شرکت چینی هواوی را مدت‌ها صرفاً در طراحی گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده قوی می‌دانستند. اما سال‌هاست که چینی‌ها در پاسخی دندان‌شکن اقدام به طراحی پرچم‌دارهای درخشانی کرده‌اند. گوشی هواوی میت 10 پرو عضو قوی خانواده میت در سال 2017 بود. بحران‌های اقتصادی حال حاضر بعضی از کاربران گوشی‌های هوشمند را به انتخاب پرچم‌دارهای قدیمی‌تر سوق داده. در چنین شرایطی بد نیست نگاهی به بالارده‌های هواوی داشته باشیم. در این متن با بررسی هواوی میت 10 پرو با ویژگی‌های این محصول و نقاط قوت و ضعف آن آشنا می‌شویم. بررسی قیمت و مشخصات هواوی میت 10 پرو شما را در رسیدن به انتخابی درست و دلخواه یاری خواهد کرد.

مشخصات هواوی میت 10 پرو؛ زیباترین پرچم‌دار 2017

طراحی زیبا و اصیل گوشی‌هایی با برچسب پرو قرار است در بالاترین حد ممکن قرار بگیرند. هواوی سال‌هاست در این زمینه اعتبار لازم را به‌دست آورده و در طراحی پرچم‌دارهایش هر نکته ریز و درشتی را مبنای کار خود قرار داده است. در گوشی میت 10 پرو هم اوضاع به همین شکل است. بررسی هواوی میت 10 پرو، پرچم‌دار 2017 را در جسمی ترکیب شده از شیشه و فلز و با ساختی بی‌نقص و جذاب نشان می‌دهد.

هواوی میت 10 پرو در ابعادی برابر با 154.2 × 74.5 × 7.9 میلی‌متر و 178 گرم وزن شایسته عنوان فبلت بود. نمایشگر 6 اینچی گوشی حدود 80.9% از پنل جلویی گوشی را پوشانده است. این عدد ممکن است الان نظر شما را جلب نکند، اما در سال 2017 پیشرفت چشمگیری محسوب می‌شد. قاب جلویی گوشی در قسمت بالایی نمایشگر از لنز سلفی، فلش و اسپیکر مکالمه هم میزبانی می‌کند.

حضور پوشاننده‌های گوریلاگلس نشان می‌دهد که هواوی تمام استانداردهای زمان را برای خانواده پرچم‌دارش رعایت کرده است. رنگ‌های جذاب آبی، خاکستری، قهوه‌ای و صورتی طلایی ظاهری اغواگرانه به گوشی داده‌اند. لبه‌های کمی خمیده قاب‌ها، در کنار ایجاد زیبایی به ارگونومی گوشی و استفاده راحت‌تر از آن هم کمک می‌کنند. مشخصات هواوی میت 10 پرو در قاب پشتی گوشی شامل لنزهای دوگانه دوربین، فلش‌های دوگانه LED و اسکنر اثر انگشت می‌شود.

دوربین‌های دوگانه در چینشی عمودی مرکز گوشی را هدف قرار داده‌اند. حضور هر یک از فلش‌ها در سمت چپ و راست گوشی، ظاهری متقارن از میت 10 پرو ارائه می‌دهد. اسکنر اثر انگشت خازنی درست در امتداد پایینی چیدمان عمودی لنزها قرار گرفته است؛ جایگاه آشنایی که حالا راحتی استفاده از آن اثبات شده است.

لبه‌های گوشی از کلیدهای فیزیکی پاور و تغییر صدا، میکروفون‌ها، اسپیکر، درگاه سیم‌کارت و پورت USB میزبانی می‌کنند. میت 10 پرو عضوی از خانواده اس که از گواهی IP67 بهره برده. نتیجتاً می‌توانید روی مقاوت گوشی در برابر آب و گرد و غبار حساب کنید. بررسی هواوی میت 10 پرو در زمینه طراحی ظاهری و ساخت گوشی، برد هواوی در 2017 را نشان می‌دهد. به‌طوری ‌که بسیاری لقب زیباترین پرچم‌دار 2017 را به آن داده‌اند.

ویژگی درخشان نسخه پرو؛ حضور نمایشگر امولد

شاید کمی عجیب به نظر برسد که نسخه پرو میت 10 به نمایشگز امولد مجهز شده، اما وضوح کمتری از نسخه ضعیف‌تر از خود دارد. اما به‎هر حال تصاویر چشم‌نوازی که نمایشگرهای امولد از زاویه‌های مختلف ارائه می‌دهند، ارزش این افت را دارد. صفحه نمایش 6 اینچی 10 میت با نسبت 18:9 مطابق با استانداردهای جهانی ظاهر شده است. 

در بررسی هواوی میت 10 پرو با وضوح 1080 × 2160 و تراکم پیکسلی 402 روبه‌رو هستیم. خوشبختانه در نسخه پرو میت 10 هواوی قابلیت Always on displaye وجود دارد. میزان روشنایی نمایشگر جایی‌ست که معجزه بهره‌گیری از نمایشگرهای امولد نمایان می‌شود. به این ترتیب با بررسی‌های انجام شده شاهد روشنایی حدأکثری 850 نیت هستیم که برای یک پرچم‌دار در 2017 عدد قابل توجهی است. طبق انتظار پشتیبانی از HDR10 در نمایشگر هواوی میت 10 پرو دیده می‌شود.

روشنایی حدأقلی 2.26 نیت در کنار قابلیت Eye comfort نشان‌دهنده استفاده نسبتاً راحت از گوشی در محیط‌های تاریک هستند. میزان کنتراست هم کاملاً قابل قبول است و گستره دینامیکی گوشی در درجه خوبی قرار گرفته است. نتیجتاً نمایش محتوا در نمایشگر هواوی میت 10 پرو در محیط‌های خیلی پرنور و یا برعکس بدون هیچ اختلالی صورت می‌گیرد.

بررسی هواوی میت 10 پرو دو حالت متفاوت از رنگ‌پردازی در گوشی را با عناوین Vivid و Normal نشان می‌دهد. در حالت نرمال رنگ‌ها در وضعیتی طبیعی و آشناتر با چشم ظاهر می‎شوند. اما در وضعیت Vivid با رنگ‌هایی اشباع شده، شارپ‌تر و به اعتقاد بعضی‌ها لذت‌بخش‌تر سر و کار داریم. میزان اشباع شدگی رنگ‌ها در قرمز به بیشترین حد خود رسیده است؛ اما نه تا حدی که بتوانیم آن را یک نقطه ضعف در نظر بگیریم. 

در نهایت نمایشگر پرچم‌دار 2017 هواوی را یکی از نقاط قوت گوشی می‌دانیم. صفحه نمایش میت 10 پرو هنوز هم با تغییر جایگاه گوشی به یک میان‌رده قوی، شأن خود را حفظ کرده است.

عکاسی با لنزهای دوگانه میت 10 پرو

در بررسی هواوی میت 10 پرو در وب‌سایت Gsmarena، مجموعه دوربینی دوگانه برگرفته از لنزهای 12 و 20 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.6 دیده می‌شوند. فوکوس خودکار تشخیص فاز، فوکوس تشخیص عمق میدان، تشخیص کنتراست و فوکوس لیزری، چهارگانه‌ای نسبتاً قوی در جداسازی سوژه از پس‌زمینه هستند. قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال، زوم هیبریدی دو برابری و ضبط ویدئو 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه از دیگر مشخصات هواوی میت 10 پرو در بخش دوربین هستند.

چینی‌ها لنز 20 مگاپیکسلی مونوکروم را برای ثبت تصاویر سیاه و سفید حرفه‌ای ارائه می‌دهند. چنین قابلیتی هنوز هم طرفداران خاص خودش را دارد؛ به‌هرحال تفاوت‌های محسوسی بین ثبت تصاویر با لنز مخصوص و تغییر عکس با افکت‌های سیاه و سفید وجود دارد.

واحد پردازشی عصبی اختصاصی یا NPU یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تبلیغاتی پرچم‌دار 2017 هواوی بود. به لطف این ویژگی پیشرفت‌های ارزنده‌ای در قابلیت‌های دوربین‌ها به وجود آمده است. هوش مصنوعی تلاش دارد نویز تصاویر را به حدأقل برساند؛ همچنین با شناخت شرایط نوری و رنگی محیط، تصاویر ثبت شده در راه رسیدن به طبیعی‌ترین حالت خود هستند. 

ویژگی‌های بررسی شده مواردی هستند که در دنیای امروز اسمارت‌فون‌ها مسیر بلوغ خود را به خوبی طی کرده‌اند. به عبارت دیگر هواوی میت 10 پرو دورنمایی از قابلیت‌های جذابی بود که اکنون بعد از 4 سال به بهترین عملکرد خود رسیده‌اند. اما میت 10 پرو هنوز هم با بهای نسبتاً پایینی که امروز دارد، قابل توجه است.

رابط کاربری دوربین فناوری‌هایی نظیر پانوراما، فوکوس لمسی، HDR،اسلوموشن و عکاسی پرتره را نشان می‌دهد. با کمک پیشرفت‌های هوش مصنوعی و فوکوس دقیق‌تر بر روی سوژه، تصاویر پرتره نسبتاً خوبی ثبت می‌شوند. اما با غیبت لنزهای تله‌فوتو و تشخیص عمق، نمی‌توانیم انتظار پرتره‌های خیلی درخشانی داشته باشیم؛ این امر در مورد ویژگی‌های مربوط به اعمال افکت بوکه هم صادق است.

جزئیات و گستره دینامیکی کنتراست، شارپ‌نس و روشنایی تصاویر جایگاه مناسبی قرار دارند و در شرایط ایده‌آل نوری شاهد عکس‌های خوبی هستیم. پیشرفت‌های هوش مصنوعی، قابلیت‌های عکاسی در شب و حضور لرزش‌گیر اپتیکال میت 10 پرو را در مقایسه با نسل‌های قبلی قوی‌تر کرده‌اند. اما همچنان کاهش نور کیفیت تصاویر را تا حدی رو به افول می‌برد. 

عکس‌های میت 10 پرو برای یک پرچم‌دار در سال 2017 کاملاً پذیرفتنی هستند. اما به‌هر حال با قابلیت‌هایی که در گوشی‌های کنونی سراغ داریم، عکاسی در شب را جزء شرح وظایف اصلی میت 10 پرو نمی‌دانیم. 

با بررسی هواوی میت 10 پرو در بخش دوربین، عملکرد تک‌لنز را نسبتاً ضعیف‌تر از دوربین‌های اصلی می‌دانیم. لنز 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 به عنوان دوربین سلفی در mate 10 pro  ایفای نقش می‌کند که در نوع خود می‌تواند رضایت‌بخش باشد. گستره دینامیکی تصاویر دوربین سلفی نسبتاً پایین‌تر است، اما جزئیات تصاویر را رضایت‌بخش می‌دانیم. قطعاً تصاویر سلفی هم در زمان کاهش نور، افت کیفیت محسوسی را تجربه می‌‌کنند.

تصاویر ثبت شده در میت 10 پرو در جایگاه‌ متوسط رو به بالایی قرار می‌گیرند. البته اگر قرار بر قیاس با پرچم‌دارهای جدید بازار باشد، اوضاع متفاوت خواهد بود. پس بهتر است میت 10 پرو را در کنار میان‌رده‌های امروزی قرار بدهیم؛ در چنین شرایطی می‌توانیم یک رضایت نسبی از پرچم‌دار قدیمی هواوی به دست آوریم.

قابلیت‌های فیلم‌برداری

قابلیت‌های فیلم‌برداری

ضبط صدای استریو از ویژگی‌های جذب‌کننده در قابلیت‌های فیلم‌برداری میت 10 پرو است. همین ویژگی تجربه فیلم‌برداری با میت 10 پرو را لذت‌بخش کرده است. ویدئوها در یکی از حالت‌های 4K با نرخ 30 فریم و یا 1080p با نرخ 60 فریم ضبط می‌شوند. حالت 4K وضوح بالاتر و متأسفانه نویزپذیری بیشتری را به دنبال دارد. البته با دقت زیاد و یا استفاده از پایه، امکان کنترل چنین نویزهایی را خواهید داشت. 

حالت 1080p نویزها را به کمترین میزان می‌رساند؛ اما به هر حال وضوح پایین‌تر آن مشهود است. خوشبختانه لرزش‌گیر اپتیکال در هر دو حالت نقش مؤثری خواهد داشت و امکان ضبط ویدئوهای دقیق‌تر را افزایش می‌دهد. 

در بررسی میت 10 پرو در زمینه فیلم‌برداری هم عملکردی رضایت‌بخش و البته متناسب با قیمت کنونی دستگاه دیده می‌شود. ضبط ویدئوهای اسلوموشن با نرخ 240 فریم هم از ویژگی‌های جذاب هواوی میت 10 پرو محسوب می‌شود.

ویژگی‌های نرم‌افزاری و رابط کاربری

اندروید 8 اوریو بستر نرم‌افزاری گوشی mate 10 pro را آماده می‌کند. رابط‌های کاربری مورد علاقه چینی‌ها اغلب تفاوت زیادی با اندرویدی‌های دیگر بازار دارد. پیشرفت‌های مربوط به هوش مصنوعی رابط کاربری EMUI 8 در میت 10 پرو را در شخصی‌سازی‌ها و تعاریف متعدد برای ژست‌های حرکتی ارتقاء داده است. 

نسخه هستم EMUI در برابر نمونه‌های استفاده شده در برندهای معتبر دیگر ظاهر چندان جذابی ندارد؛ اما محیط راحت و روان آن شما را راضی خواهد کرد. بررسی هواوی میت 10 پرو نشان از نصب و اجرای بی‌دردسر و خالی از لگ در این دستگاه را دارد. مطمئناً جذابیت‌های رابط‌های کاربری قدیمی‌تر الان صرفاً مواردی بدیهی محسوب می‌شوند؛ اما به‌هر حال عملکرد نرم‌افزاری پرچم‌دار 2017 هواوی را بی‌نقص می‌دانیم.

عملکرد سخت‌افزاری؛ آغاز پیشرفت‌های وسیع هوش مصنوعی

عملکرد سخت‌افزاری؛ آغاز پیشرفت‌های وسیع هوش مصنوعی

موتور پردازشی Kirin 970 با فرایند 10 نانومتری اولین پردازنده‌ای‌ست که هوش مصنوعی را محوریت کار خود قرار داده است. واحد پردازشی اختصاصی عصبی یا NPU است برای اولین بار در ویژگی‌های سخت‌افزاری خانواده میت 10 معرفی شد. پردازنده مرکزی از 8 هسته Cortex-A53 و Cortex-A73 بهره گرفته و پردازنده Mali-G73 MP12 هم به پردازش داده‌های گرافیکی می‌پردازد. 

پردازنده‌های میت 10 پرو در سال 2017 پیشرفت‌های قدرتی و سرعتی چشم‌گیری را تجربه می‌کردند. NPU در هواوی میت 10 پرو دورنمایی از پیشرفت‌های چشم‌گیر هوش مصنوعی بود که حالا به بالغ‌ترین سطح خود رسیده است. بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیشرفت حسگرهای دوربین در دریافت شرایط محیط از مهم‌ترین دستاوردهای NPU بود. اما توجه داشته باشید که این واحد پردازشی در خانواده میت 10، خام‌ترین حالت خود را تجربه می‌کرد.

در بررسی هواوی میت 10 پرو تنها یک نسخه با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی دیده می‌شود. حافظه‌های UFS 2.1 با کنترل‌کننده LPDDR4 هم در نوع خودشان پیشرفت‌هایی را تجربه می‌کنند. اما برخلاف میت 10، نسخه پرو از میکرواس‌دی پشتیبانی نمی‌کند. چنین وضعیتی آن هم وقتی حدأکثر میزان حافظه 128 گیگابایت باشد کمی دلسردکننده است. میت 10 پرو در خواندن و نوشتن ترتیبی و تصادفی عملکرد بسیار درخشانی از خود به جا گذاشته بود. این ویژگی میت 10 پرو را به جایگاهی فراتر از تمام پرچم‌دارهای 2017 رسانده بود. 

درخشش دیگر هواوی میت 10 پرو در ارتباط با پردازش‌های نسبتاً سنگین نمایان می‌شود؛ البته ما در حال قیاس با گوشی‌های هم‌رده هستیم چون به‌هرحال توان خیلی زیادی برای رقابت با پرچم‌دارهای حال حاضر دیده نمی‌شود. پس در این بخش هواوی میت 10 پرو را یک میان‌رده قوی معرفی می‌کنیم. به‌هر حال پرچم‌دارهای قدیمی تنها نام پرچم‌دار را یدک نمی‌کشند؛ خیلی وقت‌ها عملیات پردازشی آن‌ها از میان‌رده‌های گران‌تر جدید هم جلو می‌زند.

تأمین انرژی

تأمین انرژی

بهینه‌سازی مصرف انرژی در طول عمر باتری میت 10 پرو نمودی محسوس پیدا کرده است. پیشرفت‌های جزئی نسخه پرو در این زمینه مصرف گوشی را حتی از میت 10 هم کمتر می‌کند. 

در بررسی هواوی میت 10 پرو با یک باتری 4000 mAh طرف هستیم. این نمونه از بهترین‌های بازار 2017 محسوب می‌شود. البته هنوز هم می‌توانیم با دید امیدوارانه‌ای به آن نگاه کنیم؛ چرا که به لطف NPU و بهینه‌سازی‌های انرژی می‌‌توانیم طول عمری بیش از دو روز در استفاده‌های نیمه‌سنگین داشته باشیم. 

آن‌طور که هواوی می‌گوید شارژر سریع میت 10 پرو به یک فناوری با عنوان SuperCharge مجهز شده است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که شارژر ارائه شده می‌تواند در نیم ساعت، شارژ باتری را به حدود 60% برساند. با وجود قدرت بالای باتری و شارژر متأسفانه در این بخش با یک ضعف روبه‌رو هستیم. در میت 10 پرو هیچ ردی از پشتیبانی از شارژ بی‌سیم که مدت‌هاست در بین گوشی‌های پرچم‌دار رایج شده، دیده نمی‌شود.

بررسی قیمت هواوی میت 10 پرو و نتیجه‌گیری

بررسی قیمت هواوی میت 10 پرو و نتیجه‌گیری

تمام مواردی که در بررسی هواوی میت 10 پرو به آن‌ها اشاره کردیم، این پرچم‌دار قدیمی را به جایگاه یک گوشی میان‌رده در حال حاضر می‌رسانند. به‌هرحال دنیای فناوری در این چهار سال پیشرفت‌های زیادی به خود دیده است. بررسی قیمت هواوی میت 10 پرو در وب‌سایت Amazon هم تأییدی بر این حرف ماست.

هواوی میت 10 پرو با نمایشگر امولد، پردازنده‌های قوی و شارژدهی عالی یک انتخاب مناسب برای قشر متوسط جامعه است. ضعف‌های پرچم‌دار قدیمی هواوی تنها در مقایسه با نمونه‌های جدید معنا پیدا می‌کند. با این‌حال عملکرد دوربین‌ها و طراحی نسبتاً کلاسیک گوشی ممکن است برای همه رضایت‌بخش نباشد. خصوصاً حالا که طراحی میان‌رده‌ها هم دست کمی از گوشی‌های کهکشانی ندارد. اما باز هم میت 10 پرو را برای استفاده‌های نیمه‌حرفه‌ای و بازی‌ها مناسب می‌‌دانیم.