شرکت شیائومی در سال 2018 با معرفی برند پوکو به عنوان زیر مجموعه برند خود، به فکر موفقیتهای بزرگتر بود. کمپانی پوکو که از سال 2020 از شیائومی جدا شد، دست به تولید گوشیهای میانرده و پرچمدار زیادی زده که یکی از همین گوشیهای پرچمدار اقتصادی، گوشی شیائومی poco x3 pro است. حال در این مقاله قصد داریم تا با هم به بررسی مشخصات poco x3 pro بپردازیم.
چندین و چند سال پیش، بازار موبایل دست چند کمپانی محدود مثل سامسونگ و اپل بود. اغلب مردم برای خرید گوشی از همین برندها خرید میکردند و به گزینههای دیگر حتی فکر نمیکردند. اما با گذشت زمان، شرکتهای متعدد چینی با گوشیهای مختلف وارد بازار شدند و به نوعی سعی در کساد کردن بازار کمپانیهای بزرگتر داشتند. این گوشیهای چینی شاید از لحاظ قیمتی بسیار به صرفهتر از گوشیهای معروف باشند، اما آیا توان رقابت را نیز از لحاظ کیفی با گوشیهای بزرگ را دارند؟
از لحاظ مفهومی، گوشی پرچمدار اقتصادی به گوشیهایی اطلاق میشود که با امکانات یک گوشی فلگشیپ، قیمتی نزدیک به یک گوشی میانرده دارند. مشخصاتpoco x3 pro نیز به قدری خیرهکننده هستند تا بتوانیم آن را با پرچمداران وقت مقایسه کنیم. گوشیpoco x3 pro در 22 مارس سال 2021 به بازار معرفی و 2 روز بعد به بازار عرضه شد.
روی کاغذ، گوشیهای پوکو از آمار خوبی برخوردار هستند و قیمتشان هم بسیار پایین است. ما جواب تمام سوالات مبهم در مورد مشخصات poco x3 pro در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد و همچنین با بررسی دقیق مشخصات poco x3 pro نکات مثبت و منفی را مورد نقد قرار خواهیم داد تا شما با دست باز برای خرید خود تصمیم بگیرید. با همهچی آنلاین همراه باشید.
مشخصاتpoco x3 pro ؛ ظاهر
بر اساس مشخصات poco x3 pro، در پشت گوشی از متریال پلاستیک استفاده شده و در قسمت نمایشگر، گوریلا گلس 6 وظیفه محافظت از گوشی را عهدهدار است.پلاستیک مورد استفاده در این گوشی اصلا حس بیکیفیت بودن را به کاربر القا نمیکند و جلوه بصری زیبایی دارد. از لحاظ مقاومت نیز کیفیت مناسبی از این گوشی در تستها شاهد بودیم.در قسمت صفحه نمایشگر که از گوریلا گلس 6 استفاده شده است، از بهترین متریالهای موجود در بازار است که مقاومتی مثالزدنی در برابر شکستگی دارد. برای همین، poco x3 pro از لحاظ مقاومت مشکلی ندارد.
از جانب جلوه بصری، این گوشی چیزی کمتر از پرچمداران ندارد و در قسمت عقب 4 دوربین در وسط قسمت بالایی گوشی قرار دارند و جلوه زیبایی به این دورگه چینی هندی خوش خط و خال دادهاند. همچنین لوگوی بزرگ پوکو در قسمت پشتی گوشی دیده میشود. فریم گوشی نیز از جنس پلاستیکی بوده و حسگر اثر انگشت نیز روی همین فریم قرار گرفته است. رنگهای آبی یخی، سیاه و برنز که براقیت خاصی دارند، از رنگهای قابل سفارش poco x3 pro هستند.
نمایشگر گوشی نیز به صورت تمام صفحه است که 6.67 اینچ اندازه دارد و درصد نمایشگر به بدنه 84.6 درصدی دارد. همچنین این گوشی دارای استاندارد IP53 است که نشان میدهد در برابر قطرات و گرد و غبار مقاومت لازمه را داراست اما به طور کلی ضد آب نیست.
نمایشگر
گوشی شیائومی poco x3 pro از یک نمایشگر IPS LCD استفاده میکند که روشنایی 450 نیتی دارد. این درحالی است که این عدد در رقبا به مراتب بالاتر است. همچنین نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی در روان بودن عملکرد این گوشی در اسکرول کردن و کاربری روزمره تاثیر بسزایی دارد. همچنین رزولوشن اعلامی در آمار و مشخصات poco x3 pro 2440 x1080 پیکسل است که در واقع در هر اینچ شاهد 395 پیکسل هستیم. این تراکم پیکسلی و رزولوشن، باعث میشود تا رنگها را با بالاترین کیفیت دریافت کنید و از کیفیت نمایشگر لذت ببرید. شیائومی poco x3 pro از HDR10 نیز پشتیبانی میکند و شما ویدیوهای باکیفیت را به سادگی میتوانید تماشا کنید.
البته به قول بزرگترانمان، هیچ ارزانی بیعلت نیست!. وقتی با این گوشی به مدت زیاد کار کنید متوجه یک عیب بزرگ میشوید. گوست تاچ، بلای جان poco x3 pro است. اگر دقیق بخواهیم صحبت کنیم، گوست تاچ به اجرای دستوراتی اطلاق میشود که توسط کاربر به صفحه نمایش داده نمیشود و گویی توسط روح کنترل میشود. یعنی شما هیچ تماسی با تاچ اسکرین ندارید اما ناگهان روی آیکنی تپ میشود. این مشکل در اکثر x3 pro ها وجود دارد و شاید بزرگترین و عجیبترین مشکل این گوشی باشد. البته مشکل این گوشی اینجا تمام نمیشود و شما شاهد تاخیر خسته کنندهای در اسکرول کردن در بعضی از اپلیکیشنها نیز هستید. البته امید میرود که با یک بروزرسانی این مشکلات حل شود، اما فعلا راهی برای حل شدن این موضوع یافت نشده است.
پردازنده
شرکت شیائومی بعد از تجربه نه چندان خوب استفاده از چیپ اسنپدراگون 732G، تصمیم گرفت تا در گوشی جدید خود از تراشه بهتر و قویتر استفاده کند. نتیجه این تصمیم، استفاده از تراشه کوالکام اسنپدراگون 860 هفت نانومتری شد که واقعا پیشرفت بسیارخوبی بود. پردازنده مرکزی 8 هستهای با یک پردازنده آدرنو 640 تمامی فرامین ارسالی شما را دریافت میکنند و به سرعت به آن واکنش نشان میدهند. بر اساس آمار و مشخصات poco x3 pro، این گوشی با بهروری از چیپ اسنپدراگون 860 توانایی بالایی در اجرای چند اپلیکیشن سنگین در لحظه را داراست و شما میتوانید به راحتی بدون داشتن مشکل داغ کردن و لگ به کارهایتان برسید.
همچنین در قسمت گیمینگ شما دچار هیچ سختی نخواهید شد. چرا که این چیپ حتی برای سنگینترین بازیها نیز حاضر است و مشکل هیتینگ به ندرت به سراغ شما خواهد آمد. علت داغ نکردن این گوشی نیز به استفاده از تکنولوژی لیکوئید کولینگ برمیگردد. یعنی استفاده از آب و سیالات برای خنکسازی پردازندهها. البته این بدان معنا نیست که شما اصلا به مشکل داغکردن برنمیخورید، فقط در بعضی از موارد این مشکل برایتان به وجود خواهد آمد. بنا به مشخصات poco x3 pro، این گوشی در حالت 120 هرتز به جز گوست تاچ هیچ مشکلی ندارد و به روانترین شکل ممکن کار میکند.
دوربین
در ادامه مقاله بررسی مشخصات poco x3 pro، میرسیم به بررسی دوربینهای این گوشی پرچمدار اقتصادی. نگاهی به مشخصات poco x3 pro که میاندازیم، متوجه میشویم که از لحاظ اعداد و ارقام یک پله عقب تر از poco x3 NFC است که مقداری همه را دلسرد میکند. دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی این گوشی با بازشوندگی دریچه دیافراگم f/1.8 وظیفه گرفتن عکسهای واید را عهدهدار است. دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید نیز با پوشش تصویر 119درجهای در گرفتن عکسهای فوق عریض به کمک شما میآید. هر دو دوربین ماکرو و عمق 2 مگاپیکسلی هستند و بازشوندگی دریچه دیافراگم آنها f/2.4 است. دوربین سلفی نیز یک دوربین 20 مگاپیکسلی واید با بازشوندگی دریچه دیافراگم f/2.2 است.
به تفسیر وبسایت (gsmarena.com)، عملکرد دوربینهای این گوشی قابل قبول است. دوربین اصلی با گرفتن عکسهایی با کیفیت بالا و با وضوح مثالزدنی عملکرد خوبی دارند. جزییات موجود در عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی بسیار دقیق هستند و مشتریان را راضی نگه می دارد. دوربین اولترا واید شاید عملکرد ضعیفتری از دوربین اصلی داشته باشد اما این به این معنا نیست که کیفیت پایینی دارد. وضوح عکسها مقداری کمتر از عکسهای دوربین اصلی است و در کل کیفیت قابل قبولی دارد. عکسهای پرتره که با کمک دوربین عمق گرفته میشوند دقت بالایی در تار کردن سوژه دارند و برای پرتره مناسب هستند. اما عکسهایی که با دوربین ماکرو گرفته میشوند رنگهای کاملی ندارند و کمی مات هستند.
از جانب قابلیت فیلمبرداری نیز طبق مشخصات poco x3 pro، توانایی فیلمبرداری 4K@30 FPS, 1080@30/60/120/240/960 را داراست و فیلمهایی با کیفیت و رزولوشن بالا تحویل کاربر خواهد داد. همچنین با استبلایزر الکترونیکی فیلمهایی با لرزش کمتر ضبط میکند و عملکردی قابل قبول در قسمت دوربین ثبت میکند. در ادامه بررسی مشخصات poco x3 pro ، به بررسی باطری خواهیم پرداخت.
باطری
طبق اعلام پوکو در مشخصات poco x3 pro، باطری مورد استفاده در این گوشی یک باطری 5160 میلیآمپر ساعتی لیتیوم پلیمری است. این باطری با همچین ظرفیت بالایی طبق تستهای موجود در زمان روشن بودن وایفای و استفاده از مرورگر، عمر باطری 17:30ساعته را ثبت کرده که در نوع خود عالی است و البته همچین آمار خوبی از poco x3 pro انتظار میرفت.
جمعبندی و نتیجهگیری
با بررسی مشخصات گوشی poco x3 pro تا بدین لحظه به این نتایج رسیدیم که گوشی مذکور، میانرده قاتل پرچمدار است. یعنی در بعضی از فاکتورها از یک گوشی میانرده چند برابر بهتر است و در بعضی از اوقات همتراز میانردهها. بنا به آنالیز مشخصات poco x3 pro، این گوشی با داشتن نرخ نوسازی تصویر 120هرتزی و نمایشگر باکیفیت، توان بالایی در پخش تصاویر باکیفیت دارد اما گوستتاچ مقداری از مقبولیت اش میکاهد. داشتن یک تراشه و پردازندهای مناسب گیمینگ و مولتی تسکینگ همراه با لیکوئید کولینگ نیز از نکات مثبت محسوب میشود که شاید هیچ گوشی در این رده قیمتی آنها را نداشته باشد. دوربین و قابلیت عکاسی و فیلمبرداری نیز فراتر از سطح یک گوشی میانرده بودند اما هنوز هم با یک گوشی فلگشیپ فاصله زیادی دارند. وجود رنگهای زیبا و چشمنواز نیز دل هر مشتری را میبرد و او را عاشق خودش میکند. اسپیکر استریو با قدرت مناسب نیز جواب نیاز روزمره شما را میدهد و شما نیازی نیست هیچگونه نگرانی بابت پخش صدا داشته باشید.
حال بعد از بررسی مشخصات POCO X3 PRO، انتخاب با شماست. این گوشی دورگه چینی هندی در رده قیمتی خود جزو بهترین گوشیهاست و شما میتوانید بنا به سلیقه خود، بین این گوشی و رقبایش انتخاب معقولی برای خود انجام دهید. ما در وبسایت همهچی آنلاین کنار شماییم تا شما بهترینها را برای خود انتخاب کنید.
دیدگاه خود را بنویسید