گاهی با انتخاب زیرکانه یک بالارده قدیمی‌تر می‌توانیم بازار بحرانی امروز گوشی‌ها را به چالش بکشیم. در چنین شرایطی استفاده از بعضی قابلیت‌های مختص پرچم‌دارها را با بهای بسیار کمتری تجربه خواهیم کرد. اما برای حفظ قابلیت‌های بیشتر در گوشی‌های نسبتاً قدیمی به جستجوی دقیقی نیاز داریم. گوشی هواوی mate 20 pro نمونه‌ای‌ست که قطعاً در لیست بهترین انتخاب‌ها قرار می‌گیرد. مشخصات هواوی mate 20 pro ما را با پرچم‌داری روبه‌رو می‌کند که در مقایسه با نمونه‌های کنونی ضعف فاحشی ندارد. در ادامه با بررسی Huawei mate 20 pro، قدرت پرچم‌دار 2018 هواوی را در بخش‌های مختلف محک می‌زنیم. طبیعتاً شناخت نقاط قوت، ضعف و سطح قیمت mate 20 pro، انتخاب شما را آسان‌تر خواهد کرد.

طراحی mate 20 pro؛ بافت Hyper optical  و خداحافظی با جای لک

طراحی mate 20 pro؛ بافت Hyper optical  و خداحافظی با جای لک

سبک طراحی سازندگان آسیایی، پرچم‌دار 2018 هواوی را از جنبه‌های مختلف برای یک استفاده راحت آماده کرده است. بررسی Huawei mate 20 pro نشان از ابعادی برابر با 157.8 × 72.3 × 8.6 میلی‌متر دارد. وزن 189 گرمی گوشی ورود آن به دسته سنگین‌وزن‌ها را منتفی می‌کند. این امر در کنار عرض کمی که در ابعاد گوشی آشکار است، میت 20 پرو را به اسمارت‌فونی ارگونومیک تبدیل کرده است. 

بافت منحصربه‌فرد Hyper optical در قاب پشتی هم در میزان ارگونومی گوشی تأثیرگذار است. اگرچه نقش اصلی این بافت زبر، مقاومت در برابر لک و جای انگشت است، اما در جاگیری بهتر گوشی در دست و لیز نخوردن دستگاه مؤثر خواهد بود. مشابه با تمام گوشی‌های رده‌بالا در مشخصات هواوی mate 20 pro نیز با ترکیبی از شیشه و فلز روبه‌رو هستیم. پوشاننده گوریلاگلس 5 به عنوان محافظ در ساخت میت 20 پرو به کار گرفته شده.

صفحه نمایش 6.39 اینچی با پوشاندن حدود 87.9% از پنل جلوی گوشی، مجوز ورود mate 20 proبه خانواده تمام‌صفحه‌هاست. تلاش هواوی برای رساندن حاشیه‌های اطراف نمایشگر خمیده به حدأقل، تا حدود زیادی موفق است، با این‌حال ناچ مستطیلی شکل بالای نمایشگر، فضای نسبتاً بزرگی‌ست؛ البته طراحان هواوی برای جا دادن لنز سلفی، حسگر جداگانه تشخیص چهره سه‌بعدی و اسپیکر تماس، ناچار به چنین فضای عریضی متوسل شده‌اند.

گوشی هواوی میت 20 پرو در چهار رنگ جذاب Twilight، آبی، سبز و مشکی قابل خریداری‌ست. بافت خاصی که پیش‌تر به آن اشاره شد، خطوطی مورب و موازی را به نمایش می‌گذارد. چیدمان لنزهای سه‌گانه و فلش LED در فضایی چهارگوش، یادآور نسخه‌های جدیدتر از کهکشانی‌های سامسونگ و اپل است. مجموعه لنزهای میت 20 پرو درست در مرکز قاب پشتی قرار دارند و نمایی متقارن و شیک از این دستگاه ارائه می‌کنند. خوشبختانه برجستگی فضای دوربین‌ها در پرچم‌دار هواوی بسیار ناچیز است.

لبه‌های گوشی میت 20 پرو به درخشش ظاهری گوشی کمک شایانی کرده‌اند. این لبه‌ها با کمی برجستگی به شیشه‌های گرد قاب‌ها پیوند خورده‌اند. چنین اتصالی هم‌گام با ایجاد ظاهری زیبا، فرایند ارگونومیک‌سازی گوشی را کامل می‌کند. متأسفانه لبه‌های خمیده نمایشگر در برابر تاچ اتفاقی ضعیف عمل می‌کنند. نتیجتاً در زمان استفاده از این اسمارت‌فون باید در مورد ضربه‌های اتفاقی به لبه‌های نمایشگر کمی وسواس به خرج دهید.

لبه‌های گوشی از اسپیکر اصلی، کلیدهای پاور و تغییر صدا، درگاه سیم‌کارت، حسگرهای مادون قرمز و درگاه USB تایپ C میزبانی می‌کند. پرچم‌دار 2018 هواوی با بهره‌گیری از IP68 مقاومت درخور توجهی در برابر آب و گرد و غبار خواهد داشت.

به اعتقاد ما سبک طراحی گوشی میت 20 پرو کاملاً جذاب و خوشایند است. اغواگری گوشی در نسخه Twilight با هارمونی آبی و بنفش به حدأکثر می‌رسد. ساخت اسمارت‌فون بالارده هواوی در نهایت دقت و ظرافت انجام شده و در بین شیک‌ترین گوشی‌های 2018 دسته‌بندی می‌شود. با وجود تمام این موارد، بهتر است تصمیم‌گیری در این بخش را به دید زیبایی‌شناسانه خود واگذار کنید.

شناسایی بی‌درنگ کاربر؛ ره‌آورد سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی

شناسایی بی‌درنگ کاربر؛ ره‌آورد سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی

در بررسی Huawei mate 20 pro با حسگرهای اپتیکال اثر انگشت در زیر نمایشگر روبه‌رو هستیم. در سال‌های اخیر سرعت کارکرد این حسگرها مسأله چالش‌برانگیزی بوده است. با این‌حال می‌توانیم به سرعت و دقت خوبی (کمی پایین‌تر از نمونه‌های خازنی) امیدوار باشیم.

اما ویژگی تبلیغاتی مهمی که در معرفی مشخصات هواوی mate 20 pro نقش محکمی داشت، سیستم تشخیص چهره سه‌بعدی در گوشی بود. دقت این حسگر به مراتب بیشتر از نمونه‌هایی‌ست که با اتکا به لنز سلفی عمل می‌کنند. دقت بالای تشخیص چهره در میت 20 پرو، احراز هویت در سطوح مختلف نور را امکان‌پذیر می‌کند. طبیعتاً این ویژگی در بین مهم‌ترین نقاط قوت پرچم‌دار هواوی جا می‌گیرد.

امکان ایجاد امنیت و رمزگذاری در بخش‌های مختلف گوشی مثل اپلیکیشن‌ها و فایل‌های تصاویر، ویدئو و موسیقی یکی از گزینه‌های لذت‌بخش هواوی میت 20 پرو است. توجه داشته باشید که فرایند تشخیص می‌تواند با اثر انگشت، تصویری و یا رمز باشد. گزینه جالب‌تر امکان تخصیص فضایی رمزگذاری‌شده برای تمامی فایل‌های شخصی شماست. در چنین شرایطی می‌توانید با تشخیص هویت به هر یک از روش‌ها، به فضای امن خود دسترسی پیدا کنید.

تصاویر زنده به لطف قابلیت Natural Tone

تصاویر زنده به لطف قابلیت Natural Tone

نمایشگر امولد 6.39 اینچی با وضوح 1440 × 3120 و تراکم پیکسلی 538، گوشی هواوی میت 20 پرو را در قواره‎ پرچم‌داری تمام‌عیار نمایان می‌کند. پشتیبانی از محتوای HDR و فضای رنگی DCI P3 از قابلیت‌هایی‌ست که در بررسی Huawei mate 20 pro دیده می‌شوند. نمایشگر بالارده هواوی در نمایش محتوا هم عملکرد بالارده‌ای دارد. میزان شارپ‌نس و کنتراست تصاویر، انتظار ما را از نمایشگری قدرتمند برآورده می‌کند؛ همچنین زاویه دید عالی، امکان هر اختلالی در استفاده از زوایای مختلف را به فراموشی می‌برد.

نتایج بررسی‌های نمایشگر، میزان روشنایی حدأقلی و حدأکثری گوشی را با اعدادی به ترتیب 1.5 و 880 نیت نشان می‌دهد. معنی این اعداد به‌دست آمده، استفاده راحت و بی‌دردسر در سطوح مختلف نور است. گستره دینامیکی بالا و فضای گسترده رنگی نمایشگر، محتوا را به صورتی خوشایند و طبیعی نمایان می‌کند. تنظیمات دستی برای همه این موارد امکان‌پذیر است، نتیجتاً می‌توانید بسته به سلیقه و یا محیط اطرافتان رنگ‌ها را به صورت طبیعی‌تر و یا اشباع شده دریافت کنید.

خطای دقت رنگی در هر دو حالت موجود در نمایشگر mate 20 pro در بین حدأقل‌های پرچم‌داران 2018 قرار می‌گیرد. قابلیت‌هایی مثل Natural Tone و Eye comfort در رساندن شما به رنگ‌های طبیعی و راحتی چشم در هر سطح نوری، کمک‌رسان خواهند بود. در نهایت نمایشگر گوشی mate 20 pro را بعد از گذشت چند سال همچنان قدرتمند می‌دانیم. طبیعتاً این نمونه یارای رقابت با خیلی از پرچم‌دارهای کنونی را ندارد؛ با این‌حال عملکرد شایسته‌ای بر اساس قیمت گوشی دیده می‌شود.

مشخصات هواوی mate 20 pro؛ عملکرد ایده‌آل لنزهای سه‌گانه

در بررسی Huawei mate 20 pro در (وب‌سایت Gsmarena)، مجموعه سه‌گانه‌ای از لنزهایی با ویژگی‌های متفاوت در نقش دوربین‌های گوشی دیده می‌شوند. فضای میزبان سنسورهای دوربین،  فلش‌های دوگانه LED را هم در خود جا می‌دهد. در ابتدا با یک لنز واید 40 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 مواجهیم که به عنوان دوربین اصلی ایفای نقش می‌کند. در ادامه یک لنز اولتراواید 20 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و نمونه تله‌فوتو 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 به چشم می‌خورند.

از پررنگ‌ترین قابلیت‌هایی که در اختیار مجموعه لنزها قرار گرفته می‌توانیم به فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال، زوم سه برابری اپتیکال و پنج برابری هیبریدی و امکان فیلم‌برداری 4K با نرخ 30 فریم اشاره کنیم. قابلیت‌هایی مثل HDR، پانوراما، پرتره، night mode، سوپر اسلوموشن (960 فریم)، Pro و تشخیص حدود 1500 صحنه مختلف توسط هوش مصنوعی، تجربه تصویربرداری با این دستگاه را جذاب و حرفه‌ای نشان می‌دهند.

عکس‌های ثبت شده با دوربین‌های میت 20 پرو در نور ایده‌آل کیفیت جالب توجهی دارند. میزان شارپ‌نس و کنتراست عالی در کنار فضای رنگی طبیعی و گسترده و گستره بالای دینامیکی، تصاویر طبیعی و دل‌پذیری به همراه دارند. در این شرایط، جزئیات لذت‌بخشی خصوصاً در عکس‌های لنز اصلی دیده می‌شود. خوشبختانه mate 20 pro هواوی هم‎گام با پرچم‌دارهای دیگر از قابلیت night mode بهره‌مند است. با این اوصاف در صورت کاهش نور هم با افت کیفیت چشم‌گیری مواجه نخواهید شد.

عکس‌های پرتره میت 20 پرو را نمی‌توان در بین بهترین‌ها طبقه‌بندی کرد، اما به‌هرحال ایراد چندانی هم به آن‌ها وارد نیست. سنسورهای تشخیص عمق کنونی در گوشی‌های پرچم‌دار انتظار ما را برای تصاویر پرتره بالا برده‌اند، در حالی‌که تصاویر میت 20 پرو در قالب یک پرچم‌دار 2018، کاملاً رضایت‌بخش هستند. قابلیت جذاب دیگری که در بررسی Huawei mate 20 pro دیده می‎‌شود AR Lenz است که با ویژگی 3D Qmoji تصاویری ترکیبی با ایموجی‌ها را به ارمغان می‌آورد. 

همان‌طور که گفته شد فیلم‌برداری 4K در گوشی mate 20 pro با نرخ 30 فریم انجام می‌گیرد. البته که در همان زمان هم فیلم‌برداری با نرخ 60 فریم گزینه مناسب‌تری بود. در این بخش عملکرد میت 20 پرو را نسبتاً خوب و نه‌چندان عالی ارزیابی می‌کنیم. خوشبختانه هواوی نقش حیاتی لرزش‌گیرهای اپتیکال در فیلم‌‌برداری را در نظر گرفته و mate 20 pro را به این قابلیت مجهز کرده است.

لنز 24 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 نقش مهم عکس‌برداری سلفی را ایفا می‌کند. در این بخش چینی‌ها به فوکوس ثابت بسنده کرده‌اند، نتیجتاً برای رسیدن به سلفی‌‌های با عمق و تفکیک بهتر سوژه باید دقت بیشتری به فاصله از لنز داشته باشید. به‌هرحال لنز سلفی میت 20 پرو از بهترین‌های 2018 نیست و پرتره‌های دقیقی ارائه نمی‌دهد، با این‌حال تصاویر را با میزان قابل قبولی از جزئیات و روشنایی مشاهده می‌کنیم.

نرم‌افزار و رابط کاربری

نرم‌افزار و رابط کاربری

گوشی هواوی mate 20 pro به عنوان پرچم‌دار 2018 هواوی از سیستم عامل اندروید 9 پای در بستر نرم‌افزاری‌اش بهره می‌برد. رابط کاربری EMUI 9 هم نمونه سوار بر سیستم عامل در میت 20 پرو است. با وجود نسخه‌های جدیدتری که از این نوع رابط کاربری عرضه شده، عملکرد نسخه میت 20 پرو را بی‌نقص نمی‌دانیم. اما به‌هرحال بعد از مدت‌زمان کمی به موقعیت ارتباطی عادت می‌کنید.

در واقع EMUI 9 آغازگر تغییرات مثبت در این رابط‌های کاربری بود. پیشرفت‌های این نسخه در زمینه هوش مصنوعی و ژست‌های حرکتی قابلیت‌های ویژه‌ای به دنبال داشت. در بین این قابلیت‌ها، Digital Balance با امکان ایجاد محدودیت در مدت استفاده از اپلیکیشن‌ها و Smart remote با امکان تبدیل گوشی به کنترل وسایلی مثل تلویزیون، گزینه‌های جذابی هستند.

بررسی Huawei mate 20 pro نشان از عملکرد نرم‌افزاریِ روان دارد. بر اساس این بررسی‌ها در نصب و اجرای اپلیکیشن‌ها با مشکلی مواجه نمی‌شوید. اگرچه کارایی‌های نسبتاً سریع و روان‌تری در هم‌نسل‌های میت 20 پرو دیده می‌شود، اما عملیات نرم‌افزاری پرچم‌دار هواوی هم در سطح یک گوشی بالارده قرار دارد.

اولین پردازنده 7 نانومتری

چیپ‌ست پردازشی Kirin 980 را به عنوان اولین پردازنده با فرایند 7 نانومتری می‌شناسیم. در سال 2018 گوشی میت 20 پرو هواوی از این موتور پردازشی به عنوان عامل فعالیت خود بهره گرفته بود. یک پردازنده مرکزی با 8 هسته Cortex-A76 و Cortex-A55 در کنار پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP10 وظیفه پردازش‌های سنگین یک پرچم‌دار در میت 20 پرو را دارند.

برای بررسی Huawei mate 20 proنسخه‌هایی از این اسمارت‌فون را با 128 یا 256 مگابایت حافظه داخلی و 6 یا 8 گیگابایت رم در اختیار داریم. امکان ارتقا حافظه تنها با نمونه‌های نانومموری و تا سقف 256 گیگابایت در میت 20 پرو قرار گرفته است.

چیپ‌ست پردازشی، CPU و GPU موجود در گوشی هواوی میت 20 پرو در زمان ارائه پیشرفت چشم‌گیری را ارائه می‌داد. این پیشرفت‌ها که در عمل کاملاً محسوس بودند در زمینه بهینه‌سازی انرژی هم موفقیت‌هایی به دنبال  داشتند. پیشرفت‌های قابل توجه در NPU یا پردازنده عصبی هم به ارتقاء خیره‌کننده هوش مصنوعی در میت 20 پرو ختم شده بود.

نتایج به‌دست آمده از بررسی عملیات سخت‌افزاری، میت 20 پرو را به محصولی توانمند تبدیل می‌کند. به‌طور کلی در زمینه خواندن و نوشتن ترتیبی، نصب و اجرای اپلیکیشن‌های سنگین و چندوظیفگی و البته میزان مصرف انرژی، شاهد کارکرد خوبی هستیم. 

بر اساس بازخوردهای کاربری، افزایش دمای گوشی در پردازش‌های سنگین گریزناپذیر است، با این‌حال این مورد تا سطح عذاب‌آوری پیش نمی‌رود. پرچم‌دار 2018 از این بخش هم سربلند بیرون آمد، اما توجه داشته باشید که قطعاً ضعف‌هایی در مقایسه با پرچم‌دارهای امروز بازار وجود خواهد داشت.

تأمین انرژی؛ درخشش پابرجای هواوی

تأمین انرژی؛ درخشش پابرجای هواوی

باتری 4200 mAh از ویژگی‌های ستودنی در بررسی Huawei mate 20 pro محسوب می‌شود. طول عمر باتری این اسمارت‌فون در مقایسه با گوشی‌های هم‌نسل در بالاترین طبقات قرار می‌گیرد. همان‌طور که قبل‌تر هم اشاره شد، پیشرفت‌هایی که در بهینه‌سازی مصرف انرژی و هوش مصنوعی رخ داده نقش به‌سزایی در افزایش طول عمر باتری دارند. به این ترتیب انتظار حدود 12 ساعت و نیم پخش ویدئو با حدأکثر شارژ باتری را داریم. در نهایت باتری گوشی mate 20 pro را با حدود 2 روز طول عمر، بهترین منبع انرژی در 2018 می‌دانیم.

شارژر سریع 40 واتی نمایی دیگر از آثار قابل ستایش هواوی‌ست. با استفاده از این شارژر می‌توانید در نیم ساعت انرژی باتری را به 70% برسانید. در ادامه برای شارژ کامل باتری به چیزی حدود یک ساعت زمان نیاز دارید. با این اعداد چینی‌ها مشخصاً در این قسمت عملکرد شایسته و دقیقی داشته‌اند. گوشی mate 20 پرو از فناوری شارژ بی‌سیم با توان 15 وات نیز پشتیبانی خواهد کرد.

بررسی قیمت mate 20 pro و نتیجه‌گیری

بررسی قیمت mate 20 pro و نتیجه‌گیری

در بخش‌های مختلف بررسی Huawei mate 20 pro از این دستگاه با عنوان پرچم‌دار 2018 یاد کردیم. اما بررسی قیمت این اسمارت‌فون در (وب‌سایت Amazon)، این دستگاه را در حدود قیمتی میان‌رده‌های گران‌تر کنونی قرار می‌دهد. این به آن معناست که با انتخاب میت 20 پرو می‌توانید از بسیاری ویژگی‌های یک پرچم‌دار با هزینه مناسب‌تری بهره‌مند باشید.

در نهایت ویژگی‌های گوشی mate 20 pro تماماً متناسب با یک بالارده قدیمی‌تر ارزیابی می‌شوند. هم در ظاهر و هم در مشخصات فنی با ویژگی‌های رضایت‌بخشی روبه‌رو بودیم، اما اگر پای مقایسه با پرچم‌دارهای کنونی در میان باشد، نقاط ضعفی خصوصاً در زمینه دوربین و پردازنده‌ها دیده می‌شود. با این‌حال پردازنده 7 نانومتری، نمایشگر و علی‌الخصوص باتری پرتوان mate 20 pro همچنان می‌توانند رضایت بالای کاربران را جلب کنند.