اساساً در گوشیهای اقتصادی رسم است که یک یا چند ویژگی، قربانی ویژگیهای دیگر شوند. تلاش برای پایین نگه داشتن هزینهها نهایتاً اجازه نمیدهد گوشیهای خوشقیمت در تمام بخشها قوی باشند. پس مهم این است که شما چه انتظاراتی از گوشی هوشمندتان دارید. بین کاربر گیمر حساس با کسی که سالی یک بار گوشیاش را آپدیت میکند، زمین تا آسمان فرق است؛ اما حفظ حدی از کیفیت دوربین، تقریباً برای همه اهمیت دارد. سامسونگ در طراحی دوربین گوشی m14 بهعنوان یکی از اقتصادیترینهای سال، اقدام متفاوتی نسبت به نسل قبل داشته؛ مجموعه دوربین سهگانه پابرجاست، اما مشخصاتش با همتای سال قبل (m13) متفاوت است. در ادامه مفصلاً تنظیمات دوربین، عملکرد و کیفیت عکاسی و فیلمبرداری با گوشی m14 را بررسی میکنیم.
جدول مشخصات دوربین گوشی m14
نوع دوربین | مشخصات |
دوربین اصلی واید | سنسور 50 مگاپیکسلی - لنز واید (Wide) - گشودگی دیافراگم f/1.8 فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) |
دوربین ماکرو | سنسور 2 مگاپیکسلی - لنز ماکرو (Macro) - گشودگی دیافراگم f/2.4 |
تشخیص عمق | سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق (Depth) - گشودگی دیافراگم f/2.4 |
دوربین سلفی واید | سنسور 13 مگاپیکسلی - لنز واید (Wide) - گشودگی دیافراگم f/2.0 |
کیفیت دوربین گوشی m14؛ بررسی عملکرد سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی
دوربین اصلی برای عکاسی به یک سنسور 50 مگاپیکسلی همراه با لنز واید، تکیه دارد. گشودگی دیافراگم f/1.8 امیدوارکننده است؛ عملاً یعنی توان دوربین گوشی m14 در جذب نور، میتواند نتایج رضایتبخشی داشته باشد. دوربین اصلی، امکان فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) را در اختیار دارد و از قابلیتهای HDR، پانوراما (Panorama)، Pro و Portrait میزبانی میکند.
میدانیم که بابهترین دوربین گوشی سامسونگ در دسته پرچمدارها فاصله زیادی داریم و انتظاراتمان را با یک دستگاه اقتصادی هماهنگ میکنیم. اینجاست که دوربین گوشی m14 عملکرد خوبی به نمایش میگذارد. تصاویر در حالت پیشفرض با وضوح 12 مگاپیکسلی ثبت میشوند و در این حالت جزئیات خوب، رنگهای زنده و گستره دینامیکی قابل قبولی خواهید داشت. میتوانید به تنظیمات گوشی m14 در بخش دوربین بروید و وضوح را به 50 مگاپیکسل تغییر دهید؛ اما با این کار بخشی از جزئیات تصاویر را از دست میدهید.
تنظیمات گوشی m14 و قابلیتهای دوربین اصلی
گلکسی m14 بهعنوان آخرین مدل گوشی سامسونگ از خانواده خودش، فرق چندانی با همتاهای قدیمیتر ندارد. در تنظیمات دوربین میتوانید گزینه HDR را برای افزایش گستره دینامیکی تصاویر فعال کنید. بهعلاوه گزینههایی برای عکاسی از غذا یا دستهبندیهای خاص دیگری وجود دارد. فیلترهای مخصوص چهره میتواند گزینه دلخواه بعضی از کاربران باشد؛ مثلاً تغییر رنگ پوست و ... در عکاسی از صورت. یکی از گزینههای خوب گوشی m14، امکان تنظیم شاتر با نور است. در واقع میتوانید کلید شاتر را نگه دارید تا تصویر را در بهترین حالت ثبت کنید؛ این گزینه خصوصاً برای عکاسی در شرایط نوری نهچندان ایدهآل، کمکرسان است. بهعلاوه در محیطهای کمنور میتوانید از حالت شب و فلش LED، استفاده کنید.
نقاط ضعف دوربین گوشی m14
عکاسی در نور کم، مهمترین چالش موضوع رقابت گوشیهای اقتصادی است. شرکتهای سازنده اغلب گوشیهای پرچمدار و گرانقیمت را برای عکسبرداری در نور کم بهینه میکنند و محصولات ارزانتر مدام با این چالش دستبهگریبانند. این گوشی سامسونگ هم از این جریان مستثنی نیست. با وجود اینکه تصاویر دوربین اصلی رنگ و بوی کاملاً رضایتبخشی دارند، کاهش نور باعث بر هم خوردن بالانس میشود. تغییر تنظیمات دوربین به حالت شب میتواند چنین مشکلی را تا حدی جبران کند؛ اما کم شدن نور در نهایت نویز عکسها را افزایش میدهد و جزئیات را بهطور محسوس کم میکند. اساساً ممکن است دوربین گوشی، تصاویر ثبت شده با نور کم را پردازش و در واقع ادیت کند؛ گاهی این پردازشها، تصاویر را بیش از حد نرم و نهایتاً مصنوعی میکند. با این وجود، پردازشِ بهجایِ دوربین میتواند از دیده شدن اجزای پیکسل عکسهای ثبت شده در نور کم، جلوگیری کند.
بررسی مجموعه دوربین گوشی m14؛ لنز ماکرو و عکسهای کلوزآپ
چیزی که در مقایسه گوشی m14 با m13 توجهمان را جلب میکند، تغییر جهت سامسونگ در طراحی دوربینهاست. دوربین دوم در گلکسی m13، یک اولتراواید 5 مگاپیکسلی بود؛ اما در دستگاه اقتصادی جدید اثری از دوربین فوق عریض نیست و یک ماکروی 2 مگاپیکسلی جایگزین آن شده است. این تصمیم شاید برای خیلیها دلخورکننده باشد. با این وجود باید دید که عملکرد دوربین ماکرو چگونه است. کاملاً معمولی؛ دقیقاً همان چیزی که از یک دوربین 2 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 انتظار میرود. لنز ماکرو اساساً برای عکاسی و ثبت جزئیات زیاد از سوژههای خیلی نزدیک است. این تکنیک که اصطلاحا به کلوزآپ شناخته میشود، نیاز به نور قابل قبول و تمرکز کامل لنز بر سوژه نزدیک دارد. اگر در شرایط نوری خوب با لنز ماکروی دوربین گوشی m14 عکاسی کنید، میتوانید جزئیات و رنگهای پذیرفتنی داشته باشید؛ اما صرفاً پذیرفتنی.
سنسور تشخیص عمق و عکاسی پرتره
سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق با گشودگی دیافراگم f/2.4، یک ژن مشترک بین دوربین گوشی m13 و m14 و البته خیلی از گوشیهای اقتصادی دیگر است. این حسگر بهطور مستقل عکاسی نمیکند؛ صرفاً در عکاسی پرتره به تنظیم عمق میدان و اعمال افکت بوکه، کمک میکند. چنین تنظیماتی میتواند بهصورت نرمافزاری هم در گوشی انجام شود؛ اما بههرحال سامسونگ اغلب از سنسور مخصوص برای آن استفاده میکند. در حالیکه بعضیها حضور سنسو Depth را فقط راهی برای پر کردن یک مجموعه دوربین میدانند، گوشی m14 پرترههای خوبی ثبت میکند. تشخیص مرز سوژه از پسزمینه بهخوبی انجام میشود و خصوصاً در شرایط نوری ایدهآل، اعوجاجی در پرتره نهایی نیست.
کیفیت دوربین سلفی m14 سامسونگ
دوربین 13 مگاپیکسلی واید که با گشودگی دیافراگم f/2.0 وظیفه تصویربرداری سلفی را بر عهده دارد، کیفیت رضایتبخشی ارائه میدهد. در سلفیها اغلب مشکل ناهماهنگی رنگ طبیعی چهره با عکسها وجود دارد که در دوربین گوشی m14 این مسأله چندان دیده نمیشود. با اینحال ممکن است گاهی در پرترههای سلفی، چهرهها نورانیتر باشد. اما برای استفادههای معمول بهراحتی میتوان روی دوربین سلفی m14 حساب کرد؛ جزئیات و گستره رنگی عکسهای سلفی برای یک دستگاه اقتصادی، خوب و جذاب است. عکسهای پرتره، مرز درستی بین سوژه و پسزمینه دارند و جزئیات خوبی از چهره را به نمایش میگذارند.
کیفیت فیلم برداری با دوربین گوشی سامسونگ m14
هر دو دوربین اصلی و سلفی، امکان فیلمبرداری FHD یا 1080p را با سرعت 30 فریم بر ثانیه در اختیار شما میگذارند. دوربین گوشی m14 مثل درصد بالایی از همردههای خودش، لرزشگیر اپتیکال ندارد؛ بهعلاوه لرزشگیر الکترونیکی (EIS) اثر چندانی در فیلم برداری بدون دردسر ندارد. پس امکان ایجاد نویز و از دست رفتن جزئیات در تصاویر متحرک، قابل پیشبینی است. البته که در رده قیمتی m14 سخت میتوان گزینهای پیدا کرد که این مشکل را نداشته باشد. با در نظر گرفتن این نکته، عملکرد هر دو دوربین اصلی و سلفی در فیلمبرداری قابل قبول است. برای ضبط ویدئو با دوربین اصلی میتوانید به رنگهای نسبتاً طبیعی، وضوح مناسب و کنترل نویز تا حد خوبی امیدوار باشید.
دوربین m14 انتخاب خوبی است؟
با یک نگاه کلی مشخصات گوشی m14 در بخش دوربین چیزی نیست که بعد از m13 انتظارش میرفت. با اینکه دستگاه جدید از پردازنده و باتری قدرتمندتری بهره میبرد، در دوربین بویی از پیشرفت نبرده. اما این به معنی بد بودن دوربین m14 نیست؛ در حالیکه اساساً نمیشود روی دوربین گوشیهای خوشقیمت حساب زیادی باز کرد، m14 عکسهای خیلی خوبی ثبت میکند. تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی، جزئیات خوبی دارند و با رنگهای زنده و طبیعی خودنمایی میکنند. نور کم، دردسر تمام گوشیهای مقرونبهصرفه است و نمیتوان ضعف دوربین در این مورد را خیلی پررنگ دانست. دوربین گوشی m14 از قابلیتهای اسلوموشن و هایپرلپس، پشتیبانی نمیکند؛ اما شاید این جای خالی را بتوان با امکان حرفهای تنظیم دکمه شاتر، پر کرد.
دیدگاه خود را بنویسید