کمپانی بزرگ شیائومی دو گوشی شیائومی پوکو M3 و پوکو M3 Pro را به‌ ترتیب در سال 2020 و2021 روانه بازار کرد. هر دوی گوشی‌های میان‌رده متعلق به کمپانی پوکو بوده که در واقع زیرمجموعه‌ای برای کمپانی بزرگ شیائومی هستند. این شرکت زیرمجموعه‌ای همواره کوشیده است تا گوشی‌هایی زیبا با سخت‌افزارهایی قدرتمند برای بازی‌های موبایلی به‌وجود آورد تا کاربران با مبلغی مقرون به‌صرفه بتوانند یک گوشی مناسب خریداری کنند. در این بین مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌دهد هر دوی این گوشی‌ها در جایگاه خود دارای پارامترهایی قدرتمند هستند که در کنار طراحی زیبا نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده‌اند. در ادامه با ما با بررسی و مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro همراه باشید.

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro در جزئیات ظاهر، نمایشگر و اسپیکرها

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro در جزئیات ظاهر، نمایشگر و اسپیکرها 

گوشی پوکو m3 یک گوشی 198 گرمی با طولی برابر 162.3 میلی‌متر، عرض 77.3 میلی‌متر و قطری 6.9 میلی‌متری است. حال آن‌که همتای جدیدتر آن یعنی گوشی پوکو M3 پرو یک گوشی 190 گرمی دارای ابعاد 161.8 در75.3 در 8.9میلی‌متر است. بنابراین نسخه جدیدتر کمی ظریف‌تر، دارای قطر کمتر و در نتیجه وزن کمتر و خوش‌دست‌تر است. هر دوی این گوشی‌ها دارای پنل پشتی و فریمی از جنس پلاستیک هستند. مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌دهد این دو گوشی در بخش نمایشگر مشابه هم بوده و هر دو از نمایشگری 6.5 اینچی از نوع IPS LCD کمک می‌جویند. هر دوی این گوشی‌ها با یک لایه گوریلا گلس کلاس 3پوشانده شده‌اند تا در برابر خط و خش ایمن باشند. همچنین هر دوی این نمایشگرها دارای روشنایی 400 نیت هستند، بنابراین روشنایی در این دو نمایشگر میان‌رده در سطح بسیار خوب و رضایت‌بخشی توصیف شده است. 

رزولوشن در هر دوی این نمایشگرها برابر با 1080در 2400 پیکسل و مشابه هم است. این نمایشگرها به ترتیب 83.4 درصد و 83.7 از کل پنل جلویی را اشغال کرده‌اند. بنابراین در نسخه جدیدتر یعنی پوکو ام3 پرو تحول مثبتی به وقوع پیوسته و حواشی پیرامون نمایشگر باریک‌تر و در نتیجه نمایشگر عریض‌تر شده است. تنها در حاشیه پایینی این نسبت کمی پهن‌تر از دیگر حاشیه‌ها به چشم می‌خورد.

اما تفاوت اصلی این دو پنل را باید در تکنولوژی تعبیه دوربین سلفی بجوییم. جایی که ورژن قدیمی‌تر پوکو M3 دارای دوربین سلفی قطره‌ای است و مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌دهد ورژن جدیدتر یعنی POCO M3 Pro دارای دوربین سلفی از نوع ناچ حفره‌ای است که کمترین مزاحمت را در دید کاربر نسبت به نمایشگر ایجاد کرده است. تفاوت دیگر در مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro مربوط به نوع چینش و طراحی قاب جای‌گیری مجموعه دوربین‌های اصلی در پنل پشتی گوشی‌ها است. آنجا که در ورژن ساده پوکو m3 دوربین‌های سه‌گانه درون قابی مستطیلی و عریض تقریباً قسمت فوقانی پنل را پر کرده، قرار گرفته‌اند. در کنار ماژول‌های عمودی دوربین به موازات لوگوتایپ POCOحک شده است.اما در نسخه جدیدتر POCO M3 Pro این چینش جای خود را به پنلی مستطیلی و عمودی داده که جایی با فریم گوشی تلاقی یافته و یکی می‌شود. در این پنل عمودی قابی مستطیلی و عمودی با کمی برجستگی نسبت به پنل اصلی دوربین‌های سه‌گانه را به همراه یک لامپ کوچک LED در برگرفته است. در زیر این قاب کوچک واژه POCO به روال همیشگی گوشی‌های سری پوکو حک شده است. 

در لبه سمت راست فریم دکمه کنترل حجم صدا و دکمه پاور قرار گرفته که همزمان سنسور تشخیص اثر انگشت نیز روی آن قرار گرفته است. در لبه بالایی فریم اسپیکرهای صدا و جک 3.5 میلی‌متری اتصال هدفون وجود دارد. در لبه پایینی این دو گوشی نیز میکروفون صدا به همراه پورت USB تایپC تعبیه شده است که دارای شباهت یکسانی است. رنگ‌بندی در هر دو گوشی شامل رنگ‌های مشکی، آبی و زرد انحصاری سری پوکو است. 

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro در بخش امکانات صدا نشان می‌دهد هر دوی این گوشی‌های میان‌رده مجهز به جک 3.5میلی‌متری صدا هستند. این نکته به معنای آن است که امکان اتصال این دستگاه‌های هوشمند به انواع هدفون با این ویژگی موثر است. در بخش اسپیکرهای صدا نیز هر دو دستگاه دارای اسپیکرهای صدای معمولی اما باکیفیت هستند. تنها تفاوت این دو گوشی دارا بودن تعداد دو اسپیکر صدا در نسخه پوکو M3 است. این در حالی است که در نسخه جدیدتر، شیائومی به همان یک اسپیکر صدا اکتفا کرده است. سطح صدا در اسپیکرهای این دو گوشی بدون نویز بوده و ایراد خاصی ندارد. تنها در صورت بلند کردن بیش از حد صدا، خروجی صدا دچار نویز بسیار کمی می‌شود که البته در اکثر گوشی‌های اقتصادی در این بازه قیمتی تعریف شده، معمول است. 

پلتفرم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در دو گوشی شیائومی پوکو M3 و پوکو M3 pro

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌‍‌‌دهد این دو گوشی در پردازنده مرکزی با هم متفاوت هستند. گرچه هر دو دستگاه دارای CPU هشت هسته‌ای هستند. اما پوکو M3 دارای چیپست اسنپدراگون 662 با 4 هسته 2.0گیگاهرتزی و 4هسته 1.8گیگاهرتزی است.در مقابل پوکو m3 pro دارای چیپست مدیاتِک MT6833 (Dimensity 700) با 2 هسته بیشینه 2.2 گیگاهرتزی و 6 هسته 2.0 گیگاهرتزی است. بنابراین در این بخش نسخه جدیدتر یعنی پوکو M3 pro دارای پلتفرم سخت‌افزاری به‌روزتر و قدرتمندتری نسبت به نسخه قدیمی‌تر است. این میان‌رده اقتصادی در نوع خود به راحتی از پس نصب و اجرای بازی‌های معمول موبایلی برمی‌آید. همچنین مودم 5G در گوشی پوکو M3 pro یک حسن بزرگ برای این گوشی میان‌رده محسوب شده است. 

در بخش نرم‌افزاری مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌دهد هر دو گوشی شیائومی دارای رابط کاربری MIUI 12 است در حالی‌که گوشی پوکو m3 از اندروید 10.0 به‌عنوان پیش‌فرض بهره برده و گوشی m3 pro پوکو نیز از اندروید نسخه 11.0 استفاده کرده است. اما بررسی بیش‌تر مشخص می‌کند که امکان ارتقای نسخه پوکو m3 به نسخه بالاتر 11.0 وجود دارد. بنابراین هردوی این گوشی‌ها دارای پلتفرمی مشابه و ایده‌آل برای گوشی‌های میان‌رده در بخش نرم‌افزاری هستند.

مقایسه poco m3 با poco m3 pro در بخش حافظه مشخص می‌کند گوشی پوکو m3 در چهار نسخه 64 | 4، 64 | 6،128 | 4، 128 | 6 در بازار موجود است و امکان ارتقای این مقدار حافظه از طریق کارت حافظه جانبی MicroSD فراهم است. در سمت دیگر، گوشی پوکو M3 پرو در دو نسخه 64 | 4،128 | 6 موجود است که امکان ارتقای این گوشی نیز با SDوجود دارد.

مقایسه poco m3 با poco m3 pro در دوربین 

مقایسه poco m3 با poco m3 pro در دوربین

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro در بخش دوربین‌های اصلی مشخص کرده است که هر دوی این گوشی‌ها مجهز به یک مجموعه دوربین سه‌تایی هستند. در گوشی پوکو m3 این مجموعه شامل یک سنسور واید 48مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و تکنولوژی PDAF، یک سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق Depth شده است. این مجموعه در کنار عکاسی، قدرت ثبت فیلم‌هایی با کیفیت 1080 پیکسل با نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارد. در نوردهی مناسب تصاویری باکیفیت و دقت در جزئیات ثبت کرده و در کل برای یک گوشی اقتصادی مناسب است. در  گوشی پوکو m3 pro نیز دقیقاً همین مجموعه دوربین تعبیه شده و تنها چینش و شکل طراحی قرارگیری این دوربین‌ها متقاوت است. 

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان می‌دهد در بخش دوربین سلفی نیز دو سنسور واید 8 مگاپیکسلی وظیفه ثبت تصاویر سلفی را در این دو گوشی برعهده گرفته‌اند، اما گشودگی دیافراگم در این دو سنسور مقداری متفاوت است.در پوکو m3گشودگی f/2.1و در نسخه پوکو m3 pro  گشودگی f/2.0است. جز این، طراحی هرکدام از این سنسورها در پنل جلویی نیز متفاوت و به‌صورت قطره‌ای و در مقابل ناچ حفره‌ای است. 

باتری در پوکو ام3 و پوکو ام3 پرو چگونه است؟

مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro در بخش تأمین منبع انرژی مشخص می‌کند این دو گوشی متفاوت از یکدیگر در بازار عرضه شده‌اند. گوشی پوکو m3 (وبسایت آمازون) دارای یک باتری لیتیوم پلیمری 5000میلی‌آمپرساعتی غیرقابل تعویض است. در صورتی که گوشی poco m3 pro دارای باتری قدرتمندتر 6000 میلی‌آمپرساعتی و در این بخش برنده مقایسه است. هر دو این باتری‌ها با شارژر 18 واتی قابل شارژ هستند. علاوه بر این نسخه پوکو m3 دارای تکنولوژی Reverse Charging نیز بوده که قابلیتی برای شارژ ساعت‌های هوشمند و مچ‌بندهای ورزشی است. 

نتیجه‌گیری:پوکو m3یا پوکو m3 pro؟

نتیجه‌گیری:پوکو m3یا پوکو m3 pro؟

همان‌طور که مقایسه گوشی پوکو m3 با پوکو m3 pro نشان داد هر دوی این گوشی‌های میان‌رده مجهز به پارامترهای مناسب و باکیفیت هستند، اما نسخه جدیدتر پوکو m3 pro علاوه بر تجهیز به مودم 5G دارای پلتفرم سخت‌افزاری قوی‌تری نسبت به نسخه پیشین است. همچنین طراحی پوکو ام3 پرو خوش‌دست‌تر بوده و باتری نیز در این نسخه قدرتمندتر است. در واقع گوشی پوکو ام3 پرو یک گوشی میان‌رده با قیمتی مناسب و طراحی زیبا در بازار گوشی‌های میان‌رده شیائومی در سال 2021 است که برای استفاده روزمره کاملاً مناسب است.