طراحان و مجریان کمپانی بزرگ سامسونگ، سال 2020 را سال سرنوشتسازی برای گوشیهای هوشمندشان میدانند. به این ترتیب سامسونگ در فوریه سال گذشته با تغییر در روند نامگذاری، جدیدترین مجموعه سری S را با عنوان گوشی سامسونگ s20 و با اعضای S20، S20 Plus و S20 Ultra معرفی کرد. چه کسیاست که از اهمیت ویژه محصولات S سامسونگ در بین اسمارتفونهای پرچمدار بیخبر باشد؟ طبیعتاً عضو میانی خانواده باید ضمن داشتن قیمت پایینتر از نمونه پیشرفته، قابلیتهایی فراتر از نسخه ارزانقیمتتر داشته باشد. اما آیا مشخصات گوشی s20 plus میتواند شایستگی جایگاهی که این اسمارتفون در آن قرار گرفته را فراهم کند؟ برای پاسخ به این سوال در این متن مفصلاً به بررسی گوشی s20+ خواهیم پرداخت. آشنایی کامل با مشخصات گوشی s20 plus، در کنار ایجاد آگاهی از سایر نقاط قوت و ضعف این محصول، امکان مقایسه گوشی s20 plus را با همخانوادههای خود نیز فراهم میآورد.
بررسی گوشی s20+
همانطور که گفته شد، s20 پلاس پرچمدار میانهحال خانواده جدید سامسونگ محسوب میشود. بررسی مشخصات گوشی s20 plus در بخشهای مختلف ظاهری و فنی، این امر مهم که تفاوت قیمت نمونه پلاس و نسخه سردمدار اولترا، ما را از چه قابلیتهایی محروم کرده را زیر ذرهبین برده و نتیجتاً امکان مطلوبیت و رضایتبخشی دستگاه در بین قشر علاقهمند به پرچمداران میانهحال را روشن میکند.
طراحی و نمایشگر
اولین نکتهای که در بررسی گوشی s20+ جلب توجه میکند گیرایی و ظرافتیاست که در طراحی ظاهری آن دیده میشود. لبههای خمیده در کنار ساختار شیشه گوریلا گلس 6 و فلز در s20 plus ترکیب جدیدی نیست و طبیعتاً برای طرفداران سامسونگ آشنا و قابل اعتماد خواهد بود. گوشی موبایل سامسونگ مدل s20 plus Galaxy در سه رنگ مشکی، خاکستری و آبی، با ابعاد 7.8 × 73.7 × 161.9 میلیمتر، وزنی برابر با 186 گرم و نمایشگر 6.7 اینچی عرضه شده است.
ابعاد نمایشگر s20 plus همچنان با سلیقهای که به سمت نمایشگرهای بزرگ معطوف شده، هماهنگ است و به سبب قرارگیری همین ابعاد در کنار لبههای خمیده، با محصولی دارای ارگونومی بالا مواجهیم. نمایشگر امولد s20+ چیزی حدود 90.5% از کل پنل جلوی دستگاه را در اختیار داشته و مسلماً برازنده عنوان تمامصفحه است. در کنار حذف دکمه بیکسبی و یگانگی آن با پاور و البته حذف جک هدفون، اسپیکر استریو در لبهها را از مهمترین مشخصات گوشی s20 plus در این بخش میدانیم که با توجه به پشتیبانی از فناوری دالبی اتموس، انتظار تجربه شنیداری لذتبخشی را از این اسمارتفون به ما میدهد.
نمایشگر s20+ در کنار حفره پذیرای دوربین سلفی، از حسگر اولتراسونیک اثر انگشت نیز میزبانی میکند. اگرچه برجستگی چهارگوشی که مجموعه دوربینهای اصلی در آن قرار گرفته، به نظر کمی مزاحم جذابیت ظاهری دستگاه میآید، اما به طور کلی s20 plusبه لحاظ زیبایی و ظرافت در ساخت رده بالایی دارد. طبعاً مقاومت پرچمدار جدید سامسونگ در برابر آب و گرد و غبار، با داشتن گواهی IP68 تضمین شده است.
مقایسه گوشی s20 plus با نسلهای قبلی نشان میدهد که در بحث نمایشگر به واسطه نرخ نوسازی 120 هرتزی و وضوح 1440 × 3200، با پیشرفت و ارتقا سطح روبهرو هستیم. بررسیهای انجام شده بر روی المانهای مختلف نمایشگر، اس 20 پلاس را از نظر شارپنس، جذابیت و واقعی بودن فضای رنگی، روشنایی و کنتراست، قدرتمند و گیرا میدانیم. همچنین بازخوردهای کاربری نشان از عدم اختلال بینایی در زمان استفاده از نمایشگر در سطوح مختلف نور دارد. طبق انتظار محتوای HDR10+ در این دستگاه پشتیبانی خواهد شد. با وجود تمام ویژگیهای ستودنی نمایشگر، عدم امکان استفاده همزمان از نرخ نوسازی 120 هرتزی با وضوح حداکثری را از معدود نقطه ضعفهای s20 پلاس میدانیم.
مشخصات فنی
یکی از مهمترین مشخصات گوشی s20 plus مثل هر اسمارتفون دیگری، لنزهای موجود در مجموعه دوربینها است. در کنار دو لنز واید 12 و 64 مگاپیکسلی تلهفوتو، لنز اولتراواید 12 مگاپیکسلی و البته فلش LED، حضور حسگر 0.3 مگاپیکسلی تشخیص عمق را با عملکرد کمک کنندهاش در ثبت تصاویر به فال نیک میگیریم. به این ترتیب لنزهای یاد شده با بهرهمند بودن از قابلیتهایی مثل فوکوس خودکار تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال، بزرگنمایی تصاویر با کراپ و Super Steady چه در ثبت عکس و چه در ضبط ویدئو در رده بالایی قرار دارند.
لنز تلهفوتو با به گردن داشتن وظیفه زوم 3 برابری هیبریدی یا 30 برابری دیجیتال که شرکت سازنده در معرفی مشخصات گوشی s20 plus (Samsung) اشاره ویژهای به آن داشت، با عملکرد جالب و قابل قبولش نقش مهمی را در این مجموعه ایفا میکند. طبیعتاً موارد یاد شده به همراه امکان فیلمبرداری 8K با نرخ 60 فریم بر ثانیه، با قرارگیری درکنار قابلیتهای مختلفی در زمینه عکاسی و فیلمبرداری مثل Pro، Night، Live focus، Hyperlapse، Super steady، امکان ضبط ویدئوی HDR10+ و ... و البته هوش مصنوعی بهبود یافته، تجربه عکاسی و فیلمبرداری با s20 پلاس را به گزینهای وسوسهکننده تبدیل کردهاند.
سامسونگ برای ارائه هرچه بیشتر جزئیات در هر سطح از نور، برای دوربین سلفی هم حالت Night را فراهم کرده است. به این ترتیب لنز 10 مگاپیکسلی سلفی با امکان ضبط ویدئو 4K و ثبت تصاویر باکیفیت، در بین بهترینهای بازار قرار میگیرد. اگرچه مقایسه گوشی s20 plus با نمونه اولترا در بخش دوربین نشان از ضعفهایی در این محصول دارد، اما همچنان مجموعه دوربین پرچمدار پلاس را در میان قدرتمندترینها میبینیم.
خودنمایی رابط کاربری One UI 2.0 در میان مشخصات گوشی s20 plus، بیشک برای طرفداران سامسونگ بسیار جذاب خواهد بود. چراکه این رابط کاربری بنا شده بر روی سیستم عامل اندروید 10، حالا ضمن داشتن ظاهری آشنا با نسلهای قبلی که حس مأنوس بودن را در کاربر زنده میکند، با ارتقا سطح نیز همراه است. به همین ترتیب قابلیتهای گسترده جدیدی مثل امکانات بسیاری برای شخصیسازی و پیشرفت ژستهای حرکتی، تجربه ارتباط عمیقی بین کاربر و گوشی هوشمندش را رقم خواهد زد.
موتور پردازشی Exynos 990 با پردازنده مرکزی 8 هستهای و پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11 با ارتقا سطح چشمگیری همراه است و نتیجه عملکرد پردازشی در s20 plus، بهبود یافته ارزیابی میشود. با این حال در زمان استفاده طولانی مدت از دستگاه برای برنامههای خیلی سنگین، ممکن است با کمی اختلال در این عملکرد مواجه باشیم. توجه داشته باشیم که این مطلب صرفاً در زمان استفادههای خیلی طولانی از چنین برنامهها یا بازیهایی صدق میکند و در غیر این صورت هیچ مشکلی دیده نمیشود.
حافظههای داخلی در نسخههای مختلف این اسمارتفون، اعداد متفاوتی را نشان میدهند، اما بهرهگیری از حافظه پرسرعت هر دو نسخه را در زمینه نصب و اجرای اپلیکیشنها با قدرت بینظیری ظاهر خواهد کرد. نسخههای 5G و 4G به ترتیب با رم 12 و 8 گیگابایتی عرضه شدهاند و برعکس نسخه 4G که تنها با 128 گیگابایت حافظه داخلی حضور به هم رسانده، نسخه 5G با حافظههای 128، 256 و 512 گیگابایت قابل استفاده خواهد بود. خوشبختانه سامسونگ امکان ارتقا حافظه داخلی به وسیله microSD را فراهم کرده است.
همانطور که گفته شد پشتیبانی از شبکه 5G از پررنگترین مشخصات گوشی s20 plus در تبلیغات این دستگاه بود که وعده ورود به نسل جدیدی از ارتباطات را میداد. در کنار این قابلیت پشتیبانی از شبکه قدیمیتر LTE، Wi-Fi Direct دوبانده، هاتاسپات، A-GPS، NFC، بلوتوث 5.0 و USB نوع C، سایر امکانات ارتباطی s20 plus را تشکیل میدهند و طبیعتاً در این بخش نیز با عملکرد سریع و رضایتبخشی روبهرو خواهیم بود.
بررسی گوشی s20+ نشان میدهد که باتری 4500 mAh در این دستگاه با سایر بخشهای پرمصرف این گوشی هوشمند هماهنگ است. ضمن اینکه پیشرفت هوش مصنوعی در زمینه مدیریت و کاهش مصرف انرژی، کمک قابل توجهی به این بخش خواهد کرد. برای مثال طبق بررسیهای انجام شده، باتری به کار رفته میتواند چیزی حدود 17 ساعت پخش ویدئو FHD+ را تضمین کند که قطعاً عدد درخشانیاست. پشتیبانی از شارژر سریع 25 واتی، شارژر بیسیم 15 واتی و البته قابلیت شارژ معکوس (تبدیل دستگاه به پاور بانک) با توان 9 وات، امکانات s20 plus در زمینه تأمین انرژی هستند. گرچه نمونه اولترا از شارژر 40 واتی نیز پشتیبانی میکند، اما شارژر در نظر گرفته شده برای عضو پلاس را نیز مناسب و قابل قبول میدانیم.
مقایسه گوشی s20 plus با s20 و s20 ultra
با بررسی مشخصات گوشی s20 plus و دو همخانواده دیگرش، عمده تفاوت آنها را در ابعاد، مجموعه دوربین، باتری و شارژر میدانیم. S20 plus به عضو میانی این خانواده طبیعتاً از نمونه s20 چیزی کم نداشته و در ظاهر نیز ابعاد بزرگتری دارد. اما عدم حضور دوربین 108 مگاپیکسلی، زوم 100 برابری، باتری 5000 mAh، پشتیبانی نکردن از شارژر 40 واتی و البته تفاوت در ابعاد نمایشگر (6.7 در برابر 6.9 اینچ) از ضعفهای این محصول در مقایسه با نمونه اولترا هستند.
با بررسی و مقایسه قیمت (Amazon) در بین سه عضو خانواده اس 20 و میانهحال بودن نمونه پلاس، در دسترس نبودن قابلیتهای یاد شده کاملاً توجیهپذیر است. ضمن اینکه مقایسه گوشی s20 plus با همخانوادههایش نشان میدهد که بهواسطه قدرت پردازشی یکسان و البته قیمت پایینتر از نمونه اولترا، چه بسا که این محصول میتواند برای طرفداران اسمارتفونهای ارگونومیک و گریزان از نمایشگرهای بسیار بزرگ، گزینه بهتری هم باشد. همچنین در دسترس بودن مواردی مثل حسگر تشخیص عمق در مجموعه دوربین و باتری پرتوانتر، این اسمارتفون را در برابر نمونه کوچکترش به برتری میرساند.
در نهایت با توجه به بررسیهای انجام شده بر روی مشخصات گوشی s20 plus، پرچمدار میانهحال سامسونگ را به لطف ظرافت در طراحی، ارگونومی نسبتاً بالا، نمایشگری با کیفیت بینظیر، کیفیت مثالزدنی تصاویر ثبت شده در سطوح کمتر نور، کیفیت بالا در ضبط ویدئو و حضور قابلیتهای گسترده در این بخش و عملکرد پردازشی رضایتبخش، تولیدی ویژه از سامسونگ و انتخابی مناسب در بین پرچمداران کنونی بازار میدانیم. با این حال اگر بخواهیم نقاط ضعفی برای s20 plus در نظر بگیریم، میتوانیم به در دسترس نبودن همزمان نرخ نوسازی 120 هرتزی با وضوح حداکثری نمایشگر و همچنین امکان بروز اختلال پردازشی در زمان استفاده مداوم از برنامههای سنگین، اشاره کنیم.
دیدگاه خود را بنویسید