حدود ده سال است که هواوی جزء بهترینها در بازار جهانی گوشیهای همراه محسوب میشود. در بازار ایران هم با قیمت مقرون بهصرفه خود نسبت به دیگر غولهای سازنده محصولات الکترونیک، کاربران زیادی را منتظر و علاقهمند به محصولات خود نظیر گوشی هواوی کرده است. بررسی هواوی mate 20 در ادامه نشان میدهد این گوشی چینی هیچ کم از نمونهها و همردههای خود با برندهایی همچون سامسونگ و شیائومی و... ندارد. هواوی میت 20 در اکتبر2018 معرفی و سپس در نوامبر 2018 با قیمتی بین 380 تا 500 یورو روانه بازار جهانی شد. این گوشی از خانواده میت 20 و دارای سه ورژن پرو، اکس و لایت است، که البته قیمتی بالاتر از این نسخه دارند. امکانات کمی در نسخه عادی حذف شده و به قیمت مناسب در این نسخه کمک کرده است. مشخصات گوشی هواوی mate 20 را در ادامه بررسی میکنیم.
طراحی بدنه
مشخصات هواوی میت 20 در بخش طراحی نشان میدهد، هواوی میت 20 یک گوشی با ابعاد طول 158.2 میلیمتری و عرض 77.2 میلیمتر و ضخامت 8.3 میلیمتر است. این گوشی وزنی در حدود 188 گرم دارد که با توجه به ابعاد و باتری بهکار رفته در گوشی متناست است. بررسی هواوی mate20 نشان میدهد این اسمارتفون دارای فریم فلزی از جنس آلومینیوم و پنل پشتی از جنس شیشه است.
در وسط قسمت فوقانی پنل پشتی، یک مربع که به گفته چینیها تحت تأثیر طراحی چراغهای جلوی خودروهای پورشه است، تعبیه شده. دوربینهای سهگانه هوآوی میت 20 به همراه فلش LED در درون این مربع جای گرفتهاند. تقارن بهوجود آمده در این پنل گویی الهام گرفته از تفکر چینیها است. در پنل جلویی و در بالای نمایشگر 6.53 اینچی میت 20، بریدگی کوچک قطرهای، دوربین سلفی یا همان پرتره را در میان گرفته است. این شکل مینیمال طراحی برای جاگذاری دوربین سلفی نسبت به بریدگیهای بزرگ در بسیاری از گوشیهای دیگر، علاوه بر زیبایی منحصر بهفرد توانسته فضای بیشتری به نمایشگر گوشی بدهد. حسگرهای نوری و سنسور دوربین سلفی به همراه چراغ کوچک اعلان در این بریدگی تعبیه شدهاند. در این ناچ قطرهای کوچک، تابشدهنده اینفرارد حذف شده و صرفاً با استفاده از دوربین امکان تشخیص چهره صورت میگیرد. طبق بررسی هوآوی mate 20 بریدگی اشک مانند بالای نمایشگر از طریق فرمان نرمافزاری امکان حذف شدن دارد، اما بههرحال حاشیه باریک مشکی رنگ اطراف LCD با نگاه دقیق کاربر مشاده میشود.
نمایشگر 6.53 اینچی هوآوی حدود 88 درصد از کل پنل جلویی را به خود اختصاص داده و فقط حاشیههایی باریک نمایشگر را در برگرفتهاند. شیشه 2.5D استفاده شده در پنل جلویی از نوع گوریلا گلس 5 است و هواوی در مورد جزییات این شیشه اطلاعاتی در دسترس کاربران قرار نداده. هواوی همان اندازه که نمایشگر را به صورت کاملاً تخت ارائه داده، در کنارههای پنل پشتی خمیدگی به وجود آورده که به خوشدستی میت 20 کمک زیادی میکند.
بررسی مشخصات هواوی میت 20 نشان میدهد، این شرکت چینی برای ارزانتر شدن محصول جدیدش نسبت به میت 20 پرو، گواهی IP68 را به گواهی IP53 تقلیل داده است. با ارزیابی این گواهی در مییابیم مقاومت گوشی در برابر آب حذف شده و جای خود را به مقاومت اندک در مقابل پاشش آب داده است. قابلیت حسگر فینگرپرینت یا اثرانگشت زیر نمایشگر نیز بر خلاف میت 20 پرو حذف شده و به پنل پشتی گوشی منتقل شده است. با این وجود، حسگر اثرانگشت در هواوی mate 20 یک حسگر خازنی مرغوب با عملکردی سریع و بینقص است که در محلی مناسب و ایدهآل تعبیه شده.
در لبه فوقانی سمت چپ جک 3.5 میلیمتری هدفون وجود دارد که با اینکه کمکم در بسیاری از مدلهای گوشیهای هوشمند حذف شده است، هنوز هم طرفداران خودش را دارد. کمی آن طرفتر ماژول مادونقرمز برای کنترل آپشنهای الکترونیکی طراحی شده است. هواوی به وسیله چهار مینی آنتن در لبههای بالایی و پایینی فریم آلومینیومی به عملکرد آنتندهی میت 20 بهبود بخشیده است. طبق بررسی هواوی mate 20 در لبه پایینی گوشی به ترتیب خروجی صدای اسپیکر اصلی، میکروفون مکالمه و درگاه USB تایپ C قرار گرفته است. در لبه کناری سمت چپ هم درگاه سیم کارت هیبریدی و جایگاه حافظه خارجی MicroSD وجود دارد. هواوی در طراحی خود در لبه کناری سمت راست کلید پاور و نیز کنترل حجم صدا را قرار داده.
همانطور که توضیح دادیم نمایشگر تخت و زیبای میت 20 با کمترین حاشیه ممکن، نیاز کاربران علاقمند به دیدن فیلم و ویدئو، همچنین گیمرها برای انجام بازی را به بهترین شکل ممکن رفع میکند و میتواند با قیمت نسبتاً مناسب خود بهترین انتخاب ممکن برای شما باشد.
میت 20 در رنگبندی آبی اقیانوسی، سبز تیره، مشکی و صورتی ارائه شده است.
مشخصات هواوی میت 20 در بخش نمایشگر
بررسی هواوی mate 20 نشان میدهد این گوشی دارای یک صفحه نمایش 6.53 اینچی فول اچدی IPS LCD لمسی خازنی با 16 میلیون رنگ و رزولوشن ۲۲۴۴ در ۱۰۸۰ و تراکم مگاپیکسلی برابر با 381 مگاپیکسل در هر اینچ است که برای یک گوشی با این ابعاد و نمایشگر نسبتاً کم محسوب میشود. این نمایشگر برای نمایش محتوا دینامیکی بالا از قابلیت استاندارد HDR10 استفاده میکند. همانند گوشیهای دیگر هواوی، میت 20 نیز از قابلیت Eye Comfort که وظیفه به حداقل رساندن روشنایی در محیطهای کمنور را دارد، استفاده میکند. این تماشاگر از پالت رنگ DCI-P3 پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی پنل در آن به عدد 820 نیت رسیده است. با اینکه نمیتوان نمایشگر میت 20 را در رده نمایشگرهای مجهز به فناوری اولد قرار داد اما در زمینههایی مثل خوانایی در زیر نور زیاد و شفافیت رنگها، بدون در نظر گرفتن نسخههای آمولد، این نمایشگر جزء بهترین السیدیها است.
پلتفرم سختافزاری
هواوی تمام نسخههای میت 20 را با یک پردازنده همسان روانه بازار کرده است. این نسخه نیز همانند دیگر نسخهها از پردازنده 7 نانومتری کرین 980 استفاده کرده است. مشخصات گوشی هواوی mate 20 در قسمت پردازشی شامل یک CPU هشت هستهای با دو هسته قدرتمند 2.6 گیگاهرتزی Cortex-A76 و دو هسته 1.92 گیگاهرتز Cortex-A76 و چهار هسته با هستههای کممصرف 1.8 گیگاهرتز Cortex-A55 است. طبق بررسی هواوی mate 20 در ادعای این شرکت عملکرد این پردازنده نسبت به نسل پیشین، پیشرفت قابل توجهی کرده و در زمینه بهرهوری انرژی بهبود یافته است.
این محصول از پردازنده گرافیکی ARM Mali G76 MP10 استفاده میکند. این پردازنده امکان نصب بازیهای سنگین با گرافیک بالا را به کاربران میدهد.
طبق بررسی هواوی mate 20 این دستگاه در دو نسخه با رم 4 یا 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایت به بازار جهانی عرضه شده است. امکان ارتقای حافظه با کارتهای نانومموری تا 256 گیگابایت وجود دارد. این کارتها محصول مشترک هواوی و شرکت توشیبا هستند و هنوز به مرحله انبوهسازی نرسیدهاند.
مشخصات گوشی هواوی mate 20 در بخش امکانات صوتی
طبق بررسی هواوی mate 20 این محصول در بخش امکانات صدا از دو اسپیکر اصلی و اسپیکر مربوط به مکالمه استفاده میکند. با توجه به استریو نبودن این اسپیکرها، کیفیت صدای خروجی متوسط ارزیابی شده و برتری خاصی نسبت به همردههای خود ندارد. هواوی اغلب در بخش صوتی گوشیهای خود از فنآوری دالبی اتموس (Dolby Atmos) استفاده میکند. این قابلیت صوتی بهصورت خودکار در بخش اسپیکر و صدای خروجی هدفون فعال است. بهطور کلی با ارزیابی این محصول، کیفیت صدا در این گوشی رضایتبخش و در حد پرچمداران توصیف شده است. وجود جک هدفون 3.5 میلیمتری در این گوشی، آن را از میت 20 پرو در سطح بالاتری قرار داده است.
پلتفرم نرمافزاری و رابط کاربری
بررسی هواوی mate 20 نشان داد، این گوشی از نسخه 9.0.0 رابط کاربری EMUI استفاده میکند. این نسخه طیف زیادی از امکانات شخصیسازی را در اختیار کاربر قرار داده است. هواوی همچون شیائومی، الجی و... رابط کاربری منحصر بهفردی از اندروید برای برند خود طراحی کرده که معمولاً اگر ضعفی نیز در این رابط کاربری دیده شود، با بهروزرسانی از بین میرود. در نسخه کاربری میت 20 تغییرات خاصی نسبت به نسخه پیشین دیده نمیشود؛ اما قسمت اعلانها که قبلاً مشکی رنگ بود، در این نسخه با اندکی تغییرات به زیبایی طراحی شده است. امکان فعالسازی اپلیکشنها هم فقط با فشردن آیکون مربوطه نمایش داده میشود. وجود پردازنده جدید در این گوشی، در قسمت رابط کاربری هم سرعت بیشتری برای انجام فرمانها پدید آورده است. شناسایی چهره افراد در نرمافزار گالری تصاویر نیز ویژگی جدید در این نسخه رابط کاربری است.
بررسی هواوی mate 20 در بخش دوربین اصلی و سلفی
دوربین اصلی
مشخصات هواوی میت 20 در بخش دوربین با دو برادر خود یعنی نسخه اکس و پرو متفاوت است، اما هر سه دوربین سهگانه در این نسخهها مجهز به لنزهای شرکت لایکا است. دوربین سهگانه میت 20 دارای یک سنسور 12 مگاپیکسلی مجهز به لنز عریض و دیافراگم f/1.8 ، یک سنسور 16 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و دیافراگم f/2.2 و یک سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز تلهفوتو و دیافراگم f/2.4 با قابلیت زوم اپتیکال دو برابر است. تفاوت این گوشی با نسخههای اکس و پرو نیز در همین زوم اپتیکال است که در این ورژنها سه برابر است. در شرایط استاندارد نوری دوربین میت 20 عکسهای باکیفیتی ثبت میکند که با فعال کردن نرمافزار هوش مصنوعی توانایی تشخیص 1500 سناریوی مختلف تصویری در 25 دستهبندی را دارند. این تصاویر نیازی به ویرایش و روتوش ندارند و این ویژگی برای کاربران علاقهمند به عکاسیِ غیرهنری، بسیار مفید است، همچنین حالتهای زیاد و متنوعی برای عکاسی و فیلمبرداری در رابط کاربری میت 20 مهندسی شده است. استفاده از هوش مصنوعی و جایگزینی آن بهجای قدرت حداکثری سنسورها، ممکن است کاربران علاقهمند به عکاسی هنری را کمی دچار مشکل کند، زیرا رنگها اغراق شده و پررنگ هستند، پس همواره هدف خود از عکاسی با گوشی را مورد سنجش قرار دهید.
نکته منفی در دوربینهای سهگانه mate 20 عدم استفاده از لرزشگیر اپتیکال تصاویر OIS)) بوده، اما با این وجود دوربین این گوشی از کیفیت خوبی در بخش عکس و فیلم برخوردار است.
دوربین سلفی
بررسی هواوی mate 20 در قسمت دوربین سلفی نشان داد، این دوربین دارای یک لنز با سنسور 24 مگاپیکسلی با دیافراگم 2.0 است. این دوربین تصاویر بسیار خوبی به کاربران ارائه میدهد. استفاده از هوش مصنوعی و بینیازی به روتوش و ویرایش، به کیفیت عکسها در این بخش نیز کمک بسیار زیادی کرده.
بررسی هواوی mate 20 در بخش باتری
مشخصات هواوی میت 20 در بخش باتری نشان داد با اینکه نسخه عادی این محصول در میان دو نسخه اکس و پرو کمترین ظرفیت باتری را داراست، اما باتری حجیم 4000 میلیآمپرساعتی این گوشی بسیار خوب عمل میکند. این باتری با شارژر 22.5 واتی در زمانی معادل یک ساعت و ربع باتری را فول شارژ کرده و سی دقیقه بیشتر زمان لازم نیست تا نیمی از این باتری پر شود.
بههرحال هواوی برای مناسبتر شدن قیمت، قابلیتهایی همچون شارژر بیسیم و فست شارژ را در این نسخه حذف کرده است. مدت شارژِ فول نیز نسبت به نسخه پرو یا اکس کمی بیشتر است که میتواند در مقابل هزینه خرید پایینتر این گوشی توجیه شود.
نتیجهگیری
بررسی هواوی mate 20 (وبسایت آمازون) نشان داد این گوشی با قیمتی به مراتب مناسبتر از نسخه پرچمدار هواوی میت 20 پرو، امکانات و قابلیتهای فراوانی برای کاربران بهوجود آورده است. فبلت میت 20 هواوی با نمایشگری تخت و بی حاشیه، دوربین باکیفیت، شارژدهی مناسب و پردازنده نسبتاً خوب خود در کنار قیمت مقرون بهصرفه، میتواند یکی از بهترین گزینهها برای کاربران باشد.
.
دیدگاه خود را بنویسید