طبق انتظارها، شرکت کوالکام یکی از بهترین پردازنده موبایل خودش یعنی پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 را در دسامبر 2021 معرفی نمود. کوالکام هر ساله در چنین روزهایی تراشه های پرچمدار خودش را رونمایی می کند و این موضوع را در گوشی های پرچمدار سری گلکسی S سامسونگ می توان مشاهده کرد. نکته جالب توجه در خصوص پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 این است که کوالکام در نامگذاری تراشه ها تغییر رویه داده است و از این پس به جای استفاده از اعداد سه رقمی مانند اسنپدراگون 888 شاهد سری پردازنده و نسل آن هستیم. این تغییرات تنها مختص به نامگذاری نمی شود و کوالکام خبر از بهینه سازی های بسیار خوبی در خصوص دوربین، بازی و هوش مصنوعی داده است. این شرکت تاکید بسیار زیادی بر روی موضوعات گفته شده دارد و در ادامه به بررسی هر چه بیشتر آنها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

عملکرد پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1

عملکرد پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1

شرکت کوالکام توجه ویژه ای بر روی سایر بخش های تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 دارد و این موضوع را به خوبی می توان بر روی افزایش عملکرد پردازنده دید. این پردازنده نسبت به اسنپدراگون 888 با بهبودهایی همراه بوده است؛ هر چند همچنان ضعیفتر از تراشه های سری A اپل ظاهر شده است. جالب است بدانید که اسنپدراگون 888 با فناوری 5 نانومتری توسعه یافته است؛ کوالکام پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 را با فناوری 4 نانومتری توسعه داده که برای شروع خبر خوبی است. در واقع اندازه کوچکتر بدین معنی است که بر روی تراشه از ترانزیستورهای بیشتری استفاده شده است و به همین جهت بهره وری انرژی افزایش می یابد و به این تراشه قدرت بیشتری داده می شود. به همین دلیل در گوشی S22 از این پردازنده استفاده شده است.

پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 نسبت به نسل قبل حدود 20 درصد سریعتر است؛ همچنین در مصرف انرژی نیز حدود 30 درصد بهینه‌­تر شده که به معنای افزایش طول عمر باتری است. با این حال، تست های گیک بنچ 5 چیز دیگری را می گوید و داستان ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 را به شکل دیگری بیان می کند. این بنچ مارک معتبر مدعی شده که تست های این تراشه با پیشرفت اندکی نسبت به اسنپدراگون 888 همراه بوده است و پردازنده گرافیکی آن نیز عملکردی مشابه به نسل قبل داشته است. این موضوع با گفته های شرکت کوالکام یعنی بهبود 30 درصدی سرعت در تضاد است و باید دید که چنین عملکردی در بنچ مارک های دیگر چگونه است.

ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در بخش دوربین

ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در بخش دوربین

علاوه بر CPU و GPU، از دیگر ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 می توان به پردازنده سیگنال تصویر یا همان ISP اشاره کرد. کوالکام بر روی این پردازنده از یک ISP هجده بیتی استفاده نموده که نسبت به ISP چهارده بیتی اسنپدراگون 888 تقویت شده است. به همین دلیل، ISPهای جدید می توانند داده های بیشتری مانند رنگ و وضوح را نسبت به نسل قبل ضبط نمایند. علاوه بر اضافه شده بر پردازنده سیگنال تصویر، این ISP سریعتر نیز شده است؛ به کمک این فناوری می توانید با سرعت 3.2 گیگاپیکسل در ثانیه از سوژه های مد نظرتان عکاسی کنید. به عبارت دیگر، شما در یک ثانیه قادر هستید حدود 240 عکس را ثبت نمائید. یکی از ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل پشتیبانی آن از فیلمبرداری 8K HDR است. کوالکام مدعی شده که ویژگی گفته شده برای اولین بار است که در گوشی های هوشمند استفاده می شود.

ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در زمینه گیمینگ

ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در زمینه گیمینگ

یکی از مهمترین ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 مربوط به حوزه گیمینگ می شود. شرکت کوالکام در ماه های اخیر تبلیغات زیادی را در خصوص تجربه هر چه بهتر بازی کرده است و این موضوع در نهایت منجر به ارائه کیفیتی همچون سیستم های گیمینگ بر روی گوشی های هوشمند می شود. این فعالیت ها همچنان ادامه دارد و به طور کلی در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 ناظر بر سه پیشرفت قابل توجه در این زمینه هستیم. کوالکام مدعی شده که موتور جدید Adreno Frame Motion قادر است تعداد فریم هایی تولیدی که این تراشه ایجاد می کند را بدون مصرف انرژی بیشتر افزایش دهد. همچنین از دیگر ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل می توان به Variable Rate Shading Pro اشاره کرد که برای سازندگان بازی بسیار جذاب است؛ این قابلیت به آنها اجازه می دهد تا کنترل بیشتری بر روی عملکرد بازی داشته باشند.

هوش مصنوعی در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1

در کنار تعداد فزاینده ای از ویژگی های پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 باید انتظار جزئیات دقیقی در خصوص نحوه عملکرد این پردازنده در حوزه هوش مصنوعی را داشته باشیم. این عملکرد با موتور هوش مصنوعی نسل هفتم شروع می شود که اندازه حافظه مشترک شتابدهنده موتور تنسور را دو برابر می کند. این بدان معناست که موتور هوش مصنوعی جدید حدود 4 برابر سریعتر از اسنپدراگون 888 است و در عین حال بهره وری انرژی را تا 70 درصد ارتقا می دهد. شرکت کوالکام در این بخش بیشتر از داده های خام مبتنی بر هوش مصنوعی صحبت می کند؛ تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 از فیلترهای Leica Leitz Looks برای ارتقای افکت ها و رنگ های بوکه روی تصویر استفاده می کند. در پردازش زبان طبیعی نیز هوش مصنوعی می تواند اعلان های شما را دریافت و سپس تجزیه و تحلیل کند.

فناوری شبکه در تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1

همراه با نامگذاری جدید تراشه های کوالکام، این شرکت اعلام کرد که دیگر نیازی به ذکر عبارت 5G در پردازنده ها نیست و در تراشه های جدید تولید شده این برند، فناوری 5G موضوعی قطعی است. تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1، یک سیستم مودم 5G نسل چهار اسنپدراگون X65 دارد که قادر است به سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه برسد. در حال حاضر علاوه بر افزایش پشتیبانی از شبکه های جهانی شاهد فرکانس ها و پهنای باند بیشتری هستیم که از انباشتگی حامل های 5G استفاده می کند و سرعت آپلود را افزایش می دهد. پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در کنار پشتیبانی از فناوری 5G دارای سیستم اتصال موبایل کوالکام FastConnect 6900 با پشتیبانی از WiFi 6 و 6E است؛ به عبارت دیگر، سرعت بی سیم را می تواند تا 3.6 گیگابیت بر ثانیه برساند.

اسنپدراگون 8 نسل 1 در گوشی های هوشمند

اسنپدراگون 8 نسل 1 در گوشی های هوشمند

تاکنون شرکت های زیادی همچون وان پلاس، اوپو، موتورولا، نوبیا، سونی، ZTE، شیائومی، آنر، سامسونگ و دیگر شرکت های حوزه تکنولوژی از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 در محصولاتشان استفاده کرده اند. بعضی از این تولیدکنندگان گوشی اطلاعات بیشتری را در خصوص پردازنده استفاده شده ارائه کرده اند: مانند گوشی شیائومی 12 که یکی از جدیدترین محصولات برند چینی دنیای موبایل است. سامسونگ نیز در پرچمداران سری S از این پردازنده قدرتمند استفاده نموده که حاکی از قدرت پردازش بسیار بالای آن است. به طور کلی، این پردازنده در بنچ مارک های معتبر توانسته امتیاز بسیار بالایی را بدست آورد و با سایر پردازنده های پرچمدار به خوبی رقابت کند.

جمع بندی

در این مطلب به یکی از جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده های کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 نسل پرداخته شد. این پردازنده هشت هسته ای با فناوری چهار نانومتری توسعه یافته و از قدرت پردازش بسیار بالایی برخوردار است. از رقبای این پردازنده نیز می توان به پردازنده A15 و گوگل تنسور اشاره کرد؛ نظر شما در خصوص پردازنده های گفته شده چیست؟ آیا پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 بهتر از A15 اپل است؟ نظرات خودتان را از بخش دیدگاه ها با در میان بگذارید.


منبع: Tomsguide