سیستم عامل یک رابط نرم افزاری است که وظیفه ی مدیریت و راه اندازی واحد های سخت افزاری و کمک به کاربر برای استفاده از آن واحد ها را بر عهده دارد. امروزه سیستم عامل دستگاه های گوشی موبایل زیادی شناخته شده هستند، و دو مورد از رایج ‌ترین آنها ویندوز فون و سیستم‌ عامل اندروید، (Google Android) هستند. در ادامه به مقایسه ویندوز فون با اندروید می پردازیم. اکثر سیستم عامل های تلفن همراه (به غیر از اندروید) به سخت‌ افزار خاصی با انعطاف پذیری کمی گره خورده اند. با این حال، کاربران می‌توانند دستگاه ها را jailbreak یا root کنند، که به آن ها اجازه می دهد سیستم عامل موبایل دیگری را نصب کنند یا برنامه های محدود شده را اجرا کنند. اگر در دو راهی انتخاب ویندوز یا اندروید گیر کرده اید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

سیستم عامل ویندوز فون

سیستم عامل ویندوز موبایل توسط شرکت قدرتمند و بی نظیر مایکروسافت عرضه شده بود. در سال 2015 نسخه 10 ویندوز فون که شباهت خیلی زیادی به ویندوز 10 کامپیوتر های شخصی داشت، به بازار عرضه شد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ویندوز فون فروش مفتضحانه ای را به دنبال داشته است. به طوری که تنها 2 درصد از بازار فروش گوشی های هوشمند را به خود اختصاص داده است. اندروید و ویندوز فون هر دو سیستم عامل موبایل هستند که با گوشی های موبایل هوشمند و تبلت های مختلف سازگار هستند. هر دو سیستم عامل موبایل دارای ویژگی ها، قابلیت ها و مشخصات متفاوتی از یکدیگر هستند.

اگر بخواهیم به 2 تفاوت ویندوز فون و اندروید و دیگر تفاوت ها که با اهمیت هستند اشاره کنیم، می توان گفت که سیستم عامل اندروید توسط گوگل توسعه و توزیع می شود و اما ویندوز فون توسط مایکروسافت توسعه و توزیع شد. گوشی های اندرویدی به دلیل قیمت ارزان در بازار بسیار رایج هستند و بسیاری از شرکت ها در حال تبلیغ دستگاه های اندرویدی هستند. همچنین سیستم عامل اندروید منبع باز است، در حالی که ویندوز فون منبع بسته است. گوشی های ویندوز فون تعداد محدودی سازنده دارد و بیشتر دستگاه ‌ها بسیار گران‌ هستند. اشکال عمده ویندوز فون این است که به روز رسانی ها فقط توسط مایکروسافت ارائه می شود و برنامه های کاربردی برای سیستم عامل ویندوز محدود است. سیستم عامل اندروید از راه های مختلفی به روز رسانی می شود و در مقایسه ویندوز فون با اندروید برنامه های اندرویدی بسیار زیادی وجود دارد.

مقایسه ویندوز فون با اندروید از لحاظ گوشی 

اگر بخواهیم این دو سیستم عامل را از لحاظ گوشی بسنجیم، باید بگوییم که اندروید به طور کاملا جدی در چند پله بالاتر از ویندوز فون قرار گرفته است. گوشی هایی با سیستم عامل اندروید، در بازار داغ گوشی های هوشمند توسط شرکت های سامسونگ، ال جی، یا شیائومی یا هواوی، توسط تولید کنندگان خلق شده اند. اما تنها چند شرکت محدود است که تولید ویندوز فون را بر عهده داشته است. مثل نوکیا، اچ تی سی و ... . اگر در دو راهی انتخاب بین ویندوز فون با اندروید گیر کرده اید و نمی توانید درست تصمیم بگیرید، باید گوشی را انتخاب کنید که از لحاظ سیستم عامل قدرتمند باشد. و ما قاطعانه سیستم عامل اندروید را به شما پیشنهاد می دهیم.

مقایسه ویندوز فون با اندروید در باب شباهت 

خیلی از ویژگی های ظاهری اندروید و ویندوز فون بسیار شبیه به هم هستند. برای مثال، کشیدن انگشت از بالای صفحه به پایین در هر یک از سیستم‌ عامل ها اعلان هایی را به شما نشان می دهد که به تنظیمات سریع دسترسی خواهید داشت. هر دو سیستم عامل همچنین دارای یک صفحه تنظیمات بیشتر و یک کشوی برنامه هستند تا برنامه هایی را که نمی خواهید در وسط صفحه اصلی خود ببینید را پنهان کنید.

سیستم عامل اندروید، قدرتمند و یکتا

اندروید یک پلتفرم منبع باز است که برای دستگاه های مختلف به ویژه تبلت ها، گوشی های هوشمند و ساعت ها طراحی شده است. استفاده از سیستم عامل اندروید در مقایسه با سایر سیستم عامل ها آسان است و توسط اکثر دستگاه ها در سراسر جهان پشتیبانی می شود. فروشگاه Google Play میلیون ها برنامه و بازی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد. تعدد اپلیکیشن های موجود در فروشگاه یکی از ویژگی های جذاب اندروید است و امکان انجام فعالیت های اضافی مانند روت نیز آن را بسیار جذاب کرده است. برنامه هایی مانندFlash Transfer برای ارسال انواع مختلف فایل ها در اندروید بسیار مفید هستند. مشکل اصلی دستگاه های اندرویدی پایین رده، عملکرد ضعیف آنها در انجام چندین کار به طور همزمان است.

ویژگی های بارز سیستم عامل اندروید

  • چند وظیفه ای: در سیستم های اندرویدی با رده بالا، کاربر می تواند از یک کار به کار دیگر بپرد و برنامه های مختلف می توانند به طور همزمان اجرا شوند.
  • ویجت‌های قابل تغییر: ویجت ها قابل تغییر هستند، بنابراین کاربران می‌توانند آنها را برای نمایش محتوای بیشتر گسترش دهند یا برای صرفه ‌جویی در فضا، آنها را کوچک کنند.
  • Android Beam: یک فناوری محبوب مبتنی بر NFC است که به کاربران امکان می دهد فوراً فقط با لمس دو تلفن دارای NFC با هم، فایل های مختلف را اشتراک‌گذاری کنند.

بررسی کامل ویندوز فون

بررسی کامل ویندوز فون

ویندوز فون مجموعه ای از سیستم عامل های گرافیکی اختصاصی مختلف است که توسط Microsoft Incorporation ارائه شده است. همچنین به مایکروسافت ویندوز نیز معروف است.  یکی از برند هایی که از ویندوز فون برای سیستم عامل گوشی های خود استفاده می کند گوشی نوکیا می باشد.

  • کنترل پنل: ویندوز یک ویژگی کنترل پنل را ارائه می دهد که شامل ابزارهای زیادی برای پیکر بندی و مدیریت منابع روی رایانه خود است.
  • کورتانا: ویندوز 10 قابلیتی به نام کورتانا را معرفی کرد که می تواند انواع دستورات صوتی را بپذیرد.
  • Disk Cleanup: برای آزاد کردن فضای دیسک با کمک حذف فایل های موقت یا غیر ضروری استفاده می شود. همچنین به بهبود عملکرد رایانه و افزایش فضای ذخیره سازی برای دانلود برنامه ها و اسناد کمک می کند.

در ادامه به مقایسه ویندوز فون با اندروید به صورت تخصصی تر می پردازیم:

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش رابط کاربری

اندروید دارای رابط کاربری گرافیکی (چند لمسی) است. ویندوز فون دارای رابط گرافیکی (Metro UI) است که در این مدل آیکن برنامه ها به صورت کاشی های رنگارنگ کنار هم قرار گرفته است.

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش امنیت

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش امنیت

اندروید از امنیت زیادی برخوردار نیست زیرا یک پلتفرم منبع باز است. و هر فردی که به برنامه نویسی تسلط داشته باشد می تواند یک برنامه با هدف هک و نفوذ به گوشی موبایل طراحی کند و آن را در فروشگاه گوگل پلی منتشر کند. اما در مقایسه با آن، سیستم عامل ویندوز در مقایسه با سیستم عامل اندروید نسبتا امنیت بیشتری را به شما ارائه می دهد. Windows Store به سادگی سیستم عامل اندروید نیست. زیرا برای آپلود هر برنامه ای، کاربران باید از بررسی های امنیتی دقیق عبور کنند.

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش توسعه بازی و اپلیکیشن

به دلیل «باز بودن» و در دسترس بودن کد به صورت آزاد، اندروید نه تنها به تولید کنندگان اجازه می‌دهد برای گوشی‌ های موبایل اندرویدی محتوا تولید کنند. توسعه دهندگان، چه به صورت حرفه ای و چه به عنوان یک سرگرمی این کار را انجام دهند، می توانند برنامه ها، بازی ها و برنامه های دیگر محتوا را برای گوشی های موبایل یا تبلت های اندرویدی خود ایجاد و توسعه دهند. آن ها را می توان در فروشگاه Google Play به اشتراک گذاشت، یعنی به صورت رایگان یا با هزینه از آن استفاده کرد.

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش توسعه بازی و اپلیکیشن

بنابراین، برخلاف مجموعه برنامه های موجود، ویندوز فون ها و دستگاه های اندرویدی را می توان به راحتی شخصی سازی کرد و طیف گسترده ای از عملکرد ها را با راه های گوناگون، برای عموم مردم ارائه کرد. بنابراین، توسعه ‌دهنده گان می‌توانند به تعداد زیادی از افراد برای گسترش کار و دانش خود دسترسی داشته باشند و کاربران از تنوع زیادی بهره ببرند.

مقایسه ویندوز فون با اندروید در بخش تنظیمات

اندروید مجموعه ای واضح از تنظیمات را برای برنامه های مختلف فراهم می کند و کار کاربر را بسیار آسان می کند. در ویندوز فون تنظیمات زیاد، باعث سردرگمی کاربران می شود و کاربران با مشکل مواجه می شوند. مطابق با این مقایسه، دریافتیم که سیستم عامل اندروید در بخش تنظیمات نیز نسبت به ویندوز فون برتری دارد.

کلام آخر

به عنوان نتیجه بهتر است که بدانید سیستم عامل اندروید، با همه ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فردی که دارد، امکان شخصی سازی ها را بیشتر از هر سیستم عامل موجود دیگری برای شما فراهم می کند. سیستم عامل اندروید توانسته است، امکانات خود را از خیلی جهات، با موارد گوناگون سازگار کند که این براي اندروید يک موفقيت بزرگ و عالی به حساب می آید. سيستم ‌عامل اندروید همچنین در زمينه ‌هاي مختلفی چون، فيلم و موسیقی، مرورگر های متنوع، سیستم های مکان ‌يابي، وجیت ها و... درخشان عمل کرده است. اما در خصوص سیستم عامل ویندوز فون که در آن بجای استفاده کردن از فایل های EXE از برنامه سیلور لایت استفاده شده ، باید بگوییم که شاید نتواند برنده این دوئل باشد. 

خبر بد برای علاقمندان ویندوز فون اینکه شرکت مایکروسافت که عرضه کننده ویندوز فون بود، حدودا دو سال پیش اعلام کرد که دیگر ویندوز فون را پشتیبانی نخواهد کرد. به طوری که این به معنای یک شکست بزرگ تجاری بود. معایبی چون کمبود برنامه های کاربردی نسبت به سیستم عامل اندروید، سیستم عاملی غوطه ور در باگ، محدودیت های فراوان و آزار دهنده موجود در ویندوز فون، و عدم وجود File Manager در این سیستم عامل، و... همه و همه دلایلی بر برتری سیستم عامل اندروید در مقایسه ویندوز موبایل با اندروید می باشد.