امروزه، استفاده از گوشیهای هوشمند مانند غذا خوردن و خوابیدن به یکی از کارهای واجب زندگی ما تبدیل شدهاست؛ بهطوریکه میتوان دنیای مدرن گوشیها را تقریباً طبیعت دوم نامید. با اینحال، ما به ندرت واقعاً به آنچه پشت صفحه و تاچ گوشی میگذرد فکر میکنیم. به همان اندازه که استفاده از یک صفحه نمایش لمسی ساده است، فرآیندهایی که در طرف دیگر انجام میشوند بسیار پیچیده هستند. در این مقاله قرار است تاچ گوشی را باهم بررسی کرده و اطلاعات بیشتری در مورد آن بهدست بیاوریم.
تاچ گوشی چیست؟
شاید اگر اکنون به صفحه نمایش گوشی خود دقت کنید، این سوال برایتان پیش بیاید که تاچ گوشی چیست؟ کدام بخش را شامل میشود؟ چگونه کار میکند؟ و سوالاتی از این دست. صفحه نمایش گوشی در واقع شامل چندین قطعه است که با هم به عنوان یک صفحه نمایش منسجم کار میکنند. شیشهی بالایی لایهای است که کاربران بیشتر با آن آشنا هستند. این شیشه در واقع همان لایهای است که هنگام کار با گوشی آن را لمس میکنیم. ما بیشتر وقت خود را صرف درگیر شدن با رابط کاربری گرافیکی (GUI) با لمس شیشهی بالایی میکنیم. کلیک کردن روی برنامهها، ارسال پیامهای متنی، ایمیلها و… درست در زیر این شیشه، تاچ گوشی قرار دارد که باعث میشود جادو اتفاق بیفتد.
این لایهی پاسخگو به عنوان دیجیتایزر نیز شناخته میشود. میتوان اینطور گفت که تاچ گوشی، لمس واقعی را در صفحه لمسی ایجاد میکند. لایهی آخر گرانترین، شکنندهترین و در کل بخش مهم صفحه نمایش است: نمایشگر کریستال مایع (LCD). این لایه دقیقاً همان کاری را انجام میدهد که از نامش پیدا است؛ یعنی نمایش تصویر روی صفحه. همهی این بخشها با هم کار میکنند تا کاربر به یک صفحه نمایش لمسی کاربردی دست پیدا کند.
نحوهی کارکرد تاچ گوشی
ایدهی پشت صفحه نمایشهای لمسی بسیار ساده است. گوشیهای هوشمند دارای جریان الکتریکی هستند و این جریان از صفحه نمایش آنها عبور میکند. وقتی انگشت یا قلم خود را روی صفحه میگذارید، جریان الکتریکی تغییر میکند. سیستم هوشمند گوشی تغییرات جریان الکتریکی را اندازه گیری کرده و از آن برای تشخیص مکان دقیق لمس استفاده میکند و سپس به ورودی پاسخ میدهد. دستگاههای الکترونیکی مختلف از روشهای مختلفی برای تشخیص ورودی کاربر روی صفحه لمسی استفاده میکنند. دو روش رایج در گوشیهای هوشمند، صفحه نمایش لمسی مقاومتی و صفحه نمایش لمسی خازنی هستند.
علت کار نکردن تاچ گوشی
در این بخش قرار است علت کار نکردن تاچ گوشی را بررسی کنیم. اگر شما هم زیاد با این مشکل مواجه میشوید نگران نباشید زیرا کار نکردن تاچ گوشی و یا عدم پاسخگویی صفحه لمسی در اندروید یک مشکل رایج بوده و خوب است بدانید که این مشکل تنها در اندروید اتفاق نمی افتد. کاربران اپل نیز با مشکل کار نکردن تاچ آیفون و یا آیپد خود مواجه میشوند.
مشکلاتی که ممکن است با تاچ گوشی خود پیدا کنید:
- تاچ گوشی کار نمیکند و به هیچ ضربه ای پاسخ نمیدهد.
- تاچ به درستی پاسخ نمیدهد. به عنوان مثال شما "ک" را تایپ میکنید، اما "گ" نمایش داده میشود.
- تاچ گوشی لگ پیدا کرده و هنگ میکند.
- صفحه نمایش با آب آسیب دیده و یا شکسته است.
- بخشی از صفحه نمایش کار نمیکند.
اگر صفحه نمایش گوشی شما آسیب فیزیکی یا شکستگی نداشته اما به طور ناگهانی از کار افتادهاست و به لمس شما پاسخ نمیدهد، ممکن است به دلیل مشکلات نرمافزاری باشد. در چنین مواقعی، قبل از مراجعه به نمایندگیها و یا افراد متخصص ابتدا راهحلهای زیر را امتحان کنید. اگر مشکل رفع نشد آنگاه باید دستگاه خود را به افراد حرفهای حوزه موبایل و تکنولوژی نشان دهید.
1. دستگاه را ریاستارت کنید
ریاستارت کردن یکی از سادهترین و ابتداییترین راهحلها است اما در برخی موارد به طرز جادوییای کار میکند. اگر کار نکردن تاچ گوشی به دلیل مشکل اساسی نباشد، این ترفند ممکن است مشکل شما را حل کند. ابتدا گوشی خود را خاموش کرده و چند دقیقه صبر کنید. سپس، دکمه روشن/خاموش را فشار داده و نگه دارید تا دستگاه روشن شود. اکنون عملکرد تاچ گوشی را بررسی کنید.
2. کارت حافظه و سیم کارت را بردارید
گاهی اوقات، دلیل واقعی عدم پاسخگویی تاچ، مشکلات سخت افزاری گوشی نیست و ممکن است کارت حافظه یا سیم کارت دارای مشکل باشند. در این شرایط، باید سعی کنید کارت SD یا سیم کارت را از گوشی خود خارج کنید. برای این کار گوشی خود را خاموش کرده و سپس کارت حافظه یا سیم کارت را خارج کنید. در نهایت دستگاه را روشن کنید و ببینید مشکل حل شده است یا خیر.
3. باتری را خارج کنید
اگرچه تمام گوشیها دارای باتری قابل جابجایی نیستند اما اگر دستگاه شما این ویژگی را دارد، باید درب پشتی موبایل خود را عقب بکشید و باتری را بردارید. 1 یا 2 دقیقه صبر کنید و سپس باتری را دوباره وارد کرده و گوشی خود را روشن کنید. اگر هم گوشی شما قابلیت جابجایی باتری را ندارد، دستگاههایی وجود دارند که خارج کردن باتری را شبیهسازی میکنند. میتوانید اطلاعات بیشتر در مورد نحوهی انجام این کار برای مدل گوشی خود را به صورت آنلاین بررسی کنید.
4. گلس(محافظ صفحه) را بردارید
علت کار نکردن تاچ اکثر گوشیها، گلس یا محافظ صفحه است. درست است که گلس از صفحه نمایش گوشی شما در برابر آسیب، گرد و غبار، خط و خش و آب محافظت میکند، اما میتواند مشکلاتی مانند کار نکردن تاچ گوشی را نیز ایجاد کند. اگر روی محافظ صفحه خش وجود داشته یا به طور کامل آسیب دیده باشد، تاچ گوشی شما پاسخ نمیدهد. در این صورت بهترین راهحل حذف این محافظ خواهد بود.
5. دستگاه خود را به حالت ایمن بوت کنید
اگر راهحلهای ارائه شده برای شما ناموفق بود، میتوانید گوشی خود را به حالت Safe Mode بوت کنید تا مشکل برطرف شود. این کار به شما کمک میکند تشخیص دهید که علت مشکل تاچ گوشی، برنامههایی که اخیرا نصب کردهاید هستند یا خیر. برای بوت کردن گوشی خود به حالت ایمن، دکمه پاور را تا زمانی که منوی Power Options دیده شود نگه دارید. حالا باید Power off را طولانی فشار دهید. وقتی پیام Do you want to reboot into safe mode? This will disable all third-party applications you have installed. They will be restored when you reboot again را مشاهده کردید، به سادگی بر روی دکمه "OK" ضربه بزنید.
اگر تاچ گوشی اندرویدی شما پس از راهاندازی دستگاه در حالت Safe Mode به درستی کار میکند، به این معنی است که برنامهای که اخیرا نصب کردهاید علت این مشکل بودهاست. پس از اطلاع از برنامهی مزاحم، به سادگی آن را حذف کنید.
6. یک برنامه آنتی ویروس نصب کنید
اگر مشکل تاچ گوشی بر توانایی شما برای دانلود برنامهها تأثیر نمیگذارد، یک آنتیویروس نصب کرده و دستگاه خود را اسکن کنید. شاید این کار بتواند مشکل شما را بهطور کلی برطرف کند.
7. صفحه نمایش خود را کالیبره کنید
برنامههای مختلفی وجود دارند که میتوانند صفحه نمایش گوشی شما را کالیبره کرده و دقت و پاسخگویی آن را بهبود بخشند. این برنامهها در مواقعی که صفحه نمایش شما پاسخ کند یا نادرست میدهد بسیار موثر هستند. در گوگل پلی یا اپ استور Touch Screen Calibration را در نوار جستجو تایپ کنید، رتبهبندیها و نظرات را بررسی کنید و بهترین اپ را نصب کنید.
8. گوشی خود را در Recovery Mode ریست فکتوری کنید
یک راهحل دیگر برای رفع مشکل تاچ گوشی، ریست فکتوری کردن است. از آنجایی که انجام این کار تمام دادهها و اطلاعات گوشی شما را پاک میکند، فقط در صورتی باید از این گزینه استفاده کنید که هیچ راه دیگری جوابگو نباشد. قبل از بازنشانی به تنظیمات کارخانه(ریست فکتوری)، حتما از دادههای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. توجه کنید که قرار نیست یک ریست فکتوری معمولی انجام دهید؛ منظور ما ریست فکتوری در حالت ریکاوری است.
کد تست تاچ گوشی
کدهای تست/مخفی ترکیبی از کاراکترهای خاص، اعداد و حروف الفبا هستند که برای انجام یک کار خاص در گوشیهای هوشمند مانند تست سختافزار و نرمافزار مورد استفاده قرار میگیرند. کدهای مخفی همچنین به ما کمک می کنند تا بسیاری از تنظیمات پنهان را فعال و غیرفعال کنیم. زمانی که تاچ گوشی دچار مشکل میشود، به کمک کد تست میتوانیم بفهمیم که سرچشمهی این مشکل کجا است. کد تستها در اندروید و آیفون با هم متفاوت هستند. کد تست تاچ گوشی در اندروید *#*#2664#*#* و در آیفون 3001#12345#* است. برای استفاده از این کدها، باید آنها را با گوشی خود شمارهگیری کنید. در شمارهگیری با آیفون، فیلد تست آن باز خواهد شد و میتوانید عملکرد همهی قطعات را تست کنید.
سخن پایانی
در ابتدا با تاچ گوشی و نحوهی کارکرد آن آشنا شدیم و سپس مشکلاتی که ممکن است برای آن پیش بیاید و روشهای رفع این مشکلات را بررسی کردیم. در آخر هم با کد تستها و کد تست تاچ گوشی آشنا شدیم و فهمیدیم که امکان بررسی منشا مشکلات تاچ گوشی با یک کد هم در اندروید و هم در آیفون وجود دارد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
منبع: androiddata-recovery
دیدگاه خود را بنویسید