قبل از این که مطلب اسنپدراگون در شیائومی را آغاز کنیم باید از شما بپرسیم آیا تا به حال نام اسنپدراگون به گوشتان خورده است؟ اگر درصدد خرید یک گوشی سامسونگ یا شیائومی باشید و به بررسی گوشیها در جدول مشخصات پرداخته باشید حتماً به این نام برخوردهاید. پلتفرمهای موبایل Qualcomm Snapdragon به گونهای طراحی شدهاند که سریع، هوشمند، روان و ایمن با گرافیک شگفتانگیز باشند. آنها دارای پردازندههایی با پردازندههای چند هستهای هستند که ویژگیهای پیشرفته و پشتیبانی از اتصال شبکه سراسری را با سرعتهای بینظیر و بهرهوری انرژی باورنکردنی ترکیب میکنند. گوشیهای هوشمند و دستگاههای همراه ساختهشده با پلتفرمهای موبایل اسنپدراگون، تجربههای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، قابلیتهای درخشان دوربین، اتصال برتر 4G LTE و 5G و آخرین راهحلهای امنیتی را امکانپذیر میکنند. تا پیش از این تنها گوشیهای سامسونگ در ردهبندیهای میانرده و پرچمدار از این پردازنده استفاده میکردند اما به تازگی برخی از گوشیهای شیائومی نیز از این پردازنده در ساخت خود استفاده کردهاند. اگر قصد خرید یک گوشی شیائومی را دارید و میخواهید از بابت پردازنده خیالتان راحت باشد، با مطلب"اسنپدراگون در شیائومی" با ما همراه باشید.
اسنپدراگون چیست؟
اسنپدارگون ترکیبی از دو واژه اسنپ و دراگون به معنی اژدهای سریع است. همچنین برخی معتقدند این ترکیب به معنی گل میمون است که در سختترین شرایط آب و هوایی و زمین میروید و سمبلی برای مقاومت و قدرت است. اما به هرحال لوگوی اسنپدراگون به نقوشی با شمایل اژدها منقوش شده است.
Snapdragon (اسنپدراگون) مجموعهای از سیستمهای سختافزاری روی تراشه (SoC) برای دستگاههای تلفن همراه هوشمند است که توسط شرکتQualcomm Technologies طراحی و به بازار عرضه شده است. SoC در واقع مجموعهای مختلف از پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، مودم بیسیم، واحد پردازشی هوش مصنوعی، واحد پردازش تصویر، سیستم موقعیتیابی و ... است که با هدف مشخصی کنار هم قرار میگیرند. به بیانی دیگر یک SoC معمولاً شامل چندین هسته CPU، یک واحد پردازش گرافیکی Adreno (GPU)، یک مودم بیسیم Snapdragon، یک پردازنده سیگنال دیجیتال شش ضلعی (DSP)، یک پردازنده سیگنال تصویر (Qualcomm Spectra (ISP و سایر نرمافزارها و سخت افزارها برای پشتیبانی از گوشیهای هوشمند است. همچنین سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS)، دوربین، ویدئو، صدا، تشخیص حرکات و شتاب هوش مصنوعی از دیگر بخشهای تشکیل دهنده این Soc است. به این ترتیب، کوالکام اغلب از اسنپدراگون به عنوان «پلتفرمی برای موبایل» یاد میکند (به عنوان مثال، پلتفرم موبایل اسنپدراگون 865 5G). نیمه رساناهای اسنپدراگونی در دستگاههای سیستمهای مختلف از جمله اندروید، ویندوز فون و نوت بوکها تعبیه شده اند. آنها همچنین در اتومبیلها، دستگاههای پوشیدنی و سایر دستگاهها استفاده میشوند. علاوه بر پردازندهها، خط تولید اسنپدراگون شامل مودم، تراشههای Wi-Fi و محصولات شارژ موبایل شده است.
مدلهای اسنپدراگون و گسترش تکنولوژی این پردازنده
برای نخستین بار اولین نسل از پردازندههای اسنپدراگون با عنوان QSD8250 در دسامبر 2007 عرضه شد. این پردازنده شامل اولین پردازنده 1 گیگاهرتزی برای تلفنهای همراه بود. کوالکام ریزمعماری "Krait" خود را در نسل دوم SoC های اسنپدراگون در سال 2011 معرفی کرد و به هر هسته پردازنده اجازه داد تا سرعت خود را براساس نیاز دستگاه مورد نظر کنترل و تنظیم کند. در نمایشگاه سال 2013 Consumer Electronics بود که کوالکام اولین گوشی از سری اسنپدراگون 800 را معرفی کرد و مدلهای قبلی را به سریهای 200، 400 و 600 تغییر نام داد. از آن زمان چندین نسخه جدید مانند اسنپدراگون 805 ، 810، 615 و 410 نیز معرفی شده است. کوالکام در فوریه 2015 محصولات مودم خود را با نام اسنپدراگون تغییر نام داد. از سال 2018، ایسوس، اچ پی و لنوو فروش لپ تاپ های اسنپدراگون را آغاز کردند. در حال حاضر قویترین پردازنده اسنپدراگون 888 در پرچمدار تاشوی قدرتمند و مسحورکننده Z Fold 3 از شرکت کرهای سامسونگ و mi 11 از کمپانی چینی شیائومی به کار رفته است.
اسنپدراگون در شیائومی، یک خبر خوب برای دوستاران برند چینی شیائومی
همانطور که میدانیم اسنپدراگون یکی از انواع پردازندههای خوب به کار رفته در گوشیهای همراه هوشمند است. به کار بردن اسنپدراگون در گوشی شیائومی یک خبر خوب برای علاقهمندان این برند چینی بود. اسنپدراگون در شیائومی انواع مختلفی دارد، از پردازندههای معمولی و میانرده تا پردازندههایی سرآمد و قدرتمند که در گوشیهای پرچمدار به کار رفته است. این موضوع عرصه تنگ رقابت را در بین گوشیهای این برند با برندهای رقیب مانند سامسونگ به وجود آورد. طبق آخرین اخبار شیائومی در حال ساخت سری می 12 اولترا است. در آخرین اخبار شیائومی مشخص شده که اسنپدراگون 895 برای اولین در گوشی شیائومی می 12 اولترا استفاده خواهد شد. در زیر با چند گوشی دارای اسنپدراگون در شیائومی آشنا شوید.
می 11 شیائومی، برترین گوشی شیائومی
دو گوشی Mi 11 و Mi 11 ultra از آخرین گوشیهای عرضه شده شیائومی و برترین پرچمدارهای این کمپانی در سال اخیر است، که از لحاظ پردازنده با Z Fold 3 سامسونگ برابری میکند. این گوشی هوشمند و افسانهای دارای پلتفرم موبایل کوالکام اسنپدراگون 888 5G و پلتفرم محاسباتی 8cx است. گوشی Mi 11 و mi 11 ultra برای عاشقان فیلم ساخته شده است. شیائومی سختافزار استثنایی را با نرمافزار سینمایی پیشرفته ترکیب کرده است تا انواع ویژگیهای فیلمبرداری خارقالعاده و در عین حال آسان برای استفاده روزمره را ارائه دهد.
اسنپدراگون در شیائومی می 11 لایت
نسخه لایت یا اقتصادی mi 11 نیز به پردازنده اسنپدراگون مجهز است. اسنپدراگون در شیائومی می 11 لایت، نسخه 8 نانومتری کوالکام 732G است. مشخصات این پردازنده اسنپدراگون ثابت میکند این گوشی به صرفه در پردازنده هم ردیف بهترین میانردههای سامسونگ عمل کرده و برای گیمینگ و عملیات سنگین نرمافزاری مناسب است. شاید تنها ایراد به این گوشی لایت، باتری 4250 میلیآمپر ساعتی آن است که البته اختلاف قیمت این گوشی با نسخههای پرچمدار خانواده این امر را به خوبی توجیه کرده است.
می10 و می 10 پرو شیائومی
سری گوشیهای mi 10 همگی مجهز به پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ هستند. تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ اغلب برای اجرای بازیهای اندرویدی سطح بالا عملکرد بسیار خوبی دارد و به راحتی برنامههای سنگین را اجرا خواهد کرد. بنابراین با استفاده از اسنپدراگون در شیائومی و گوشیهای سری می 10 لطف این تراشه در بخش نرمافزاری هیچگونه مشکلی نخواهید داشت. البته گوشیهای زیادی نیستند که به تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ مجهز شدهاند. جالب آنکه گوشی mi 10 pro pluse در این خانواده از لحاظ سختافزاری امتیاز بالاتری نسبت به گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون 3 کسب کرده است. در این خانواده گوشیهای پرچمدار دیگر نیز مانند می 10 و می 10 پلاس نیز چیزی کم از می 10 پرو پلاس ندارند. در کنار اسنپدراگون در شیائومی mi 10، دوربینهای باکیفیت، شارژ بهینه و باتریهای غولپیکر و ویژگیهایِ سرآمدِ دیگر، این خانواده را در رأس پرفروشهای بازار تلفنهای همراه قرار داده است.
اسنپدراگون در شیائومی ردمی نوت 9 پرو
گوشی میانرده redmi note 9 pro یک انتخاب حرفهای برای افرادی است که قصد خرید یک گوشی قدرتمند اقتصادی را دارند. پردازنده اسنپدراگون 720G - یکی از بهترینهای کوالکام - به کار رفته در این گوشی به راحتی از پس تجزیه و تحلیل دادههای سنگین نرمافزاری برخواهد آمد. در واقع میتوان گفت این گوشی سرآغازی برای استفاده از اسنپدراگون در شیائومی سری نوتها است. زیرا پیش از این شیائومی از مدیاتِک تایوانی برای تجهیز واحد پردازش گوشیهای سری نوت خود استفاده میکرد. میتوان گفت به کمک اسنپدراگون 720، بازیها و اپلیکیشنهای سنگین در موبایل ردمی نوت 9 پرو بسیار روان و بدون لگ اجرا میشوند. بنابراین با انتخاب و خرید این گوشی لوکس و باکیفیت، حسی فراتر از یک گوشی میانرده را امتحان کنید.
اسنپدراگون در شیائومی ردمی نوت 10 پرو
اسنپدراگون در شیائومی ردمی نوت 10 پرو، یک پردازنده 8 نانومتری کوالکام اسنپدراگون 732G است. این گوشی یکی دیگر از گوشیهای پرفروش و محبوبِ بازارِ گوشیهای میانرده شیائومی است. واحد پردازشی در این گوشی به خوبی از پسِ گرافیک سنگین بازیهای موبایلی برمیآید و پیمایش صفحه با سرعت هرچه تمامتر انجام میگیرد. همچنین پکیج باتری غولپیکر در کنار نمایشگری بزرگ با نرخ نوسازی 120 هرتزی و ظاهری لوکس ردمی نوت 10 پرو را به یکی از محبوبترینها در بازه قیمتی مناسب بدل کرده است.
پوکو ایکس 3 پرو شیائومی
سری پوکو شیائومی در واقع یکی از سریهای زیرمجموعهای این کمپانی بزرگ است که برای اولین بار در سال 2018 خط تولید خود را در هند افتتاح کرد. گوشیهای این کمپانی زیرمجموعهای مستقل با سختافزار قدرتمندی به بازار عرضه میشود که از پوکو یا همان پوکوفون گوشیهایی مناسب و پرآوازه برای گیمینگ ساخته است. یک پردازنده اسنپدراگون 860 با معماری 7 نانومتری در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 640 قلب تپنده گوشی پوکو ایکس 3 پرو شیائومی است. گوشیPoco X3 Pro به دلیل داشتن سختافزار نسبتاً قدرتمند و قیمت مقرون به صرفه توانست خود را به یکی از محصولات پرفروش بازار تلفنهای هوشمند تبدیل کند. محصولی که در مدتی کوتاه توانست طرفداران خاص خود را به ویژه در بین گیمرها پیدا کند.
گوشی پوکو اف 3 شیائومی
اسنپدراگون در شیائومی پوکو اف 3 یک پردازنده با تکنولوژیِ ساختِ 7 نانومتری اسنپدراگون 870 5G است. این پردازنده یکی از مهمترین فاکتورها و امتیازات این گوشی میانره محسوب شده است. همچنین نمایشگر آمولد 6.67 اینچی این گوشی یکی از برترینهای سال 2021 است. تراشه قدرتمند اسنپدراگون در شیائومی پوکو اف 3 سرعت فراوانی دارد و یکی از بهترینها برای انجام گیمینگ است. عرضه این گوشی بسیاری از افراد، به ویژه گیمرها را سورپرایز کرد و اکنون به یکی از پرفروشهای شیائومی بدل شده است.
اسنپدراگون در شیائومی پوکو ام 3
در نوامبر 2020 بود که گوشی پوکو ام 3 شیائومی به بازار عرضه شد. این گوشی به یک پردازنده 11 نانومتری کوالکام اسنپدراگون 662 (وبسایت کوالکام /اسنپدراگون) مجهز بود. همانطور که گفتیم شاخصه اصلی خط تولید پوکو، تولید محصولات با سختافزار و واحد پردازشی بسیار سطح بالا است. پوکو ام 3 نیز در زمان خود و در بازه قیمتی تعریف شده، دارای تراشهی قابل قبول و باکیفیتی است. همچنین این تراشه در بخش پردازش عکس نسبت به گوشیهای قبلی این سری پیشرفت بسزایی داشته است. بنابراین اسنپدراگون در شیائومی پوکو ام 3 در مرتبه مناسبی قرار گرفته است و میتواند انتظارات کاربران و مخصوصاً گیمرها را در حدِ قابل توجهی پاسخگو باشد.
دیدگاه خود را بنویسید