وقتی درباره رابط های کاربری گوشیها و برندهای مختلف صحبت میکنیم، صرفا بحث ما در مورد سیستم نمایشی نسخه آخر اندروید نیست و این رابط های کاربری اصلا نمیتوانند بر رو گوشی دیگری نصب شوند. رابط های کاربری بر اساس برند، نوع چیپست و اطلاعات مربوط به سخت افزار هر گوشی در هر سری از تولیدی آن با یکدیگر متفاوت خواهد بود ولی در مورد هر برند شباهت های اصلی در میان آنها وجود دارد، اما در مورد برند های متفاوت میتواند یکی از معیار های انتخاب های گوشی های هوشمند در میان کاربران باشد. رابط کاربری در اصل پوسته و یا نمایی کلی از نمایش هایی میباشد که شما با استفاده از آن به امکانات گوشی و سختافزار و نرمافزار های حافظه خود دسترسی دارید.
این نماها بر اساس آخرین به روز رسانی و برندها و همینطور قابلیت اجرایی سختافزارها مخصوصا در بعد پردازنده های گرافیکی با یکدیگر تفاوت هایی در میان برند ها دارند که امروز ما از بین دو برند معروف و پر انتخاب شیائومی و سامسونگ، این دو رابط کاربری را با هم مقایسه خواهیم کرد. زیرا وقتی متداول ترین انتخاب های خریداران گوشی های اندرویید در بین این دو برند هستند، مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی بهترین روش برای پیدا کردن گوشی مد نظرتان خواهد بود و در ادامه بررسی تخصصی، به این سوال پاسخ میدهیم که بهترین رابط کاربری اندروید کدام است؟ با ما همراه باشید.
بررسی رابط کاربری سامسونگ
برای پرداخت به مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی ما آخرین نسخه از ورژن منتشر شده از آن به نام UI 4.1 را مورد بررسی قرار دادیم. در این رابط کاربری قفل صفحه نمایش با استفاده از دکمه پاور گوشی باز خواهد شد و معمولا با تشخیص هویت چهره و یا پین های گوشی، شما وارد صفحه نمایش منوی شخصی سازی شده خودتان میشوید. در هنگام باز کردن قفل صفحه گوشی و ورود به صفحه اصلی انیمیشن منتقل کننده شما در دو گوشی بسیار شبیه به همدیگر هستند و آنچنان تفاوتی را در آن مشاهده نمیکنید.
هر دو به صورت اکسپند (Expand) با محو کردن قفل صفحه به خارج و جمع کردن آیکون ها و تنظیمات شخصی سازی شده در صفحه اصلی به نمایش اسکرین اصلی گوشی خواهند پرداخت. هر دو در این زمینه بسیار سریع هستند و در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی تفاوت خاصی در بین این دو اینترفیس مشاهده نمیکنیم.
انیمیشنهای رابط کاربری گوشی سامسونگ و بازی سایهها
حرکت کردن بین صفحه اصلی و منوی کلی اپلیکیشنها و یا رفتن به صفحه اخبار با تاریک شدن صفحه و اسلاید نرم در رابط کاربری سامسونگ نسبت به گوشی های شیائومی برخوردار است. در حالی که این نوع انیمیشن در رابط کاربری شیائومی وجود ندارد. در کل فرقی ندارد که شما در رابط کاربری سامسنوگ در چه مرحله ای از استفاده از قسمت های مختلف گوشی هستید. وقتی از یک قسمت، به طور مثال منوی اصلی به نوتیفیکشن و یا حتی منوی کلی اپلیکیشن های باز برنامه میروید، میتوانید ببینید که انیمیشن تاریک شدن صفحه قبلی و افتادن سایه بر روی آن و روشن شدن صفحه جاری دائما اجرا میشود که استایل خاصی به گوشی های جدید سامسونگ داده است.
نمایش نرمافزار های باز ساسمونگ با همان کلاسیک همیشگی!
یکی از تفاوت هایی که شاید برای انتخاب نهایی در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی برای خریداران میتواند مهم باشد نوع نشان دادن نرمافزار های باز است. با لمس پایین صفحه نمایش و کشیدن آن به سمت بالا، به منوی اپلیکیشن های باز گوشی های سامسونگ میرسیم که در آن مهم نیست که به چه تعداد اپلیکیشن و یا برنامه باز شده دارید؛ همه آنها از راست به چپ به ترتیب آخرین استفاده از برنامه باز شده قابل اسلاید هستند و فقط باید از راست به چپ حرکت کنید تا لیست نرمافزار های باز شده را ببینید. در پایین صفحه نمایش دکمهای برای بستن تمام آپ های موجود در رم گوشی برای شما قرار داده شدهاست. در بالای صفحه همیشه منوی جستجو قرار دارد، که به طور کلی با رابط کاربری شیائومی تفاوت های اصلی دارد.
ویجتها کاملا منظم و دسته بندی شده
با لمس منوی اول باز شده، بعد از گذر از قسمت لاک گوشی و نگهداشتن انگشت خود بر روی صفحه میتوانید به قسمت انتخاب ویجت های برنامه و ابزارک هایی که برای نشان دادن اطلاعات سریع در مورد اپلیکیشنها تعبیه شدهاند بروید و صفحه اصلی را هر طور که مایلید شخصی سازی کنید. این امکان در هر دو گوشی به صورت یکسان قبال دسترسی است، ولی منوی ویجت ها در بخش ساسونگ متفاوت طراحی شدهاست. برای انتخاب ویجت های برنامهای در پایین صفحه منویی قرار داده شدهاست که لیست تمام برنامه هایی که قابلیت ارائه ویجت را دارند نشان داده شدهاست و در جلوی آنها با درج عدد، تعداد نوع شکل نمایش ویجتها نشان داده شدهاست که با لمس هر گزینه، منویی از پیشنمایش آنچه از ویجت انتظار خواهید داشت نمایش داده میشود.
صفحه نوتیفیکشنها با کارآمدی هر چه تمامتر
همین طور در مقایسه رابط کاربری شیائومی و سامسونگ، تصویر پس زمینهای که برای نوتیفیکیشن گوشی های سامسونگ نشان داده میشوند همگی به صورت شیشهای و Blur نمایش داده میشوند، ولی لایهای از رنگ سفید و روشن به صورت Transparent خاصیت شیءگرایی به گوشی داده است. تمام گزینه هایی که برای اعمال تغییرات در منوی نوتیفیکشن های رابط کاربری گوشی سامسونگ وجود دارد، به صورت بسیار منظم و سطر به سطر طراحی شدهاند. قابلیت های دسترسی آسان در گوشی های سامسونگ، نظیر روشن و خاموش کردن فلش گوشی و رفتن به حالت پرواز، به صورت شش تایی در بالاترین جای صفحه قرار دارند و در زیر آن درجه تنظیم روشنایی صفحه نمایش قرار داده شدهاست.
با یکبار دیگر و با کشیدن منوی نوتیفیکشن به سمت پایین قابلیت های بیشتری در منوی بزرگتری نشان داده میشود ولی با این تفاوت که ساعت گوشی به صورت مجزا و بزرگ نمایش داده میشود که خوب برای کسانی که نمیخواهند در گوشه صفحه به دنبال فونت ریز ساعت گوشی بگردند می تواند یک طراحی بسیار مناسب باشد.
بررسی رابط کاربری شیائومی
گوشی های شیائومی، برای آخرین سری تولیدات خودشان، از رابط کاربری MIUI برای اجرای اندروید و دسترسی کاربرانش استفاده میکنند. در این نسخه تفاوت های ظاهری زیادی در بین مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی وجود دارد. یکی از آنها به طریقه آنلاک کردن گوشی بازمیگردد، که سامسونگ با استفاده از فشار دادن صفحه نمایش و استفاده از پنل اثر انگشت، شما را از صفحه لاک اسکرین با محو شدن و Expand شدن تصویر قفل، به سمت صفحه اصلی و منویی که در آن قابلیت شخصی سازی برای آن ساخته شدهاست میبرد.
تفاوت اصلی و یکی از ویژگی های جذابی که در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، رابط کاربری شیائومی نسبت به سامسونگ دارد، نشان دادن تصاویر بکگراند و ضمینهای در این گوشیها است که به شکل سهبعدی قابل اختیار هستند و با رد شدن از مرحله لاک گوشی و رسیدن به صفحه اصلی میتوانید ببینید که تصاویر پس زمینهای با رابط کاربری با پخش انیمیشن تصویر زمینه هماهنگ است و باعث میشود که بعد از هربار آنلاک کردن گوشی های شیائومی احساس خوبی به شما دست بدهد.
مانور بیشتر در تنظیم برنامه های باز شده، با قابلیت نمایش چندتایی
وقتی بخواهیم به صفحه اپلیکییشن های باز شده در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی این دو گوشی برویم، میبینیم که گوشی شیائومی کاملا متفاوت با گوشی های سامسونگ این قسمت را تعبیه کرده است. در گوشی سامسونگ، بسیار ساده در بین آپ های باز شده اسلاید میکنید ولی در این قسمت اپلیکیشن های باز شده به صورت جدولی به شکل دوتایی، از بالا به پایین و ستونی قابل روئیت هستند. دکمه خروج از تمامی برنامهها در بالای صفحه قرار دارد و در زیر آن نسبت به رابط کاربری سامسونگ، گزینه هایی از قبیل اسکن امنیتی، پاک کردن حافظه کچ گوشی، مدیریت اپلیکیشن و همینطور جستجوی در بین برنامهها وجود دارد که شاید در انتخاب بین این دو گوشی و مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی برای شما معیار های مهمی باشند.
اما نرمافزار های داخلی که برای خود شیائومی هستند، دارای انیمیشن های مربوط به خود گوشی میباشند که نمونه های آن را در نمایش آیکون های این گوشی نیز میتوانیم ببینیم. جدا از تصویر های متحرک صفحه پسزمینه، اپلیکیشن های اصلی و سیستمی رابط کاربری شیائومی، به آیکون های متحرکی نیز مجهز هستند که در زمان خروج از اپلیکیشن، اجرای آنها را شاهد میباشیم که یکی از ویژگی های خاص این رابط کاربری محسوب میشود.
ویجت های شیائومی، کاملا در دسترس!
در قسمت ویجت های رابط کاربری شیائومی، میتوانیم ببینیم که تفاوت هایی اصلی در نمایش ارائه قابلیت های ویجتها، در ساختار نمایش ویجتها تعبیه شدهاست که از اصلی ترین آنها میتوان به نوع نمایش ویجتها اشاره کرد. بر خلاف منوی ویجت های رابط کاربری سامسونگ میتوانیم در شیائومی ببینیم که ویجت های قابل انتخاب برای هر برنامه، در همان صفحه اصلی ویجتها به صورت پیشنمایشی از آنچه میتوانید انتخاب کنید نشان داده شدهاست و بدون این که به منوی خاصی بروید، میتوانید آنها را از همان صفحه، به صفحه اصلی گوشی خودتان اضافه کنید.
دسته بندی اسلایدی در منوی کلی اپلیکیشن های شیائومی
منوی اپلیکیشن های کلی گوشی شیائومی، به صورتی نیست که فقط همه فولدرها و آپها را به صورت یکجا نشان دهد. البته در هنگام ورود به این قسمت میتوانید ببینید که در اصل همه آنها به صورت یکجا در منویی وجود دارند، ولی با اسلاید به سمت راست میتوانید منوی بالایی گوشی را مشاهده کنید که در آن برنامه های خودتان را میتوانید در گروه هایی نظیر برنامه های ارتباطی گروهی و یا برنامه های مربوط به ادیت عکس و .... دسته بندی کنید که در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، این قابلیت در گوشی های سامسونگ، فقط به صورت ایجاد پوشه های به صورت آیکون های درون برنامهای توسعه داده شدهاست.
منوی نوتیفیکشن سه مرحلهای
بعد از آنلاک شدن، با یک انیمیشن جذاب ساعت گوشی با یک افکت متفاوت در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، نمایش داده میشود. با اینکه در منوی بالا، مانند تمام گوشی های هوشمند ساعت گوشی در کنار آیکون باتری و... نشان داده شدهاست، ولی در هنگام استفاده از نوتیفیکیشن، ساعت گوشی به صورت بزرگتر باعث میشود که منوی آیکون های نوتیفیکیشن، کمی پایینتر قرار بگیرند.
برای رسیدن به صفحه نوتیفیکشن، به صورت سنتی باید از بالا به پایین انگشت خودتان را بر روی صفحه نمایش بکشید تا منوی نوتیفیکیشنها نمایش داده شود. بعد از روئیت شدن، میبینید که خبری از نشان دادن آیکون هایی نظیر نمایش میزان باتری و یا ساعت و آنتن گوشی در بالای صفحه نیست و همگی به صورت فونت هایی بزرگتر در منوی نوتیفیکشن های گوشی شیائومی به شکل خوبی قرار داده شدهاند. اما در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، صفحه نوتیفیکشن در هر دو به صورت نیمه شیشهای و محو سعی دارد تا نمایی از آنچه که در تصویر پس زمینه قرار دادهاید را نشان بدهد. ولی در مورد رابط کاربری گوشی سامسونگ این نما، با رنگ هایی که برای تم گوشی انتخاب میکنید میتواند تغییر حالت بدهد و اصلا شیشهای نیست.
در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، در قسمت نوتیفیکشن، منوی هایی تعبیه شده برای رابط کاربری گوشی شیائومی، شامل سه مرحله است که نسبت به گوشی سامسونگ یک مرحله بیشتری را دارد که خوب این مرحله به دلیل نشان دادن جزئیات بیشتری در مورد خود نوتیفیکشنها در این رابط کاربری قرار داده شدهاست. در اولین حالت، مانند گوشی های سامسونگ، منوی دسترسی سریع به قابلیتها، نشان داده میشود و در زیر آنها، نوتیفیکشن های آخر در زیر تنظیم درجه روشنایی صفحه گوشی جای داده شدهاست.
ولی وقتی میخواهید وارد مرحله دوم شوید و بار دیگر صفحه گوشی را به سمت پایین لمس میکنید به جای اینکه منوی دسترسیها بزرگتر بشود، منوی نوتیفیکشنها بزرگتر شده و جزئیات بیشتری در مورد آنچه برنامه به صورت نوتیفیکشن به این قسمت فرستاده است را برای کاربر نشان میدهد. بعد از آن در مرحله سوم تازه منوی دسترسی های سریع در گوشی به صورت بزرگتر نمایش داده می شود.
بهترین رابط کاربری در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی
حال این سوال بوجود میآید که بهترین رابط کاربری اندروید کدام است؟ باید گفت که هر دو نوع رابط کاربری، در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، با کمترین میزان باگ و یا ایراد خاصی برای کاربران توسعه داده شدهاند. وقتی این دو گوشی را در کنار هم قرار میدهیم، متوجه تفاوت هایی در ساختار رابط کاربری آنها میشویم، ولی در هیچ یک از مراحل مقایسه ایراد و یا مزیتی مبنی بر گواه به برتری هر یک از آنها بر دیگری ندیدیم. به طور مثال در هنگام باز شدن قفل صفحه و رفتن به منوی اپلیکیشنها در هر دو گوشی، شیائومی به طرز زیبایی تصویر های پس زمینهای را نشان میدهد ولی در مقابل قابلیت های شخصی سازی و همینطور سرعت عملکرد در گوشی سامسونگ بسیار بالا است، که باز هم به سلیقه خریدار در مقایسه رابط کاربری شیائومی و سامسونگ، و انتخاب یکی از این دو برند باز میگردد.
باز شدن و بسته شدن اپلیکیشنها اصلا باهم تفاوتی ندارند و در هنگام لمس هر برنامه در گوشی در جایی که آیکون برنامه قرار دارد، انیمیشن اجرایی سعی میکند که با استفاده از موقعیت مکانی آیکون، اپلیکیشن را از آنجا وسعت و نمایش دهد. همین سیستم در زمان بستن اپلیکیشنها نیز وجود دارد. در قسمت ویجت های هر دو گوشی در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، میتوانیم ببینیم که امکاناتی را که برای انتخاب ویجت های صفحه اول گوشی برای شما قرار میدهند در یک حد هستند، ولی در نحوه نمایش، شیائومی، تصمیم گرفته که پیش نمایش های همه ویجت آپها را به صورت یکجا به کاربران نشان بدهد.
ولی در گوشی های سامسونگ آنها به صورت منوهایی طبقه بندی شدهاند، که از لحاظ راحتی انتخاب در یک سطح هستند ولی باز هم بنا به سلیقه کاربر میتواند فاکتور مهمی در بین انتخاب دو گوشی و مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی باشد. حذف و ایجاد تغییرات در مورد اپلیکیشنها، هر دو با لمس آیکون هر برنامهای، در منوهای متفاوتی نشان داده میشوند که خوب منویی که برای اعمال تغییرات در مورد برنامهها در گوشی شیائومی نمایش داده میشود، بسیار بزرگتر از گوشی های سامسونگ است و قابلیت های بیشتری را در همانجا ارائه میدهد.
ولی در مورد گوشی های سامسونگ ایجاد تغییرات پیشرفته در مورد هر برنامه را، به ورود به تنظیمات هر برنامه خلاصه کرده است و منوی تنظیمات برنامهها را به صورت سبک، در صفحه اصلی نگه داشته است. هر چند نباید از پخش انیمیشن های جذاب در هنگام حذف برنامه از گوشی های شیائومی گذر کرد. تفاوت هایی نیز نظیر داشتن منوی سه مرحلهای در بخش نوتیفیکیشن های گوشی های شیائومی، در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، تفاوت هایی نظیر نمایش بیشتر جزئیات، درباره هر نوتیفیکشن را ایجاد کرده است، که در نقطه متقابل ساسمونگ سعی در ساده نگهداشتن و ایجاد دسترسی سریع برای کاربران داشته است و به همان نوتیفیکشن های دو مرحله ای بسنده کردهاست.
بهترین رابط کاربری اندروید کدام است؟ در مجموع در پاسخ باید گفت که با اینکه در مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی میتوانیم تفاوت های زیادی را مشاهده کنیم ولی هر دو رابط کاربری تا جایی که توانستهاند، توانایی های سیستم عامل اندرویدی را به طریق استانداری برای کاربران عرضه کردهاند. سامسونگ در جهت دسترسی سریع و خلاصه برای کاربرانی که اینترفیس گوشی خودشان را بدون بخش های اضافی و در جهت سرعت و کارآمد لحظهای میخواهند، توسعه دادهاست. ولی در مقابل شیائومی از انیمیشن های بیشتر و نشان دادن جزییات برنامهها و منوی های بزرگتر در رابطه با دسترسی به قابلیت های تنظیماتی هر برنامه در همان صفحه، رابط کاربری خودش را گسترش دادهاست که بحث انتخاب از بین این دو بسیار سلیقهای است تا بحثی فنی!
دیدگاه خود را بنویسید