شاید صحبت از اسپیکر گوشی بسیار ابتدایی به‌نظر برسد چرا که در طول سال‌ها شاهد پیشرفت چشمگیر گوشی‌های هوشمند بوده‌ایم. همچنین برخی از ما زمانی را به‌یاد می‌آوریم که تنها کاربرد تلفن همراه، تماس بود و حتی ارسال پیامک هنوز باب نشده بود. خیلی سریع به عصری رفتیم که همه ‌چیز در یک گوشی موبایل باشد. از زمانی که تلفن‌ها حدود 6-7 سانتی‌متر بودند عبور کردیم و اکنون شاهد نمایشگرهایی بزرگ‌تر با حاشیه‌هایی نازک‌تر از همیشه، هستیم. دستگاه‌هایی با ویژگی‌های باورنکردنی. ویژگی‌هایی که سال‌ها پیش برای ما غیرقابل بود، نظیر دوربین‌های باکیفیت و صفحه نمایش‌هایی با قابلیت نمایش میلیون‌ها رنگ.

علاوه‌ بر این، اکنون شاهد آپشن‌های جدید و هیجان‌انگیزی از گوشی‌های هوشمند هستیم، چه گوشی‌های تاشو مانند Galaxy Z Fold 2 یا گوشی‌های دو صفحه‌ نمایش مانند LG Wing. وقتی در حال خرید یک گوشی هستید، چه یک گوشی اقتصادی و میان‌رده، چه یک پرچمدار، به خیلی از فاکتورها توجه می‌کنید. سرعت، کیفیت دوربین و یا قدرت باتری. با این حال در نهایت و در عین سرعت و کیفیت، ممکن است با چیزی که فکرش را هم نمی‌کردید به مشکل بربخورید؛ کیفیت صدا و اسپیکر گوشی.

چیزی که عجیب به‌نظر می‌رسد این است که با گذشت زمان؛ هرچه بر کیفیت ابعاد گوناگون گوشی‌های موبایل افزوده شد، کمتر توجهی به اسپیکر گوشی، این عضو مهم و تاثیرگذار، شد. همانطور که در بازار می‌بینیم بسیاری از گوشی‌های هوشمند معمولاً فقط یک بلندگو دارند یا در بهترین حالت از اسپیکر گوشی (تماسی) به عنوان بلندگوی دوم استفاده می‌کنند. صدای حاصل از این محصولات اغلب کم و ناهموار است. اصلا می‌دانید گوشی‌های موجود در بازار از چند مدل اسپیکر برخوردار هستند و انواع اسپیکر گوشی چطور کار می‌کنند؟

انواع اسپیکر گوشی چه چیزهایی هستند؟

اسپیکر گوشی؛ بررسی انواع بلندگو موبایل

همه ما کاربران گوشی هوشمند هستیم و همه آن‌ها دارای اسپیکر گوشی هستند. می‌دانید که اگر دچار مشکلات سخت افزاری گوشی شوید و اسپیکر گوشی شما به درستی کار نکند، تقریبا به دستگاهی بلااستفاده تبدیل می‌شود. پس مهم است که در این رابطه عملکرد داخلی بلندگوها را بدانید.

اکثر گوشی‌های هوشمند دارای دو بلندگو هستند. یک بلندگوی کوچکتر در بالای گوشی که اغلب برای تماس‌های تلفنی استفاده می‌شود. درحالی‌که یک اسپیکر بزرگتر در پایین برای پخش موسیقی و سایر موارد با صدای بلندتر وجود دارد. اگرچه بلندگوی دوم بزرگتر از اولی است، اما حتی آن هم بسیار کوچک است. وزن و اندازه آن‌ را می‌توان به اندازه یک سکه تلقی کرد. حال بیایید روی بلندگوی بالایی تمرکز کنیم زیرا هر دو اسپیکر بالا و پایین دارای اجزای یکسان با عملکردهای یکسان هستند.

انواع اسپیکر گوشی از چندین بخش ساخته شده‌است.

  • دیافراگم: به جلو و عقب حرکت می‌کند و به هوای محیط اطراف اجازه حرکت می دهد. این عمل باعث ایجاد صدا می‌شود.
  • کلاهک گرد و غبار: سیم پیچ صدا اسپیکر گوشی را در برابر گرد و غبار محافظت می‌کند.
  • سبد: یک اسکلت فلزی که اجزای بلندگو موبایل را در کنار هم نگه می‌دارد و آن هم توسط بدنه اسپیکر گوشی نگه‌داشته می‌شود.
  • عنکبوت: نوعی سیستم تعلیق که کشش را روی سیم پیچ صدا نگه می‌دارد اما به آن اجازه حرکت می‌دهد، مانند پایه‌های خودرو عمل می‌کند که لرزش‌های غیرضروری را کاهش می‌دهد.
  • مگنت: اغلب از عنصر کمیاب نئودیمیم است.
  • صفحه پایین: قطعه قطب و آهنربا را نگه می‌دارد.
  • قطب: میدان مغناطیسی سیم پیچ صدا را هدایت می‌کند.
  • سیم پیچ صدا: دیافراگم را از طریق میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط جریان در سیم حرکت می‌دهد.

اگر کمی فنی باشید، حتماً متوجه شده‌اید که جریان صدا به چه شکل در بلندگو موبایل شکل می‌گیرد. وقتی به این فکر می‌کنیم که تمام این اتفاقات در قطعه‌ای بسیار کوچک انجام می‌پذیرد، به شگفت می‌آییم. حال این قطعات کجا به کمک اسپیکر گوشی می‌آیند؟

معرفی اسپیکر پرقدرت loudspeaker در بلندگو موبایل

معرفی اسپیکر پرقدرت loudspeaker در بلندگو موبایل

از آنجایی که تلفن‌های همراه در سال‌های اخیر به‌عنوان پخش کننده‌های موسیقی می‌شوند و شاید ضبط‌ صوت‌ها و دستگاه‌های پخش موسیقی به همین خاطر به حاشیه رفته‌اند، کاربران شروع به استفاده از اسپیکر گوشی خود برای پخش موسیقی کرده‌اند. اسپیکرهای گوشی‌ها در گذشته بیشترین انرژی خود را بر روی پخش صدای تماس می‌گذاشتند و وقتی سراغ دامنه بالاتر صوتی می‌رفتیم، فقط صدای زنگ تلفن یا پیامک نیاز به اسپیکر بلندتری داشت. با توجه به این نوع جدید استفاده از بلندگوی تلفن همراه، سازندگان شروع به تجهیز موبایل‌های خود به بلندگوهای قوی‌تر کرده‌اند.

اسپیکر باند یا لود اسپیکر یک درایور صدای کوچک است که در تلفن همراه یا سایر وسایل ارتباطی تعبیه شده است که برای تولید صدایی بلندتر از حد معمول استفاده می‌شود. به طور سنتی، بلندگوهای تلفن همراه برای تولید هشدارهای صوتی برای رویدادهایی مانند تماس های دریافتی، پیام های دریافتی و آلارم ها استفاده می‌شدند اما همانطور که درباره نیاز کاربران به پخش موسیقی و فیلم گفتیم، گوشی‌های موبایل حالا نیاز به صدایی قوی‌تر دارند. اینجا لود اسپیکر به کمک ما می‌آید. 

بلندگوهای loudspeaker قابلیت تقویت صدا را دارند. این نوع از اسپیکر گوشی صدایی بلندتر و واضح‌تر به تماس‌های شما و موسیقی‌هایتان می‌بخشد. می‌توان گفت تمام گوشی‌های هوشمند از این قابلیت بهره می‌برند. البته توجه داشته‌باشید کلمه loudspeaker از خیلی قبل و تقریباً آغاز اختراع اسپیکرها وجود داشته‌ است. در این متن ما به کاربرد اصطلاحی آن برای گوشی‌های هوشمند پرداختیم. بالاترین محدوده صوتی ثبت شده در میان گوشی‌های موجود در بازار مربوط به اسپیکر گوشی های پیکسل از شرکت گوگل است. همینطور آیفون 13 پرو، ایسوس ROG PHONE 5 و شیائومی mi 11 ultra در لیست با کیفیت‌ ترین‌ های اسپیکر گوشی از نظر دامنه صوتی و شفافیت قرار می‌گیرند.

اسپیکر استریو چیست؟

بلندگوهای استریو دو بلندگو هستند که در یک دستگاه قرار گرفته‌اند. آن‌ها معمولاً در سمت چپ و راست دستگاه یا بالا و پایین قرار می‌گیرند و هر اسپیکر گوشی از کانال مربوطه صدای استریو استفاده می‌کند. این اتفاق تجربه‌ای به‌نام افکت استریو ایجاد می‌کند. این افکت باعث می‌شود که شما احساس کنید در محیطی هستید که صدای مربوطه رخ داده. برای مثال اگر صدای پخش شده از این اسپیکر استریو یک موسیقی است، شما کاملا حس می‌کنید که در یک کنسرت قرار دارید. سمت راست شما گیتار می‌نوازند و سمت چپ پیانو، در میان صدای خواننده را می‌شنوید.

اسپیکر استریو چیست؟

حال این سوال پیش می‌آید که چرا وجود اسپیکر گوشی از نوع استریو در گوشی‌های هوشمند نادر است؟ کانال‌های استریو به جداسازی فیزیکی نیاز دارند تا گوش بتواند اثر استریو را پردازش کنند. می‌دانیم که هم‌اکنون جنگ تکنولوژی بر سر استفاده از بیشترین فضا برای ضروری‌ترین امکانات است. خیلی از کاربران متوجه تفاوت میان صدای یک کاناله یا مونو و استریو نمی‌شوند زیرا آن‌ها خیلی به هم نزدیک هستند و به جز وقتی که گوشی خود را دقیقاً جلوی صورت خود قرار دادید، به طوری که دقیقاً هر اسپیکر گوشی رو به رو یا در جهت یک گوش شما باشد، نمی‌توانید جلوه «استریو» را تجربه کنید.

عده‌ای معتقدند دو بلندگوی مجزا در یک تلفن هوشمند صرفاً فضا را هدر می‌دهد. فضایی که می‌تواند به افزایش حجم قطعه‌ای دیگر اختصاص داده شود یا با کوچک شدن دستگاه شما، وزن گوشی را کم کند. از طرف دیگر حتماً هر آپشن اضافه‌ای به قیمت گوشی شما هم می‌افزاید. شاید آپشنی که به ‌سختی به کارتان بیاید ارزش این هزینه بیشتر را نداشته ‌باشد. نکته مهم دیگر این است که وجود دو اسپیکر گوشی نیازمند انرژی بیشتری است و حتماً باتری بیشتری مصرف می‌شود. بااین‌حال اسپیکر گوشی از نوع استریو می‌تواند آپشن پرطرفداری باشد چرا که وقتی مزه کیفیت و حجم صدا را بچشید، شاید دیگر سخت باشد به عقب بازگردید. از طرفی اگر یکی از اسپیکرهای گوشی قطع شود، همیشه یک اسپیکر زاپاس دارید!

قطع شدن صدای اسپیکر گوشی

در حالی که بلندگوهای گوشی‌های هوشمند به گونه‌ای ساخته شده‌اند که محکم باشند، همیشه ممکن است در برابر گرد و غبار و چیزهایی که در معرض آن هستند آسیب ببینند. علاوه ‌بر این، یک مشکل نرم‌افزاری در دستگاه نیز ممکن است منجر به قطع صدای خروجی شود یا بدتر از آن باعث شود بلندگوی تلفن اصلاً کار نکند. اگر بلندگوی تلفن شما کار نمی کند، نیازی به نگرانی نیست زیرا چند راه حل سریع وجود دارد که احتمالاً بلندگوی شما را دوباره کار می کند.

قطع شدن صدای اسپیکر گوشی

با جستجوی میان سرچ‌های کاربران و مشکلات مطرح شده، متوجه مشکل قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ شدیم. البته برای قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ در وب‌سایت رسمی این شرکت چندین راه حل ارائه شده. بااین‌حال می‌توانید راه‌های گفته شده را نه‌ تنها فقط برای قطع شدن صدای اسپیکر گوشی سامسونگ بلکه برای تمام برندها استفاده کنید.

  • اتصال‌های خارجی را حذف کنید. هر چیزی که به جک هدفون وصل شده است را بردارید.
  • در مرحله بعدی گوشی را از قاب خود خارج کنید و مطمئن شوید چیزی مانع خروج صدا نیست.
  • بلوتوث را خاموش کنید. مطمئن شوید هیچ دستگاهی از طریق بلوتوث به گوشی شما وصل نیست چرا که در این صورت، صدا فقط از طریق دستگاهی که به آن وصل هستید پخش می‌شود.
  • گوشی خود را یکبار ری‌استارت کنید. با روشن و خاموش کردن گوشی بسیاری از ایرادات نرم‌افزاری حل می‌شود.
  • گوشی خود را در صورت خیس بودن خشک کنید. (یکی از آسیب‌پذیرترین عضوها در برابر آب، اسپیکر گوشی است. دراین‌صورت گوشی خود را با دستمالی تمیز خشک کنید.)
  • اسپیکر گوشی خود را تمیز کنید. اگر گرد و غبار یا ذرات کثیفی خارجی وارد اسپیکر شده و آن را مسدود کرده‌است، باید آن‌را تمیز کنید. (سعی کنید این کار را با جسمی تمیز و با کمترین فشار بر روی اسپیکر انجام دهید تا به آن آسیب نرسانید.)

منبع: cashify