امروزه، افراد زیادی قصد خرید گوشی ایفون را دارند زیرا ویژگیها و مشخصات فوقالعادهی آن، کاربران را جذب میکند تا از قیمت بالای ایفون چشم پوشی کرده و آن را خریداری کنند. اگر قصد خرید گوشی آیفون را دارید، شاید محدودیتهای اپل در ایران باعث شود در انتخاب خود دو دل شده و نگران این مسئله شوید که با خرید ایفون، چه محدودیتهایی سر راه شما قرار خواهد گرفت؟ ما در این مقاله محدودیت های ایفون در ایران را مورد بررسی قرار میدهیم تا اطلاعات جالبی در این زمینه کسب کنید. اگر گوشی ایفون را خریداری کردهاید یا قصد خرید آن را دارید، مشکلات آیفون را جدی بگیرید. در ادامه با ما همراه باشید.
محدودیتهای ایفون در ایران
شرکت اپل، یک شرکت معروف و محبوب در دنیا است و محصولات این شرکت به دلیل کیفیت عالی، افراد زیادی را جذب خود میکند. از محصولات این شرکت معروف، میتوان به ایفون و آیپد اشاره کرد که با ارائه این محصولات توسط شرکت اپل، در عرصه وسایل هوشمند، تغییر و تحول ایجاد شد. این محصولات در ایران، مشکلات و باگهایی داشته و محدودیتهایی را برای کاربران ایرانی ایجاد کردهاست. شرکت اپل، یک شرکت آمریکایی میباشد و به دلیل برخی مسائل سیاسی، برخی خدمات را به کاربران ایرانی عرضه نمیکند. نام و کد ایران در لیست گوشی ایفون وجود ندارد و محدودیتها و مشکلات ایفون از همین مشکل شروع میشود. در ادامه باگها و مشکلات ایفون در ایران را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
خرید نرم افزار
خرید نرم افزار، یکی از مشکلات آیفون در ایران میباشد. شما جهت خرید نرم افزار و نصب آن روی ایفون خود، باید حساب کاربری داشته باشید و این حساب کاربری نباید با آدرس ایران ثبت شود. همچنین برای خرید نرم افزار، پول ایران قابل پذیرش نیست و علاوه بر آن، نمیتوانید به راحتی برنامههای رایگان در ایفون خود را بهروزرسانی کنید. بنابراین اگر میخواهید نرم افزار خریداری کنید، باید حساب کاربری خود را غیر ایرانی ثبت کنید و با روشهایی از خبردار شدن ایفون دربارهی ایرانی بودن خود جلوگیری کنید. فرض کنید توانستهاید اپل را گول زده و حساب کاربری غیر ایرانی بسازید، باز هم مشکلات ایفون سر راه شما قرار خواهد گرفت. برای مثال یکی دیگر از محدودیتها این است که برخی برنامههای ایفون در ایران به رسمیت شناخته نشدهاند و ما با وجود اینکه کاربر اپل هستیم، نمیتوانیم از برنامههای پرکاربردی مثل apple pay استفاده کنیم.
گارانتی و خدمات پس از فروش
در ایران چند نمایندگی اپل وجود دارد اما شرکت آمریکا نمایندگیهای ایران را به رسمیت نمیشناسد. پس میتوان گفت یکی دیگر از محدودیت های ایفون در ایران، عدم وجود نمایندگی رسمی و مستقیم میباشد. شرکت اپل، ایفونی که خریداری میکنیم را گارانتی نمیکند و ضمانتنامه معتبری را که اخذ میکنیم، تنها شرکتهای وارد کنندهای آن را عرضه میکنند که مجوزهای مربوطه جهت واردات آیفون را از سازمان حمایت حقوق تولیدکنندگان و مصرفکنندگان کشور، دریافت کردهاند. در مواقعی که مشکلات عمومی و همگانی برای ایفون پیش آید، شرکت اپل به صورت رایگان ایفونها را تعمیر میکند اما ایران از این امکانات بهره نمیبرد زیرا نمایندگی مستقیم وجود ندارد. ناگفته نماند تنها کشوری که نمایندگی مستقیم و رسمی دارد و گارانتی اپل را ارائه میدهد، کشور امارات است.
تایید دو مرحلهای
یکی از روشهایی که میتوانید توسط آن امنیت ایفون خود را بالا ببرید، استفاده از تایید دو مرحلهای است. با فعال کردن تایید دو مرحلهای و استفاده از آن، از ایفون خود در برابر هرگونه خطرات امنیتی، به خوبی محافظت میکنید اما مشکل اصلی اینجا است که شما جهت استفاده از تایید دو مرحلهای، میبایست از شماره غیر ایرانی و معتبر استفاده کنید. پس اگر شماره معتبر و خارجی نداشته باشید، از این قابلیت فوقالعادهی آیفون که امنیت گوشی شما را افزایش میدهد، محروم میمانید. بنابراین میتوان گفت یکی از باگ های ios گوشی اپل، عدم پذیرش شماره ایرانی جهت تایید دو مرحلهای توسط شرکت اپل میباشد.
محدودیت استفاده از برنامههای ایرانی
تا مدتها پیش، اپل به دلیل تحریم، بعضی از برنامههای ایرانی را از اپ استور مسدود کرده بود و کاربران گوشی ایفون نمیتوانستند به راحتی از برنامههای ایرانی استفاده کنند و مجبور بودند از روشهای متفاوتی برای دسترسی به برنامهی مورد نظر خود استفاده کنند. مثلا برای دسترسی به آنها، میبایست برنامههای جایگزین اپ استور را بهکار ببرند. سیب اپ، یک برنامه ایرانی است که جایگزین اپ استور بوده و برنامههای ایرانی را ارائه میدهد و افراد از این روش استفاده میکردند. این محدودیت، یکی از مشکلات ایفون به شمار میرفت اما خوشبختانه این مشکل رو به حل است و کاربران گوشی ایفون میتوانند از اکثر برنامههای ایرانی به راحتی استفاده کنند.
فلش
یکی دیگر از مشکلات ایفون، عدم پشتیبانی از فلش است؛ به این صورت که فایلهای فلش در مرورگر، اجرا نمیشوند؛ اما این روزها، تمام سایتها فایلهای فلش را مورد استفاده قرار میدهند. بنابراین کاربران ایفون هنگام بارگذاری سایتها و وبها با مشکلاتی برخورد میکنند. دلیل اینکه اپل از فلش پشتیبانی نمیکند، عدم وجود امنیت در فایلهای فلش است. در این صورت کاربران ایفون برخی سایتها را ناقص مشاهده میکنند یا باید از سایتهایی که دارای نسخه ایفون هستند، استفاده کنند. درست است که فلش، امنیت ندارد اما با وجود جیلبریک و کرکها، عدم استفاده از فلش، نفوذهای امنیتی را کاهش نمیدهد.
انتقال فایلها
انتقال فایلها با ایفون مانند انتقال فایلها با اندروید، راحت نیست و کمی پیچیدهتر میباشد. انتقال فایلها با ایفون توسط بلوتوث صورت نمیگیرد اما میتوانید از برنامههایی مانند Shareit و Zapya استفاده کنید. جهت انتقال فایلها بین ایفون و کامپیوتر، میبایست از برنامه آیتونز استفاده کنید که این راه کمی پیچیده است و مانند انتقال فایل با اندروید، ساده نیست. گوشیهای اندروید را میتوانید هر چند بار که میخواهید، به هر سیستمی وصل کنید اما گوشی ایفون را فقط به 5 رایانه میتوانید متصل کنید و این امکان برقرار نیست که به هر رایانهای که بخواهید، جهت انتقال فایل، متصل شوید. بنابراین شما برای کوچکترین کارها با ایفون، باید دردسرهای بزرگی تحمل کنید.
حافظه داخلی
یکی دیگر از باگ های ios گوشی اپل، پشتیبانی نکردن از حافظه اضافی است. به این صورت که اگر ایفون 32 مگابایتی دارید، همیشه باید با این 32 مگابایت، فایلهای خود را نگهداری کنید و اگر حافظه داخلی پر شد، یا باید به رایانه انتقال دهید و یا اینکه فایلها را حذف کنید. در حالی که در گوشیهای اندروید علاوه بر حافظه داخلی، میتوانید از حافظه خارجی نیز استفاده کنید. این باگ، زمانی که برنامههای خود را آپدیت کردید یا از برنامههای با حجم بالا استفاده کردید، خود را بیشتر جلوه میدهد. اگر قصد خرید ایفون دارید، ایفونی با حجم داخلی بالا خریداری کنید تا با مشکل کمبود حافظه مواجه نشوید.
باتری
سریع خالی شدن باتری ایفون، یکی از رایجترین مشکلات ایفون است که کاربران زیادی از این مورد گله دارند. میتوان گفت یکی از دلایلی که افراد را از خرید ایفون منع میکند، سریع خالی شدن شارژ باتری ایفون است. استفاده از پاوربانک میتواند به شما در خالی شدن شارژ گوشی کمک کند. گوشیهای ایفون به دلایل مختلفی شارژدهی مناسب و کافی ندارند. یکی از این دلایل، عمر باتری لیتیومی است که با گذشت زمان کاهش مییابد. راه حل این مشکل، تعویض باتری میباشد. یکی دیگر از دلایل عمر کوتاه باتری ایفون، استفاده زیاد از برنامههای مختلف است که با گذشت زمان عملکرد مفید باتری را کم میکند. برای رهایی از این مشکل، میتوانید به تنظیمات گوشی رفته و با فعال یا غیرفعال کردن برخی گزینهها، عملکرد مفید باتری را افزایش داده و تاثیر آن را روی ایفون خود ببینید.
فریز شدن
یکی دیگر از مشکلات ایفون، فریز شدن یا همان هنگ کردن است. به این معنی که گاهی عملکرد ایفون به صورت ناگهانی متوقف شده و هر چقدر دکمهها را فشار دهید یا صفحه نمایش را لمس کنید، ایفون عکسالعملی نشان نمیدهد. اگر برای کاربران این اتفاق رخ دهد، ممکن است بترسند؛ اما رفع این مشکل، ساده بوده و با صبوری میتوانید این مشکل را برطرف کنید. برای رفع فریز شدن ایفون، دکمههای Home و Power را به صورت همزمان تا هنگامی که لوگو اپل نمایان شود، نگه دارید یا اینکه دکمههای کاهش و افزایش صدا را تا زمانی که لوگو اپل ظاهر شود، فشار داده و نگه دارید. به این صورت میتوانید ایفون فریز شده را Force reset کنید.
چرا ایفون نخریم؟
طبق موارد گفته شده، با توجه به اینکه ایفون یک گوشی پرطرفدار است، اما مشکلات و محدودیتهایی در ایران دارد. تمام افرادی که ایفون دارند یا قصد خرید ایفون دارند، باید با این محدودیتها آشنا شوند. از محدودیت های ایفون در ایران میتوان به عدم خرید آسان نرم افزار، عدم وجود گارانتی و خدمات پس از فروش به صورت مستقیم در ایران، عدم استفاده از تایید دو مرحلهای در ایفون و محدودیت استفاده از برخی برنامههای ایرانی اشاره کرد. عدم پشتیبانی از فلش، عدم انتقال فایلها به آسانی و باتری ضعیف از مشکلات عمومی هستند. علاوه بر مشکلات گفته شده، مشکلات سخت افزاری گوشی نیز میتواند یکی از عوامل منع خرید ایفون توسط افراد باشد. با پیشرفت تکنولوژی و ارتقا گوشیهای هوشمند، امید داریم متخصصان در این زمینه نهایت تلاش خود را کرده و محدودیتها و باگهای ایفون در ایران را حل کنند تا کاربران ایرانی بیشتر جذب آن شوند.
سخن پایانی
گوشی های آیفون یکی از پر طرفدارترین برندهای گوشی در کشور ما می باشد. گوشی های آیفون دارای قابلیت ها و امکانات بسیاری می باشد. اما همانگونه که می دانید گوشی های آیفون در ایران دارای محدودیت های بسیاری می باشد که از جمله ی آن ها می توانیم به مواردی همچون عدم تایید دو مرحله ایی، عدم وجود گارانتی معتبر و ... اشاره نماییم. اما با توجه به تمامی این مشکلات می توانیم به مزایای بسیاری اشاره کنیم که باعث جذب میلیون ها کاربر به خود در داخل کشور شده است.
منبع: macrumors
دیدگاههای بازدیدکنندگان
کیمیا قاسمی
522 روز پیشمن گوشیم ایفون و زده بودم رو برنامه home تو برنامه ها بعد اجازه اینارو خواست که بدم یا ندم بعد همون درخواست اومده روی صفحه گوشیم و نمیره وگوشیم کار نمیکنه چیکار کنم