انتظارها به سر رسید و پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 روانه بازار شد. کوالکام این چیپست جدید را با هدف مقرون به صرفه بودن به بازار گوشیهای هوشمند عرضه کرده است. اما قابلیتهای کامل تراشه اسنپدراگون 4 نسل 1 چیست؟ شرکت کوالکام، سازنده بهترین تراشه گوشی های هوشمند، دو پردازنده موبایل جدید را معرفی کرده است با دو هدف متفاوت. مدل 4 و مدل 8 از نظر کیفیت فاصله زیادی با یکدیگر دارند. تراشه اسنپدراگون 4 نسل 1 نه برای رقابت با پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 (پردازنده برتر پرچمداران فعلی بازار) بلکه برای تمجید از تلفنهای هوشمند اندرویدی ارزانتر ساخته شده است. با این وجود، مشخصات قابل توجهی در پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 وجود دارد. همانطور که وبسایت کوالکام در اینباره گفته: «پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 هر تلاشی را آسان می کند.» در این بررسی نگاهی دقیقتر به پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 خواهیم داشت.
نگاه اجمالی به کوالکام اسنپدراگون
اگر از علاقهمندان به تکنولوژی گوشی موبایل باشید، حتماً نام کمپانی کوالکام به گوشتان خورده است. این شرکت در زمینه تولید قطعات سختافزاری فعالیت دارد اما میتوان گفت معروفترین محصول این کمپانی تراشههای اسنپدراگون هستند که عموماً بر روی گوشیهای هوشمند نصب میشوند. کمپانی کوالکام با فروش تراشه اسنپدراگون به شرکتهایی نظیر سامسونگ، هواوی، شیائومی، اچتیسی و... در سال جاری میلادی درآمدی 42 میلیارد دلاری داشته است.
نام کوالکام اسنپدراگون به قدری برای برخی تعیین کننده است که وجود آن را شرط خرید گوشی مورد نظرشان میدانند، هرچند این شرکت بازه متنوعی از پردازنده با کیفیتهای گوناگون را تاکنون روانه بازار کرده اما همچنان از مقبولیت بالایی درمیان علاقهمندان به تلفنهای هوشمند برخوردار است. اینکه وجود تراشهای از برندی خاص بر روی گوشی تا این حد تعیین کننده باشد تقریباً منطقی بهنظر میرسد چراکه تراشه پردازنده نقش مهمی را در گوشیهای هوشمند ایفا میکند. این تاثیر فقط روی سرعت کاربری یا گیمینگ حس نمیشود، بلکه سرعت اینترنت، امکان پشتیبانی از قابلیت 5G و خیلی از مسائل دیگر را نیز تحتالشعاع قرار میدهد.
به تراشههای اسنپدراگون SoC گفته میشود. مخفف system on a chip و این عبارت به این معناست که تمام اجزای یک کامپیوتر یا سایر سیستم های الکترونیکی را در یک تراشه واحد ادغام میکند. در اصل این سیستمهای کوچک بر روی یک چیپست مغز و قلب دستگاه شما هستند. پردازندههای اسنپدراگون به اجزای دیگر گوشی نظیر دوربین، نمایشگر، رم و... متصل میشوند و به وسیله پردازنده مرکزی یا CPU و پردازشگر گرافیکی GPU که بر روی آنها قرار دارد، اطلاعات را پردازش میکنند. SoC ها به دلیل مصرف کم انرژی در بازار لوازم الکترونیکی موبایل بسیار رایج هستند.
حال به بررسی دقیقتر پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 میرسیم.
عملکرد تراشه
پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 ظاهراً بهروزرسانیهای قابل توجهی را به نسل قبلی چیپستهای این برند ارائه میکند. به طور دقیقتر، میتوانید انتظار داشته باشید که عملکرد تا 10 درصد در GPU و تا 15 درصد از CPU بهبود یابد. این درصد محسوس است و مطمئن باشید در کاربری با گوشی دارای این پردازنده متوجه ارتقای چیپست خواهید شد.
دوربین
دوربین نیز از این ارتقای جدید بینصیب نخواهند ماند. پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 موجب شده تا شما بتوانید برای اولین بار در این سری از تراشههای کوالکام تصاویر 108 مگاپیکسلی بگیرید که قبلتر در تراشههای اقتصادی اسنپدراگون این قابلیت وجود نداشت. علاوه بر این، تراشه اسنپدراگون 4 نسل 1 میتواند از کاهش نویز در فیلمبرداری و عکسبرداری سه فریم همزمان با فیلمبرداری پشتیبانی کند.
هوش مصنوعی
این پردازنده با نسل جدید شتابدهنده «تانسور هگزاگون کوالکام» و نسل سوم Qualcomm Sensing Hub، میتواند از ویژگیهای هوش مصنوعی از جمله دستیار صوتی یکپارچه، تشخیص میدان دور چند میکروفونی و لغو اکو پشتیبانی کند. در اصل هوش مصنوعی گوشی شما با پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 باهوشتر خواهد شد!
قابلیت اتصال
از نظر اتصال در تراشه اسنپدراگون 4 نسل 1 یک سیستم مودم -RF 5G Snapdragon X51 و یک سیستم اتصال تلفن همراه Qualcomm FastConnect 6200 وجود دارد، بنابراین شما به حداکثر سرعت دانلود 2.5 گیگابیت بر ثانیه، ارمغان قابلیت 5G و همچنین Wi-Fi و بلوتوث 2×2 ممتاز دسترسی خواهید داشت که همگی نسبت به نسخههای قبلی این رده برتری دارند.
باتری یا منبع تامین انرژی
طبق گفته وبسایت رسمی کوالکام، عملکرد باتری با پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 به طرز چشمگیری افزایش مییابد. CPU بهبود یافته Qualcomm® Kryo™ و پردازنده گرافیکی Qualcomm® Adreno™ GPU عمر باتری را افزایش میدهد. عملکرد CPU Kryo 15٪ سریعتر و عملکرد پردازنده گرافیکی Adreno تا 10 درصد ارتقا یافته. پس میتوان گفت که پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 از نظر مصرف انرژی کارآمد است و عمر باتری طولانی بیشتری را ارائه میدهد.
آیا پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 خوب است؟
پاسخ به این سوال بسیار نسبی است و با توجه به موارد بالا میتوان عملکرد پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 را بهطور کلی مثبت دانست. همواره باید بدانید که سختافزار موردنظر تا چه حد به کار شما میآید؟ نمیتوان گفت همه کاربران از گوشیهایشان توقع یکسانی دارند. پس باید بدانید هدف اصلی شما فیلمبرداری و عکاسی با گوشی هوشمند است؟ آیا میخواهید از اینترنت پرسرعت آن حداکثر استفاده را ببرید یا قصد گیمینگ دارید؟ البته تا جایی که بررسیهای اولیه نشان میدهد، پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 پاسخگوی اغلب نیازهای کاربران بوده است. با اینحال دغدغه همیشگی کسانیکه گوشیشان نقش کنسول همراه دارد این است که پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 تا چه حد انتظارات آنها را در زمینه گیمینگ برآورده میکند؟
ابتدا باید بدانید که با انتخاب تراشه کوالکام اسنپدراگون بسیاری از راه را رفتهاید و بیشتر گوشیهای جدید که از تراشههای جدید این برند برخوردار هستند برای گیمینگ مناسبند اما اینکه تا چه حد مناسب هستند را در مقایسه بنچمارک آن میتوانید بفهمید. در رده بندی AnTuTu این چیپست در رده 54ام در میان کل چیپستهای فعلی تلفن همراه قرار گرفته است که بهترین اسنپدراگون این لیست به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 تعلق دارد. حال شاید بخواهید بدانید که کدام گوشیها از پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 برخوردار خواهند بود؟
- Xiaomi Redmi Note 12
- Vivo V26e
- Realme 10i
- Xiaomi Redmi 13 Prime 5G
درمیان گوشیهای بالا، هماکنون تنها شیائومی ردمی نوت 12 در بازار موجود است که به تازگی عرضه شده است که برای نظردهی قطعی زود است اما تا این لحظه نظر کارشناسان را به خود جلب کرده و موجب کاهش فروش ردمی نوت 11 شده است. با اینحال اگر قصد خرید گوشی موبایل با پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 را دارید پس از ورود چندین مدل از گوشیهای دارای این تراشه به بازار و مطالعه نظر منتقدان، تصمیم بگیرید که آیا پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 انتخاب درستی برای شما هست یا خیر؟
سخن نهایی
پردازنده اسنپدراگون 4 نسل 1 با فاصله کمی از نسخههای قبلی به بازار آمد. دنیای تکنولوژی هر روز با سرعت به سمت پیشرفت حرکت میکند. در این مسیر کاربران نیز با این موج همراه شده و بسته به سلیقه و کاربرد خود، از محصولات تکنولوژی بهره میبرند. مهم است که نیازهای خود را بشناسیم و در این جریان مصرفگرا، به درستی قدم برداریم.
منبع: wikipedia
دیدگاههای بازدیدکنندگان
Amirabas
616 روز پیشسال گذشته سری ردمی۱۱ واقعا درحدسری ردمی۱۰ نتوانست ظاهرشودوبه گونه ای پسرفت داشت چون پردازنده های قدرتمندی درآنهانبود؟؟من خودم همیشه چیپست اسنپدراگون را به هرچیزدیگری ترجیح میدهم ودرانتظارم تاردمی۱۲ را تا تا اوائل اردیبهشت ماببینم .البته قیتمهای نجومی رابایددرنظرداشت،
سید محمّدحسین نوربخش
605 روز پیشامیر عباس عزیز روزت بخیر
بسیار متشکریم که نظرات خود را با ما در میان گذاشتید.
Ariyamehr
476 روز پیشسپاسگزارم مطالب بسیار مفید و کامل بود و خیلی بهم کمک کرد سپاس🙏
تیم تولید محتوا
473 روز پیشسپاس از همراهی شما دوست گرامی