مدیاتک یک شرکت تایوانی است و جزء یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشه گوشی‌های هوشمند در جهان می‌باشد. مدیاتک SOC ها را بر اساس معماری ARM طراحی می‌کند. به طور معمول، این پردازنده مدیاتک در دستگاه‌هایی از برندهایی مانند لنوو، موتو، نوکیا، شیائومی، اوپو، ZTE، ویوو و ... قابل استفاده هستند. اگرچه تراشه‌های مدیاتک در گذشته بسیار مورد انتقاد منتقدان قرار گرفته‌اند، اما در طی سه چهار سال اخیر، عملکرد آنها به طور قابل توجهی بهبود یافته است. به طور مثال این برند، بسیاری از SOC های میان رده و مقرون به صرفه مانند Helio P60 و Helio P22 و پردازنده مدیاتک هلیو G35 را در کارنامه کاری خود دارد که کارایی این دو تراشه نسبت به نمونه‌های مشابه بهتر بوده و قیمت تمام شده آن نیز برای تولید کنندگان ارزان‌تر می‌باشد. 

در اواخر سال 2019، شرکت مدیاتک، پردازنده سری Dimensity خود را عرضه کرد که بسیار قدرتمند است و می‌تواند رقابت خوبی را برای تراشه‌های Snapdragon و Exynos رده بالا ایجاد کند. این برند همواره در حال ایده پردازی برای تولید پردازنده‌هایی با قابلیت‌های منحصر بفرد بوده و پردازنده هلیو G35 نیز یکی دیگر از تولیدات آنها می‌باشد. پردازنده مدیاتک هلیو G35 یک پردازنده میان رده است که برای گجت‌های تلفن همراه مانند تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند طراحی شده است که در سال 2020 معرفی شد. این چیپست (تراشه) با فرآیند 12 نانومتری تولید می‌شود. SoC این تراشه، دارای یک پیکربندی هشت هسته‌ای بوده که به چند بلوک تقسیم شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با هشت مورد از ویژگی‌های پردازنده مدیاتک هلیو G35 آشنا کنیم.

ویژگی‌های پردازنده مدیاتک هلیو G35

ویژگی‌های پردازنده مدیاتک هلیو G35

پردازنده مدیاتک هلیو G35 یک تراشه‌ جدید مبتنی بر بازی است که گوشی‌های هوشمند اصلی را هدف قرار می‌دهد. علاوه بر پخش ویدئو، بازی‌های موبایلی اکنون برای بسیاری یک سرگرمی هیجان انگیز است. به این معنی که پردازنده مدیاتک هلیو G35 و سایر پردازنده‌‌های مدیاتک برای گیمرهایی که به دنبال گزینه‌های جدید و مقرون به صرفه هستند، حیاتی است. اگر به فکر گوشی هوشمندی هستید که پردازنده مدیاتک هلیو G35 را داشته باشد، ما به شما گوشی شیائومی و گوشی پوکو و گوشی ریلمی را پیشنهاد می‌کنیم. در ادامه 8 دلیل که چرا پردازنده مدیاتک هلیو G35 برای بازی‌های موبایلی اهمیت دارد را آورده‌ایم:

1) بهره‌گیری از فناوری MediaTek HyperEngine برای بهینه سازی عملکرد

1) بهره‌گیری از فناوری MediaTek HyperEngine برای بهینه سازی عملکرد

فناوری بازی MediaTek HyperEngine، ترکیبی از فناوری‌هایی است که علاوه بر بهبود عملکرد بازی‌های موبایلی، سایر کارکردهای گوشی‌های هوشمند را نیز بهینه می‌کند. ویژگی‌های بهینه‌سازی عملکرد، شامل مدیریت هوشمند منابع است که عملکرد پایدار را برای به حداقل رساندن افت نرخ فریم تضمین می‌کند. به این معنی که در حین بازی و پر شدن حافظه، بازی در حال اجرا هرگز تکان نمی‌خورد. این امر، با متعادل کردن پویا CPU ،GPU و منابع حافظه با توجه به عوامل قدرت، حرارتی و شدت بازی به دست می‌آید. اگر باتری گوشی شارژ کافی داشته باشد، وجود این فناوری در پردازنده هلیو G35 به شما کمک می‌کند تا مدت زمان بازی کردن طولانی شود هر چند که در گوشی پوکو بیشتر شاهد تراشه های اسنپدراگون هستیم.

2) وجود فناوری MediaTek HyperEngine برای بهبود اتصال

به طور کلی، اسمارت فون‌ها به معنای بازی در حال حرکت هستند. اما اگر اتصال اینترنت ضعیف، ناپایدار یا غیرقابل اعتماد باشد، به خوبی عمل نمی‌کنند. وجود MediaTek HyperEngine در پردازنده هلیو G35 اتصالات اینرنتی را بهبود بخشیده و پاسخ سریع‌تری را بین تلفن و برج تلفن همراه و شبکه‌های در دسترس ارائه می‌دهد. این کار باعث می‌شود تا کاربر مطمئن شود که در حین بازی همیشه می‌تواند به شبکه‌های تحت پوشش منطقه متصل بماند. وجود پردازنده مدیاتک هلیو G35 در گوشی‌های هوشمندی مثل گوشی شیائومی و پوکو، باعث می‌شود تا در صور اتصال کاربر به LTE، به طور مداوم اول شبکه‌های Wi-Fi را جستجو کند تا در صورت یافتن این نوع شبکه، به آن متصل شود. 

وقتی یکی از شبکه‌های اینترنتی را پیدا کرد، می‌تواند سوئیچ را تنها در 13 میلی‌ثانیه راه‌اندازی کند. این زمان کمتر از یک فریم است که هنگام بازی با سرعت 60 فریم بر ثانیه ارائه می شود. شما نمی دانید چه زمانی یک تماس تلفنی دریافت خواهید کرد. اما هنگامی که با شما تماس گرفته می‌شود، این ویژگی پردازنده مدیاتک هلیو G35 باعث می‌شود مودم به طور خودکار اتصال داده را قطع ‌کند، حتی قبل از اینکه تماس پذیرفته شود. با این حال، MediaTek HyperEngine اتصال داده را تا زمانی که تماس پذیرفته نشود، فعال نگه می‌دارد، بنابراین اگر می‌خواهید به جای صحبت کردن، به بازی ادامه دهید، می‌توانید تماس را بدون قطع شدن اتصال بازی به تعویق بیاندازید. 

3) کارایی بهتر 

پردازنده مدیاتک هلیو G35 دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای Arm Cortex-A53 و یک پردازنده گرافیکی IMG PowerVR 8320 است که هر دو در یک تراشه 12 نانومتری به صورت ترکیبی قرار گرفته‌اند. وجود پردازنده مدیاتک هلیو G35 در گوش‌های هوشمندی مانند گوشی ریلمی باعث شده تا نسبت به نمونه‌های دیگر پردازنده مدیاتک، CPU و GPU کلاک بالاتری داشته باشد. این ویژگی سبب افزایش کارایی گوشی‌ها خواهد شد. با اینکه بهره‌گیری از MediaTek HyperEngine در پردازنده هلیو G35، وزن گوشی را بیشتر می‌کند، اما در مقابل موجب بهبود عملکرد و افزایش عمر باتری خواهد شد.

4) اتصال جهانی LTE قابل اعتماد

پردازنده مدیاتک هلیو G35 دارای IMS پیشرفته (VoLTE\ViLTE\VoWi-Fi) است که اکنون توسط اپراتورهای تلفن همراه در سراسر جهان پشتیبانی می‌شود. به‌علاوه حالت‌های عملیاتی جهانی eMBMS و تجهیزات کاربر با کارایی بالا (HPUE) را نیز ارائه می‌دهد. همه اینها باعث می‌شود تا کاربران در طول سفر یا هر موقعیتی به اینترنت متصل باشند.

5) وجود فناوری MediaTek TAS 2.0

"MediaTek TAS 2.0" یک فناوری آنتن هوشمند است که به طور فعال کیفیت سیگنال را در آنتن‌های داخلی مختلف تلفن هوشمند را تشخیص می‌دهد، سپس اتصال را با بهترین قدرت سیگنال بهینه می‌کند. وجود پردازنده مدیاتک هلیو G35  به گونه‌ای طراحی شده تا هنگامی که به Wi-Fi و بلوتوث به طور همزمان نیاز دارید (به عنوان مثال هدفون های بی سیم و گیم پد) امکان همزیستی همزمان را فراهم می‌کند. این ویژگی به طور قابل توجهی توان عملیاتی و قابلیت اطمینان اتصال را در هنگام استفاده از پردازنده مدیاتک هلیو G35 را افزایش می دهد.

6) انعطاف پذیری حامل با دو سیم کارت G)4 (Dual VoLTE 

یکی دیگر از ویژگی های هلیو G35 پشتیبانی از دو سیم کارت همزمان است. دو سیم کارت 4G به شما انعطاف پذیری می‌دهد تا انتخاب کنید کدام اپراتور را می‌خواهید برای تماس ها، داده ها و خدمات VoLTE (صدا از طریق LTE) یا ViLTE (ویدئوی چهره به چهره از طریق LTE) از هر یک از اسلات سیم کارت (بسته به بسته اپراتور خود) استفاده کنید.  VoLTE/ViLTE به طور قابل توجهی کیفیت تماس را بهبود می بخشد و اتصال اولیه تماس را بسیار سریعتر می‌کند.

7) خدمات مکان یابی قابل اعتماد و فوق العاده کارآمد

برای خدمات مکان یابی، یک زیرپردازنده اختصاصی GNSS یک تثبیت مکان سریع و دقیق و مصرف انرژی بسیار کم را برای افزایش عمر باتری در زمانی که از برنامه های نقشه یا خدمات مشابه استفاده می کنید، ارائه می‌دهد.

8) گوشی‌های هوشمند چند دوربینه

برند مدیاتک می‌داند که گرفتن عکس و فیلم برداری به اندازه بخش بازی برای پردازنده مدیاتک هلیو G35 مهم است. با در نظر گرفتن این موضوع، پردازنده مدیاتک هلیو G35 از تلفن‌های هوشمند چند دوربینه نیز پشتیبانی می‌کند تا امکان انتخاب زوم، عریض، ماکرو، بوکه یا سایر سبک‌های عکاسی را فراهم کند. دوربین‌های تک تا 25 مگاپیکسل در پردازنده مدیاتک هلیو G35 پشتیبانی می شوند. علاوه بر این، مانند تمام تراشه‌های هلیو، یک سری موتورهای دوربین اختصاصی در سیلیکون قرار داده شده تا کیفیت عکس‌برداری را افزایش دهند. این شامل:

 - سخت افزار Depth Engine برای گرفتن سریع و دقیق بوکه

 - تثبیت کننده تصویر الکترونیکی (EIS)

 - جبران شاتر غلتشی (RSC) برای کاهش اثرات "ژله" در سوژه حرکت سریع

 - واحد کنترل دوربین برای نوردهی خودکار فوری

مزیت‌های پردازنده‌های مدیاتک نسبت به سایر برندها

مزیت‌های پردازنده‌های مدیاتک نسبت به سایر برندها

مزیت اصلی مدیاتک نسبت به کوالکام و اگزینوس قیمتی است که برای عملکرد تقریباً یکسان می تواند تا دو برابر کمتر باشد. با این حال، تجربیات کاربر چندان خوب نیست. بزرگترین انتقاد به پردازنده های مدیاتک گرم شدن بسیار سریع و رسیدن به دمای بالا است (اسنپدراگون 810 همین مشکل را داشت). به عنوان نمونه، دو برند کوالکام اسنپدراگون و مدیاتک پردازنده‌های مختلفی را تولید می‌کنند که گوشی‌های هوشمند مختلف را در براکت‌های قیمتی مختلف تغذیه می‌کنند. در برخی موارد اسنپدراگون بهتر عمل می‌کند، در حالی که در برخی دیگر مدیاتک بهتر می‌درخشد. اما، اگر به طور کلی صحبت کنیم، مدیاتک در درجه اول بر گوشی‌های هوشمند اقتصادی و میان رده تمرکز دارد. 

تراشه‌های این شرکت در بسیاری از گوشی‌های میان رده یافت می‌شوند و ویژگی های هلیو G35 برای بازی بسیار مناسب هستند. در بخش میان‌رده، پردازنده‌های Qualcomm Snapdragon در عملکرد بازی، کمی پشت سر تراشه‌های هلیو مدیاتک قرار دارند. زیرا تراشه‌های هلیو مدیاتک جدید واقعاً خوب هستند. همان طور که گفته شد، در استفاده روزمره، اسنپدراگون حرف اول را می‌زند و در گوشی های هوشمند پرچمدار، هیچ کس حتی نمی تواند به اسنپدراگون ها نزدیک شود. اما اگر به دنبال افزایش هیجان بازی و عکاسی هستید، گوشی‌های مجهز به پردازنده‌های مدیاتک بهترین انتخاب خواهند بود.

کلام آخر:

ما در این مقاله، پردازنده مدیاتک هلیو G35 را به شما معرفی کردیم و توضیحات کاملی در مورد ویژگی های هلیو G35 در اختیار شما قرار دادیم. با یک مقایسه ساده می‌توان دریافت از بین گوشی‌هایی که کارایی یکسانی دارند، بهتر است آنهایی که دارای این پردازنده مدیاتک هلیو G35 هستند خریداری شود. زیرا در ازای کارکرد و کیفیت مشابه، قیمت تمام شده گوشی را نیز کاهش می‌دهند.