گوئوپینگ مدیر اجرایی هواوی اخیراً ادعا کرده که این کمپانی چینی علی رغم تمام مشکلات پیش آمده، دوباره تاج و تخت خود را در بازار گوشی های هوشمند به دست میآورد. هواوی در یکی دو سال اخیر با وجود تمام مشکلات و محدودیت ها عملکرد به شدت درخشانی در تولید گوشی داشت، به این امید که شاید تأثیر تحریم های جدی را کمی کم رنگ کند. رتبه بهترین دوربین سال 2020 برای گوشی هواوی Mate 40 Pro Plus و بهترین نمایشگر سال 2021 برای P50 Pro، نشانههایی از تلاش وافر چینی ها برای حفظ بازارشان با چنگ و دندان است؛ بازاری که پیش از این با دخالت امریکا به کلی دگرگون شده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا در سال 2019 شرکت هواوی را تهدیدی برای امنیت ملی بر شمرد و این کمپانی چینی را در لیست سیاه صادرات قرار داد و البته استفاده از فناوری های مهم مربوط به ایالات متحده را برای چینی ها ممنوع کرد.
هواوی که درگیر تحریم های کمر شکنی شده بود، فقط و فقط به توان و استعدادش اکتفا کرده بود تا به هر شکل ممکن کمر صاف کند. با اینحال به دنبال مشکلاتی که مهمترینشان بیبهره ماندن از تراشه های ساخت امریکا و تحریم اپلیکیشن های گوگل بود، بخش قابل توجهی از بازار هواوی تحت تأثیر قرار گرفت و از دست رفت. این کاهش در سه ماهه دوم سال جاری به اوج خود رسید و به این ترتیب درآمد هواوی از 320.4 میلیارد یوان (واحد پولی چین) با 47 درصد کاهش به 135.7 میلیارد یوان رسیده است. نهایتاً در سه ماهه دوم 2021 هواوی برای اولین بار در هفت سال گذشته از لیست 5 فروشنده برتر چین خارج شد و طبیعتاً ضربه بزرگی را تجربه کرد.
هواوی گیر افتاده است!
گوئوپینگ در گفت و گوی اخیرش با رویترز میگوید: «همه میدانند که تولید چیپست برای گوشی های هوشمند به فناوری های پیشرفته با اندازه کوچک و مصرف کم نیاز دارد. هواوی میتواند از پس تولید و بهکارگیری این فناوری بر آید، اما امکان دریافت هیچ کمکی برای ما وجود ندارد. ما گیر کردهایم!» رئیس هواوی بعد از اذعان به گیر کردن در محدودیت ها گفته است که مشکلات هواوی با وجود تمام سختی ها، قابل حل هستند و این کمپانی باز هم تاج و تخت از دست رفته را در چنگ خواهد گرفت.
هواوی که با فروش تجهیزات شبکه 5G به بازگشت در بازار اروپا دل بسته بود، در چند ماه گذشته در این بازار هم با ممنوعیت های گستردهای روبهرو شد. این ممنوعیت به دنبال فشارهای دیپلماتیک واشنگتن رخ داده که ادعا میکند تجهیزات هواوی از سوی پکن برای جاسوسی استفاده میشوند! مشکلات هواوی نهایتاً به افزایش سهم بازار نوکیا و اریکسون و البته حضور Samsung Electronics برای تأمین تجهیزات 5G در اروپا ختم شده است. با این وجود هواوی در تلاش است تا در بخش نرم افزار و حوزه هایی که تحت فشار امریکا نیست، بازار خود را پیش براند.
تلاشهای هواوی برای بازگشت به بازار
هواوی در سال گذشته نام تجاری Honor را هم فروخت تا تمام سعی خود برای حفظ بقای تجارتش را در تنش موجود با امریکا، به کار گرفته باشد. اریک شو یکی از مدیران هواوی گفته که هدف این کمپانی بقا و پایداری است و اهداف استراتژیکی را برای پنج سال آینده تعیین کرده است. هواوی اخیراً با تولید سیستم عامل Harmony وابستگی به پلتفرم اندروید و گوگل را به کلی قطع کرد. این اقدام به دنبال خودداری گوگل از ارائه پشتیبانی های فنی به هواوی صورت گرفته که از تحریم های امریکا سرچشمه میگیرد. اما آیا تلاش ها و عملکرد هواوی در این زمیه به باز پسگیری سهمش در بازار منجر میشود و یا آنطور که گوئوپینگ میگوید به تاج و تخت باز میگردد؟ پاسخ به این سوال در حال حاضر ممکن نیست و باید منتظر تلاش های بعدی هواوی در ساخت تجهیزات، میزان استقبال از عملکرد آن و نتایج بعدی فروش این کمپانی چینی بود.
دیدگاه خود را بنویسید