سامسونگ همیشه یکی از برندهای پیشروی صنعت لوازم الکترونیکی بوده است که از زمان شروع کارش تا کنون، با توسعه و گسترش، محصولات متنوعی را به بازار عرضه کرده است که هرکدام به نوبهی خود اندکی عرصهی رقابت را برای دیگران تنگتر کردهاند. اما وقتی پای گوشیهای هوشمند به میان میآید اوضاع کمی سختتر میشود. چرا که دیگر مثل گذشته اپل تنها رقیب جدی سامسونگ نیست. امروزه برندهایی مثل شیائومی در بازار حضور دارند که با عرضهی گوشیهایی بسیار ارزان اما با کیفیت توانستهاند فروش قابل توجهی در سطح جهانی داشته، و خطر قابل توجهی برای سامسونگ به حساب بیایند. این نکته را هم در نظر بگیریم که شیائومی جدا از صنعت گوشیهای هوشمند، در دیگر قسمتهای تولید صنایع الکترونیکی نیز دست دارد. امروزه سامسونگ و شیائومی هردو از پرفروشترین برندهای گوشی هوشمند دنیا به حساب میآیند. اما بهتر است فراموش نکنیم که سامسونگ از جایگاه بسیار خوبی در بازار آمریکای شمالی برخوردار است؛ این در حالیست که شیائومی بجز چند مدل اندک، عملاً حضوری در بازار آمریکای شمالی ندارد. اما در نهایت تکلیف چیست؟ چه چیزی باعث موفقیت روزافزونِ این دو برند شده است؟ گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ ؟ ویژگیهای هرکدام چیست؟ میدانیم سؤالهای بسیاری برایتان بهوجود آمده است اما اصلاً نگران نباشید. ما اینجاییم تا با مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی به تمامی این سوالها پاسخ دهیم.
مشخصات گوشیهای سامسونگ
سامسونگ جزو اولین شرکتهایی بود که تصمیم گرفت نقشی در بازار گوشیهای هوشمند داشته باشد. از همین رو که سامسونگ جزو اولین شرکتها بوده است، گوشی سامسونگ در جایگاه متفاوتی به نسبت دیگر برندها از جمله شیائومی قرار گرفته. سامسونگ از شروع ماجرا با عرضهی سری S جای خود را بهعنوان یکی از پرچمداران این صنعت پیدا کرد. سامسونگ هرساله یکی از بهترین و البته محبوبترین گوشیهای پرچمدار را روانهی بازار میکرد. سامسونگ با سیاست تمرکز بیش از حد روی گوشیهای پرچمدار، از بازار گوشیهای میانرده و ردهپایین عقب ماند. این فرصت را برای برندهای دیگر، از HTC در اوایل گرفته تا هواوی و شیائومی امروز فراهم کرد. تا این که سامسونگ در سال 2017 تصمیم به تغییر سیاستهای خود گرفت. سامسونگ چندین مدل گوشی برای پوشش بازار گوشیهای میان رده و ردهپایین طراحی کرد. اما اگر بخواهیم منطقی باشیم با اینکه سامسونگ گوشیهای میانردهی خوبی به بازار عرضه کرده است، ولی شهرت اصلی سامسونگ بهخاطر پرچمداران قدرتمندش است.
مشخصات گوشیهای شیائومی
برای مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی باید از نقطه نظر شیائومی هم به ماجرا نگاه کرد. شیائومی اولین گوشی خود را در سال 2011 در سرزمین مادریاش یعنی چین عرضه کرد. این گوشی موفقیت نسبتاً خوبی هم داشت. شیائومی تا سال 2016 یکی از برندهای محبوب بازارهای چین و هند به حساب میآمد. در سال 2017 شیائومی جایگاه خود را به صنعت و بازار گوشیهای هوشمند گستردهتر کرد. از همین رو با تغییراتی در سیاستهای خود، بازارهای خاورمیانه و اروپا را هم نشانه گرفت. به دلیل تمرکز بیش از حد برندهای بزرگ روی بازار گوشیهای پرچمدار، عرصهی گوشیهای میانرده و ردهپایین برای برندهایی مانند شیائومی باز بود. شیائومی سیاست خود را بر پایهی شعار "بهترین کیفیت با کمترین قیمت" الهام گرفت. از همین رو شیائومی تصمیم گرفت فوراً گوشیهای میانردهی قدرتمند اما ارزانی طراحی و به بازار عرضه کند. همین رویه موجب شد شیائومی در سال 2018 تبدیل به چهارمین برند پرفروش گوشیهای هوشمند بشود. اما عملکرد این غول نوپا در زمینهی تولید گوشیهای پرچمدار چگونه است؟ آیا گوشیهای سامسونگ توانایی رقابت با گوشیهای میانرده شیائومی را خواهند داشت؟ شیائومی بهتر است یا سامسونگ ؟ تمام اینها سؤالاتی هستند که در ادامهی مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی به آن خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی
سامسونگ بزرگترین برند محصولات مصرفی الکترونیکی در جهان است. این محصولات شامل دستگاههای خانگی هوشمند، سیستم صوتی خانگی، تلویزیونهای هوشمند، لپ تاپ، ساعتهای هوشمند، و گوشیهای هوشمند است. یکی دیگر از برندهایی که پا جا پای سامسونگ در تنوع محصولات گذاشته است، برند چینی شیائومیست. پس از ورود شیائومی به بازار گوشیهای هوشمند، رقابت او با سامسونگ در دیگر بازارها نیز آغاز شد؛ مخصوصاً در بازارهایی مثل بازار هند، آسیای شرقی و اروپا. شیائومی با توجه به ترکیب محصولات و استراتژی شباهت زیادی با سامسونگ دارد. سری گوشیهای ردمی برای تحقق بخشیدن به شعار شیائومی یعنی عرضهی بهترین گوشی با کمترین هزینه توسط شیائومی به بازار عرضه شدند، که البته این هدف هم با طراحی گوشیهای کمهزینه با آخرین ویژگیها و کاربریهای پیشرفته به واقعیت تبدیل شد. با این حال، با این حجم از تنش در مقایسه گوشی سامسونگ با شیائومی، قرار نیست سامسونگ بیکار بنشیند. قیمت سری M که به تازگی هم عرضه شده است دقیقاً قلمروی شیائومی را هدف گرفته است. ضربهی بعدی را شیائومی با طراحی گوشیهای ردمی Note 7 و ردمی Note 7 Pro به سامسونگ زد. هردوی این گوشیها ویژگیهای جذاب و طراحی شیک و زیبایی را به مصرفکننده هدیه میدهند. در این بخش از مقایسه گوشی سامسونگ و شیائومی، میخواهیم نگاهی جزئیتر به برخی معیارهای کلی این دو گوشی داشته باشیم. نظرتان چیست؟
طراحی
در رقابت بین سامسونگ و شیائومی همیشه توجه خاصی به طراحیهای ساده و کم هزینه، اما کاربرپسند وجود داشته است. این گوشیها خوشبختانه زیباییشناسی جذابی هم داشته و کاملاً چشمگیرند. گوشی سامسونگ M30 سامسونگ طراحی خمیدهای برای آن تعبیه کرده است که حس گوشیهای ردهبالا را تداعی میکند. از آن طرف هم شیائومی از Gorilla Glass 5 دلربا برای گوشیهایش استفاده میکند. اندازهی ابعاد هر دو گوشی هم بیش از 6 اینچ است که به کاربر اجازه میدهد با خیال راحت محتوای موردعلاقهاش را با کیفیت بالا روی گوشی تماشا کند. در زمینهی طراحی باید بگویم گوشی ردمی Note 7 Pro برنده است. با این حال سامسونگ همیشه از صفحه نمایش Full HD+ Super AMOLED استفاده میکند که یک امتیاز بزرگ برای مشخصات گوشیهای سامسونگ در زمینهی صفحه نمایش به حساب میآید. در حالی که شیائومی از صفحه نمایش Full HD+ LTPD استفاده میکند.
نرمافزار
هردوی این گوشیها از رابط کاربری شخصیسازی شده خودشان روی اندروید استفاده میکنند. هرکدام از این رابط کاربریها تجربهی بهخصوص خودشان را ارائه میدهند. سامسونگ برای M20 از رابط کاربری Samsung Experience 9.5 استفاده میکند که روی سیستم عامل اندروید Oreo 8.1 بنا شده است. در حالی که گوشی ردمی Note7 Pro شیائومی از رابط کاربری MIUI 10 که روی اندروید پای 10 بنا شده است استفاده میکند. دیگر گوشیهای سامسونگ با اندروید پای 9 عرضه شدهاند.
عملکرد و باتری
گوشی سامسونگ M30 از پردازندهی Exynos 7904 SoC استفاده میکند که دو ARM Cortex-A73 با سرعت 1.8 GHz و شش ARM Cortex-A53 با سرعت 1.6 GHz برای گوشی فراهم میکند. از طرفی دیگر گوشی Redmi Note 7 Pro از چیپست Qualcomm Snapdragon 675 SoC استفاده میکند که 8 هستهی Qualcomm Kryo 460 CPU با سرعت 2 GHz برای گوشی فراهم میکند. در مجموع مشخصات گوشیهای شیائومی و مشخصات گوشیهای سامسونگ قادرند تجربهای بدون عیب و ایراد و لگ و گلیچ ارائه داده و قابلیت ارتقاء حافظه را برای آنها محفوظ نگه دارند. در زمینهی باتری گوشیهای میانردهی سامسونگ وضعیت بهتری دارند. گوشی M30 برای مثال با باتریای با ظرفیت 5000 میلیآمپر عملکرد بهتری به نسبت باتری 4000 میلیآمپری شیائومی ردمی Note 7 Pro دارد. البته هردوی این باتریها به سادگی یک روز تمام کنار شما دوام خواهند آورد.
هردوی این شرکتهای تولیدی، محصولات بیشتری طراحی و روانهی بازار کرده و حضور فعال بیشتری در بازار به نسبت گذشته دارند. با اینکه در بعضی نمونه مدلها سختافزار شیائومی قدرتمندتر است، به به طور جالبی در همان گوشیها، گوشی سامسونگ (وبسایت سامسونگ) طراحی زیباتری دارد. در نهایت این شما هستید که باید بر اساس نیازهایتان انتخاب کنید.
جمعبندی
گوشیهای میانردهی سامسونگ توانی بالا و طراحی زیبایی دارند و توانستهاند به فروش خوبی هم برسند. اما اگر راستش را بخواهید عرصهی گوشیهای میانرده متعلق به برندهایی همچون شیائومی و هواوی است. درست است که سامسونگ گوشیهای خوبی در این مدت عرضه کرده است، ولی همانطور که گوشی شیائومی (وبسایت شیائومی) نمیتواند جای گوشی سامسونگ در کلاس پرچمدار را بگیرد، گوشیهای سامسونگ هم جای کار بسیاری دارند تا به جایگاه مطلوب خود در زمینهی گوشیهای میانرده برسند.
دیدگاه خود را بنویسید