برای جلوگیری از هنگ کردن موبایل چندین راه وجود دارد. اما چه‌قدر به این موضوع اهمیت می‌دهیم؟ آیا بعد از هنگ کردن، با همان گوشی می‌توانیم در گوگل بنویسم وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟ همه ما این را خوب می‌دانیم که روز به روز کاربردهای تلفن همراه وسیع‌تر می‌شوند. از جلسه‌های مهم کاری گرفته تا ارائه‌های درسی را به‌ راحتی می‌توان با تلفن همراه انجام داد. حالا اگر گوشی شما زمینه هنگ کردن دارد و روزانه درگیر همین کاربردهای مهم هستید پس بهتر است این نکته‌ها را بدانید. وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟ آیا این راهکارها برای هر نوع سیستم عامل فرق دارد؟ اگر شما هم به این موضوع اهمیت می‌دهید این مطلب را تا آخر مطالعه کنید.

اولین و کاربردی‌ترین راه؛ ریستارت کردن

در گذشته باتری‌های تلفن همراه به‌ راحتی جدا می‌شدند. بعد از هنگ کردن گوشی، سریعاً بعد از باز کردن قاب محافظ، باتری را از دستگاه جدا می‌کردیم. این ساده‌ترین راهی بود که برای گوشی‌های اندرویدی کاربرد داشت. اما نسل جدید گوشی‌ها دیگر باتری‌ها جدا نمی‌شوند. در این موقعیت اگر نمی‌دانیم وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم پس بهتر است از دکمه‌های گوشی استفاده کنیم. در گوشی‌های اندروید بعد از هنگ کردن دکمه پاور و کاهش صدا را ده ثانیه نگه دارید و گوشی ریستارت می‌شود. 

در سیستم عامل iOS وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟

در سیستم عامل iOS وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟

دو دکمه نجات‌دهنده برای گوشی‌های اپل، وقتی هنگ می‌کند، کلیدهای پاور و هوم هستند. این دو کلید را چند ثانیه نگه دارید تا گوشی خاموش شود و مجدداً تلفن همراهتان را روشن کنید. اما در گوشی‌های آیفون هفت و هفت پلاس کلیدهای پاور و کاهش صدا را ده ثانیه نگه دارید تا گوشی ریستارت شود. و در گوشی‌های آیفون هشت و هشت پلاس، ابتدا کلید افزایش صدا را فشار دهید و سریع رها کنید و سپس کلید کاهش صدا را فشار داده و سریع رها کنید و در پایان کلید پاور را نگه دارید تا وقتی که لوگوی اپل ظاهر شود.

چه راه‌هایی برای جلوگیری از هنگ کردن موبایل وجود دارد؟

بعد از پاسخ دادن به سوالِ وقتی گوشی هنگ می‌کند چه کنیم، بهتر است چند راهکار برای هنگ نکردن موبایل را همیشه به یاد داشته باشیم. قبل از خرید موبایل در مورد قابلیت‌های آن چه قدر تحقیق می‌کنیم؟ اگر برایتان مهم است که تلفن همراهتان هنگ نکند، هر چه بیشتر هزینه کنید، کمتر با هنگی آن رو به رو می‌شوید. اما اگر مدت زیادی است که از خرید موبایتان می‌گذرد و شرایط خرید دوباره را فعلاً ندارید به این نکات توجه کنید.

اپلیکیشن‌ها را از فروشگاه‌های معتبر دانلود کنید

فرقی نمی‌کند که سیستم عامل تلفن همراه شما اندروید است یا ios؛ برای بارگیری اپلیکیشن‌های مهم و شبکه‌های اجتماعی، از فروشگاه‌های معتبر برای دانلود استفاده کنید. با این حال وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟ برای جلوگیری هنگ کردن موبایل در (وب‌سایت techwelkin) اشاره شده است که علاوه بر دانلود برنامه‌ها از فروشگاه‌های معتبر مانند گوگل پلی‌ استور یا آی‌تیونز ، به‌طور منظم برنامه‌ها را بروز رسانی کنید. آخرین نسخه‌ها ممکن است کمتر از حافظه داخلی استفاده کنند و مشکلات نسخه قبلی را برطرف کرده باشند. بروز رسانی نکردن اپلیکیشن‌های پرکاربرد می‌تواند علت هنگ کردن گوشی باشد. 

حذف برنامه‌های غیر ضروری

وقتی گوشی هنگ می کند چه کنیم؟ بعد از هنگ کردن و راهکارهایی که در قسمت‌های اول توضیح دادیم بهتر است برنامه‌های غیرضروری را حذف کنیم. اپلیکیشن‌های غیر ضروری، برنامه‌هایی هستند که چندین ماه از نصب آنها گذشته و هنوز برای ما کاربردی ندارند. این برنامه‌ها می‌تواند بازی‌های معمولی و کم طرفدار یا شبکه‌های اجتماعی کم کاربرد باشند. 

نصب نسخه لایت اپلیکیشن‌های پرکاربرد

بسیاری از گوشی‌ها با کمبود حافظه رو به رو هستند، حالا با این حافظه‌های کم حجم، وقتی گوشی هنگ می کند چه کنیم؟ بهتر است به جای نصب نسخه اصلی و پر حجم بعضی از اپلیکیشن‌ها، نسخه Lite یا لایت آنها را نصب کنید. نصب نسخه لایت، نه تنها مشکل هنگ کردن گوشی‌های قدیمی را حل می‌کند بلکه در بالا رفتن سرعت اینترنت حین اجرای برنامه تاثیر دارند. چه اپلیکیشن‌هایی نسخه لایت دارند؟

  • YouTube GO
  • Google Go
  • Skype Lite
  • Twitter Lite
  • Facebook Messenger Lite
  • LinkedIn Lite
  • TikTok Lite 

بعد از پر شدن حافظه، وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟

بعد از پر شدن حافظه، وقتی گوشی هنگ میکند چه کنیم؟

بهتر است قبل از هنگ کردن گوشی، اطلاعات اضافی تلفن همراهتان را چک کنید. همیشه به گالری موبایلتان سر بزنید و عکس و فیلم‌های غیرضروری را حذف کنید یا به لپ‌تاپ انتقال دهید. اگر درست حدس زده باشیم، معمولاً در بین فیلم و عکس‌های غیرضروری اسکرین ‌شات‌ها بیشترین حجم را از آن خودشان کرده‌اند. اما به یاد داشته باشید که همیشه فایل‌، عکس و فیلم‌ها در حافظه پنهان، خودشان را مخفی کرده‌اند و ما متوجه نمی‌شویم. برای خلاصی از شر این فایل‌های اضافه و بیهوده بهتر است برنامه‌های پاکسازی حافظه داخلی و خارجی را نصب کنیم. 

نصب برنامه‌های پاکسازی برای جلوگیری از هنگ کردن موبایل

یکی از راه‌های جلوگیری از هنگ کردن گوشی، پاک کردن داده‌های اضافی است. ما گاهی از مکان مخفی این فایل‌ها اطلاعی نداریم. با نصب این برنامه‌ها هم حافظه داخلی و خارجی را مدیریت کرده‌ایم و هم با حذف اطلاعات اضافی از هنگ کردن موبایل جلوگیری کرده‌ایم. پس برای مدیریت حافظه می‌توانید برنامه‌های زیر را نصب کنید: 

  • SD Maid
  • One Booster
  • Avast Cleanup & Boost
  • AVG Cleaner
  • Ace Cleaner
  • Droid Optimizer

وقتی رم موبایلتان آزاد باشد، مشکلی برای هنگ کردن وجود ندارد یا حداقل از این اتفاق جلوگیری می‌کند.

گزینه ریست فکتوری را دست کم نگیرید

اگر موبایل بعد از خالی شدن حافظه داخلی و خارجی، باز هم در اجرای برنامه‌ها کند عمل کرد چه کنیم؟ و باز هم به سوالِ اصلی وقتی گوشی هنگ می کند چه کنیم می‌رسیم. اگر موبایل شما به حدی رسید که تمام راه‌حل‌های هنگ نکردن گوشی را انجام داده‌اید، زمان آن رسیده است که گوشی همراهتان را ریست فکتوری کنید. قبل از انجام عملیات ریست فکتوری، حتماً از اطلاعات مهم و ضروری موبایلتان بک‌آپ بگیرید. بعد از حذف تمام اطلاعات، تنظیمات موبایل به حالت اولیه باز می‌گردد .

نتیجه‌گیری

اگر فعلاً توان خرید موبایل با قیمت مناسب را ندارید و هر روز با مشکل هنگ کردن گوشی رو به رو هستید، راه‌های پیشگیری از هنگ کردن را همیشه در نظر بگیرید. وقتی گوشی در شرایط بحرانی هنگ می‌کند به غیر از ریست کردن راه دیگری وجود ندارد. پس همیشه حافظه داخلی و خارجی را چک کنید، از نصب کردن اپلیکیشن‌های غیر ضروری خودداری کنید و برنامه‌های ناشناخته را از سایت‌های ناشناس دانلود نکنید. چون ممکن است این برنامه‌ها حاوی ویروس باشند و باعث هنگ کردن گوشی شوند. با ریست فکتوری به موبایلتان کمک کرده‌اید که فایل‌های اضافی حذف شوند و گوشی در اجرای برنامه‌ها کند عمل نکند.