کاربران اندرویدی به زودی تغییرات گسترده و نوآورانهای را در سیستم عامل جدید گوگل تجربه خواهند کرد. گوگل بعد از چند دوره پیشرفتهای جزئی در سیستم عامل محبوبش، حالا اندروید 12 را دستخوش تغییرات جدی کرده است. اندروید جدید، پیش از هر چیز از طراحی کلاسیک فاصله گرفته؛ اما جلوههای بصری ستودنی اندروید 12 را میتوان پیش نمایشی از پیشرفتهای مفصلتر دانست. به این ترتیب احتمالاً تفاوت اندروید 11 با 12 خیلی بیشتر از بروز رسانیهای قبلی گوگل برای کاربران محسوس است. گوشیهای اندرویدی برای دسترسی به سیستم عامل جدید، شرایط متفاوتی دارند؛ با این وجود اگر بیشتر از دو سال از عمر گوشیتان نگذشته، میتوانید به اندروید 12 امیدوار باشید. آپدیت به اندروید 12 یک تجربه کاربری کاملاً متفاوت را بدون خرید گوشی جدید برای شما ممکن میکند. در ادامه با بررسی تفاوت اندروید 11 با 12، نگاهی به پیشرفتهای نوین سیستم عامل جدید گوگل داریم.
برجستهترین فرق اندروید 11 با 12؛ جلوههای بصری فریبنده
اندروید به طور کلی بیشترین گزینههای شخصیسازی را برای کاربران مهیا میکند؛ اما اندروید 11 حدأقل برای فضای ظاهریاش از امکانات جدید بیبهره بود. ظاهر نسل قبلی، تکراری از نسخههای قدیمیترش در چند سال گذشته بود که امروز میتوانیم از آن به عنوان طراحی کلاسیک اندروید، یاد کنیم. اما فرق اندروید 11 با 12 در همان نگاه اول هویدا میشود؛ جایی که گوگل با اضافه کردن امکانات کاربردی و جلوههای فوق جذاب، نوآوری را در حق اندروید 12 تمام کرده است. زبان طراحی جالبی تحت عنوان Material You نمای رابط کاربری اندروید جدید را بیش از همیشه به انتخاب و سلیقهی شما وابسته میکند. اندروید 12 با اتکا به این سبک نوین، تنها به انتخاب یک تصویر پسزمینه از سمت شما نیاز دارد تا با ایجاد هارمونی در رنگهای اصلی آن، یک تم شگفتانگیز را برای رابط کاربری رقم بزند.
متریال یو در واقع تمام فضای رابط کاربری را بر اساس رنگهای اصلی تصویر پسزمینه انتخاب میکند. این تغییرات رنگی در پسزمینه تمام برنامهها، اعلانات، ویجتها و حتی لاک اسکرین گوشی، اعمال میشود. جا دارد بگوییم که ویجتهای مختلف جدید هم نمایی از تفاوت اندروید 11 با 12 را به نمایش میگذارند. گوگل ویجتهای جذاب و تازهای را برای اندروید جدید در نظر گرفته و البته دسترسی به آنها را بیش از گذشته، سریع و ساده کرده است.
بررسی تفاوت اندروید 11 با 12 در نمای جدید تابلوی اعلانات
تمام برنامهها در اندروید 12 با گوشههای گرد، نمایش داده میشوند و تابلوی اعلانات هم از این قاعده مستثنی نیست؛ اما تفاوت اصلی اندروید 11 با 12 در این بخش به ابعاد و رنگ نوتیفیکیشنها بر میگردد. پسزمینه اعلانات در اندروید 11 یکی از رنگهای سفید و مشکی را به خود میگرفت. اما سیستم عامل جدید برای نمایش نوتیفیکیشنها، از یک پسزمینه نیمهشفاف با هالههای مختلفی از رنگ آبی هم بهرهمند است. از طرفی به لطف ابعاد بزرگتر، میتوانید اطلاعات بیشتری از نوتیفیکیشنهای دریافتی را مشاهده کنید. با این اوصاف میتوان گفت که نمایش اعلانات در اندروید 12 به طور ویژهای مورد بازسازی قرار گرفته است.
پیشرفتهای اندروید 12 برای حفاظت از حریم شخصی
اندروید 12 به لطف قابلیتهای جدید و ویژهاش، حفاظت از حریم شخصی را بیش از گذشته مورد توجه قرار میدهد. این مورد که شاید گاهی گوشیهای اندرویدی را کمی ضعیفتر از رقبای مجهز به آی او اس نشان میداد، نقطه پر رنگ تمرکز گوگل در هسته جدید است. بر اساس اطلاعات وبسایت Android، قابلیتی با عنوان Privacy Dashboard خلق شده تا دسترسی تمام برنامهها به اطلاعات شخصی شما را مفصلاً زیر نظر داشته باشد. با اینکه تلاشهای این چنینی گوگل در نسل قبلی اندروید هم قابل ملاحظه بود؛ اما به هر حال تفاوت اندروید 11 با 12 در این زمینه، گستردگی قابل توجهی دارد. Privacy Dashborad در اندروید 12 تمام برنامههایی که طی 24 ساعت گذشته به موقعیت مکانی، دوربین و میکروفون شما دسترسی داشتهاند را نمایش میدهد. در این قسمت میتوانید مجوز برنامههای مختلف برای دسترسی به اطلاعات شخصی را مستقیماً مدیریت کنید.
Privacy Dashboard جزئیات دقیقی از زمان و تعداد دفعات دسترسی برنامههای مختلف به اطلاعات شخصی را در اختیار شما قرار میدهد. اما این تمام تفاوت اندروید 11 با 12 در قسمت حریم شخصی نیست؛ اندروید جدید در تنظیمات سریع هم برنامههایی که در حال استفاده از میکروفون یا دوربین شما هستند را به نمایش میگذارد. به این ترتیب در صورت نیاز میتوانید مجوزهای یک برنامه را به سرعت لغو کنید. این در حالی است که یک گزینه لغو کلی هم برای شما فراهم شده که مجوز تمام دسترسیها به موقعیت مکانی، دوربین و میکروفون را باطل میکند. البته انتخاب این گزینه میتواند دردسرهایی هم در پی داشته باشد؛ اندروید 12 در این حالت حتی دسترسی سیستم تشخیص چهره به دوربین را غیر فعال میکند! اما فرق اندروید 11 با 12 در حریم خصوصی، به اینجا هم ختم نمیشود.
سیستم عامل جدید گوگل از قابلیتی به نام Approximate Location میزبانی می کند. به لطف این ویژگی میتوانید به جای موقعیت مکانی دقیق، یک لوکیشن حدودی در اختیار برنامهها بگذارید. برای مثال نیازی نیست لوکیشن دقیقتان را به برنامههای مرتبط با آب و هوا بدهید. دیگر تفاوت اندروید 11 با 12 در ویژگیهای امنیتی، اضافه شدن App Hibernation به سیستم عامل جدید است. البته که این ویژگی در بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش سرعت گوشی هم مؤثر است. App Hibernation برای برنامههایی است که در حال حاضر بدون استفادهاند، اما قصد پاک کردن آنها را ندارید. اپلیکیشنها در حالت Hibernation نه بخشی از حافظه گوشی را اشغال میکنند، نه اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی شما را دارند.
سایر ویژگیهای اضافه شده به اندروید 12
اندروید 12 غیر از جلوههای بصری و ویژگیهای امنیتی، به قابلیتهای جدید و جذاب زیادی مجهز است. بعضی از این ویژگیها کاملاً تازهاند و بعضی در مقایسه با اندروید 11 صرفاً بروز رسانی شدهاند. قابلیت بسیار کاربردی Scrolling Screenshot، فضای گستردهتری از آنچه در نمایشگر گوشی پیدا است را وارد اسکرینشاتهای شما میکند. به لطف پیشرفتهای Game Mode در اندروید 12 میتوانید بستر گوشی را برای بازی بدون دردسر و مزاحمت، آماده کنید. حالت One-Handed Mode یکی از تلاشهای گوگل برای افزایش ارگونومی اندروید است که مشابه با حالت یک دستی در آی او اس، طراحی شده است. امکان مدیریت راحت و سریع اتصالات شبکه از طریق Status Bar، دیگر تفاوت اندروید 11 با 12 و البته پیشرفتی برای تجربه کاربری روانتر است. پنل جدید اینترنت، جابهجایی راحت بین اتصالات و آگاهی سریع از مشکلات ارتباطی را برای شما ممکن خواهد کرد.
دیدگاه خود را بنویسید