همانطور که احتمالاً میدانید برند زیرمجموعهای پوکو، برندی مختص گیمرها با سختافزاری قوی و قابل قبول است که در هند پایهگذاری شده است. این گوشی شیائومی در چهارم فوریه 2020 رونمایی و سپس چند روز بعد یعنی در یازدهم همان ماه به بازار گوشیهای هوشمند عرضه شد. تقریباً کمتر کسی است که در آسیا و به ویژه خاورمیانه باشد و نام شیائومی، این کمپانی چینی عرضهکننده پرچمدارها و میانردههای اقتصادی را نشنیده باشد. به همین بهانه به سراغ بررسی مشخصات poco x2 رفتیم و امیدواریم کمک بسزایی برای انتخاب یک گوشی مناسب با نیازهایتان به شما کرده باشیم. در ادامه، با بررسی مشخصات poco x2 با ما همراه باشید.
مشخصات poco x2 در بخش طراحی بدنه
مشخصات poco x2 شیائومی یک گوشی به ابعاد 165.3 در 76.6 در 8.8 میلیمتر با لبههایی خمیده است. این گوشی میانرده با وزنی معادل 208 گرم دارای وزنی متعادل بوده که روی هم رفته از آن یک گوشی خوشدست ساخته است. در این گوشی میانرده با اینکه فریم از جنس پلاستیک است، اما شیائومی در پنل پشتی از متریال شیشه استفاده کرده که همانند پنل جلویی با سطحی از محافظ گوریلا گلس کلاس 5 پوشیده شده است. این لایه از گوشی همراه شما در برابر خط و خش و حتی ضربههای احتمالی سبک، محافظت میکند. این پنل مجهز به یک نمایشگر 6.67 اینچی است که 84.8 درصد از کل پنل را از آنِ خود کرده است. حاشیههای پیرامون این نمایشگر بسیار باریک و ظریف است و دلیل این امر احتمالاً در مهندسی طراحی این گوشیهای جدید است که معمولاً در انجام بسیاری امور مانند بازیها و دیدن فیلم و ویدئو به کمک کاربر خواهد آمد. نکته جالب توجه در مشخصات poco x2 شیائومی استفاده از دو ماژول با طراحی پانچی بهعنوان دوربین سلفی در گوشه سمت راست نمایشگر است. این دو سنسور در سطحی کوچک و بیضیشکل در کنار هم قرار گرفتهاند که در بخش دوربینها مشخصات کامل آنها را بررسی خواهیم کرد.
در سمت دیگر، پنل شیشهای پشتی با هالهای شفاف و رنگینکمانی طراحی شده است. در قسمت فوقانی این پنل و در میانه قابی دایرهای شکل با یک بیضی کشیده عمودی جایگاهی برای چینش سنسورهای دوربین اصلی است. اگر با گوشیهای شیائومی آشنا باشید، میدانید که شیائومی از معدود برندهای نوآور در طراحی قابهای دوربین اصلی است. این کمپانی همواره ریسک طراحی نوین را به جان خریده و البته اکثر اوقات نیز موفق بوده است. در میانه قسمت تحتانی پنل پشتی گوشی پوکو ایکس 2 به رسم معمول گوشیهای شیائومی، لوگو تایپ POCO حک شده است. دکمه پاور با قابلیت همزمان تشخیص اثر انگشت و کنترل حجم صدا در لبه سمت راست فریم و درگاه خشاب سیم کارت دوگانه و کارت حافظه جانبی MicroSD در لبه سمت چپ طراحی شده است. در لبه پایینی گوشی نیز یک جک 3.5 میلیمتری، پورت شارژ تایپ C و اسپیکر تک پنجرهای گوشی قرار گرفته است. مشخصات poco x2 در لبه فوقانی نیز شامل درگاه مادون قرمز و اسپیکر ثانویه گوشی است. بنابراین طبق بررسی مشخصات poco x2، این دستگاه دارای ظاهری مناسب و تا حد بسیار زیادی مشابه مدل Redmi K30 است و تنها در طراحی لوگوی پنل پشتی دارای تفاوت است. رنگبندی گوشی Poco ایکس 2 نیز شامل رنگهای آبی اقیانوسی، بنفش و قرمز آتشین شده است.
نمایشگر و اسپیکر در گوشی اقتصادی پوکو ایکس 2 شیائومی
مشخصات poco x2 در بخش صفحه نمایش نشان میدهد این گوشی دارای یک نمایشگر عریض 6.67 اینچی از نوع IPS LCD است. این نمایشگر با روشنایی 500 نیتی از روشنایی بسیار رضایتبخش و خوبی بهره برده است. رزولوشن آن برابر با 2400 در 1080 پیکسل و تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ است. این نمایشگر مولتی تاچ با یک لایه گوریلا گلس کلاس پنج در برابر خش و خطخوردگی ایمن شده است. مشخصات نمایشگر poco x2 نشان میدهد این نمایشگر میانرده در کنار تجربه بصری لذتبخش، دارای قابلیت پشتیبانی از HDR10 است. هرچند این پنل تصویری 120 هرتزی به پای نمایشگرهای سوپر آمولد نمیرسد و رنگهای سفید و مشکی را همانند امولدها نشان نمیدهد؛ اما کاملاً متناسب برای انجام گیم با روشنایی قابلاتکا، رنگهایی اشباع شده و با دقتی دو چندان به جزئیات بصری ساخته شده است.
در بخش امکانات صوتی نیز مشخصات poco x2 مشابه اکثر نسخههای میانرده دیگر، یک جک 3.5 میلیمتری هدفون در لبه فریم پایینی قرار گرفته است. از طریق این جک مفید امکان اتصال این گوشی اقتصادی به انواع هدفونها میسر است. معمولاً در این گوشیهای میانرده خبری از اسپیکرهای استریو گرانبها نیست. بنابراین نباید انتظار شنیدن صدایی استریو و خیلی باکیفیت داشته باشیم. اما به هر حال اسپیکرهای معمولی poco x2 از کیفیتی مناسب برخوردار هستند، به طوریکه در بالاترین ولوم صدایی نیز دارای نویز بسیار اندک و صدایی شفاف و رضایت بخش هستند.
مشخصات poco x2 شیائومی در پلتفرم سختافزاری و نرمافزار
آنچه در مورد گوشیهای پوکو میدانیم، کیفیت بسیار بالای این گوشیها در بخش سختافزاری و پردازنده است. به همین دلیل است که در بخش میانردههای اقتصادی معمولاً هر گیمری به سراغ این سری گوشیهای کمپانی شیائومی میرود. مشخصات poco x2 در بخش سختافزاری شامل یک چیپست 8 نانومتری و قدرتمند اسنپدراگون 730G است. این چیپست هشت هستهای دارای دو هسته 2.2 گیگاهرتزی 470 Gold kryo و شش هسته 1.8 گیگاهرتزی kryo 470 Silver است. پردازنده گرافیکی این دستگاه نیز یک برد گرافیکی Adreno 618 است. پیکربندی این تازهنفس پوکو در این بخش نشان میدهد این گوشی ساخت خط تولید گیمینگ، بسیار قوی و مجهز است و در انجام بازیهای سنگین دچار داغی، هنگ و لگ نخواهد شد. باز کردن همزمان برنامهها، نصب و اجرای بازیهای موبایلی حجیم و دیدن ویدئو در این گوشیهای میانرده به راحتی انجام پذیر است. همچنین مشخصات poco x2 نشان میدهد این گوشی در بخش پردازنده مجهز به سیستم خنککننده مایع است تا از هرگونه داغی سختافزاری جلوگیری کند.
در بخش بستر نرم افزاری نیز مشخصات poco x2 نشان میدهد که این دستگاه با اندروید نسخه 10 به صورت پیش فرض با قابلیت ارتقا به نسخه 11 به بازار عرضه شده است. رابط کاربری نیز در این گوشی طبق معمول گوشیهای شیائومی از نوع انحصاری این کمپانی و نسخه جدید و کاربردی MIUI 12.5 است. سالهاست که شیائومی به دلیل تحریمهای گسترده ایالات متحده بر علیه کشور مادر -چین- از رابط کاربری انحصاری خود استفاده میکند. این رابط همواره نیاز کاربران را رفع کرده و تجربه کاربری قابل قبولی از خود نشان داده است. مشخصات poco x2 در بخش حافظه شامل سه نسخه 64/6، 128/6 و 256/8 گیگابایتی با امکان ارتقای حافظه از طریق SD شده است. در بین نسخههای مذکور نسخه 8 گیگابایتی رم از هر جهت مناسب احوال شما به عنوان یک کاربر یا گیمر حرفهای است که البته در بازه قیمتی کمی گرانتر از سایر نسخهها به بازار عرضه شده است.
دوربینها در گوشی پوکو ایکس 2 چه مشخصاتی دارند؟
معمولاً شیائومی در کنار پردازندههای قدرتمند، از دوربینهای بسیار خوبی نیز بهره جسته است. دلیل این کیفیت را باید رقابت همیشگی شیائومی با کمپانیهای بزرگ گوشیهای همراه همچون شرکت کرهای سامسونگ، جستوجو کرد. مشخصات poco x2 در بخش سنسورهای دوربین اصلی نشان میدهد، این دوربین چهارگانه در این بخش بسیار باکیفیت و متناسب با نیاز کاربران ظاهر شده است. سنسورهای دوربین اصلی گوشی پوکو با چینشی عمودی به ترتیب شامل یک سنسور 64 مگاپیکسلی از نوع واید با گشودگی دیافراگم f/1.9 ساخت شرکت سونی، سنسوری 8 مگاپیکسلی از نوع اولترا واید با گشودگی دیافراگم f/2.2، یک سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنسوری 2 مگاپیکسلی از نوع Depth یا قابلیت تشخیص عمق است. این مجموعه دوربین قدرت ثبت فیلمهایی 4k با کیفیت 1080 و نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارا است. دارا بودن سنسوری با لنز اولترا واید در این مجموعه سنسور قابلیتی همردیف با گوشیهای بالارده است که نظر بسیاری از کاربران را به خود معطوف کرده است. تصاویر ثبتشده با طیف رنگی گسترده و عالی، با دقت فراوان به جزئیات بصری است. تصاویر ثبتشده در روز بسیار باکیفیت است و تنها زمانی که نور محیط به میزان قابل توجهی پایین باشد، انتخاب گزینه Night Mood میتواند به ثبت تصاویری بهتر کمک کند. در بخش دوربین سلفی نیز پوکو مانند بسیاری از گوشیهای دیگر کمپانی شیائومی مجهز به سنسوری 20 مگاپیکسلی است که توانایی ثبت تصاویر سلفی یا پرتره بسیار خوبی را دارد. اما تفاوت عمده این گوشی با بسیاری دیگر از گوشیهای کمپانی شیائومی استفاده از یک سنسور 2 مگاپیکسلی با قابلیت تشخیص عمق در کنار سنسور اصلی دوربین سلفی است. این نکته باعث شده تا تصاویری با قابلیت بوکه و جداسازی سوژه از بکگراند، خروجی این مجموعه دوگانه باشند. پس اگر یکی از معیارهای شما از خرید گوشی داشتن دوربین خوب و باکیفیت است، مطمئناً از خرید پوکو X2 راضی خواهید بود.
باتری در مشخصات poco x2 چقدر قدرت دارد؟
شیائومی و مجموعه پوکو معمولاً در گوشیهای میانرده خود از باتریهایی قابل قبول و قدرتمند با توانایی شارژ 24 ساعته بهره جسته است. منبع تأمین انرژی در گوشی poco x2 شیائومی نیز یک باتری لیتیوم پلیمری پرقدرت 4500 میلی آمپر ساعتی است. باتری مذکور به دلیل همنشینی با نمایشگر LCD قدرتی دوچندان داشته و به کندی شارژ خالی خواهد کرد. این باتری از طریق یک فست شارژ 27 واتی قابل شارژ است. توانایی شارژ این دستگاه به شکلی است که در مدت 68 دقیقه تمامی حجم باتری شارژ شده و به اصطلاح فول شارژ خواهد شد. بنابراین مشخصات poco x2 در این بخش نشان میدهد که میتوانید روی این گزینه نیز حساب کنید و با خیال راحت با گیم و عملیات دیگر بپردازید. همچنین با انتخاب گزینه تبدیل آپشن 120 هرتزی نمایشگر به 60 هرتزی، قاعدتاً در مصرف باتری صرفه جویی بسیاری حاصل خواهد آمد.
نتیجهگیری
مشخصات poco x2 (وبسایت جیاسام آرِنا) به عنوان یک گوشی میانرده نشان میدهد، این گوشی با قیمتی مقرون به صرفه، یک گوشی کامل و قدرتمند با پلتفرم سختافزاری بسیار خوب، نمایشگر LCD اما باکیفیت، باتری نسبتاً قدرتمند و البته دوربینهای باکیفیت و کاملاً مناسب احوال روزمره است.
دیدگاه خود را بنویسید