در سالهای اخیر، پادکستها در بین کاربران فضای مجازی بسیار محبوب شدهاند. پادکستها موضوعات مختلفی دارند. برای مثال، میتوان به پادکستهای انگیزشی، علمی و ... اشاره کرد. پادکستها همواره بسیار سازنده و کارامد هستند و این دو دلیل باعث محبوبیت فراوان پادکستها شده است. در این مقاله قصد داریم تا کاربردیترین نرم افزارهای پادکست را به شما معرفی کنیم. اما قبل از اینکه به سراغ معرفی بهترین نرم افزارهای پادکست برویم، بد نیست تا به سوال پادکست چیست؟ پاسخی کوتاه و جامع بدهیم. در بخش بعدی به سوالهای پادکست چیست؟ و ریشه کلمه پادکست از چه کلماتی تشکیل شده است؟ پاسخ میدهیم و همچنین تاریخچه پادکست را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
پادکست چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده پادکست را تعریف کنیم، باید بگوییم پادکست در واقع صدای ضبط شدهای است که در دنیای اینترنت به انتشار در میآید. کلمه پادکست از ترکیب دو واژه (Pod) و (Broadcast) تشکیل شده است. منظور از واژه پاد همان دستگاههای آیپاد است. در واقع این بخش از ریشه پادکست یعنی پاد نشان از در دسترس بودن آن دارد. قسمت برودکست هم به ویژگی رادیویی بودن این فایلها اشاره دارد.
پادکستها برای اولین بار به دست شرکت اپل ساخته شدند. درست در زمانی که اپل آیپادها را روانه بازار کرد. زمانی که آیپادها به بازار عرضه شدند، اپل در فکر طراحی پادکستها بود. ولی به علت نبود شرایط مناسب استقبال چندانی از پادکستها به عمل نیامد و درست در زمانی که پادکستها به سرویس آیتیونز اضافه شدند، شروع انقلاب پادکستها بود.
چرا پادکستها از برنامههای رادیویی محبوبتر هستند؟
قبل از اینکه به سراغ معرفی بهترین اپلیکیشن های پادکست برویم، قصد داریم تا به این سوال پر تکرار پاسخ دهیم. چرا پادکست ها از برنامههای رادیویی محبوبتر هستند؟ چندین دلیل برای محبوبیت بیشتر پادکستها وجود دارد که در این بخش مهمترین آنها را به شما معرفی میکنیم. پادکستها محدودیت زمانی ندارند؛ یعنی یک پادکست میتواند چند ثانیه یا چند ساعت باشد. در صورتی که برنامهها رادیویی به این شکل نیستند و محدودیتهای مخصوص به خود را دارند. دلیل دوم این است که گاهی هنگام استفاده از رادیو برنامهای که در حال پخش است، مورد پسند شما نیست. همچنین محتوای آن برنامه در دست شما نیست و کنترلی بر آن ندارید. اما در هنگام گوش دادن به پادکست، خبری از این مشکلات نیست و شما پادکستی با توجه به علایق و موضوع دلخواه خود را انتخاب میکنید.
معرفی بهترین و محبوبترین نرم افزارهای پادکست
بعد از آشنایی با تعریف و ریشه کلمه پادکست و همچنین بررسی تاریخچه آن، نوبت به معرفی بهترین اپلیکیشن های پادکست رسیده است. در این بخش محبوبترین نرم افزارهای پادکست را به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
کست باکس (Castbox)
بدون شک کست باکس یکی از بهترین برنامه های اندروید و آیفون است. این برنامه با محتوای طبقهبندی شده و استفاده از یک تم کمنظیر، لذت گوش دادن به یک پادکست را دو چندان میکند. از دیگر قابلیتهای برنامه کست باکس میتوان به رایگان بودن آن اشاره کرد. بله این برنامه کاملاً رایگان است و نکته قابل توجه این است که در این برنامه خبری از تبلیغات میانبرنامهای نیست. در آخر باید اضافه کنیم که، از کست باکس میتوانید به 70 زبان زنده دنیا استفاده کنید.
گوگل پادکست (Google Podcast)
اپلیکیشن گوگل پادکست در کنار برنامه کست باکس از بهترین نرم افزارهای پادکست هستند. گوگل پادکست در اندروید تنها 2 مگابایت و در آی او اس 58 مگابایت حجم دارد. حجم 2 مگابایتی و کارایی فوق العاده این اپلیکیشن باعث شده تا در زمینه پادکست، برنامه کست باکس بیرقیب نماند. گفتنی است گوگل پادکست برای سیستم عامل اندروید و آی او اس در دسترس و کاملاً رایگان است.
اپل پادکست (Apple Podcast)
همانطوری که از اسم این نرم افزار مشخص است، برنامه اپل پادکست یکی از بهترین اپلیکیشن های آیفون بوده و برای کاربران آی او اس طراحی شده است. اگرچه دو برنامهای که بالاتر به شما معرفی کردیم، هم برای سیستم عامل اندروید و هم برای سیستم عامل آی او اس طراحی شده بودند، اما این برنامه در بین کاربران آی او اس از محبوبیت بیشتری برخوردار است و جزو محبوبترین نرم افزارهای پادکست آی او اس است. گفتنی است که اپل پادکست از محبوبترین نرم افزارهای پادکست آی او اس به حساب میآید. اگر از کاربران آیفون هستید و مشکل پر بودن حافظه را ندارید اپل پادکست یک انتخاب عالی برای شماست. اما اگر حافظه گوشی اپل شما یا آیپد شما پر شده است، گوگل پادکست یک گزینه بهتر برای شما است.
پادکست ادیکت (Podcast Addict)
گزینه آخر لیست ما پادکست ادیکت است. پادکست ادیکت یکی از پر تنوعترین نرم افزارهای پادکست است. بیش از 750 هزار پادکست، 120 هزار ایستگاه رادیویی و 20 هزار کتاب صوتی در این برنامه جمعآوری شده است تا شما نهایت استفاده را از آنها ببرید. پادکست ادیت، همانند تمامی گزینههایی که بالاتر ذکر شدند، از امکانات تغییر سرعت پخش، رد کردن قسمتهای سکوت و پشتیبانی از یوتیوب و توییچ برخوردار است. اما تنها نکته منفی این برنامه تبلیغات است و برای استفاده از این برنامه باید تبلیغات میانبرنامهای آن را تحمل کنید.
جمعبندی
در این مقالع سعی کردیم تا کاربردیترین و محبوبترین نرم افزارهای پادکست را به شما معرفی کنیم. همنین به معنی و ریشه کلمه پادکست پرداختیم. فرقی ندارد که گوشی سامسونگ، گوشی اپل یا هر گوشی دیگری دارید، شما میتوانید به راحتی با دانلود یکی از برنامههایی که بالاتر ذکر شد، از پادکستهای مختلف استفاده کنید و لذت ببرید.
دیدگاه خود را بنویسید