پوکو و ردمی هر دو از گوشی‌های پرفروش شیائومی به حساب می‌آیند. پس مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 چندان هم دور از ذهن نیست. این که شیائومی و فرزندش در تولیدات خود چه مشخصاتی را در نظر داشته‌ اند و چقدر در جلب رضایت کاربران موفق بوده‌‌اند، موضوعی است که با مقایسه پوکو x3 با نوت 8 پرو قصد داریم به آن بپردازیم. اگر شما هم در انتخاب بین گوشی شیائومی و پوکو مردد هستید، مطالعه این مطلب برایتان خالی از لطف نخواهد بود. با همه‌چی آنلاین همراه باشید تا به مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 بپردازیم.

مشخصات گوشی شیائومی نوت 8 پرو و گوشی Poco X3

مشخصات
گوشی شیائومی نوت 8 پرو
گوشی Poco X3
صفحه نمایش
IPS LCD
IPS LCD
سیستم عامل
اندروید 9 با قابلیت ارتقا به اندروید 11
اندروید 10
چیپست
هلیو G90T
اسنپدراگون 732G
دوربین
لنز عریض 64 مگاپیکسلی
لنز فوق عریض 8 مگاپیکسلی
لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی
لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی
لنز عریض 64 مگاپیکسلی
لنز فوق عریض 13 مگاپیکسلی
لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی
لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسل
باتری و شارژدهی
باتری لیتیوم پلیمری
حجم 4500 میلی آمپر
سرعت شارژ 18 وات
باتری لیتیوم پلیمری
حجم 6000 میلی آمپری
سرعت شارژ 33 وات

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3؛ طراحی

بررسی طراحی زیبای نوت 8 پرو با poco x3

در اولین مرحله از مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3، طراحی این دو را با هم مقایسه می‌کنیم. طراحی گوشی‌‌های پوکو ممکن است برای بعضی افراد کمی چالش برانگیز باشد. اندکی ساختار شکنی در شکل ظاهری پوکو اکس 3 به چشم می‌خورد، در حالی که عموما طراحی گوشی‌ های معمول شیائومی ساختارشکن محسوب نمی‌شوند. به‌هرحال آن‌ چه محرز است ابعاد بزرگ‌ تر نماینده پوکو نسبت به نوت 8 پرو است. این قضیه در مورد وزن این دو دستگاه هم صادق است و پوکو با وزنی بالغ بر 200 گرم می‌تواند به سادگی نوت 8 پرو را زیر دست و پای خود له کند.

برخلاف بعضی دیگر از تلفن‌‌های هوشمند جدید Poco که طراحی خود را از همتاهای Redmi خود قرض گرفته‌اند، در مشخصات Poco X3 به طراحی جدیدی برمی‌خوریم. پوکو با طراحی جدیدی که برای Poco X3 در نظر گرفته، دل را به دریا زده و این دستگاه را شبیه به هیچ یک از مدل‌‌های ردمی که در بازار موجود است، طراحی نکرده است. تنها دوربین سلفی اکس 3 در بالا و دقیقاً در وسط نمایشگر قرار گرفته است. در پوکو اکس 3 شما با یک پنل 6.67 اینچی مواجه می‌شوید. حاشیه‌های اطراف صفحه نمایش نازک است، اما حفره دوربین می‌تواند حواس افراد را منحرف کند. اگر دستگاه را بردارید، متوجه خواهید شد که به‌ طرز شگفت‌ انگیزی وزن آن زیاد است. وزن این مدل برابر با 225 گرم است.

پوکو قاب و پنل پشتی را از پلاستیک ساخته است. جای تعجب نیست که در مشخصات گوشی Poco X3 به یک مجموعه دوربین چهارگانه در پنل پشتی در یک ماژول ضخیم و قابل توجه برمی‌خوریم. اسکنر اثر انگشت روی صفحه نصب شده است، اما دسترسی به دکمه‌های تنظیم صدا با توجه به سایز دستگاه آسان نیست. این دستگاه با ابعاد 165.30x 76.80 x 9.40 میلی‌متر، اصلا و ابدا دستگاه ظریفی محسوب نمی‌شود. پوکو x3 در دو رنگ آبی (Cobalt Blue) و طوسی (Shadow Grey) وارد بازار شده است.

گوشی شیائومی نوت 8 پرو با ابعاد 161.4 در 76.4 در 8.8 میلی‌متر و وزن تقریبی 200 گرم (199.8 گرم) نسبت به نسخه نوت 8 اندکی بزرگ‌تر و سنگین‌تر است. کمپانی شیائومی برای پایین نگه داشتن قیمت تمام شده دستگاه، از فریم پلاستیکی استفاده کرده است. پنل‌ های این گوشی با محافظ گوریلا گلس 5 پوشیده شده‌‌اند. دوربین گوشی شیائومی نوت 8 پرو، یک مجموعه دوربین چهارگانه است. با این‌ که دوربین نوت 8 در سمت چپ پنل پشتی جای‌گذاری شده بود، در نسخه پرو، ماژول دوربین شیائومی نوت 8 پرو در وسط پنل پشتی جای‌گذاری شده است. فلش LED و لنز سنجش عمق تصویر، با چیدمانی عمودی خارج از ماژول دوربین، در کنار آن قرار گرفته‌اند. حسگر اثر انگشت هم روی پنل پشتی و زیر دوربین‌ ها قرار گرفته است. حاشیه‌‌های نسخه پرو نسبت به نسخه معمولی کم‌تر است و همین قضیه موجب شده که با نمایشگری تقریباً تمام صفحه رو به‌رو باشیم. اسپیکر و جک 3.5 میلی‌متری صدا به همراه پورت USB تایپ C در لبه پایینی دستگاه جای‌گذاری شده‌اند. دکمه‌های تنظیم میزان صدا و پاور هم روی لبه سمت راست گوشی تعبیه شده‌اند. این اسمارت‌ فون در رنگ‌‌های مشکی، سفید، سبز، آبی روشن، آبی تیره و نارنجی تیره روانه بازار شده است.

مقایسه پوکو x3 با نوت 8 پرو؛ نمایشگر

نگاهی به نمایشگر دو مدل پوکو x3 و نوت 8 پرو

در مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 در قسمت نمایشگر، پوکو با اندکی تفاوت، برنده میدان است. البته این برد تنها در مورد سایز نمایشگر صادق است. هر دو دستگاه از نمایشگر IPS LCD با وضوح یکسان بهره می‌برند. به هر حال زمانی که پای مقایسه در رده میانی وسط باشد، انتظارات از گوشی در سطح کاربردی قرار می‌گیرند، در نتیجه خبری از نمایشگر آمولد نخواهد بود.

نمایشگر پوکو اکس 3

صفحه نمایش بزرگ 6.67 اینچی با وضوح تصویر +‌HD و حداکثر نرخ تازه‌سازی 120هرتز، در مشخصات poco x3 به چشم می‌خورد. این نمایشگر به‌ طور خودکار نرخ تازه‌ سازی را تغییر نمی‌دهد، اما به شما امکان می‌دهد که بین 60Hz و 120Hz یک گزینه را انتخاب کنید. طبق تجربه کاربران، نرخ تازه‌سازی 120 هرتز به Poco X3 کمک می‌کند تا یک تجربه بصری روان را ارائه دهد. این پنل دارای نرخ نمونه برداری لمسی 240 هرتز است و X3 سریعاً به اقدامات شما پاسخ می‌دهد. از تماشای فیلم در Poco X3 لذت خواهید برد، چرا که صفحه نمایش زاویه دید خوبی دارد و بلندگوهای استریو تجربه را افزایش می‌دهند.

نمایشگر نوت 8 پرو

شاید انتظار داشتید که نوت 8 پرو از نمایشگر امولد برخوردار باشد، اما این‌طور نیست. نمایشگر شیائومی نوت 8 پرو یک نمایشگر از نوع IPS LCD لمسی خازنی است که توانایی نمایش 16میلیون رنگ دارد. این نمایشگر 6.53 اینچی رزولوشن 1080 در 2340 پیکسلی دارد (Full HD Plus) و نسبت تصویر آن برابر با 19.5:9 است. نسبت این نمایشگر به بدنه دستگاه 84.9 درصد است و تراکم پیکسلی آن به 395 پیکسل در هر اینچ می‌رسد. نمایشگر شیائومی نوت 8 پرو از محتوای HDR پشتیبانی می‌کند و حداکثر روشنایی آن هم به 500 نیت می‌رسد. عملکرد این صفحه نمایش با توجه به نوع آن مطلوب است، روشنایی آن نسبت به نمایشگرهای مشابه بالاتر است و تصاویر شارپ هستند.

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3؛ دوربین‌ها

نگاهی به دوربین های شیائومی نوت 8 پرو با poco x3

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 در بخش دوربین کار را اندکی سخت خواهد کرد. در حالی‌ که هر دو دستگاه از مجموعه دوربین چهارگانه بهره می‌برند، روی کاغذ این دو مجموعه دوربین بسیار به هم نزدیک هستند. حتی کیفیت دوربین سلفی در هر دو دستگاه یکی است.

مشخصات poco x3 در قسمت دوربین شما را ناامید نخواهد کرد. همان‌طور که در بخش طراحی و ظاهر هم به آن اشاره کردیم، گوشی Poco X3 دارای یک مجموعه دوربین چهارگانه است. این مجموعه شامل یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.89، یک دوربین 13 مگاپیکسلی با زاویه فوق عریض با میدان دید 119درجه، یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور عمق می‌شود. دوربین جلو هم، یک دوربین عکاسی سلفی 20 مگاپیکسلی است. استفاده از برنامه دوربین آسان است و این برنامه دارای چندین حالت عکاسی است که می‌توانید از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنید.

عملکرد دوربین پوکو x3 در نور کم متوسط است. عکس‌های گرفته شده توسط این دوربین‌ها در حالت پیش فرض نرم هستند و جلوه‌ای شبیه آبرنگ دارند. با وجود عملکرد متوسط این دوربین در نور کم، فعال کردن حالت شب، تفاوت قابل توجهی در عکس‌های خروجی ایجاد خواهد کرد. در حالت شب عکس‌ها واضح‌‌تر می‌شوند و جزئیات بهتر و بیش‌تری خواهند داشت. با این حال، گرفتن عکس در حالت شب حدود 3 تا 4 ثانیه طول می‌کشد. دوربین عکاسی واید برای عکاسی در نور کم مناسب نیست، چرا که نمی‌تواند به اندازه سنسور اصلی نور ثبت کند.

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 به بخش دوربین نوت 8 پرو رسیده است. دوربین گوشی شیائومی نوت 8 پرو یک مجموعه دوربین چهارگانه است. دوربین اول این مجموعه یک سنسور 64 مگاپیکسلی واید با گشودگی دیافراگم F/1.9 است. شیائومی نوت 8 پرو اولین گوشی هوشمندی است که از دوربینی با این کیفیت بهره می‌برد. این دوربین می‌تواند با زاویه 79 درجه عکس‌برداری کند. سایز سنسور این لنز برابر با 1/1.7 اینچ و سایز پیکسل آن معادل 0.8 میکرومتر است. این دوربین از قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز برخوردار است. لنز دوم این مجموعه یک نمونه 8 مگاپیکسلی فوق عریض با فاصله کانونی 13 میلی‌متر و گشودگی دیافراگم f/2.2 است. سایز سنسور در این لنز 1.4 اینچ و سایز پیکسل در آن 1.12 میکرومتر است. زاویه دید 120 درجه‌ای این لنز، نسبت به لنز اصلی 2.2 برابر، فضای بیش‌تری در اختیار شما قرار می‌دهد، اما عکس‌های ثبت شده توسط این لنز جزئیات کم‌تری دارند. 

لنز سوم این مجموعه چهارگانه یک نمونه 2 مگاپیکسلی ماکرو با گشودگی دیافراگم f/2.4 است. سایز پیکسل در این لنز معادل 75 میکرومتر و سایز سنسور آن هم برابر با 1.5 اینچ است و بالاخره لنز چهارم که با کیفیت 2 مگاپیکسل به تشخیص عمق تصویر اختصاص داده شده است. گشودگی دیافراگم در این لنز هم مانند لنز سوم برابر با f/2.4 است. سایز پیکسل و سایز سنسور هم در لنز سوم و چهارم مشترک هستند. عکس‌های ثبت شده در نور کم یا شب کمی نویز خواهند داشت. فعال کردن حالت Night جزئیات را بهتر می‌کند. ناچ U شکل بالای صفحه نمایش گوشی، میزبان دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با پیکسل‌ های 0.9 میکرومتری و گشودگی دیافراگم F/2.0 است. سایز سنسور این لنز واید 1.3 اینچ است. تصاویر ثبت شده در روشنایی روز توسط این لنز کیفیت بسیار خوبی دارند.

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3؛ باتری

هرچه مقایسه دوربین شیائومی نوت 8 پرو با دوربین پوکو x3 به دلیل شباهت آن‌ها سخت است، به جایش مقایسه باتری این دو دستگاه ساده است. برنده این رقابت بدون هیچ شکی، پوکو x3 است که با باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی خود، باتری نوت 8 پرو را بسیار ضعیف نشان می‌دهد.

باتری پوکو x3

همان‌طور که گفتیم، در مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3، پوکو برنده میدان است. در مشخصات گوشی poco x3 در نسخه هندی با یک باتری 6000 میلی‌آمپر‌ ساعتی مواجه می‌شویم که از شارژ سریع 33 واتی پشتیبانی می‌کند. پوکو همچنین با بلندگو های استریو برای X3 پیش رفته است و این تلفن هوشمند دارای گواهی IP53 مقاوم در برابر گرد و غبار و آب هم هست. عمر باتری بسیار خوب است و Poco X3 یک روز کامل، بدون هیچ مشکلی برای شما دوام می‌آورد. همان‌طور که گفتیم، پشتیبانی از شارژ سریع وجود دارد و Poco یک شارژر 33 واتی را در جعبه قرار می‌دهد. با استفاده از این شارژر می‌توانید دستگاه را تا 57 درصد در نیم ساعت و در یک ساعت 92 درصد شارژ کنید.

باتری شیائومی نوت 8 پرو

یکی از ویژگی‌ هایی که روز به‌ روز به محبوبیت گوشی‌های میان‌ رده اضافه می‌کند، باتری‌ های حجیم و با ظرفیت بالاست. باتری شیائومی نوت 8 پرو، یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4500 میلی‌آمپر ساعت است که قابلیت تعویض توسط کاربر ندارد. نمایشگر کم‌ مصرف‌تر این اسمارت‌ فون نسبت به پرچم‌ داران، به دوام شارژ باتری کمک زیادی می‌کند. شیائومی ادعا می‌کند که باتری نوت 8 پرو 10 ساعت اجرای مداوم بازی را پشتیبانی خواهد کرد.

در نظر داشته باشید که مدت زمان شارژی که اعلام شده است تنها ادعایی از سوی شرکت سازنده می‌باشد و به طور کلی نمی‌توانیم آن را رد یا تایید کنیم.

مقایسه پوکو x3 با نوت 8 پرو، نرم‌افزار و سخت افزار

مقایسه نرم افزار و سخت افزار دو محصول پوکو x3 با نوت 8 پرو

در مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 به بخش نرم‌ افزار و سخت‌ افزار می‌رسیم. عملکرد نماینده پوکو طبق تجربه کاربران مناسب ارزیابی شده و بازی‌هایی مثل Call of duty را بدون مشکل اجرا کرده است. پردازنده نوت 8 پرو هم در اجرای بازی‌ها مشکل خاصی ندارد و پردازنده قدرتمندی است.

نرم‌افزار و سخت‌افزار پوکو x3

مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 را با بررسی پردازنده پوکو X3 ادامه می‌دهیم. در زیر این پوسته حجیم، پردازنده جدیدی تحت عنوان Snapdragon 732G وجود دارد که از نظر معماری شبیه Snapdragon 730G است که در پوکو x2 شاهد آن بودیم، اما هسته CPU و GPU کمی بالاتر از آن قرار دارند. این باید منجر به عملکرد بهتر x3 شود. پوکو، X3 را در سه پیکربندی ارائه می‌دهد: 6 گیگابایت رم با 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی، 6 گیگابایت رم با 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی و 8 گیگابایت رم با 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی. در حالی‌ که نسخه بین‌المللی NFC ،Poco X3 دریافت می‌کند، نسخه هندی NFC را به نفع باتری بزرگ‌تر خود، آن را از دست می‌دهد.

پوکو X3 با رابط کاربری MIUI 12 روی اندروید 10 به بازار عرضه شده و تعدادی تنظیمات شخصی نیز دارد. Poco X3 دارای سخت‌ افزار مناسب برای ارائه عملکرد خوب است و هنگام استفاده از آن با مشکلی روبرو نخواهید شد. گوشی X3 به سرعت برنامه‌ها و بازی‌ها را بارگیری می‌کند و می‌تواند به‌ راحتی چند وظیفه را انجام دهد. مشخصات poco x3 در بخش سخت‌افزار و عملکرد، رضایت شما را جلب خواهد کرد، به‌شرطی که فراموش نکنید پوکو یک گوشی میان‌رده است.

نرم‌افزار و سخت‌افزار نوت 8 پرو

یکی دیگر از مشخصات گوشی شیائومی نوت 8 پرو که در مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 به آن می‌پردازیم، پردازنده 8 هسته‌ای آن است. این پردازنده 12 نانومتری هلیو G90T مدیاتک نام دارد. هلیو G90T مدیاتک از 2 هسته قدرتمند 2.05 گیگاهرتزی منطبق بر معماری پردازنده‌های Cortex-A76 و 6 هسته 2 گیگاهرتزی منطبق بر معماری پردازنده‌‌های Cortex-A55 تشکیل شده است. پردازنده گرافیکی این چیپ‌ست، مالی G76 3EEMC4 نام دارد که حداکثر فرکانس 800 گیگاهرتزی دارد و یکی از دلایلی است که شیائومی این چیپست را یک چیپست گیمینگ می‌داند.

گوشی شیائومی نوت 8 پرو در سه نسخه روانه بازار شده است. نسخه اول با رم 6 گیگابایت و حافظه داخلی 64 گیگابایت، نسخه دوم با رم 6 گیگابایت و حافظه داخلی 128 گیگابایت و نسخه سوم با رم 8 گیگابایت و حافظه داخلی 128 گیگابایت. این دستگاه از کارت حافظه جانبی microSD پشتیبانی می‌کند.  این دستگاه به صورت پیش فرض از نسخه 9 سیستم عامل اندروید بهره می برد و رابط کاربری آن هم MIUI 10 است.

نتیجه‌گیری

با مقایسه گوشی شیائومی نوت 8 پرو با poco x3 می‌توان به این نتیجه رسید که به قول انگلیسی زبان‌ها، سیب چندان هم از درخت دور نمی‌افتد. به این معنا که فرزندان هر چقدر هم که با والدین خود متفاوت باشند، باز هم چندان با آن ها متفاوت نخواهند بود. پوکو اکس 3 به‌ عنوان یک تلفن هوشمند از نسل شیائومی‌‌، با وجود ظاهر متفاوتی که دارد، اما همچنان همان اهداف را دنبال می‌کند. گرچه پردازنده دو دستگاه متفاوت هستند، ولی هر دو برای این طراحی شده‌‌اند که از پس اجرای بازی‌‌ها بر بیایند، دوربین‌‌ها به هم شبیه هستند و تنها تفاوت فاحش در حجم باتری آن‌ها به چشم می‌خورد.

منبع: gsmarena