آی او اس ۱۴ در تابستان ۲۰۲۰ رسما معرفی شد. این نسخه از سیستم عامل آیفون که تغییرات زیادی هم به خود دیده است، در سپتامبر ۲۰۲۰ در دسترس عموم قرار گرفت. اپل در آی او اس ۱۴ بالاخره سیستم خشک فقط آیکون در هوم اسکرین را کنار گذاشت و به کاربران اجازه داد بین آیکون برنامه‌های نصب شده‌ خودشان ویجت بگذارند. آی او اس ۱۴ تغییرات زیادی با خود به همراه داشته است که منحصر به امکان اضافه کردن ویجت لا به لای آیکون برنامه‌ها نیست. سیری حالا بهتر کار می‌کند و نقش هوم اسکرین‌ها تغییرات بنیادی داشته است. سافاری بهتر شده و امکانات آی مسج هم بیشتر شده است. برای آشنایی بیشتر با IOS 14 و ویژگی‌ها و تغییرات آن، در این مطلب با همه‌چی آنلاین همراه باشید.

تغییرات ظاهری آی او اس ۱۴

تغییرات ظاهری آی او اس ۱۴

اولین تغییراتی که توجه کاربر آی او اس ۱۴ را به خودش جلب می‌کند، تغییرات ظاهری این بروز رسانی است. چند سالی بود که اپل در نسخه‌های مختلف آی او اس تغییر ظاهری آنچنانی که بر روی تجربه کاربری هم تاثیر بگذارد، ایجاد نکرده بود. شاید بزرگترین تغییر ظاهر قبلی مربوط به تغییر شکل کنترل سنتر بود که از دو صفحه به تک صفحه‌ای تبدیل شده بود. قطعا در گوشه گوشه رابط کاربری جزییات کوچکی به روز شده بودند اما نه در حد و اندازه تغییری که در آی او اس ۱۴ شاهدش هستیم. مثلا برای اولین بار تماس‌های تلفنی تمام صفحه را اشغال نمی‌کنند، این ویژگی بهترین اتفاق برای افراد گریزان از تماس‌های تلفنی است. دیگر نیازی نیست در مدت زنگ خوردن گوشی به صفحه تماس خیره شوید تا تماس قطع شود. تغییرات ظاهری مهمی که در تجربه کاربری آی او اس ۱۴ تاثیر گذارند به طور کلی در دو بخش اتفاق افتادند، اضافه شدن قابلیت قرار دادن ویجت‌ها در هر هوم اسکرین و اضافه شدن اپ لایبرری.

ویجت‌ها حالا در هر صفحه هوم اسکرین

ویجت‌ها حالا در هر صفحه هوم اسکرین

بزرگترین تغییر رابط کاربری، امکان قرار دادن ویجت بین آیکون برنامه‌ها در صفحات هوم اسکرین است. البته جای نگرانی نیست چون صفحه مخصوص ویجت‌ها هنوز سرجای خودش هست. حالا امکان قرار دادن ویجت‌ها جایی غیر از صفحه مخصوص خودشان فراهم شده است. البته خود ویجت‌ها هم تغییر کرده‌اند و طراحیشان کمی متفاوت شده است. جذاب‌ترین تغییر در ویجت‌ها امکان قرار دادن چند مورد از آن‌ها روی هم است که به صورت اسلایدی حرکت می‌کنند. این که هر بار کدام ویجت در این استک نمایش داده شود بسته به محل قرار گیری آن و ساعت روز و نوع فعالیت کاربر است.

کتابخانه اپلیکشن‌ها محل تجمع اپلیکیشن‌ها

پیش از این بعد از نصب هر اپلیکیشن، آیکون آن در هوم اسکرین نمایش داده می‌شد. حالا با اضافه شدن اپ لایبرری یا کتابخانه نرم افزارها، محل تجمع آن‌ها متفاوت شده است. در واقع حالا امکان این وجود دارد که اپلیکیشنی روی دستگاه نصب شده باشد اما آیکونش در هیچ کدام از هوم اسکرین‌ها وجود نداشته باشد. اپ لایبرری آی او اس ۱۴ که در منتهی الیه سمت راست هوم اسکرین‌ها قرار دارد شامل همه برنامه‌های نصب شده در گوشی است که به صورت هوشمند در دسته بندی بر اساس نوع برنامه قرار می‌گیرند. در واقع اگر تجربه استفاده از ویندوز فون را داشته باشید شباهت زیادی به منوی استارتش، که آن هم با کشیدن صفحه به سمت چپ باز می‌شد، دارد. علاوه بر این‌ها تغییرات جزیی دیگری هم برای مرتب کردن و پنهان کردن هوم اسکرین‌ها به آی او اس ۱۴ اضافه شده که مرتب نگاه داشتن و دسترسی ساده تر را برای کاربر به ارمغان می‌آورد.

تغییرات کاربردی آی او اس ۱۴

تغییرات کاربردی آی او اس ۱۴

ویژگی ‌های آی او اس ۱۴ مثل همه بروز رسانی‌های قبلی دستخوش تغییر شده اند. در این نسخه از سیستم عامل اختصاصی اپل، شاهد امکانات جدیدی در بخش حریم شخصی، تنظیمات سرویس دهنده ایمیل، مرورگر پیشفرض و امکانات کمکی هستیم. تغییر در امکانات کنترل حریم خصوص که باعث بروز برخی اختلافات هم شد، امکان جدید آی او اس ۱۴ برای مدیریت بیشتر حریم خصوصی است. امکان جدید به کاربر اجازه می‌دهد که انتخاب کنند یک اپلیکیشن بتواند فعالیت‌های آن را رصد کند یا نه. اپلیکیشن‌هایی مثل فیسبوک و اینستاگرام که مدل درآمدشان بر اساس نمایش تبلیغات به کاربران است، با استفاده از قابلیت ترکینگ، فعالیت‌های کاربر را رصد می‌کنند تا تبلیغات مرتبط به آن‌ها نمایش دهند.

اپل در آی او اس ۱۴ یک قابلیت که کاربران مدت‌ها منتظرش بودند را اضافه کرده است. قابلیت انتخاب مرورگر پیشفرض. حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که لینکی برای شما ارسال می‌شود که با ضربه زدن روی آن سیستم عامل به صورت پیشفرض آن را با سافاری باز می‌کند اما این امکان در آی او اس ۱۴ در نظر گرفته شده تا کاربر بتواند مرورگر پیشفرض خودش را تنظیم کند.

یکی دیگر از امکانات آی او اس ۱۴ که کاربردی به نظر می‌رسد قابلیت تصویر در تصویر است. پیش از این کاربران اگر مشغول مشاهده یک ویدیو در یک سایت بودند، باید در همان صفحه می‌ماندند. حالا با این قابلیت جدید آی او اس ۱۴ می‌توانید ویدیو در حال پخش را به صورت یک پنجره شناور در آورده و به بقیه کارهای خود در گوشی بپردازید در حالی که ویدیو هم در پنجره شناور خودش که قابلیت جابجایی و تغییر سایز را دارد، در حال پخش است. گرچه امکان استفاده از قابلیت تصویر در تصویر بستگی به پشتیبانی هر برنامه از این ویژگی دارد.

اپ کلیپ یکی دیگر از ویژگی ‌های آی او اس ۱۴ به حساب می‌آید. این ویژگی گرچه بیشتر یک امکان برای توسعه دهندگان به نظر می‌رسد اما برای کاربران هم بسیار کاربردی خواهد بود. اساس اپ کلیپ شبیه اینستنت اپ گوگل است. در واقع کاربر می‌تواند بدون نصب یک برنامه از برخی امکانات آن استفاده کند. این قابلیت به درد وقت‌هایی می‌خورد که فقط یک بخش از اپلیکیشنی را موقتا نیاز دارید و نصب آن دلیلی ندارد.

ویژگی‌های جدید برنامه‌های پیشفرض آی او اس ۱۴

ویژگی‌های جدید برنامه‌های پیشفرض آی او اس ۱۴

سیری در آی او اس ۱۴ بروز شده و توانایی‌هاش بیشتر شده است. مهمترین تغییر سیری در بخش ظاهر، اشغال فضای کمتر از صفحه است. قبلا کل صفحه به سیری اختصاص پیدا می‌کرد که در آی او اس ۱۴ این موضوع تغییر پیدا کرده است. سیری حالا به سوالات بیشتری پاسخ می‌دهد و دیگر به صورت پیشفرض محدود به صدای مونث استاندارد سیری نیست. در کنار این تغییرات حالا پیشنهاد‌های سیری جذاب‌تر و کاربردی‌تر شده اند. به عنوان مثال اگر در طول روز با افراد خاصی بیشتر در ارتباط هستید، حالا سیری به شما یادآوری می‌کند که به ایشان پیام بدهید.

امکانات آی او اس ۱۴ در بخش‌های مختلف دیگری هم اضافه و بروز رسانی شده‌اند. اپل مپس حالا قابلیت نشان دادن مسیرهای دوچرخه سواری، راهنمای شهری و گردشگری را دارد. علاوه بر این قابلیتی شبیه برنامه مسیریابی ویز به اپل مپس اضافه شده است که اطلاعات مسیرها مثل وجود دوربین کنترل سرعت را با استفاده از داده‌های ورودی کاربران نمایش می‌دهد. برنامه پادکست اپل هم حالا هم در ظاهر هم در باطن تغییراتی پیدا کرده است. طراحی ظاهری برنامه بهتر شده و کارکردن با آن آسان‌تر است.

یکی دیگر از تغییرات، بروز رسانی و اضافه شدن امکانات جدید به برنامه آی مسج است. اپل که همیشه با سرویس‌های محبوب پیام رسان دیگر مثل واتس اپ و مسنجر فیس بوک در رقابت بوده است، با اضافه کردن قابلیت‌های جدید سعی کرده است سهم بازار بیشتری به دست بیاورد. اپل در این بروز رسانی امکاناتی جدید برای چت‌های گروهی به آی مسج اضافه کرده تا مدیریت این گفتگو‌ها و پاسخگویی جداگانه به افراد امکان پذیر باشد. قابلیت مهم و کاربردی دیگر، امکان پین کردن یک گفتگو در بالای لیست گفتگو‌ها است. علاوه بر این، بخش میموجی در این نسخه جدید امکانات بیشتری نسبت به قبل دارد.

معرفی ترنسلیت با آی او اس ۱۴

آی او اس ۱۴ اولین نسخه از سیستم عامل آیفون است که سرویس ترجمه اپل در آن به صورت پیشفرض نصب شده است. شاید فکر کنید تا وقتی که گوگل ترنسلیت هست چه احتیاجی به ترنسلیت آیفون داریم؟ اپل سعی دارد تا کاربران گوشی‌های خودش را هرچه بیشتر در اکوسیستم خودش نگه دارد. در همین راستا سرویس ترجمه آیفون را در آی او اس ۱۴ به مشتریان معرفی کرد که مشابه گوگل ترنسلیت در اکوسیستم اپل است. منتهی با پشتیبانی از زبان‌های بسیار کمتر. به عنوان مثال زبان فارسی در این برنامه وجود ندارد.

جمع بندی

برای اولین بار در سال‌های متمادی، نسخه جدید آی او اس امکانات رابط کاربری جدید را به همراه تعداد زیادی گزینه‌ها و ویژگی‌های جدید به ارمغان می‌آورد. این موضوع که می‌توان مرورگر وب پیش فرض و سرویس گیرنده نامه را تغییر دهیم بسیار کاربردی است. سفارشی سازی هر صفحه اصلی مورد نظر با ویجت‌های با اندازه‌های مختلف و حتی ویجت‌های هوشمند که نیازهای شما را پیش بینی می‌کند، در دنیای آیفون که معمولا تغییرات ظاهری دیر اتفاق می‌افتد و به یک شکل یکسان بروز می‌شده است، کمتر از یک تغییر انقلابی نیست. و اکنون، شما حتی می توانید آن صفحات را حذف کرده و فقط از کتابخانه برنامه سازماندهی شده خودکار استفاده کنید.

بهبودهای جزیی در گوشه و کنار سیستم عامل آیفون، رفع باگ‌ها و البته پیدا شدن چند باگ جدید هم به عنوان جز طبیعی بروز رسانی‌ها شناخته می‌شوند و در معرفی یک نسخه‌ی جدید معمولا توجه چندانی به آن‌ها نمی‌شود. آی او اس ۱۴ یک گام درست در مسیر بروز رسانی سیستم عامل گوشی اپل است. اضافه شدن امکاناتی که نبود آن‌ها انتقاد برانگیز بود و در کنار آن افزایش راه‌های شخصی سازی و کاربردی‌تر شدن رابط کاربری درست همان چیزهایی بود که طرفداران اپل از آن انتظار داشتند.