذارند. در واقع مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در گوشی‌های خوش‌قیمت و اقتصادی، خیلی وقت‌ها با برد هواوی در سرعت عملکرد گوشی همراه است. از طرفی در بررسی گوشی‌های هواوی با تنوع خیلی بالایی روبه‌رو هستیم. گرچه اخیراً سامسونگ برای حفظ جایگاهش تنوع روزافزونی از میان‌رده و پایین‌رده‌ها ارائه می‌دهد و نتیجتاً این اختلاف یا برتری هواوی را به حداقل می‌رساند.

به‌طور کلی هواوی در طراحی گوشی‌های پایین‌رده در طراحی و مشخصات سخت‌افزاری عملکرد بسیار خوبی دارد. در واقع کمتر محصولی در این برند پیدا می‌کنید که مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و البته جذابیت گوشی در مقایسه با قیمت محصول به‌صرفه نباشد. لازم است بگوییم که اگر تابه‌حال کاربر برندهای دیگر بوده‌اید و نگران ناآشنایی با فضای گوشی‌های هواوی هستید، رابط‌های کاربری در این محصولات آن‌قدر روان و ساده هستند که به‌سرعت به آن عادت کنید.

از بهترین گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده کمپانی هواوی در یکی دو سال اخیر می‌توان به گوشی Y9s، Nova 7i، Y9a، Y8p، Y6s اشاره کنیم. هر یک از این گوشی‌ها در کنار طراحی جذاب و مدرنشان، ویژگی‌های خاص دیگری هم دارند که در مقایسه با قیمت گوشی‌ها بسیار ارزنده است. 

مقایسه دوربین سامسونگ و هواوی در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی

در این قسمت از مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی، کفه ترازو به نفع کره‌ای‌ها پایین می‌آید. واقعیت این است که در محصولات میان‌رده و خصوصاً پایین‌رده‌ها دوربین‌های خیلی موفق و درخشانی وجود ندارد. اما به‌هرحال سامسونگ در این رده‌ها عملکرد بهتر و موفق‌تری دارد. هواوی و سامسونگ در یکی دو سال اخیر میان‌رده‌ها و حتی گوشی‌های خیلی ارزان‌قیمت را به دوربین‌های چندگانه مجهز کرده‌اند تا احساس خوبی در کاربران قشر متوسط جامعه ایجاد کنند. به‌طور کلی مدرن‌سازی و ایجاد تنوع در این رده‌ها در ابتدا در گوشی‌های هواوی اعمال شد و نهایتاً کره‌ای‌ها برای حفظ بازار، چاره‌ای جز ورود به آن نداشتند. 

همان‌طور که گفتیم در مقایسه گوشی‌‌های سامسونگ و هواوی در بخش دوربین‌های میان‌رده، کره‌ای‌ها موفق‌تر ظاهر شده‌اند. از بین موفق‌ترین این محصولات در سال‌های اخیر باید به گوشی سامسونگ A21s، A31، A71 و S20 FE اشاره کرد. در سمت دیگر گوشی‌های هواوی Y8s، Y8s و Nova 7i با در نظر داشتن قیمت آن در عکاسی رضایت‌بخش‌اند. 

باید توجه داشت که کمیت لنزهای دوربین ابداً به معنی کیفیت بالاتر عکاسی نیست. باید پذیرفت که در گوشی‌های اقتصادی گاهی این ویژگی صرفاً برای ایجاد جذابیت است و ابزاری برای شعارهای تبلیغاتی محسوب می‌شود که نتیجتاً تأثیرات چندان درخشانی ندارد. با این‌حال گوشی‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم، عملکرد نسبتاً خوبی دارند و البته مقایسه دوربین سامسونگ و هواوی در گوشی‌های نسبتاً ارزان‌تر با برتری برند کره‌ای همراه است.

مقایسه گوشی های پرفروش میان رده سامسونگ و هواوی

در این بخش قصد داریم تا به بررسی دو مدل از گوشی های سامسونگ و هواوی بپردازیم که جزو گوشی های میان رده و پرفروش هر دو شرکت شرقی می باشند. برای این مقایسه از بین گوشی های میان رده سامسونگ، گوشی گلکسی A53 5G را انتخاب کرده ایم که طبق آمارهای رسمی و غیر رسمی جزو محصولات پرفروش و پرطرفدار این شرکت کره ای است و برای مقایسه از شرکت هواوی نیز گوشی هواوی نوا 10 را انتخاب کرده ایم.

هر دوی این گوشی ها در رنج قیمتی 300 تا 400 دلار قرار دارند و با توجه به مشخصات آنها دارای ارزش خرید خوبی هستند. به همین علت جزو گوشی های پرفروش این دو کمپانی تولید کنند گوشی موبایل نیز محسوب می شوند. گوشی سامسونگ a53 نه تنها از لحاظ طراحی زیبا می باشد بلکه صفحه نمایش بکار رفته در آن نیز مناسب و خوب می باشد و از قدرت پردازشی قابل قبولی برخوردار می باشد البته باید این را اذعان کرد که قدرت پردازشی این گوشی بیشتر از نیاز اکثر افرادی است که این گوشی را خریداری می کنند.

در سوی دیگر گوشی هواوی نوای 10 قرار دارد که از صفحه نمایش OLED و سیستم عامل هارمونی 2.0، ماژول دوربین اصلی 3 گانه قدرتمند و چیپست اسنپدراگون 778G به همراه باتری 4000 میلی آمپری استفاده می کند. این گوشی طی بررسی های انجام گرفته عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش گذاشته است.

مدل گوشی
گوشی گلکسی A53 5G
گوشی هواوی Nova 10
صفحه نمایش
سوپر امولد
OLED
چیپست
اگزینوس 1280
اسنپدراگون 778G
سیستم عامل
اندروید 12
هارمونی (چین)
دوربین اصلی
دوربین عریض 64 مگاپیکسل
 دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل
دوربین ماکرو 5 مگاپیکسل
دوربین تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی
دوربین عریض 50 مگاپیکسلی
دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی
دوربین تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی
دوربین سلفی
32 مگاپیکسل
60 مگاپیکسل
باتری
5000 میلی آمپر
4000 میلی آمپر

پرچم‌دارهای سامسونگ

گوشی‌های پرچم‌دار در واقع سرآمد تمام پیشرفت‌ها و نوآوری‌ها و البته نتیجه تلاش بهترین مهندسین کمپانی‌های سازنده هستند. به همین دلیل هر دو برند در این زمینه درخشان و ستودنی‌ عمل می‌کنند. طبیعتاً در این قسمت از مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی هم هر کمپانی در طراحی هر یک از گوشی‌های پرچم‌دارش، برتر ظاهر می‌شود.

پرچم‌دارهای سامسونگ در سری‌های گلکسی S و گلکسی Note و نمونه Z معرفی می‌شوند. در این بین سری اس و نوت سامسونگ اغلب از پیشروترین و پرطرفدارترین گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آیند. کره‌ای‌ها تقریباً تمام گوشی‌های پرچم‌دار سال‌های اخیر را با پردازنده‌های Exynos معرفی کردند. در قسمت‌های بعدی از مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی شما را با تفاوت در ویژگی‌های سخت‌افزاری این دو کمپانی آشنا خواهیم کرد.

یکی از نقاط قوت پرچم‌دارهای سامسونگ که البته در بخش میان‌رده‌ها هم اغلب به چشم می‌خورد، نمایشگرهای قدرتمند و کم‌نظیر است. آخرین سری گلکسی S با اعضای خانواده S21 در سال جاری ارائه شد. سرآمد این خانواده یعنی S21 Ultra از چیپ‌ست پردازشی 5 نانومتری Exynos 2100 و نمایشگر Dynamic AMOLED X2 بهره برده است. دوربین‌های پنج‌گانه قدرتمند یکی از نقاط قوت مهم S21 اولترا است که در ادامه آن را با پرچم‌دارهای هواوی مقایسه خواهیم کرد. باید بگوییم که گلکسی Note 20 و خانواده گلکسی S20 خصوصاً گوشی s20 اولترا هم در حال حاضر از بهترین پرچم‌دارهای محبوب بازار هستند.

بالارده‌های هواوی؛ فراتر از انتظار

هواوی در سال‌های اخیر در طراحی گوشی‌های بالارده خصوصاً در بخش دوربین با جهش‌های کم‌نظیری همراه بود. چینی‌ها در طراحی Mate 10 برای اولین بار از یک پردازنده اختصاصی عصبی یا NPU استفاده کردند. حرکتی که پیش از هرچیز چشم‌اندازی برای پیشرفت‌های خارق‌العاده هوش مصنوعی در گوشی‌های هوشمند را ارائه می‌داد.

پرچم‌دارهای هواوی در یکی از گروه‌های Mate و P طبقه‌بندی می‌شوند. آخرین شاهکارهای هواوی در 2020 خانواده Mate 40 و P40 بود که خصوصاً در نسخه‌های پرو و پروپلاس ویترینی کم‌نظیر از پیشرفت‌های دنیای تکنولوژی را به نمایش گذاشت. چینی‌ها در طراحی گوشی‌های هوشمند این کمپانی اغلب از چیپ‌ست‌های مدیاتک و Kirin HiSilicon بهره می‌برند که در ادامه مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی عملکرد آن‌ها را در برابر رقبای کره‌ای می‌سنجیم.

با این‌که هواوی در زمینه‌های سخت‌افزاری عملکرد بسیار خوبی دارد اما بالارده‌های این کمپانی در بخش تأمین انرژی اغلب از نمونه‌های سامسونگ عقب‌تر می‌مانند. اما بررسی دقیق‌تر پردازنده‌ها و مقایسه دوربین سامسونگ و هواوی در گوشی‌های بالارده، نشانگر برتری کدام یک از رقبای سرسخت میدان نبرد اسمارت‌فون‌ها خواهد بود؟

مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در عملکرد پردازشی

همان‌طور که گفته شد سامسونگ در گوشی‌های پرچم‌دار اغلب از نسخه‌های متفاوت پردازنده‌های Exynos استفاده می‌کند. اما مشخصات گوشی‌های سامسونگ میان‌رده و اقتصادی گاهی با نمونه‌های مختلف Snapdragon Qualcomm هم معرفی می‌شود. در سمت دیگر هواوی در گوشی‌های پرچم‌دار و اغلب میان‌رده‌ها از نسخه‌های گوناگون چیپ‌ست‌های Kirin بهره می‌برد و گاهی در گزینه‌های اقتصادی و بعضی از میان‌رده‌ها از پردازنده‌های Mediatek استفاده می‌کند. 

مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در آخرین نمونه‌های پرچم‌دار در تمام عملیات سخت‌افزاری عملکرد برابری را نشان می‌دهد. در بعضی بخش‌ها Exynos سامسونگ با تفاوتی بسیار جزئی در جایگاه بالاتری قرار می‌گیرد. اما بررسی و طبقه‌بندی عملکرد سخت‌افزاری در وب‌سایت Nanoreview.net (مقایسه دو گوشی تقریباً هم‌رده گلکسی A51 و Y9s)، نمونه‌های میان‌رده و اقتصادی دو کمپانی را تقریباً برابر نشان می‌دهد. البته در برچسب‌های قیمتی پایین گاهی هواوی در سرعت عمل برنده است.

با این‌که پرچم‌دارهای سامسونگ و میان‌رده‌های هواوی گاهی در عملیات پردازشی قوی‌تر ظاهر می‌شوند، این اختلافات اغلب جزئی است. ضمن این‌که هر گوشی یک یا چند محوریت اصلی دارد که در آن قدرتمندتر ظاهر می‌شود. نتیجتاً برای انتخاب محصول بهتر است اول موارد استفاده خود را مد نظر قرار دهید و بعد از بین نمونه‌های متعدد این دو برند، مناسب‌ترین گزینه برای خودتان را انتخاب کنید.

مقایسه دوربین در گوشی‌های پرچم‌دار هواوی و سامسونگ

قبل‌تر در مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در قسمت دوربین میان‌رده و پایین‌رده‌ها، برند کره‌ای را موفق‌تر اعلام کردیم. اما در گوشی‌های پرچم ‌به ‌‌دست اوضاع چه‌طور است؟

مقایسه دوربین سامسونگ و هواوی در بالارده‌ها را در نمونه‌های نسبتاً جدیدتر خلاصه می‌کنیم. به‌طور مثال هواوی Mate 40 pro+ و گوشی سامسونگ S20 Ultra بالارده‌ترین گوشی‌های این دو کمپانی در سال 2020 بودند. نتایج بررسی دوربین گوشی‌ها در سال 2020 هواوی میت 40 پروپلاس را در قالب برترین گوشی برای عکاسی معرفی می‌کند. در واقع هواوی با میت 40 پروپلاس و پرو در رتبه اول قرار می‌گیرد. رتبه بعدی به اپل با آیفون 12 پرومکس می‌رسد و S20 ultra و Note 20 Ultra سامسونگ هم در درجات بعدی قرار می‌گیرند.

بر اساس بررسی و رده‌بندی‌های وب‌سایت Dxomark.com هواوی میت 40 پرو و میت 40 پروپلاس در زمینه عکاسی حتی از گلکسی S21 Ultra هم پیشی می‌گیرند. در واقع جدیدترین و پیشرفته‌ترین پرچم‌دار سامسونگ هم در عکس‌برداری چند قدم عقب‌تر از پرچم‌دارهای هواوی می‌ایستد. با این وجود مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی در پرچم‌دارهای سال‌های گذشته نتایج متفاوت داشت. علی‌الحساب باز هم بهتر است نوع نیاز خود از دوربین را در نظر بگیرید؛ مثلاً پرچم‌دارهای سامسونگ در عکاسی پرتره قدرت خیلی بالایی دارند. 

مقایسه گوشی گلکسی S21 Ultra و گوشی هواوی P50 Pro 

شرکت سامسونگ با ارائه گوشی پرچم دار S21 Ultra تلاش کرده تا تمامی توجهات را به خود جلب کند. این گوشی دارای صفحه نمایش بسیار با کیفیت دانامیک امولد و محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس می باشد. صفحه نمایش فوق از استاندارد IP68 پشتیبانی می کند بدین معنا که در مقابل پاشش آب و گرد و غبار مقاوم می باشد. پردازنده بکار رفته در این محصول از نوع اگزینوس 2100 بوده که قدرت پردازشی بسیار زیادی را به کاربران خود به ارمغان می آورد. 

سیستم عامل بکار رفته در این مدل، اندروید 12 می باشد و از رابط کاربری اختصاص One UI 4.0 بهره می برد. ماژول دوربین 4 گانه متشکل از یک سنسور 108 مگاپیکسلی و یک سنسور فوق عریض 10 مگاپیکسلی، سنسور ماکرو 10 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 12 است. باتری بکار رفته برای این گوشی 5000 میلی آمپری می باشد. در سوی دیگر شرکت هواوی برای اینکه در بازار از رقبای خود عقب نماید گوشی P50 pro را معرفی کرد. این گوشی از نمایشگر OLED بهره می برد. در زمینه نمایشگر، شرکت هواوی می توانست از نمایشگر بهتری با توجه به قیمت این محصول استفاده کند. 

این مدل نیز همانند همتای کره ای خود از استاندارد IP68 بهره می برد که در مقابل پاشش آب و گرد و خاک مقاوم می باشد. چیپست مورد استفاده در گوشی P50 Pro، اسنپدراگون 888 4G است که در بنچ مارک های مختلف توانسته امتیاز قابل قبولی را از خود برجای بگذارد. سیستم عامل استفاده شده در این گوشی هارمونی 2.0 است که هرروز بر تعداد استفاده کنندگان از این سیستم عامل افزوده می شود. در نهایت باتری بکاررفته در این مدل از نوع لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4360 میلی آمپر می باشد. 

مدل گوشی
گوشی P50 pro
گوشی S21 ultra
صفحه نمایش
OLED
داینامیک امولد
سیستم عامل
هارمونی 2.0
اندروید 12
دوربین های اصلی
سنسور عریض 50 مگاپیکسلی
سنسور فوق عریض 64 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 13 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 40 مگاپیکسلی
سنسور عریض 108 مگاپیکسلی
سنسور فوق عریض 10 مگاپیکسلی
سنسور ماکرو 10 مگاپیکسلی
سنسور تشخیص عمق 12 مگاپیکسلی
دوربین سلفی
13 مگاپیکسل
40 مگاپیکسل
باتری
4360 میلی آمپر
5000 میلی آمپر

نتیجه‌گیری؛ سامسونگ یا هواوی؟

نتیجه‌گیری؛ سامسونگ یا هواوی؟

تمام ویژگی‌ها و برتری‌هایی که در مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی به آن‌ها اشاره کردیم، همه چیز را به موقعیتی نسبی تبدیل می‌کند. واقعیت این است که یک جواب کلی به سوالی مثل «سامسونگ یا هواوی؟» مطلقاً اعتباری ندارد. در واقع نیاز شماست که گزینه برتر را معرفی می‌کند. گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی سامسونگ اغلب دوربین‌ها و باتری‌های بهتری دارند اما در طراحی کمی ضعیف‌تر ظاهر می‌شوند. هواوی در همین رده‌ها نمونه‌های متنوع‌تری ارائه می‌دهد که اغلب به پردازنده‌های رضایت‌بخش مجهزند.

پرچم‌دارهای اخیر هواوی پردازنده‌های نسبتاً ضعیف‌تر و دوربین‌های قوی‌تری ارائه می‌دهند. گرچه همه این نتایج با اختلافانی جزئی به ثبت رسیده است. مجموع مشخصات گوشی‌های سامسونگ و هواوی کاملاً به نوع گوشی وابسته است. در نهایت بعد از روشن شدن انتظارات اصلی‌تان از گوشی موبایل، مطالعه مقایسه گوشی‌های سامسونگ و هواوی به طور موردی کمک بزرگی برای انتخاب مناسب خواهد بود. 

منبع: shoptize