رقابت بین گوشیهای اندرویدی و آیفونها، همچنان از پر رنگترین نبردها در دنیای گجتهاست. البته که این میدان محدود به Android و IOS نیست و گزینههایی مثل ویندوز، بلکبری و ... هم در این بین حضور دارند؛ اما واقعیت این است که اغلب کاربران برای انتخاب سیستم عامل گوشی، تنها همین دو گزینه را در نظر میگیرند. مقایسه اندروید با ای او اس هیچوقت کار سادهای نبوده و اغلب پر از جانبداریهای متعصبانه است. اما صرفنظر از فاکتور قیمت که طبیعتاً امکانات محدودتری برای خرید آیفون ایجاد میکند، آیا میتوان گفت که دقیقاً اندروید بهتر است یا ای او اس؟ مسلماً کلیگویی در این زمینه چندان منطقی نیست. با اینحال مقایسه اندروید با ای او اس میتواند گزینهی مناسبتر برای انتخاب شخصی شما را مشخص کند. امروز در نیمه دوم 2021، سیستم عامل اختصاصی اپل به نسخه IOS 15 رسیده و نسخه نهایی اندروید 12 هم به زودی عرضه میشود.
مقایسه سیستم عامل اندروید و ای او اس؛ ردههای مختلف قیمتی
هیچ یک از سیستم عاملهای مختلفی که در گوشیهای هوشمند دیده میشود، ابداً پختگی و تکامل اندروید و آی او اس را تجربه نکردهاند. رقابت مداوم گوگل و اپل در این سالها، دو سیستم عامل کاملاً پرورشیافته و بالغ را در اختیار کاربران قرار داده که بهسختی میتوان هر یک از آنها را برتر دانست. همانطور که قبلتر هم گفتیم، خرید گوشی اقتصادی یا میانردههای خوشقیمت، جایی برای انتخاب آیفون باقی نمیگذارد. با این که در بین گوشیهای اندرویدی هم پرچمدارهایی با قیمت نجومی فراوان است، اما بهطور کلی گوشیهای اپل خیلی سختتر پرچم را زمین میگذارند! به هر حال مقایسه اندروید با ای او اس، در بررسی گوشیهای کهکشانی یا میانردههای گرانقیمت مفهوم پیدا میکند.
ارزانترین گوشی آیفون در سالهای گذشته SE 2020 با IOS 13 (قابل ارتقا به IOS 15) بوده که با پایه قیمتی حدود 400 دلار میتوانست در دسته میانردههای نسبتاً گرانقیمت قرار بگیرد. ارزانترین عضو از خانواده جدید آیفون 13 هم که به تازگی معرفی شده با پایه قیمتی حدود 700دلار، فاصله نسبتاً زیادی با واژهی اقتصادی دارد. این در حالی است که گوشیهای اندرویدی کمپانیهایی مثل سامسونگ و شیائومی، ردههای قیمتی بسیار گستردهتری دارند. به این ترتیب مقایسه اندروید با ای او اس، شامل حال گوشیهای خیلی خوشقیمت و اقتصادی نیست.
مقایسه ای او اس و اندروید؛ برتری اپل در پیشبرد اکوسیستم
اگر پیش از این هر یک از گجتهای اپل را خریده باشید، میدانید که سود بردن از اکوسیستم این کمپانی محبوب میتواند دلیلی برای خرید آیفون باشد. اپل مدتهاست که تمرکز ویژهای بر روی اکوسیستم محصولاتش دارد و به راحتی میتوان گفت که هنوز هم در این زمینه بیرقیب است. ارتباط برقرار کردن بین محصولاتی مثل Apple Watch ،iPad ،MacBook و AirPods، امکانات جذاب بسیاری در اختیار شما قرار میدهد. برای مثال میتوانید دادههایی مثل عکسهای آیفون را مستقیماً در مکبوک داشته باشید یا متن کپیشده از یک دستگاه را همزمان در محصولی دیگر به کار ببرید.
اگرچه سامسونگ هم با معرفی Smart Things سعی بر تکرار روندی مشابه با اکوسیستم اپل داشته، اما به هر حال هنوز به اندازه وارثان استیو جابز قدرتمند نشده است. البته که این دلیل کافی و محکمی برای خرید آیفون نیست، اما استفاده از این امکانات ارتباطی بین دستگاههای هوشمند میتواند دنیای واحدی برای گجتهای شما به ارمغان بیاورد که طبیعتاً وسوسه برانگیز است. به این ترتیب مقایسه اندروید با ای او اس برای افرادی که به دیگر گجتهای اپل وفادار بودهاند، کفه ترازو را کمی به نفع IOS سنگین میکند.
مقایسه اندروید با ای او اس؛ برنامههای شخص ثالث و لوازم جانبی
برنامههای شخص ثالث یا Third-Party Apps هم میتوانند نوعی برتری برای آیفون به دنبال داشته باشند. اگرچه این نوع برنامهها در گوشیهای اندرویدی هم تنوع بالایی دارند، اما ظاهراً بهرهگیری از آنها در سیستم عامل ای او اس، تجربه بهتری خلق میکند. برنامههایی مثل TutuApp ،Mojo Installer و TweakBox امکان دسترسی به هزاران برنامهی غالباً شخص ثالث را برای IOS فراهم میکند که در App Store در دسترس نیستند. اپل در سالهای اخیر اکسسوری یا لوازم جانبی وسوسهکنندهای تولید کرده که بهره گرفتن از آنها میتواند استفاده از آیفون را لذتبخشتر کند.
فناوری Magsafe (آهنربا در قاب گوشی) در آیفونهای جدید با پشتیبانی از لوازم جانبی متعدد، طرفداران زیادی پیدا کرده است. این فناوری خصوصاً در بالا بردن سرعت شارژ بیسیم، درخشان ظاهر شده است. گوشی سامسونگ و اخیراً شیائومی، رقبای اصلی آیفون در زمینه لوازم جانبی هستند. دیگر تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی حتی در ایجاد تنوع یا کیفیت قاب و گلسهای محافظ هم، چندان موفق نیستند. با اینحال این موارد نسبتاً سلیقهای است و برتری قطعی و واضحی در مقایسه اندروید با ای او اس، نشان نمیدهد.
تفاوت های اندروید و ای او اس؛ حریم شخصی و امنیت
اپل سابقه درخشانتری در ایجاد امنیت دارد و از اوایل فعالیتاش در تولید آیفون، به حفظ حریم شخصی کاربران توجه ویژهای نشان داده است. البته که در گوشیهای اندرویدی هم پیشرفتهای خوبی شکل گرفته و اخیراً گوگل با معرفی اندروید 12 (وبسایت Sammobile.com)، نوید توجه گستردهتری در این بخش را داده است. با این حال اگر در این زمینه وسواس زیادی به خرج میدهید، احتمالاً گوشی اپل گزینه مناسبتری برای شما باشد. دسترسی شرکتهای شخص ثالث به اطلاعات کاربران در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته و خیلیها چنین روندی را نقض حقوق کاربران خصوصاً در شبکههای اجتماعی میدانند.
اپل در آخرین نسخههای ای او اس امکان ردیابی برنامههای شخص ثالث مثل FaceBook را فراهم کرده است؛ به این ترتیب دسترسی این برنامهها به اطلاعات شما حتماً اعلام میشود تا انتخاب هوشمندانهتری برای استفاده از برنامهها داشته باشید. نهایتاً مقایسه اندروید با ای او اس در زمینه امنیت کاربران، نتیجه را کمی به نفع آیفون نشان میدهد.
حافظه آی او اس با برنامههای پیشفرض اشغال نمیشود
یکی از تفاوت های اندروید و ای او اس، حضور برنامههای Bloatware یا پیشفرض در گوشیهای اندرویدی است که گاهی حافظه قابلتوجهی را اشغال میکند. اما انتخاب اپلیکیشنها در آیفون از همان ابتدا به انتخاب شماست و حافظه گوشی ابداً اشغال نمیشود. در بین گوشیهای اندرویدی شاید کاربران شیائومی بیشتر از همه با این مسئله دست به گریبان باشند. این مشکل خصوصاً برای گوشیهایی که حافظه داخلی کمتری دارند، اغلب دردسرساز است. به این ترتیب مقایسه اندروید با ای او اس در این بخش هم امتیاز بیشتری برای آیفونها به بار مینشاند.
در سمت دیگر با وجود اینکه اخیراً کمی به این موضوع کمتر توجه شده، اما همچنان اکثر گوشیهای اندرویدی از کارت حافظه پشتیبانی میکنند تا امکان ارتقای حافظه داخلی را در اختیار شما قرار دهند. این در حالی است که با انتخاب حافظه داخلی اصلی بالاتر، هزینه نسبتاً زیادی را متحمل میشوید. پس اگر صرفاً به این دلیل قصد خرید نسخههای گرانتر را دارید، شاید انتخاب محصولاتی با امکان ارتقاء حافظه داخلی و هزینه کمتر، منطقیتر باشد.
مقایسه اندروید با ای او اس در بروزرسانیهای نرمافزاری
یکی از برتریهای واضح در مقایسه سیستم عامل اندروید و آی او اس، امکانات گستردهتر بروزرسانیهای نرمافزاری برای در گوشیهای آیفون است. عملکرد اپل در تعداد بروزرسانیهایی که برای IOS ارائه میشود، ستودنی است و به راحتی گوشیهای اندرویدی را پشت سر میگذارد. البته توجه داشته باشید که اندرویدیهای پرچمدار هم در این زمینه به مراتب بیشتر از میانردهها و گوشیهای اقتصادی مورد توجه قرار میگیرند. با این وجود اپل مطلقاً بهتر عمل میکند. در نظر داشته باشید که آیفون 6S که محصول 2015 بود، تا نسخه IOS 14 در 2020 هم بروزرسانی شد. چنین موردی حتی در پرچمدارهای گلکسی S سامسونگ هم ابداً دیده نمیشود.
بروزرسانیهای IOS همزمان برای همه گوشیهای آیفون ارائه میشود. این در حالی است که نسخههای جدید اندروید با تأخیرات قابلتوجهی در دسترس تمام کاربران اندرویدی قرار میگیرد. در حال حاضر چنین موردی به وضوح در ارائه اندروید 12 دیده میشود و معلوم نیست کاربران شرکتهای مختلف در چه زمانی بروزرسانی جدید را دریافت میکنند. به این ترتیب اگر به آپدیتهای نرمافزاری دلبستگی بیشتری دارید، مقایسه اندروید با ای او اس برای شما با برتری آیفون همراه است.
گزینههای انتخابی فراوان برای خرید گوشیهای اندرویدی
تقریباً با هر بودجهای، امکان خرید یک گوشی اندرویدی را خواهید داشت. اپل چنین امکانات متعددی را برای کاربران فراهم نمیکند و ابداً به فکر پوشش اقشار تحت فشار جامعه نیست. آنچه پیش از هر چیز مقایسه ای او اس و اندروید را به نفع گوشیهایی مثل سامسونگ و شیائومی تغییر میدهد، همین گزینههای انتخابی بسیار زیاد در هر رده قیمتی است. برای مثال آِیفون 12 مینی که با حدود قیمتی 700 دلار از ارزانترین گوشیهای اپل در سال گذشته بود، درخشش چندانی در مقایسه با همردههای اندرویدی ندارد. گلکسی S20 FE با قیمت تقریباً یکسانی به نمایشگر 6.5 اینچی 120 هرتزی مجهز شده و از باتری قدرتمندتری بهره میبرد. به این ترتیب مقایسه اندروید با ای او اس برای افرادی که توان مالی چندان بالایی ندارند یا به تنوع گزینههای انتخابی اهمیت میدهند، برتری Android را به دنبال دارد.
شخصیسازیهای نرمافزاری و رابط کاربری در مقایسه اندروید با ای او اس
اگر به شخصیسازی فضای گوشی اهمیت میدهید، تجربه کاربری اندروید برای شما لذتبخشتر خواهد بود. برنامهریزی شخصی برای هوم اسکرین، تنظیم محل دلخواه برنامهها در هر قسمت از گوشی و البته استفاده از ویجتهای مختلف و پویا، از موارد وسوسهکننده در گوشیهای اندرویدی است. از طرفی اگر برنامههای پیشفرض و اصلی مثل مرورگر وب یا پخشکنندهها برای شما رضایتبخش نیستند، جایگزینکردن آنها با برنامههای شخص ثالث در گوشیهای اندرویدی راحتتر است. البته که برنامههای پیشفرض غالباً امکان حذف ندارند، اما میتوانید محل قرار گرفتن برنامهها برای اولویت در دسترسی راحتتر را با انتخاب شخصیتان تعیین کنید.
کمپانیهای مختلفی که از سیستم عامل اندروید بهره میگیرند، اغلب رابطهای کاربری اختصاصی با ویژگیهای جالبی ارائه میدهند. در واقع بستر اصلی اندروید ویژگیهای خاص خود را دارد و رابطهای کاربری مثل One UI در سامسونگ یا MIUI در شیائومی هم امکانات جداگانه جالبی را فراهم میکنند. پیشرفتهای رابط کاربری خصوصاً در محصولات سامسونگ همیشه ویژگیهای شگفتانگیزی را به نمایش میگذارد و مقایسه اندروید با ای او اس را با برتری گوشیهای اندرویدی همراه میکند. توجه داشته باشید که اندروید 12 با قابلیتهای درخشانش در راه است و به زودی با پیشرفتهای قابلتوجه، رنگ و بوی جدید و جذابی به گوشیهای اندرویدی میبخشد. به هر حال کمتر کسی هست که از ایجاد یک هارمونی بسیار جذاب رنگی در پسزمینه گوشی شگفتزده نشود.
مقایسه تأمین انرژی و امکانات ارتباطی در اندروید و ای او اس
بهره گرفتن از پورت USB-C هم از ویژگیهایی است که حالا در اکثر گوشیهای اندرویدی یکپارچه است. اگر گلکسی S21 سامسونگ را نادیده بگیریم، باقی اندرویدیهای اخیر همراه با شارژر عرضه شدهاند؛ در حالیکه آیفونهای اخیر با کملطفی تمام از شارژر همراه بیبهرهاند. جالب است که اپل این اقدام را پیروی از اهداف زیستمحیطی اعلام کرده بود، اما حالا ظاهراً آیفونها هم مجبورند از پورت لایتنینگ به USB-C کوچ کنند تا چنین اهدافی بیشتر در نظر گرفته شود. توجه داشته باشید که افزایش سرعت انتقال انرژی در گوشیهای اندرویدی با پورت USB-C پیشرفتهای بسیار درخشانتری داشته است.
یکی از دیگر تفاوت های اندروید و ای او اس، ماندگاری جک 3.5میلیمتری هدفون در بعضی گوشیهای اندرویدی خصوصاً میانردههاست که سالها پیش به کلی از آیفونها رخت بر بسته است. امکان اتصال مستقیم به کامپیوتر و انتقال راحت اطلاعات و فایلها از برتریهایی است که مقایسه اندروید با ای او اس به نفع گوشیهای اندرویدی نشان میدهد. از طرفی اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر در گوشیهای اندرویدی، گزینهای است که هنوز به IOS راه پیدا نکرده و اپل در این زمینه تلاش چندانی به خرج نمیدهد. اما توجه داشته باشید که سیستم Face ID در گوشیهای آیفون، احراز هویت با تشخیص چهره را با قدرت کمنظیری پیش میبرد.
مقایسه نهایی؛ اندروید بهتر است یا ای او اس؟
مسلماً نتیجه قطعی و واحدی در مقایسه اندروید با ای او اس در کار نیست. اما با مواردی که به آنها اشاره شد، احتمالاً گزینه مناسبتر برای شما مشخص شده باشد. به طور کلی تجربه کاربری آیفون، سادهتر و کم زرق و برقتر است. از طرفی اکوسیستم قدرتمند اپل، کاربران این کمپانی را تا حد زیادی به وفاداری مجاب میکند. اما حق انتخاب بالا در تمام ردههای قیمتی، امکانی است که اندروید برای کاربران فراهم کرده است. سازماندهی و شخصیسازیها اغلب در گوشیهای اندرویدی با گزینههای ویژه و جذابتری همراه است، در حالیکه IOS ممکن است امنتر تلقی شود. به این ترتیب انتخاب سیستم عامل گوشی صرفاً به سلیقه و نیازهای اصلی وابسته است و البته در نظر داشتن ویژگیهای سختافزاری هم نقش بسیار مهمی در انتخاب نهایی شما دارد.
دیدگاه خود را بنویسید