امروزه گوشیهای هوشمند بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهند. کاربرد روز افزون گوشیهای هوشمند باعث شده تا تصور زندگی روزمره بدون این گوشیهای موبایل غیرممکن باشد. اما گوشیهای هوشمند از لحاظ ظاهری و فنی روز به روز بهتر و قویتر میشوند و واقعاً انتخاب نهایی را برای خریداران سخت کردهاند. یکی از بخشهای داخلی گوشیهای هوشمند که این روزها اهمیت بسیاری دارد حافظه داخلی آن است. انواع مختلفی از حافظه وجود دارد و امروز قصد داریم در مورد رام صحبت کنیم و به سوال «رام گوشی چیست و در چه مدل گوشیهایی استفاده میشود» پاسخ بدهیم. گفتنی است که خیلی از دوستداران تکنولوژی حافظه رام و رم را با یکدیگر اشتباه میگیرند که در ادامه تفاوت این دو را به شما توضیح میدهیم. اما رام گوشی چیست و دقیقاً چه کاربردی دارد که تا این اندازه مهم است؟ در ادامه قصد داریم به این دو سوال پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
رام گوشی چیست؟ و دقیقاً چه کاربردی دارد؟
در این بخش به سوالهای «رام گوشی چیست؟ و دقیقاً چه کاربردی دارد؟» پاسخ میدهیم. حافظه رام (ROM) یا (Read Only Memory) نوعی حافظه غیر قابل تغییر است که در گوشیها و کامپیوترهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. رام در واقع یک حافظه فقط خواندنی است و شما امکان به وجود آوردن تغییر را در آن ندارید. گفتنی است کاربرد اصلی رام در حفظ برنامهها و دیتاهایی است که در طول عمر سیستم به ندرت تغییر میکنند که گاهی اوقات آنها را به عنوان سیستم عامل میشناسیم. اما حافظه فقط خواندنی یا همان رام انواع مختلفی دارد که در ادامه انواع آن را به شما معرفی میکنیم.
انواع رامهای گوشی
بعد از اینکه به سوال «رام چیست و چه کاربردی دارد» پاسخ دادیم، نوبت به این رسیده است که انواع رام گوشی را به شما معرفی کنیم.
استوک رام
استوک رامها، رامهایی هستند که معمولاً از قبل داخل گوشی قرار دارند و توسط شرکت سازنده گوشی تولید میشوند. گفتنی است که این رامها با حجمهای بیشتری نسبت به کاستوم رامها عرضه میشوند و همچنین علاوه بر استوک رام به رام رسمی نیز معروف هستند.
کاستوم رام
نکته مهم این است که کاستوم رامها توسط شرکتهای توسعهدهندگان اندرویدی ساخته میشوند. میتوان گفت که کاستوم رام همان استوک رامی است که تغییرات قابل توجهی کرده است. کاستوم رامها معمولاً محبوبیت بیشتری دارند چرا که شامل امکانات و کارایی بیشتری نسبت به استوک رامها هستند. شما تنها زمانی که گوشی خود را فلش کردهاید میتوانید یک کاستوم رام، با قابلیتهای خوب و گوناگون زیادی را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید و از آن لذت ببرید.
مقایسه استوک رام و کاستوم رام
در مجموع استوک رام و کاستوم رام هر دو نقاط ضعف و قوتی دارند. که در این بخش آنها را برای شما توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
- از ویژگی مثبت این دو رام میتوان به توانایی روت شدن آنها اشاره کرد.
- کاستوم رام از تنوع بیشتری نسبت به استوک رام برخوردار است.
- برای نصب کاستوم رام، باید در زمان ریکاوری یا زمانی که گوشی به حالت کارخانه بازگشته است، اقدام کنید. کاستوم رام، فایل خام آخرین نسخه اندروید در خود جای داده است.
در نهایت، کاستوم رامها قابلیتهای بیشتری دارند و از طرفی نصب آنها کاری پر دردسر و نه چندان راحت است. به همین دلیل است که کاستوم رامها با وجود داشتن تنوع بیشتر و ... آنچنان هم پر طرفدار نیستند.
رام گوشی چیست؟ و چه تفاوتی با رم گوشی دارد؟
یکی از اشتباهات رایج در بین کاربران، این است که رام را با رم اشتباه میکنند. با وجود اینکه کاربرد تقریباً مشابهی دارند. برای پاسخ دادن به سوال ROM چیست؟ تعریف نسبتاً پیچیدهای رو به روی شماست و برای اینکه راحتتر با آن کنار بیاییم، میتوانیم بگوییم منظور از رام در گوشیهای اندرویدی همان سیستم عامل است. حال که با تعریف رام آشنا شدیم نوبت به بررسی رم و کاربرد آن رسیده است.
حافظه رم (RAM) یا (Random Access Memory) در کنار پردازنده قرار دارد. اما کاربرد رم چیست؟ رم به پردازنده کمک میکند تا اطلاعات را سریعتر پردازش کند. برای مثال وقتی یک اپلیکیشن را باز میکنید، اطلاعات آن اپلیکیشن از روی هارد بر روی حافظه رم کپی میشود تا پردازنده بهتر آن اپلیکیشن را اجرا کند. اطلاعات همیشه بر روی هارد ذخیره میشود. اما هارد نسبت به پردازنده سرعت خیلی پایینتری دارد. یعنی پردازنده برای اینکه اطلاعات را از روی هارد انتقال بدهد و پردازش کند زمان بسیار زیادی نیاز دارد. در واقع رم (RAM) برای این موقعیتها ساخته شده است.
رم حافظهای است که در لحظه میتوان بر روی آن اطلاعاتی را کپی و در کسری از ثانیه همان اطلاعات را پاک کنید. اما رام حافظهای است که اطلاعات بلند مدتی که قرار نیست آنچنان تغییر کنند بر روی آن قرار دارند و دستخوش تغییرات نمیشوند. برای مثال صدای روشن شدن ویندوز XP یکی از معروفترین و خاطرهانگیزترین چیزهایی است که میتوان برای یکی از کاربردهای رام مثال زد. وظیفه رام نگهداری از دیتاهاییست که به ندرت تغییر میکنند یا حذف میشوند.
مقایسه فنی رم و رام
رم و رام به غیر از تفاوت کارایی، تفاوتهای فنی زیادی با یکدیگر دارند که در این بخش به این تفاوتها میپردازیم.
- حافظه رم (RAM) تا زمانی که متصل به منبع برق است، کارایی دارد و اطلاعات را در خود ذخیره میکند و در صورت قطع برق اطلاعات ذخیره شده حذف میشوند. برای مثال زمانی که در حال اجرای برنامهای گوشی خود را خاموش و سپس روشن کنید، برنامه از اول بارگذاری میشود.
- حافظه رام (RAM) نیاز به اتصال به منبع برق ندارد و در صورت قطع منبع برق هم اطلاعات ذخیره شده بر روی آن در امان هستند و حذف نمیشوند.
- سرعت حافظه رم (RAM) از حافظه رام (ROM) بیشتر است و به همین علت در بعضی از موقعیتها محتویات حافظه رام بر روی حافظه رم کپی میشود.
- ظرفیت حافظه رم تا چند صد گیگابایت هم رسیده است و در آن طرف حافظه رام خیلی کمتر از حافظه رم ظرفیت دارد.
سخن پایانی
همانطور که بالاتر دیدیم، در این مقاله به تعریف رام، انواع رام و تفاوت رام با رم پرداختیم. همچنین کاربرد رام و رم با یکدیگر بررسی کردیم و به سوال رام گوشی چیست؟ پاسخ دادیم. همچنین به شما گفتیم که رام نقش مهمی را در گوشیهای هوشمند بازی میکند. در ادامه اضافه کردیم که دو نوع رام وجود دارد؛ استوک رام و کاستوم رام که هر کدام کاربرد و ویژگیهای خاص خودشان را دارند. با توجه به توضیحاتی که بالاتر ارائه شد، شما به عنوان یک کاربر اندروید حاضر به تعویض رام خود هستید؟ آیا مشتاق هستید تا رام گوشی خود را از استوک رام به کاستوم رام تغییر دهید؟ نظر خود را در همهچی آنلاین با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: androidzone.in
دیدگاه خود را بنویسید