در هنگام خرید گوشی های هوشمند و تبلت، اطلاع از سخت افزار و ویژگی های دستگاه مورد نظر نکته مهمی است که می تواند کمک بزرگی به خریداران، در این زمینه نماید. در میان ویژگی های گوشی پردازنده آن از اهمیت بالایی برخوردار است و توجه زیادی را به خود جلب می کند. ما در این اینجا سعی داریم شما را با تراشه اسنپدراگون آشنا کرده و به بیان ویژگی های اسنپدراگون 870 بپردازیم پس اگر قصد خرید گوشی و یا آشنایی با این تراشه را دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

اسنپدراگون 870 چیست؟

در ابتدا قصد داریم توضیحی مختصر درباره اسنپدراگون بیان کنیم. اسنپدراگون مجموعه ای از محصولات نیمه هادی استفاده شده در برخی از دستگاه های الکترونیکی، تلفن های هوشمند و تبلت ها است که توسط شرکت آمریکایی Qualcomm، یک شرکت فعال در زمینه فناوری اطلاعات و مخابرات، طراحی و به بازار ارائه شده است. اولین نسخه این محصول به سال 2007 بر می گردد که به عنوان یک پردازنده یک گیگاهرتزی برای تلفن همراه طراحی شده بود. به عبارت دیگر اسنپدراگون را می توان همان پردازنده و یا سی پی یو گوشی دانست که برای آن از کلمه SoC مخفف عبارت System on Chip استفاده می شود. این پردازنده بر پایه معماری کم مصرف ARM ساخته شده و وظیفه آنالیز و پردازش تمام ورودی و خروجی های دستگاه را به عهده دارد.

اسنپدراگون 870 چیست؟

با گذشت زمان، شرکت کوالکام محصولات خود را ارتقا بخشید و با ارائه پردازنده های جدید توانست به یکی از بزرگان این عرصه تبدیل شود. اسنپدراگون های کوالکام با چهار سری عمده 200، 400، 600 و 800 نام گذاری می شوند. هر یک از این سری ها بیان کننده مفهوم خاصی هستند به طوری که سری 400 برای موبایل های پایین رده بوده و به دلیل قابلیت محدود در گوشی های ارزان قیمت استفاده می شود. سری 600 برای استفاده در گوشی های میان رده طراحی شده است و اما سری 800 این تراشه ها ساخته شده تا در پرچمدارترین گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد. حال که به یک آشنایی مختصر درباره اسنپدراگون دست یافتیم، در ادامه به بررسی Snapdragon 870 می پردازیم.

شرکت کوالکام، اسنپدراگون 870 را به عنوان یکی از به روزترین و قدرتمندترین تراشه های خود در اواسط سال 2021 به بازار عرضه کرد تا در تلفن های هوشمند و تبلت های رده بالا مورد استفاده قرار گیرد. این پردازنده سریع با سرعت 3.2 گیگاهرتزی توانسته نسبت به سایر رقبای خود سریع تر عمل کرده و با استفاده از پردازنده مرکزی (CPU) کرایو 585 ((Kyro 585 و پردازنده گرافیکی (GPU) آدرنو 650 (Aderno 650)، به یکی از برترین تراشه های سری 8 اسنپدراگون تبدیل شود. همچنین هسته استفاده شده در این تراشه از نوعARM Cortex-A77  ساخته شده است.

مقایسه اسنپدراگون 870 با اسنپدراگون 865 

اسنپدراگون 870 در مقایسه با اسنپدراگون 865 دارای تفاوت های اندکی است اما با وجود همین تغییرات کوچک، اسنپدراگون 870 توانسته در یک پله جلوتر از اسنپدراگون 865 قرار گیرد. به طور کلی اسنپدراگون 870 را می توان نسخه جدیدتر و به عبارتی جایگزین اسنپدراگون های 865 و 865 پلاس دانست. 

مقایسه اسنپدراگون 870 با اسنپدراگون 865

اولین تفاوتی که بیش از همه توجه هر کاربری را به خود جلب می کند، تفاوت سرعت این تراشه ها است. پردازشگر 8 هسته ای اسنپدراگون 870 شامل یک هسته Cortex-A77 با سرعت کلاک 3.2 گیگاهرتز و پردازنده مرکزی Kryo 585 Prime، سه هسته Cortex-A77 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و پردازنده مرکزی Kryo 585 Gold و همینطور چهار هسته Cortex-A55 با سرعت 1.8 گیگاهرتز و پردازنده مرکزی Kryo 585 Silver می باشد. پردازشگر تراشه اسنپدراگون 865 کوالکام نیز بسیار مشابه اسنپدراگون 870 است با این تفاوت که سرعت کلاک در پردازنده مرکزی Kryo 585 Prime در اسنپدراگون 865 برابر با 2.84 گیگاهرتز و در اسنپدراگون 865 پلاس برابر با عدد 3.1 گیگاهرتز می باشد. بنابراین اسنپدراگون 870 با تنها چند درصد سرعت بالا، عملکرد بهتری دارد. این دو تراشه از لحاظ ویژگی های گرافیکی و GPU یکسان هستند و دارای معماری Adreno 600 و فرکانس پردازنده گرافیکی 587 مگاهرتز می باشند.

بخش سخت افزاری تراشه اسنپدراگون 865 پلاس مجهز به چیپ FastConnect 6900 می باشد که امکان استفاده از وای فای 6E و بلوتوث 5.2 را فراهم کرده کرده است در حالیکه در تراشه اسنپدراگون 865 تنها استفاده از وای 6 و بلوتوث 5.1 امکان پذیر است. هنچنین در اسنپدراگون 870 چیپ FastConnect 6800 تعبیه شده که علاوه بر قابلیت استفاده از وای فای 6، از بلوتوث 5.2 نیز پشتیبانی می کند. نکته قابل ذکر دیگر اینکه هر دو تراشه مجهز به مودم Snapdragon X55 بوده و امکان دسترسی به شبکه 5G را فراهم می کنند به طوری که دارای حداکثر سرعت دانلود 7.5 گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود 3 گیگابیت بر ثانیه هستند.

همچنین طبق اطلاعات منتشر شده توسط کمپانی کوالکام، این دو تراشه از پردازنده سیگنال دیجیتال Hexagon 698 و ISP بهره برده و وجود پردازنده تصویری Spectra 480 سبب شده تا این تراشه ها به یکی از برترین محصولات این شرکت تبدیل شوند. این پردازنده تصویری قابلیت پشتیبانی از دوربین هایی با وضوح حداکثر 200 مگاپیکسل و قالب های ضبط ویدئو HLG، HDR10 و Dolby Vision را فراهم کرده است. همچنین ضبط فیلم با کیفیت 4K و ثبت هم زمان تصاویر 64 مگاپیکسلی و نیز ضبط ویدئوهای حرکت آهسته با سرعت 960 فریم بر ثانیه دیگر شباهت و ویژگی تراشه های اسنپدراگون 870 و 865 می باشد.

تراشه های اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 870 از نظر حافظه نیز کاملا مشابه هم هستند به این صورت که حافظه در هر دو مدل از نوع LPDDR5 و با فرکانس 2750 مگاهرتز می باشد. همچنین دارای حداکثر پهنای باند 44 گیگابایت بر ثانیه بوده و ماکزیمم ظرفیت، 16 گیگابایت است. علاوه بر حافظه، نمایشگر نیز در این دو تراشه یکسان است. یعنی نمایشگر در تراشه های اسنپدراگون 870 و 865 دارای نرخ نوسازی 144 هرتز و استاندارد HDR10+ می باشد. همچنین لیتوگرافی 7 نانومتری، یکی دیگر از شباهت های این دو مدل است.

علاوه بر موارد ذکر شده، می توان تراشه های اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 870 را از جهات دیگری مورد بررسی قرار داد و با یکدیگر مقایسه کرد. اسنپدراگون 870 با کمی اختلاف از نظر قابلیت فشرده سازی عکس از اسنپدراگون 865 جلوتر است. مقدار این قابلیت در اسنپدراگون 870 برابر با 180.6 مگاپیکسل بر ثانیه است در حالیکه این نرخ برای اسنپدراگون 865 برابر 164.1 مگاپیکسل بر ثانیه می باشد. همچنین از نظر تشخیص گفتار نیز اسنپدراگون 870 با قابلیت تشخیص 54.7 کلمه در هر ثانیه عملکرد بهتری نسبت به اسنپدراگون 865 با تشخیص 49.6 کلمه در ثانیه داشته و از این نظر برنده است.

اما بر خلاف آنچه که هم اینک گفتیم، در مقایسه دو ویژگی شناسایی چهره و قابلیت عکس برداری با دوربین، تراشه اسنپدراگون 870 نتوانسته به خوبی تراشه قدیمی تر اسنپدراگون 865 عمل کند و در این زمینه اندکی ضعیف تر است. قدرت شناسایی چهره در اسنپدراگون 870 برابر 25.25 عکس بر ثانیه و دارای قابلیت عکس برداری 28 عکس بر ثانیه می باشد در حالیکه این مقادیر در اسنپدراگون 865 به ترتیب برابر 26.1 عکس بر ثانیه و 29.5 عکس بر ثانیه است. شاید این تفاوت ها خیلی کوچک باشد اما طرفداران کمپانی کوالکام انتظار داشتند تراشه جدید این شرکت از همه نظر بهتر از تراشه های قبلی باشد که متاسفانه نه تنها در برخی موارد بهتر نشد، بلکه عملکرد ضعیف تری هم پیدا کرد.

عملکرد اسنپدراگون 870 

عملکرد اسنپدراگون 870

نکته قابل اهمیت دیگر در مورد تراشه ها، عملکرد آن ها در زمان اجرای برنامه های سنگین می باشد. در تراشه  های ارزان قیمت که این موضوع کم رنگ تر است، در زمان اجرای نرم افزارهای سنگین، گوشی به اصلاح گیر کرده و یا هنگ می کند. یکی از روش هایی که از طریق آن، قدرت تراشه موبایل را از نظر گرافیکی و عملکرد آن در اجرای برنامه های سنگین تست می کنند، استفاده از بازی های موبایل با گرافیک بالا است. در این قسمت ما تراشه Snapdragon 870 را به وسیله برخی از بازی های مختلف مورد بررسی قرار داده و تست کرده ایم.

بازی PUBG

شاید تا کنون نام بازی پابجی را شنیده باشید. پابچی یک بازی محبوب با گرافیک بسیار فشرده است که از طریق آن می توان قدرت تراشه موبایل را به چالش کشید. اسنپدراگون 870، این تراشه قدرتمند شرکت کوالکام توانسته از این آزمایش سر بلند بیرون آید و با قدرت نمایش 88 فریم بر ثانیه، به عنوان یکی از بهترین تراشه ها در گوشی های پرچمدار لقب گیرد.

بازی Call of Duty

دیگر روش موجود، نصب بازی نام آشنای کالاف دیوتی موبایل است. تراشه اسنپدراگون 870 این توانایی را دارد که این بازی جذاب را با میانگین 59 فریم بر ثانیه، خیلی روان و با کیفیت به کاربر نمایش دهد و به عنوان یکی از تراشه های مرغوب شناسایی شود. 

Shadowgun Legends

بازی دیگری که از آن برای تست این تراشه استفاده شده است، بازی اکشن و گرافیک بالای  Shadowgun Legends است. این تراشه توانسته با میانگین نمایش 102 فریم بر ثانیه عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد و در رده بهترین تراشه های ساخته شده این شرکت قرار گیرد.

World of Tanks Blitz

اما دیگر بازی موجود که می تواند پردازنده های موبایل را شدیدا به چالش بکشد، بازی World of Tanks Blitz می باشد. این بازی به عنوان یکی از گرافیکی ترین بازی های موبایل شناخته می شود که هر تراشه ای قابلیت اجرای روان و عملکرد صحیح در هنگام اجرای این برنامه را ندارد. اما تراشه اسنپدراگون 870 با قدرت نمایش 107 فریم بر ثانیه توانسته از پس این بازی جذاب هم بر آید و برای کاربران خود این امکان را فراهم آورد که در طول انجام این بازی از کیفیت بالا و روان بودن آن لذت ببرند.

علاوه بر بازی های فوق می توان به عملکرد بسیار خوب این تراشه در بازی های Fortnite، Genshin Impact و Mobile Legends: Bang Bang اشاره کرد که به ترتیب میانگین قدرت نمایش آن ها توسط این تراشه برابر اعداد 27، 49 و 60 فریم بر ثانیه می باشد.

گوشی های اسنپدراگون 870

گوشی های اسنپدراگون 870

همانطور که پیش تر گفتیم، این تراشه ها توانسته اند جایگاه ویژه ای در میان شرکت های سازنده تلفن های همراه بدست آورند و امروزه می توان وجود این چیپست ها را در بسیاری از گوشی های جدید و قدرتمند مشاهده کرد. در این میان نام برندهایی چون شیائومی، موتورولا، اوپو و... به چشم می خورد که در ادامه به معرفی برخی از گوشی های اسنپدراگون 870 پرداخته ایم.

  • Poco F4
  • Black Shark 5
  • Realme Q5 Pro
  • Xiaomi Redmi K40S
  • Xiaomi 12X
  • iQOO Neo 5 SE
  • Motorola Edge 20 Pro
  • Moto G100
  • Meizu 18x
  • OnePlus 9R
  • ZTE Axon 30 5G

جمع بندی

بنابراین همانطور که مطالعه کردید، ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی تراشه اسنپدراگون 870، بررسی جزئیات و قابلیت های آن، نحوه عملکرد این تراشه در زمان اجرای برنامه های سنگین و همینطور مقایسه آن با تراشه اسنپدراگون 865 و نیز برخی از گوشی های اسنپدراگون 870 بپردازیم. بنابراین امیدواریم مطالعه این مقاله توانسته باشد به شما عزیزان در هنگام خرید گوشی و یا آشنایی با این تراشه کمک کرده باشد.