مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰، جدیدترین تراشه‌های دو کمپانی کوالکام و هواوی به واسطه قدرت بالایی که هر دو دارند کمی سخت به نظر می‌رسد. چهار قطب اصلی تراشه‌های موبایل در سال ۲۰۲۱، اسنپدراگون ۸۸۸، کایرین ۹۰۰۰، اگزینوس ۲۱۰۰ و A14 Bionic هستند. حدود پنج سال پیش بود که هواوی یک کمپانی به نام HiSilicon را به‌ عنوان زیرمجموعه خودش تأسیس کرد و رسماً وارد دنیای تولید تراشه شد. در زمانه‌‌ای که سامسونگ و اپل تراشه‌های اختصاصی خودشان را داشتند، هواوی هم تصمیم گرفت برای ساخت بهترین پردازنده موبایل اقدام کند. در سال ۲۰۱۵ که اولین تراشه کایرین معرفی شد،‌ هیچکس فکر نمی‌کرد چنین پیشرفتی را تجربه کند؛ اگر به گذشته برگردیم کسی ساده نبودن مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ را باور نخواهد کرد!‌ 

تراشه‌ها حکم مغز گوشی‌های امروزی را دارند و هر روز هم در حال پیشرفته‌تر شدن هستند. اجازه بدهید پیش از بیان تفاوت‌ها در مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰، شباهت‌های آن‌ها را ببینیم. تلاش تمام کمپانی‌ها برای کوچک‌تر شدن این تراشه‌ها تبدیل به یک رقابت مهم شده و تمام چهار تراشه‌ای که از آن‌ها صحبت کردیم با معماری ۵ نانومتری طراحی شده‌اند. اندازه‌ کوچک‌تر باعث بهبود کاملاً مشهود در قابلیت‌های تراشه، افزایش عملکرد و عمر باتری می‌شود. فناوری جدید 5G هم تمام تولیدکننده‌های تراشه را مجبور به پشتیبانی از آن کرده است. با اینکه امکان استفاده از مودم‌های مجزای 5G وجود دارد، اما این کار باعث کاهش بهره‌وری می‌شود. مودم 5G‌ یکپارچه شده با تراشه، مزیت بزرگی برای افزایش عملکرد و کنترل مصرف انرژی است. برای مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ بهتر است که مشخصات کامل هر کدام را در جدول زیر مشاهده کنید:


اسنپدراگون ۸۸۸
کایرین ۹۰۰۰
مشخصات پردازنده
۱ هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی Cortex-X1
۳ هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78
۴ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی Cortex-A55
۱ هسته ۳.۱۳ گیگاهرتزی Cortex-A77
۳ هسته ۲.۵۴ گیگاهرتزی Cortex-A77
۴ هسته ۲.۰۵ گیگاهرتزی Cortex-A55
پردازنده گرافیکی
Adreno 660
Arm Mali-G78
حافظه رم
LPDDR5/LPDDR4X
LPDDR5/LPDDR4X
نوع معماری
۵ نانومتری
۵ نانومتری

مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ به‌ صورت تئوری

مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ به‌ صورت تئوری

با نگاهی به جدول فوق می‌توانید تفاوت مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ را به وضوح در بخش مشخصات پردازنده مشاهده کنید. معماری هر دو تراشه در مورد هسته‌های پردازنده مشابه است و از ۱ هسته فوق قوی، ۳ هسته قوی و ۴ هسته ضعیف‌تر تشکیل شده‌اند. کایرین ۹۰۰۰ در مورد تمام هسته‌ها از پردازنده‌های قدیمی‌تر اما با کلاک بالاتر در مقایسه با اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده کرده است. در اسنپدراگون ۸۸۸ شاهد ۱ هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی از نوع Cortex-X1 هستیم که در کنار ۳ هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortext-A78 و ۴ هسته ۱.۸ گیگاهرتزی Cortex-A55 قرار گرفته است. از سوی دیگر هسته‌های تکی و سه‌گانه کایرین ۹۰۰۰، همگی از نوع Cortex-A77 هستند. هواوی قدیمی‌تر بودن پردازنده‌های استفاده‌شده را با بالا بردن کلاک آن‌ها جبران کرده است. به‌ واسطه همین اقدام، حتی اگر عملکرد هم فاصله چندانی نداشته باشد، میزان مصرف باتری و حرارت تولیدشده افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. حرارت بالای تراشه باعث کاهش عمر مفید آن خواهد شد. 

شرایط مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰

شرایط مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰

تا اینجا همه‌ چیز بدون در نظر گرفتن عملکرد تراشه‌ها در دنیای واقعی و تنها بر مبنای مشخصات آن‌ها بیان شد؛ اما مهمترین موضوع همین عملکرد است که به آن هم خواهیم پرداخت. برای مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰، بهترین راه اجرای بنچمارک‌های مختلف است. مجموعه‌ای از بنچمارک‌ها را روی گوشی‌هایی که از تراشه‌های مورد نظر استفاده می‌کنند اجرا کرده‌ایم که نتایج جالبی ارائه کرده‌اند. گوشی‌های مرجع برای انجام مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰، به ترتیب Oppo Find X3 Pro و Huawei Mate 40 Pro انتخاب شدند. اسنپدراگون ۸۸۸ در چندین گوشی سامسونگ از جمله Galaxy S21 Ultra هم استفاده شده است. اما سامسونگ گوشی‌هایش را در دو نسخه اسنپدراگون و اگزینوس عرضه می‌کند و همیشه طراحی اصلی بر مبنای تراشه اگزینوس است. بنابراین انتخاب یکی از گوشی‌های سامسونگ برای مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. از سوی دیگر کایرین ۹۰۰۰، پردازنده اختصاصی هواوی است و در گوشی‌های دیگر خبری از آن نیست.

مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ در بنچمارک‌ها

نتایج تست‌های بنچمارک GeekBench، AnTuTu و DMark را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. همانطور که در نتیجه بنچمارک‌ها مشاهده می‌کنید به‌ واسطه پردازنده Cortex-X1 به‌ کار رفته در اسنپدراگون ۸۸۸، امتیاز ۱۱۲۴ در عملکرد تک هسته‌ای در مقایسه با ۱۰۲۰ برای کایرین ۹۰۰۰ ثبت شده است. با اینکه در پردازنده گوشی هواوی از کلاک بالاتر ۳.۱۳ گیگاهرتز نسبت به ۲.۸۴ گیگاهرتز استفاده کرده است، اما جدیدتر و قوی‌تر بودن پردازنده اسنپدراگون در این زمینه اختلاف قابل‌ توجهی را به وجود آورده است. از سوی دیگر در پردازش چند هسته‌ای با اینکه در اسنپدراگون شاهد استفاده از پردازنده‌های جدیدتر Cortex-A78 هستیم، نتایج کاملاً به نفع کایرین است؛ پردازنده‌های یک نسل قدیمی‌تر Cortex-A77 با بهره‌مندی از کلاک بالاتر، امتیاز ۳۸۳۷ را در مقابل ۳۴۶۶ ثبت کرده‌اند. 


اسنپدراگون ۸۸۸ (Oppo Find X3 Pro)
کایرین ۹۰۰۰ (Huawei Mate 40 Pro)
GeekBench
نسخه ۵
(پردازنده)
تک هسته‌ای
چند هسته‌ای
تک هسته‌ای
چند هسته‌ای
۱۱۲۴
۳۴۶۶
۱۰۲۰
۳۸۳۷
AnTuTu
(کل گوشی)
۷۲۲۴۱۲
۶۹۱۹۳۴
DMark
(پردازنده گرافیکی)
۷۷۹۶
۶۰۷۲

اما در بنچمارک AnTuTu که عملکرد کلی گوشی که شامل تمام بخش‌های مهم از جمله پردازنده‌ها، رم، سرعت انتقال فایل، سرعت واي‌ فای و اینترنت دیتا و بسیاری عوامل دیگر می‌شود اوضاع از چه قرار است؟ امتیاز ۷۲۲۴۱۲ برای اسنپدراگون ۸۸۸ و ۶۹۱۹۳۴ برای کایرین ۹۰۰۰، اختلاف تقریبی ۳۱ هزار امتیازی را به نفع اسنپدراگون نشان می‌دهد. با اینکه این اختلاف روی کاغذ زیاد به نظر می‌رسد، اما در عملکرد کلی چندان مشهود نیست و هر دو تراشه عملکرد فوق‌ العاده‌ای دارند. یکی از نکات جالب توجه که لازم است در مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ به آن توجه شود، اختلاف هرکدام از دو تراشه با نسل قبلی خودشان است؛ امتیازات به دست آمده از اسنپدراگون ۸۵۶ پلاس و کایرین ۹۰۰ به ترتیب ۶۰۰۸۲۰ و ۴۷۳۲۶۲ است! پیشرفت کایرین در یک نسل بسیار قابل‌ توجه است و دور از انتظار نیست که به‌ زودی آینده‌ای حتی درخشان‌تر از وضعیت کنونی‌اش را رقم بزند.

سومین و آخرین بنچمارکی که اجرا شده، DMark است که به‌ طور تخصصی روی عملکرد پردازنده گرافیکی تمرکز دارد. در واقع برای مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ با کایرین ۹۰۰۰ در زمینه پردازنده گرافیکی، رقابت بین Adreno 660 و Arm Mali-G78 است. امتیازهای ثبت شده برای اسنپدراگون ۸۸۸ و کایرین ۹۰۰۰ به ترتیب ۷۷۹۶ و ۶۰۷۲ است. اختلاف تقریباً ۳۰ درصدی در این زمینه بدون هیچ جای بحثی، پیروزی در زمینه گرافیک را از آن اسنپدراگون ۸۸۸ خواهد کرد. جالب است بدانید که گوشی Asus ROG 3 با تراشه نسل قبلی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس توانسته به امتیاز گرافیکی شگفت‌انگیز ۷۹۴۸ دست پیدا کند!

منبع: https://www.androidauthority.com/snapdragon-888-vs-exynos-2100-vs-apple-a14-vs-kirin-9000-1191495/