شاید واژه‌ی شبیه، برای بیان اشتراکات m11 و a11 کم باشد. سامسونگ قرار نیست در زمینه تنوع گوشی‌های اقتصادی چیزی از شیائومی کم بیاورد؛ همین کافی است که کره‌ای‌ها درست مثل بزرگ‌ترین رقیبشان در این بازار، به هیچ ترفندی برای ایجاد تنوع نه نگویند. مقایسه گوشی m11 با a11 مصداق بارزی از همین الگو است و شباهت‌های بی‌اندازه‌ای از دو برادر 2020 سامسونگ را به نمایش می‌گذارد. قدرت ستودنی باتری در بیشتر اعضای گلکسی M، اولین چیزی است که برای تفکیک آن از سری A به‌ خاطر می‌آید. ضخامت بیشتر نماینده سری m در مقایسه گوشی m11 با a11 هم می‌تواند مهر تأییدی بر همین مورد باشد. ظاهراً گوشی m11 قبل از هر چیز با هدف فتح انرژی بیشتر در مقایسه با رقبای اقتصادی‌اش، طراحی شده است. اما آیا پشت آن همه ژن مشترک، تفاوت‌های دیگری هم در کار است؟ برای پاسخ در ادامه به مقایسه دقیق‌تری از a11 و m11 می‌پردازیم. 

بررسی اجمالی مقایسه گوشی m11 با a11

گوشی
گلکسی m11
گلکسی a11
صفحه نمایش
PLS LCD
PLS LCD
سیستم عامل
اندروید 10 - One UI 3.1
اندروید 10 - One UI 3.1
پردازنده
اسنپدراگون 450 (14 نانومتری)
اسنپدراگون 450 (14 نانومتری)
ماژول دوربین
سنسور 13 مگاپیکسلی واید
سنسور 5 مگاپیکسلی اولتراواید
سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق
سنسور 13 مگاپیکسلی واید
سنسور 5 مگاپیکسلی اولتراواید
سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق
باتری و شارژدهی
باتری 5000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات
باتری 4000 میلی آمپری
شارژ سریع 15 وات

مقایسه گوشی a11 با m11؛ تشابه یا کپی برابر اصل؟

مقایسه گوشی a11 با m11؛ تشابه یا کپی برابر اصل؟

مقایسه گوشی m11 با a11 در نگاه اول به قاب‌های جلویی و پشتی، نشان از هیچ تفاوتی ندارد. ابعاد مشترک 161.4 × 76.3 میلی‌متری، ظاهر یکسانی را از دو دستگاه نمایش می‌دهد. هر دو گوشی از یک نمایشگر 6.4 اینچی میزبانی می‌کنند که 81.6% از پنل جلویی را پوشانده است. حفره پانچ دوربین سلفی در سمت چپ نمایشگرها عیناً تکرار شده و ظاهر قاب‌های پشتی هم، گویای هیچ تغییری نیست. دوربین‌های سه‌گانه درست مثل هم چیدمانی عمودی دارند و در کنار فلش LED، سمت چپ قاب پشتی را نشان گرفته‌اند. هر دو گوشی اقتصادی سامسونگ به یک حسگر اثر انگشت خازنی در قاب پشتی مجهزند که مجدداً به نمایی کاملاً یکسان، ختم شده است. اما تفاوت‌ها در مقایسه گوشی a11 با m11 با نگاهی به لبه‌های کناری، شروع می‌شود. جایی که M11 با ضخامت 9 میلی‌متری، ظرافت کمتری از A11 دارد و طبیعتاً با وزن بیشتری هم همراه است.

گلکسی M11 به همان دلیلی که ضخیم‌تر شده، وزن بالاتری هم به دوش می‌کشد. گلکسی A11 با 177 گرم وزنش قطعاً خوش‌دست‌تر از M11 است؛ اما شاید برتری‌هایی که در قسمت تأمین انرژی به آن‌ها می‌رسیم، ارزش افزایش وزن به 197 گرم را داشته باشند. مقایسه گوشی m11 با a11 در لبه‌های کناری، تفاوتی جز تغییر ضخامت را به نمایش نمی‌گذارد. محفظه دوگانه سیم‌کارت، درگاه اختصاصی microSDXC، جک 3.5 میلی‌متری هدفون، درگاه USB-C و کلیدهای پاور و تنظیم صدا، چیدمانی کاملاً مشابه دارند. سامسونگ برای A11 و M11 از قاب جلوی شیشه‌ای بهره گرفته؛ اما قاب پشتی و فریم هر دو دستگاه به رسم اکثر گوشی‌های اقتصادی، پلاستیکی است. سامسونگ حدأقل در تنوع رنگی، سعی کرده این دو محصول را کمی متفاوت کند. به این ترتیب A11 در چهار رنگ سفید، مشکی، آبی و قرمز عرضه شده و M11 در سه رنگ آبی متالیک، مشکی و بنفش، قابل خریداری است.

مقایسه گوشی m11 با a11 در بخش نمایشگرها

مقایسه گوشی m11 با a11 در بخش نمایشگرها

پیش‌تر به ابعاد یکسان نمایشگرها اشاره شد؛ اما این تنها وجه تشابه صفحه نمایش در مقایسه گوشی m11 با a11 نیست. سامسونگ هر دو نمایشگر 6.4 اینچی را با پنل TFT همراه کرده است. وضوح 720 × 1560 پیکسلی و تراکم 268 پیکسل در اینچ هم دنباله‌ی وجوه مشترک این دو محصول است. هر دو نمایشگر از نمونه‌های نسبتاً ضعیفی هستند و در رده قیمتی خودشان هم در بین بهترین‌ها جا نمی‌گیرند. با این‌ حال می‌توان به سطح روشنایی و خوانایی پذیرفتنی امیدوار بود؛ اما توجه داشته باشید که با کمی هزینه بیشتر می‌توانید به سمت نمایشگرهای امولد بروید و فضای رنگی و البته کنتراست بسیار بهتری را تجربه کنید. در همین رده‌های قیمتی هم نمایشگر IPS LCD خصوصاً در زمینه مصرف انرژی، عملکرد بهینه‌تری از خودش به جا گذاشته است. به‌ هر ترتیب نمایشگرهای A11 و M11 عملکردی کاملاً یکسان دارند که می‌تواند متوسط رو به پایین، در نظر گرفته شود.

نقش دوربین در مقایسه گوشی m11 با a11

نقش دوربین در مقایسه گوشی m11 با a11

گوشی‌های a11 و m11 هر دو با مجموعه‌ دوربین‌های سه‌گانه معرفی شده‌اند که روی کاغذ مشخصات کاملاً یکسانی دارند؛ اما آیا مقایسه گوشی m11 با a11 در زمینه عملکرد دوربین هم با نتایج مشابه همراه است؟ واقعیت این است که گاهی دوربین‌های چندگانه در گوشی‌های اقتصادی، صرفاً برای حفظ ظاهرند و عملکرد چندان گسترده‌ای ندارند. اما آیا این الگو در اقتصادی‌های 2020 سامسونگ هم تکرار شده؟ قبل از هر چیز، باید با مشخصات شناسنامه‌ای دوربین‌ها آشنا شویم. جایی که یک حسگر 13 مگاپیکسلی در کنار لنز وایدی با گشودگی دیافراگم f/1.8، نقش دوربین اصلی هر دو گوشی M11 و A11 را ایفا می‌کند. دوربین 5 مگاپیکسلی اولتراواید با دیافراگم f/2.2 و حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 هم عیناً در هر دو دستگاه، تکرار شده‌اند. 

وجوه مشترک M11 و A11 به قابلیت‌های دوربین هم می‌رسد؛ دوربین اصلی به فوکوس خودکار با تشخیص فاز مجهز شده و در هیچ‌ یک از این دو دستگاه، خبری از لرزشگیر اپتیکال نیست. در واقع فلش LED تنها گزینه‌ی کمک‌رسان برای عکس‌برداری در محیط‌های تاریک و کم‌ نور است. دوربین هر دو گوشی از قابلیت HDR و عکاسی پانوراما پشتیبانی می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم برای ثبت تصاویر بهتر، همیشه از گزینه‌ Auto HDR استفاده کنید. هر دو اقتصادی سامسونگ می‌توانند با وضوح 1080p و با نرخ 30 فریم بر ثانیه، فیلم‌برداری کنند. مقایسه گوشی m11 با a11 در قسمت دوربین سلفی هم بدون هیچ تفاوتی باقی می‌ماند. سامسونگ هر دو دستگاه را به یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم F/2.0 مجهز کرده است. ضبط ویدئوهای سلفی درست مثل دوربین اصلی، با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه، انجام می‌گیرد.

گوشی a11 و m11 در عکاسی، مسیر مشترکی دارند و البته به مقصد یکسانی می‌رسند. شرایط نوری ایده‌آل، عکس‌های این دو دستگاه را در حدود نسبتاً قابل‌ قبولی، قرار می‌دهد. با این‌که سطح بالایی از جزئیات در کار نیست، می‌توان از تعادل نویز و جزئیات تصایر، تا حدی راضی بود. اما کاهش نور، کیفیت عکس‌های a11 و m11 را تحت تأثیر زیادی، قرار می‌دهد؛ جزئیات بسیاری از تصاویر حذف می‌شوند و افزایش قابل‌ توجه نویز در عکس‌ها، پدیدار است. این مشکل تقریباً در تمام گوشی‌های این رده دیده می‌شود و به‌ طور کلی می‌توان از نتایج عکاسی با دو دستگاه اقتصادی سامسونگ راضی بود؛ اما در حال حاضر می‌توانید گزینه‌های بهتر و جدیدتری در این رنج قیمتی داشته باشید. به‌ هر حال تا آن جایی که به مقایسه گوشی m11 با a11 مربوط است، هیچ تفاوت ریز و درشتی در نتایج عکاسی دیده نمی‌شود.

مقایسه عملکرد سخت‌افزاری A11 با M11

مقایسه عملکرد سخت‌افزاری A11 با M11

شباهت‌ها همچنان ادامه دارد؛ سامسونگ در هر دو گوشی A11 و M11 از موتور پردازشی اسنپدراگون 450 بهره گرفته است. CPU یا پردازنده‌های مرکزی با 8 هسته پردازشی 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A53 معرفی شده و پردازش داده‌های گرافیکی هر دو گوشی با Adreno 506 انجام می‌شود. گلکسی a11 در نسخه‌هایی با 32 و 64 گیگابایت حافظه داخلی در کنار یکی از رم‌های 2، 3 و 4 گیگابایتی، عرضه شده؛ اما M11 نسخه 2 گیگابایتی ندارد؛ این تنها وجه تمایزی است که مقایسه گوشی m11 با a11 در این بخش به نمایش می‌گذارد. خوشبختانه در هر دو دستگاه امکان افزایش حافظه با microSD فراهم است.

پردازنده به‌ کار رفته در A11 و M11 در یکی دو سال گذشته، مهمان خیلی از گوشی‌های اقتصادی بود؛ اما به‌ هر حال عملکرد آن، چندان چنگی به دل نمی‌زند. به‌ طور کلی در این رده‌های قیمتی اغلب با پیکربندی سخت‌افزاری ضعیف مواجهیم و قدرت کم اقتصادی‌های سامسونگ، چیز عجیبی نیست. با این وجود در همین کلاس قیمتی هم می‌توانید به گزینه‌های بهتر و البته بروزتری، دسترسی داشته باشید. به‌ هرحال نمی‌توان انتظار اجرای برنامه‌ها و بازی‌های نسبتاً سنگین را از این دو دستگاه داشت؛ اما می‌توان به عملکردی قابل‌ قبول در معمول‌ترین استفاده‌ها، امیدوار بود. برای رسیدن به بهترین عملکرد، همیشه حافظه گوشی را چک کنید و نگذارید کاملاً پر باشد. پیدا کردن تفاوت در این بخش از مقایسه گوشی a11 با m11 هم بی‌نتیجه ماند؛ به این ترتیب بررسی تفاوت‌های اساسی دو دستگاه، به آخرین قسمت (ویژگی‌های تأمین انرژی) کشیده می‌شود.

مقایسه باتری گلکسی M11 با A11

مقایسه باتری گلکسی M11 با A11

همانطور که قبل‌تر هم گفته شد و از نام گوشی‌های M11 و A11 هم انتظار می‌رفت، نماینده M باتری قدرتمندتری دارد. باتری 4000 mAh گزینه انتخابی سامسونگ برای a11 بود. باید بگوییم که همین قدرت هم برای یک دستگاه اقتصادی که وظایف سنگینی بر دوش ندارد، کاملاً امیدوارکننده است. اما سامسونگ در M11 پیش‌تر رفت و این دستگاه را به یک باتری 5000 mAh مجهز کرد. در مقایسه دقیق وب‌سایت Nanoreview، باتری گلکسی m11 با امتیاز 77 تا حد قابل‌ توجهی از a11 با امتیاز 68 پیشی می‌گیرد؛ این در حالی است که امتیاز سایر بخش‌ها یا کاملاً مساوی است، یا در حد یک عدد تغییر می‌کند. اما مقایسه گوشی m11 با a11 در این بخش هم شباهت‌هایی دارد؛ بر خلاف انتظار سامسونگ هر دو گوشی را با شارژر سریع 15 واتی عرضه کرده است. طبیعتاً در چنین شرایطی m11 برای شارژ کامل به مدت‌زمان بیشتری نیازمند است. 

نگاهی پایانی به مقایسه گوشی‌های m11 و a11

نگاهی پایانی به مقایسه گوشی‌های m11 و a11

گلکسی a11 و برادرش در خانواده M آن‌قدر به هم شبیهند که تفکیک آن‌ها ابداً کار ساده‌ای نیست. در واقع غیر از باتری، به سختی می‌توان تفاوت‌های ریزی را از مقایسه گوشی m11 با a11 بیرون کشید. برای مثال سرعت پردازنده گرافیکی در نماینده A به 720 مگاهرتز می‌رسد و در دستگاه رقیب، عدد 650 مگاهرتز را نشان می‌دهد. البته این تفاوت خیلی هم بارز نیست؛ اما به‌ هرحال عملکرد نهایی A11 هم در پردازش‌های تک‌ هسته‌ای و هم چند هسته‌ای، کمی قوی‌تر است. از طرفی A11 به دنبال باتری ضعیف‌تر، وزن و ضخامت کمتری دارد. اگر خوش‌دست بودن گوشی برایتان مهم‌تر است، احتمالاً باید A11 را انتخاب کنید و اگر به طول عمر بیشتر گوشی توجه دارید، m11 برای شما مناسب‌تر خواهد بود. با تمام این‌ها بد نیست برای خرید گوشی‌هایی در این رده قیمتی، نگاهی به قیمت گوشی سامسونگ و محصولات جدیدتر آن هم داشته باشید.