آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟ اصلاً چه دلیلی برای این کار وجود دارد؟ گوشی‌ها همیشه مشکلاتی در زمینه باتری داشته‌اند، اما در سال‌های اخیر کاربران بیشتری درگیر این مشکلات هستند. با اینکه باتری‌های جدید کیفیت بهتری دارند، اما استفاده ما از گوشی‌ها هم به مراتب بیشتر شده است. از زمانی که یک باتری ۸۰۰ میلی‌آمپری می‌توانست سه روز گوشیمان را روشن نگه دارد، به دوره‌ای رسیده‌ایم که باتری‌های ۵۰۰۰ میلی‌آمپری معمولی به نظر می‌رسند. استفاده بیشتر از گوشی‌ها و شارژرهای پرسرعت، فشار زیادی به باتری‌ها می‌آورند و این می‌تواند ضمن آسیب به سلامتی باتری، باعث عدم نمایش درست میزان شارژ آن هم شود. شما همچنین می‌توانید از انواع برنامه تقویت باتری گوشی استفاده کنید.

با کالیبره کردن باتری گوشی، خطاهای نمایش درصد باقی‌مانده از شارژ برطرف می‌شوند. بدون انجام این کار، درصد باتری نمایش داده شده نادرست خواهد بود و احتمال دارد واکنش‌های عجیبی را مشاهده کنید؛ ممکن است درصد شارژ باتری ناگهان چندین درصد کم یا حتی زیاد شود و در حالی‌که فرضاً ۳۰ درصد شارژ دارد، ناگهان گوشی خاموش شود. یکی از راه‌حل‌های اصلی برای حل این مشکل، کالیبره کردن باتری است؛ اما روش درست چیست و چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟ همراه ما باشید. 

کالیبراسیون چیست؟

کالیبراسیون چیست؟

پیش از مطرح کردن اینکه چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم، بهتر است با مفهوم کالیبراسیون آشنا شویم. مشکل اساسی باتری‌ها این است که هیچ راه مطمئنی برای آگاهی از میزان دقیق انرژی باقی‌مانده آن‌ها وجود ندارد. باتری یک سیستم ذخیره‌سازی الکتروشیمیایی است که همیشه در حال تغییر و پوسیدگی است و هرگز در هیچ سیکل شارژی دقیقاً یکسان رفتار نمی‌کند. تنها راه قابل اطمینان برای اندازه‌گیری آن، شارژ کامل باتری، تخلیه کامل آن و سپس اندازه‌گیری میزان دقیق انرژی باقي‌مانده است. بدیهی است که برای هر بار تعیین سطح باتری، نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و بنابراین باید از روش‌های غیرمستقیم استفاده کنیم؛ ذخیره انواع داده‌های مربوط به باتری و استفاده از آن‌ها برای محاسبه درصد تخمینی وضعیت شارژ در هر لحظه. با گذشت زمان، این روش محاسبه توان باقی‌مانده باتری، دقت کمتری پیدا می‌کند. کالیبراسیون با تنظیم مجدد نقاط شارژ کامل و تخلیه کامل در سیستم مدیریت باتری، کمک می‌کند تا تخمین‌ها را دقیق نگه دارید. 

شارژ کامل و تخلیه کامل به چه معنا هستند؟

شارژ کامل و تخلیه کامل به چه معنا هستند؟

هر بار که گوشی را صد درصد شارژ می‌کنید، نقطه جدیدی برای شارژ کامل در نظر گرفته می‌شود و این مقدار در سیستم ثبت می‌گردد. از سوی دیگر هم وقتی که با درصد شارژ پایین (زیر ۱۵ درصد) گوشی را به شارژ می‌زنید نقطه جدیدی به عنوان تخلیه کامل تعریف می‌شود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، با تکرار این پروسه، به مرور زمان نقظه تخلیه کامل از نظر گوشی تغییر کرده و به ۱۰ درصد رسیده است. در واقع ۱۰ درصد از توانایی باتری نادیده گرفته می‌شود و آنچه که پیش از این با ۱۰ درصد نمایش داده می‌شد، صفر در نظر گرفته می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که در بررسی‌های انجام شده روی باتری‌های مختلف، بسیاری از آن‌ها وقتی به یک درصد می‌رسند باز هم زمان زیادی شارژدهی دارند. اینجاست که کالیبره کردن باتری گوشی کمک بزرگی خواهد کرد و این سوال مطرح می‌شود که چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم.

پیش از کالیبره کردن باتری گوشی، شما به هیچ‌وجه نمی‌توانید متوجه میزان دقیق شارژ باقی‌مانده شوید. آنچه به نظر می‌رسد این است که نمودار بالا به منظور نشان دادن وضعیت شیمیایی واقعی باتری است و نه درصد نشان داده شده به کاربر که می‌تواند بسیار متفاوت باشد. زمانی که وضعیت شیمیایی واقعی باتری نزدیک به ۱۰ درصد شارژ باشد، ممکن است نرم‌افزار ادعا کند که شارژ باتری نزدیک به صفر است. این کار عمداً انجام می‌شود تا از تخلیه باتری به زیر سطح ایمن جلوگیری شود؛ جایی که ممکن است باتری آسیب ببیند و سیستم نتواند راه‌اندازی مجدد شود. به‌ طور خلاصه، سیستم همیشه با مقدار کمی شارژ باقی مانده در باتری به‌ عنوان یک اقدام ایمنی خاموش می‌شود، اما آن مقدار به کاربر نشان داده نمی‌شود. منظور ما این مقدار نیست و در هر صورت نرم‌افزار به دلایل متعددی اصلاً اجازه استفاده از این بخش را به شما نخواهد داد. هشدار کم بودن باتری، صرفاً نرم‌افزاری و روشی برای عدم از دست دادن اطلاعات و کاملاً مستقل از سیستم مدیریت باتری است. حتی اگر اجازه دهید دستگاهتان به دلیل کمبود شارژ باتری تا زمانی که به طور خودکار خاموش شود کار کند، سیستم مدیریت باتری همچنان میزان شارژ باتری را به اندازه کافی بالا نگه می‌دارد تا از آسیب‌های احتمالی به باتری جلوگیری کند. بنابراین، اگر قصد کالیبره کردن باتری دستگاه خود را دارید، باید اجازه دهید قبل از شارژ مجدد، باتری دستگاه تا زمانی که به‌ طور خودکار خاموش شود، خالی شود.

سوال اصلی: چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟

سوال اصلی: چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟

سوال اصلی این است که چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم و برای این کار باید کمی صبر و حوصله داشته باشید. اگر با کالیبره کردن باتری گوشی به نتیجه دلخواهتان نرسیدید، می‌توانید از انواع برنامه تقویت باتری گوشی استفاده کنید. روش‌های نرم‌افزاری مختلفی هم برای این کار وجود دارد که اکثر آن‌ها مخصوص گوشی‌های اندرویدی روت شده هستند. اگر گوشیتان را دسترسی روت دارد، می‌توانید از Android Authority کمک بگیرید و ببینید چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم. اما اگر نمی‌دانید دسترسی روت چیست، نمی‌خواهید گوشیتان را روت کنید یا از آیفون استفاده می‌کنید، از راهنمای زیر استفاده کنید که برای همه گوشی‌ها روش مناسبی محسوب می‌شود. کالیبره کردن باتری گوشی کار ساده‌ای است و در هشت مرحله زیر خلاصه می‌شود:

  1. گوشی را در حالت روشن و آماده به کار، ۸ ساعت یا بیشتر شارژ کنید.
  2. شارژر را جدا کنید.
  3. گوشی را خاموش کنید و یک ساعت دیگر هم شارژش کنید.
  4. شارژر را جدا کنید.
  5. گوشی را روشن کنید و ۲ دقیقه صبر کنید.
  6. گوشی را مجدداً خاموش کنید و یک ساعت شارژ کنید.
  7. گوشی را از شارژر جدا کنید و طبق روال عادی از آن استفاده کنید تا خاموش شود.
  8. گوشی را شارژ کامل کنید.

حالا که می‌دانید چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم، چند نکته مهم در این باره وجود دارد که به دقیق‌تر انجام شدن این پروسه کمک می‌کند. بهتر است که در مرحله یک، حین شارژ شدن از گوشی استفاده نکنید. در مرحله هفت به این دقت کنید که گوشی را به هیچ عنوان شارژ نکنید و حتی به کابل به کامپیوتر متصل نکنید. با این کار پروسه کالیبره کردن مختل شده و باید همه مراحل را از اول شروع کنید. در مرحله ۳، ۶ و ۸ هم اجازه بدهید گوشی همانطور‌ که خاموش شده کامل شارژ شود و تا شارژ کامل روشنش نکنید. در نهایت بهتر است این فرایند را به‌ صورت دوره‌ای تکرار کنید تا مطمئن شوید که باتری کالیبره شده و از حداکثر ظرفیتش استفاده می‌کند. پیشنهاد ما این است که ماهی یک بار این مراحل را اجرا کنید و نه بیشتر! همانطور‌ که می‌دانید بهترین سیکل شارژ برای حفظ سلامت باتری، ۲۰ تا ۸۰ است؛ یعنی وقتی شارژ گوشی به ۲۰ درصد رسید، تا ۸۰ درصد شارژش کنید. بنابراین در روزهای عادی ترجیحاً در همین بازه گوشیتان را شارژ کنید و ماهی یک بار به فکر کالیبره کردن باتری آن باشید.

منبع: https://www.ifixit.com/Wiki/Battery_Calibration