برند‌های موبایل‌سازی معمولاً دارای یک رابط کاربری موبایل مخصوص هستند. به عنوان مثال رابط کاربری موبایل‌های سامسونگ ONE UI است، یا شیائومی از رابط کاربری MIUI استفاده می‌کند. برند هواوی نیز رابط کاربری مخصوصی دارد که نام آن EMUI است. رابط کاربری EMUI در گوشی‌های هواوی دارای قابلیت های زیادی است. ویژگی‌های رابط کاربری هواوی متنوع بوده و متفاوت از رابط کاربری گوشی های دیگر است. در این مقاله به بررسی انواع رابط کاربری هواوی پرداخته شده است.

رابط کاربری موبایل چیست؟

رابط کاربری موبایل چیست؟

رابط کاربری در واقع پیوند بین کاربر و موبایل است. تعامل کاربران با موبایل با استفاده از رابط کاربری انجام می‌شود. هر اپلیکیشینی که طراحی می‌شود، بر اساس رابط کاربری‌های مختلف طراحی شده و به بازار ارائه می‌شود. هر دکمه‌ای که در گوشی می‌زنید، هر لمسی که می‌کنید و تمام بخش‌های نرم‌ افزاری گوشی، داخل رابط کاربری گنجانده شده‌اند. بدون رابط کاربری، امکان استفاده از موبایل وجود ندارد. در واقع بدون وجود رابط کاربری، موبایل تنها یک جسم خالی است. رابط کاربری یا UIهای مختلفی وجود دارد و برند‌ها رابط کاربری‌های مخصوصی برای گوشی‌های خودشان می‌سازند. رابط کاربری گوشی‌های اندروید با نسخه های اندروید هماهنگ است. گوشی‌های برند‌های مختلف با هر اندرویدی که دارند، دارای یک رابط کاربری مخصوص هستند. به عنوان مثال گوشی هواوی دارای رابط کاربری EMUI است که با تغییر نسخه اندروید و بروز رسانی آن، رابط کاربری نیز بروز رسانی می‌شود.

رابط کاربری EMUI

رابط کاربری هواوی یا همان EMUI، مخصوص گوشی‌ هواوی و آنر است. این رابط کاربری در گوشی‌های آنر با نام Magic UI نیز شناخته می‌شود. EMUI کوتاه شده عبارت Emotion User Interface است که از سال 2012 پا به عرصه تکنولوژی گذاشته است. این رابط کاربری اولین بار با گوشی Ascend P1 معرفی شد و بعد از آن روی گوشی‌های دیگر هواوی قرار داده شد. با گذشت زمان و بروز رسانی اندروید، رابط کاربری هواوی نیز بروزتر شده و نسخه‌های جدیدتری از آن به وجود آمد. آخرین نسخه از رابط کاربری هواوی EMUI 12 است که به صورت اختصاصی برای سیستم عامل مخصوص هواوی یعنی Harmony OS طراحی شده است. رابط کاربری هواوی از نظر بسیاری از مردم محبوب نیست، زیرا این رابط کاربری بسیار مشابه رابط کاربری اپل طراحی شده است. به دلیل این شباهت، بسیاری از افراد علاقه‌ای به این رابط کاربری ندارند. با این حال افرادی نیز هستند که مشکلی با این قضیه ندارند.

مقایسه رابط کاربری هواوی با اندروید

مقایسه رابط کاربری هواوی با اندروید

گوشی‌های جدید برند هواوی دیگر از اندروید پشتیبانی نکرده و با سیستم عامل مخصوص هواوی یا همان Harmony OS تولید می‌شوند. این گوشی‌ها به دلیل تحریم‌هایی که از طرف گوگل روی برند هواوی اعمال شد، از لیست پشتیبانی اندروید خارج شدند. به همین دلیل هواوی سیستم عامل هارمونی را برای گوشی‌های هواوی طراحی کرد. آخرین نسخه از رابط کاربری هواوی نیز با این سیستم عامل به بازار معرفی شده است و خبری از اندروید در گوشی‌های هواوی نیست. آخرین نسخه از رابط کاربری هواوی که با اندروید سازگار بود، EMUI 11 است. بر خلاف ورژن این رابط کاربری، به دلیل تحریم‌های اعمال شده، EMUI 11 با اندروید 10 سازگار بود و بعد از آن گوشی‌های هواوی به اندروید 11 و 12 آپدیت نشدند. با این حال گوشی‌های قدیمی‌تر هواوی با اندروید کار کرده و در صورت پشتیبانی هواوی به آخرین نسخه از رابط کاربری یعنی EMUI 11 آپدیت می‌شوند.

انواع رابط کاربری هواوی

هواوی نسخه‌های مختلفی از رابط کاربری EMUI دارد که روی گوشی‌های متفاوتی از هواوی نصب هستند. رابط کاربری EMUI از سال 2012 معرفی شد. این رابط کاربری در آن سال‌ها به شکل مخفف خود در نیامده بود و هواوی از کلمه Emotion OS برای نشان دادن رابط کاربری خود استفاده می‌کرد. از آن زمان انواع مختلفی از رابط کاربری EMUI طراحی شده و با یک آپدیت به رابط کاربری پیشین خود اضافه شده است. از آخرین انواع رابط کاربری هواوی می‌توان به EMUI 8 تا EMUI 12 اشاره کرد. در واقع در سال‌های اخیر هواوی با پیشرفت دادن رابط کاربری خود توانسته است امکانات و قابلیت‌های جدید زیادی به آن اضافه کند.

EMUI 11

این نسخه از رابط کاربری هواوی یک آپدیت تکاملی بود و شکل و ظاهر آن تفاوت زیادی با نسخه پیشین خود نداشت. به طوری که اگر قبل از این رابط کاربری EMUI از نسخه پیشین آن یعنی EMUI 10 استفاده کرده بودید، تفاوت زیادی احساس نمی‌کردید. ظاهر رابط کاربری هواوی EMUI 11 کاملاً شبیه ورژن 10 و قبلی خودش است اما امکانات جدیدی نیز به آن اضافه شده است. با این حال نمی‌توان منکر قابلیت‌های زیاد این رابط کاربری شد. رابط کاربری هواوی یکی از بهترین رابط‌های کاربری در حال حاضر است و با آپدیت آن به نسخه 11 ویژگی‌های جدیدتری هم به آن اضافه شد.

EMUI 10

هواوی با آپدیت کردن رابط کاربری خود به این ورژن، تغییرات زیادی در آن ایجاد کرد. این نسخه از رابط کاربری هواوی با گوشی P30 هواوی به بازار آمد و در طول سال امکانات زیادی نیز به آن اضافه شد. هواوی در این آپدیت ظاهر رابط کاربری خود را با الهام از مجله‌های مختلفی ساخت. طیف رنگی این رابط کاربری گسترده نبوده و از رنگ‌های تند و تیزی در آن استفاده نشده بود. همچنین با این آپدیت دارک مود بهتری به کاربران ارائه داده شد که مورد توجه بسیاری از کاربران هواوی قرار گرفت. انیمیشن‌های رابط کاربری نیز با این آپدیت بهتر شدند و ارتقا یافتند. به طور کلی این آپدیت یکی از مهم‌ترین آپدیت‌های رابط کاربری هواوی بود.

ویژگی‌های رابط کاربری هواوی

ویژگی‌های رابط کاربری هواوی

رابط کاربری هواوی با تمام حاشیه‌هایی که دارد، دارای یک سری ویژگی‌های منحصر به فرد است. رابط کاربری هواوی شباهت زیادی با آیفون دارد، این رابط کاربری زمانی که معرفی شد، گزینه نشان دادن برنامه‌ها را نداشت. در آن زمان تنها گوشی‌های آیفون به این شکل بودند و تمام برنامه‌ها در صفحه اصلی به نمایش در می‌آمد. بقیه گوشی‌های اندرویدی گزینه‌ای برای نشان دادن برنامه‌ها در صفحه‌ای مجزا و قابلیت ویرایش برنامه‌ها و اضافه کردن آن‌ها را به صفحه اصلی داشتند. رابط کاربری هواوی به گونه‌ای بود که تمام برنامه‌ها در صفحه اصلی بودند و در آن صفحه‌ها ویرایش می‌شدند. با این حال امروزه رابط کاربری اکثر گوشی‌ها داری یک صفحه برای نشان دادن برنامه‌ها است و با بالا کشیدن یا پایین کشیدن صفحه اصلی می‌توان به آن صفحه دست یافت. هواوی نیز در رابط کاربری‌های جدیدتر خود این امکان را اضافه کرد. پیش‌تر انواع رابط کاربری هواوی بررسی شد و به تفاوت‌ها و شباهت‌های آنان اشاره شد. در ادامه نیز به بررسی ویژگی‌های آخرین نسخه از رابط کاربری EMUI پرداخته شده است.

نوار وضعیت

نوار وضعیت در بالاترین بخش صفحه گوشی‌ها قرار دارد و نواری است که ساعت، باتری و وضعیت گوشی در آن نشان داده می‌شود. این نوار در آخرین آپدیت رابط کاربری هواوی تغییر چندانی نکرد و به همان شکل خاصی بود که هواوی طراحی کرده است. هواوی در طراحی این نوار استایل خاص خودش را دارد و برعکس رابط کاربری‌های دیگر عمل کرده است. در گوشی‌های دیگر دنیای اندروید وایفای، علامت داده و علامت‌های ارتباطات کاملاً در سمت چپ قرار دارند. در حالی که ساعت، باتری، بلوتوث، وضعیت صدای گوشی و آیکون‌های آلارم گوشی کاملاً در سمت راست قرار گرفته‌اند. این نوع از چینش آیکون‌ها در نوار وضعیت کاملاً خاص بوده و فقط در رابط کاربری گوشی‌های هواوی یافت می‌شود. با این حال به دلیل این که بیش‌تر گوشی‌های تازه هواوی دارای دوربینی در بالا و سمت چپ نمایشگر هستند، چینش وایفای و داده به سمت وسط نوار وضعیت متمایل شده است. نوتیفیکیشن‌ها هم در سمت راست نوار به نمایش در می‌آیند.

لانچر

لانچر رابط کاربری هواوی دارای صفحه اصلی جداگانه است و برنامه‌ها در صفحه دیگری به نمایش در می‌آیند. این صفحه با بالا کشیدن صفحه‌های اصلی گوشی ظاهر می‌شود و تمام برنامه‌ها و نرم‌افزار‌ها در آن دیده می‌شوند. هواوی با اضافه کردن این قابلیت رضایت افراد زیادی را به دست آورد. بسیاری از افراد برنامه‌های زیادی دارند و به همین دلیل در رابط کاربری‌های گذشته هوای هنگام پیدا کردن یک برنامه خاص باید در انبوه برنامه‌های صفحه اصلی به دنبال آن می‌گشتند. به همین دلیل این موضوع نارضایتی بسیاری از کاربران را به همراه داشت که هواوی با اضافه کردن صفحه مخصوص اپلیکیشن‌ها، این مشکل را نیز حل کرد.
بخش خبری مرورگر لانچر رابط کاربری هواوی کاملاً در سمت چپ هوم پیج قرار گرفته است و به عنوان جایگزینی برای فید گوگل در نظر گرفته می‌شود. با این حال در شخصی‌سازی اخبار و گزینه‌ها مانند گوگل نبوده و بعضا خبر‌های رندومی را نشان می‌دهد. گوگل قطعاً در این زمینه بهتر عمل می‌کند. 

با این حال از مهم‌ترین مزیت‌های بخش Today لانچر هواوی، اسکرول شدن آن تا بی‌نهایت است. در واقع می‌توانید هر چقدر که بخواهید در این بخش پایین بروید و اخبار و مطالب مورد نظرتان را مطالعه کنید و ببینید. یکی از اصلی‌ترین مشکل‌هایی که لانچر هواوی دارد، عدم نشان دادن پنل نوتیفیکیشن‌ها با کشیدن صفحه از میانه به پایین است. در واقع برعکس بسیاری از گوشی‌های اندروید که که با کشیدن صفحه از میانه به پایین بخش نوتیفیکیشن‌ها را نشان می‌دهند، این کار در هواوی به صفحه جستجو می‌رسد. در نتیجه هنگامی که از وسط صفحه به پایین بکشید، به صفحه جستجو منتقل می‌شوید. برای رسیدن به صفحه اعلانات باید از بالاترین نقطه و از روی نوار وضعیت به پایین بکشید که کار سختی است و انتقادات زیادی به این موضوع شده است. با در نظر گرفتن اندازه بزرگ گوشی‌های هواوی، کشیدن صفحه از بالاترین نقطه کار بسیار سختی است.

تنظیمات رابط کاربری EMUI

تنظیمات رابط کاربری EMUI

تنظیمات مختلف انواع رابط کاربری هواوی مانند دیگر گوشی‌های اندرویدی است و تفاوت زیادی با آن‌ها ندارد. در بخش تنظیمات گزینه‌های مختلفی وجود دارد که هر یک دارای منو‌ها و گزینه‌های زیر مجموعه دیگری هستند. با این حال برای راحتی بیشتر می‌توانید بهش مورد نظر خود را در نوار جستجوی بالای صفحه سرچ کرده و مستقیماً به آن صفحه منتقل شوید. در تنظیمات رابط کاربری هواوی دارک مود نیز وجود دارد که کاملاً طبیعی و رضایت بخش است. در دارک مود رابط کاربری هواوی از رنگ سیاه واقعی به جای طیف‌های مختلفی از خاکستری استفاده شده است. همچنین رنگ‌های دیگر در گوشی کاملاً با چشم انسان سازگار هستند. خوشبختانه دارک مود در گوشی‌های اندرویدی و گوشی هواوی مسأله‌ای حل شده است و ایراداتی به آن وارد نیست.

ژست‌های لمسی رابط کاربری هواوی

ژست‌های لمسی رابط کاربری هواوی

حرکات دست در رابط کاربری هواوی کاملاً رضایت بخش بوده و در واقع هواوی یکی از بهترین‌ها در این زمینه است. برای بازگشت به عقب کافی است تا از گوشه سمت راست یا چپ تصویر به وسط بکشید. با حرکت دست در پایین صفحه به صفحه اصلی می‌رسید و با نگه داشتن دست در پایین صفحه اپلیکیشن‌های اخیر را مشاهده می‌کنید. این موارد رضایت زیاد کاربران را در پی داشته است اما رابط کاربری هواوی مزیت دیگری نیز دارد. با فعال کردن این مورد می‌توانید با حرکت دستتان در پایین صفحه بین اپلیکیشن‌های مختلف جابه جا شوید که تعامل با گوشی را بسیار بهتر می‌کند. همچنین نواری نیز در این صورت نمایش داده نمی‌شود که قابلیت بسیار خوبی در رابط کاربری هواوی است.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی انواع رابط کاربری هواوی، ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن پرداخته شد. انواع قابلیت‌های رابط کاربری EMUI و ورژن‌های مختلف آن بررسی شد. به طور کلی رابط کاربری هواوی در سال‌های اخیر یکی از محبوب‌ترین رابط‌های کاربری بین کاربران بوده است. امکانات جدیدی نیز که هر سال به این رابط کاربری اضافه می‌شوند، باعث رشد بیش‌تر محبوبیت آن می‌شوند.

منبع 1 / منبع 2