رابط کاربری گوشی ریلمی مربوط به محصولات تولیدی یک شرکت چینی تولیدکننده گوشی های هوشمند به نام ریلمی می شود. این شرکت از زیر مجموعه های شرکت BBK Electronics محسوب می شود و چند وقتی است که نام Realme علاوه بر چین در نقاط دیگر جهان نیز شنیده می شود و در حال کسب بخش قابل توجهی از بازار گوشی های هوشمند است. این شرکت تمام محصولات خود را با رابط کاربری ریلمی Realme UI راهی بازار می کند. ریلمی در ابتدا اکثراً گوشی های میانرده و پایین رده تولید می کرد اما در حال حاضر تولید محصولات بالارده را نیز در میان لیست تولید خود قرار داده است.
مقدمه
همانطور که می دانید در حال حاضر اکثر گوشی های موجود در بازار از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند و شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند با توجه به متن باز بودن سیستم عامل اندروید (Open Source) این امکان را دارند که تغییرات دلخواهشان را با توجه به نیازهایشان بر روی سیستم عامل اندروید اعمال کنند. این امکان و اختیار باعث شده است تا بعضی از شرکت های سازنده گوشی هوشمند و تبلت این اجازه را داشته باشند که نرم افزاری را به صورت انحصاری و مبتنی بر سیستم عامل اندروید برای محصولات خود طراحی کنند که در اصطلاح با عنوان رابط کاربری User Interface نامیده می شود.
شرکت ریلمی از آن دسته شرکت هایی است که رابط کاربری انحصاری خود را طراحی کرده است؛ این رابط کاربری با نام رابط کاربری ریلمی یا Realme UI معرفی شده است که در حال حاضر آخرین نسخه آن با نام رابط کاربری Realme UI 2.0 و مبتنی بر سیستم عامل اندروید 11 توسعه داده شده است. مهمترین ویژگی رابط کاربری ریلمی که جزء سیاستهای این شرکت چینی بوده است، متناسبسازی و جذابیت خاص آن برای رده سنی جوان و نوجوان است که در این کار نیز موفق بوده است و توانسته است بخش قابل توجهی از کاربران این رده سنی را در بازار گوشی های هوشمند جذب کند. بعد از معرفی کلی رابط کاربری ریلمی که توضیح داده شد، اکنون قصد داریم به صورت دقیق تری به بررسی قابلیت ها و مؤلفه های مختلف رابط کاربری Realme UI بپردازیم؛ پس با ادامه مطالعه این مقاله با ما همراه باشید.
بررسی طراحی ظاهری رابط کاربری ریلمی
ریلمی در طراحی رابط کاربری خود تلاش کرده است که در مقایسه با نسخه خام سیستم عامل اندروید 11، یک طراحی ساده و مینیمالیستی را ارائه کند، به گونهای که کاربر تنها با چند ژست حرکتی می تواند به ویژگی های مختلف رابط کاربری ریلمی دسترسی داشته باشد. این طراحی ساده باعث شده است که ناوبری در محیط رابط کاربری ریلمی سرعت بالایی داشته باشد و مشکلاتی از قبیل فریز شدن دستگاه رفع شده باشد. هدف اصلی شرکت ریلمی سرعت بالای کار با رابط کاربری ریلمی بوده است و همین امر باعث شده است اپلیکیشن های مختلف در بستر این محیط در کسری از ثانیه اجرا شوند. با سواپ کردن از بالا به پایین، منو کشویی در دسترس قرار می گیرد که امکانات آن به صورت پیش فرض در اختیار کاربر قرار می گیرد. البته این امکان وجود دارد که این منو را شخصیسازی کرد و بنا به سلیقه خود امکانات آن را کم یا زیاد نمود، همچنین دسترسی به بخش تنظیمات برای کاربر نیز در همین منو در نظر گرفته شده است.
قابلیت شخصیسازی گسترده در رابط کاربری ریلمی
رابط کاربری Realme UI به کاربر این امکان را می دهد که بیشتر قسمت های رابط کاربری ریلمی را بر اساس سلیقه و نیازهای خود تغییر دهد و ظاهر آن را شخصیسازی نماید. به عنوان مثال میتوان در صفحه خانه مشخص کرد که والپیپر به صورت متحرک باشد یا ثابت، همچنین میتوان چینش آیکونها و طراحی ظاهری آنها را تغییر داد و نیز تعیین کرد که کدام ویجت ها در صفحه خانه قرار بگیرند. از دیگر امکانات شخصیسازی در رابط کاربری ریلمی این است که می توان نوع انیمیشن رفتن به منوهای دیگر را به سلیقه خود تعیین کرد. اگر همچنان می خواهید شخصیسازی بیشتری را اعمال کنید، میتوانید در بخش تنظیمات به قسمت شخصیسازی یا Personalizations بروید. در این قسمت امکان دانلود کردن تم های از پیشطراحی شده و نصب آنها وجود دارد.
امکان دیگری که برای کاربر وجود دارد، قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن است. البته این امکان در صورتی است که گوشی هوشمند از این قابلیت پشتیبانی کند. صفحهنمایش همیشه روشن به کاربر این اجازه را می دهد که بدون وارد شدن به بخش منو، به مواردی مانند تماسهای ورودی، تقویم، ساعت، اعلانات و ... دسترسی داشت. امکان شخصیسازی این قابلیت نیز با ویرایش محتوای قابل نمایش به دلخواه برای کاربر وجود دارد مواردی مانند رنگ نوشته ها، نوع انیمیشن و شکل ساعت و ... . در برخی از مدلهای گوشی هوشمند شرکت ریلمی که دارای اسکنر اثر انگشت هستند که این فناوری به صورت ادغام شده با صفحة نمایش است که البته می توان انیمیشن تشخیص اثر انگشت را نیز شخصیسازی نمود.
امکانات ایمنی رابط کاربری Realme UI
در رابط کاربری ریلمی، برای خارج کردن گوشی هوشمند از حالت قفل، روش های مختلفی را در نظر گرفته شده است. این روشها عبارتند از: پین کد، الگو، فناوری تشخیص چهره و اسکنر اثر انگشت. جالب است بدانید که فناوری تشخیص چهره و اسکنر اثر انگشت در گوشی های ریلمی در کمتر از یک ثانیه، میتواند چهره کاربر و اثر انگشت کاربر را تشخیص دهد و گوشی را از حالت قفل خارج می سازد.
حالت تیره Dark Mode در انواع رابط کاربری ریلمی
رابط کاربری ریلمی از ویژگی حالت تیره نیز استفاده می کند. این ویژگی که علاوه بر منوی تنظیمات و منوی کشویی برای بخش های مختلف رابط کاربری در نظر گرفته شده است، به کاربر این اجازه را می دهد که با تغییر رنگ های سفید در محیط کاربری به رنگ های تیره، فشار کمتری به چشم کاربر وارد شود و همچنین به شکل مؤثری باعث صرفه جویی در مصرف باتری گردد.
عملکرد باتری در انواع رابط کاربری ریلمی
رابط کاربری گوشی ریلمی، برای مدیریت مصرف افزایش عمر مفید و باتری دو حالت مختلف را طراحی کرده است که در زمان دسترسی نداشتن به شارژ می توان از یکی از این حالت ها استفاده کرد. برای دسترسی به حالت های ذخیره انرژی می توان از طریق منوی کشویی یا بخش تنظیمات وارد عمل شد. با ورود به بخش تنظیمات نشان داده می شود که هرکدام از اپلیکیشن های در حال اجرا، چه میزان از باتری را مصرف می کنند، علاوه بر آن بخش هایی را که منجر به مصرف زیادتر باتری می شوند را نشان می دهد. در این قسمت کاربر می تواند با چند فرمان ساده میزان مصرف باتری را تا یافتن منبعی برای شارژ مجدد به حداقل برساند.
حالت گیم در رابط کاربری گوشی ریلمی
در طراحی رابط کاربری گوشی ریلمی بخشی ویژه به منظور اجرای بهتر بازی ها در نسخه های اندروید در نظر گرفته شده است که باعث یک تجربة ایده آل در هنگام انواع بازی های اندروید می شود. این منو دارای قابلیت نمایش لحظه ای فریم ریت و میزان استفاده از پردازنده ی مرکزی و گرافیکی را دارد. هنگامی که بازی های اندرویدی را در محیط کاربری ریلمی اجرا می کنید، قابلیت دسترسی به منویی وجود دارد که با ژست حرکتی از سمت چپ به راست ظاهر می شود. نکته اینجاست که بدون خارج شدن از بازی امکان دسترسی به این منو وجود دارد. به وسیله این منو کاربر می توان به امکاناتی از قبیل پیام ها، واتساپ، اعلانات و ... دسترسی داشته باشد؛ کاربر میتواند نمایش تماس های ورودی یا اعلانات را متوقف کند، علاوه بر آن امکان تنظیم حساسیت لمس صفحه نمایش و تنظیم میزان روشنایی تصویر برای کاربر وجود دارد. از دیگر قابلیت های این منو امکان گرفتن اسکرینشات، اتصال به شبکه، ضبط ویدئو از صفحه نمایش و حالت تمرکز بر بازی است.
در رابط کاربری گوشی ریلمی، برای دسترسی به تمام بازیهای نصب شده بر روی گوشی هوشمند بخشی به نام آپ گیم در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن قابلیت دیگر تنظیم عملکرد دستگاه در زمان اجرای بازی است. حالت اجرای بازی ها به 3 صورت تعریف شده است که عبارتند از:
Low Power Mode: در این حالت بازیها به صورت نرم و روان اجرا میشوند و مصرف باتری کاهش پیدا می کند. Balanced Mode: در این حالت تنظیمات بر روی متوسط قرار می گیرد به صورتی که کاربر تجربه نسبی از بازی ها دارد و نسبت به حالت قبلی فشار بیشتری به باتری وارد می کند. Pro Gamer Mode: در این وضعیت، بازی ها در بالاترین تنظیمات ممکن اجرا می شوند و کاربر از تجربه بصری بازی نهایت لذت را می برد. البته در این وضعیت باتری نسبت به دو حالت قبلی به مراتب مصرف شارژ بیشتری خواهد داشت.
ابزارهای کاربردی در انواع رابط کاربری ریلمی Realme UI
در قسمت ابزارها، بخشی با عنوان Phone Management وجود دارد که دارای ویژگی های جالبی است. امکاناتی از قبیل مدیریت دسترسی ها، اسکن ویروس، عملیات پاکسازی فضای حافظه، مدیریت اپلیکیشن ها و بررسی عملکرد دستگاه به همراه موارد متنوع دیگر. در منوی کشویی اماکن دسترسی به حالت GT نیز وجود دارد. این حالت به پردازنده ها اجازه می دهد تا با فرکانس بالاتری عمل کنند؛ این ویژگی منجر به این می شود که توان پردازشی بیشتری در اختیار کاربر قرار بگیرد. البته در نظر داشته باشید که این حالت باعث تولید دمای بیشتر می شود. ناگفته نماند که این حالت مخصوص گوشی های سری Realme GT است. با توجه به تمام امکانات و قابلیت هایی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم می توان این گونه نتیجه گیری کرد که رابط کاربری Realme UI یکی از برترین نرم افزارهای حال حاضر بازار برای گوشی های هوشمند اندرویدی است که علاوه بر امکانات متنوع و کاربردی، عملکرد بسیار مناسبی را نیز دارد.
دیدگاه خود را بنویسید