کمپانی شیائومی از همان ابتدا مشخص بود که به وسط میدان آمده تا با قدرت با غولهای بازار موبایل جهان رقابت کند. شیائومی هر سال گوشیهای جدید زیادی را زیر نظر نام شرکت خودش روانهی بازار میکند که عموما از قیمتهای پایینی از باقی همردههای خودشان برخوردار هستند. در بین عرضهی گوشیهای اقتصادی، هر ساله یک سری گوشی پرچمدار معرفی و عرضه میکند تا عیار شرکت خودش را بالا و بالاتر ببرد. دو گوشی پرچمدار شیائومی که در این مقاله نیز از سایت همه چی آنلاین به بررسی و مقایسه آنها خواهیم پرداخت، گوشی شیائومی 12 با 12 پرو است. مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو یک رقابت بسیار نزدیک خواهد شد.
هر دو با 8 تا 12 گیگابایت رم، اندروید 12، حافضهی 125 تا 256 گیگ، دوربینهای اصلی 50 مگاپیکسلی و دیگر مشخصات که قطعا در آنها با هم تفاوت دارند، دو مدل از قدرتمندترین مدلهای شیائومی حال حاضر در بازار گوشی موبایل به حساب میآیند. به طور کلی، در این مقاله با بررسی و مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در طراحی و ساخت، صفحه نمایش، دوربین، پردازنده، سیستم عامل و باتری و نتیجهگیری از مقایسههای انجام شده در هر قسمت از این عناوین، تصمیم میگیریم که کدامیک با توجه به قیمت ارزش خرید را دارند. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مقایسه گوشی Xiaomi 12 Pro با Xiaomi 12 با کمک جدول
در پایین به بررسی و مقایسه گوشی Xiaomi 12 Pro با Xiaomi 12 با کمک جدول در موارد طراحی و ساخت، صفحه نمایش، دوربین، پردازنده، سیستم عامل و باتری خواهیم پرداخت تا شما با این دو گوشی پرچمدار شیائومی که با رابط کاربری MIUI 13 عرضه شده اند، بیشتر آشنا شوید.
مشخصات | شیائومی 12 پرو | شیائومی 12 |
صفحه نمایش | LTPO AMOLED | AMOLED |
سیستم عامل | اندروید 12 | اندروید 12 |
چیپست | اسنپدراگون 8 نسل 1 | اسنپدراگون 8 نسل 1 |
دوربین | لنز عریض 50 مگاپیکسل لنز تلفوتو 50 مگاپیکسل لنز الترا واید 50 مگاپیکسل لنز سلفی 32 مگاپیکسلی عریض | لنز عریض 50 مگاپیکسل لنز فوق عریض 13 مگاپیکسل لنز تله فوتو ماکرو 5 مگاپیکسل لنز سلفی 32 مگاپیکسلی عریض |
باتری و شارژدهی | باتری لیتیوم پلیمری، حجم 4600 میلی آمپر، سرعت شارژ 120 وات | باتری لیتیوم پلیمری، حجم 4500 میلی آمپر، سرعت 67 وات |
مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در طراحی و ساخت
- طراحی و ساخت Xiaomi 12
در بالا مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو با نمایش جدولی را مشاهده کردید؛ اما طبیعتا اطلاعات مهمتری باقی مانده که در ادامه به بررسی تمام آنها خواهیم پرداخت. در اینجا قصد داریم مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در طراحی و ساخت را انجام دهیم. در ابتدا به سراغ گوشی شیائومی 12 میرویم. شیائومی 12 یکی از جمعوجورترین گوشیهایی است که از این شرکت دیدهایم. این گوشی با ابعاد ۸.۲×۶۹.۹×۱۵۲.۷ میلیمتر و وزن تقریبا 180 گرمی، قرار نیست کف دست شما را اذیت کند یا به مچ دست شما آسیب برساند. به راحتی میتوانیم انگشتان خود را دور آن قرار دهیم و دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا را در لبه سمت راست لمس کنیم.
صفحه نمایش لبه خمیده وجود دارد که اطمینان میدهد دستگاه به خوبی روی دست شما قرار میگیرد و شیشهای با بافت صاف در پشت دستگاه است که برای قرارگیری انگشتان شما خوب است. برآمدگی دوربین تا حد زیادی از گوشی خارج میشود؛ بنابراین اگر آن را صاف روی میز قرار دهید، مجبور خواهید بود یک تلفن لرزان را تحمل کنید. از نظر اتصال، این گوشی دارای درگاه USB-C است اما جک هدفون 3.5 میلیمتری ندارد. همچنین یک IR Blaster وجود دارد که به شما امکان میدهد از تلفن به عنوان کنترل از راه دور برای تلویزیون یا ویژگیهای هوشمند در خانهی خود استفاده کنید. شیائومی برای گوشی خود رتبه IP ارائه نکردهاست؛ بنابراین توصیه میکنیم سعی کنید آن را در آب نیندازید یا بیش از حد گرد و خاکی آن را نگیرد.
- طراحی و ساخت Xiaomi 12 Pro
محیط اطراف دوربین squircle گوشی شیائومی 12 پرو همانند مدل سادهی آن به شکل یک مستطیل بزرگ است. پشت گوشی روکشی مثل جنس ابریشمی است که براق است و در لمس حس مخملی بودن به شما دست میدهد و همچنین بسیار مقاوم در برابر اثر انگشت است. صفحه نمایش گوریلا گلس ویکتوس است؛ در حالی که فریم آن فلزی مات و blasted است که با پنل پشتی گوشی هماهنگی کمی دارد. شیائومی 12 پرو با 205 گرم وزن، وزنی برابر با آیفون 13 پرو دارد و به طور قابل توجهی سبکتر از پرو مکس 240 گرمی است. لبه نسبتا باریک با 8.2 میلیمتر است؛ اگرچه کنارههای مخروطی آن باعث میشود که بسیار زیبا به نظر برسد.
تفاوت اصلی بین این دو گوشی در طراحی و ساخت صرفا اندازه است. نسخه Pro به طور قابل توجهی بزرگتر از نسخه استاندارد است و این صرفا یک موضوع سلیقهای یا ترجیح شخصی است و ممکن است نمایشگر بزرگتری را برای تماشای سریالهای تلویزیونی یا بازیها ترجیح دهید؛ اما اگر میخواهید چیزی که مدیریت آن با یک دست آسانتر باشد، میتوانید از یک دستگاه کوچکتر یعنی گوشی شیائومی 12 استفاده کنید. ابعاد Xiaomi 12 Pro معادل ۸.۲×۷۴.۶×۱۶۳.۶ میلیمتر و وزن 204 گرم است. در حالی که Xiaomi 12 دارای ابعاد ۸.۲×۶۹.۹×۱۵۲.۷ میلیمتر و وزن 179 گرم است.
مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در صفحه نمایش
- صفحه نمایش Xiaomi 12
پس از مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در طراحی و ساخت به سراغ مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در صفحه نمایش میرویم. با قطر مورب 6.28 اینچ، صفحه نمایش شیائومی 12 بسیار کوچکتر از چیزی است که ما در این شرکت یعنی شیائومی به آن عادت کردهایم. رزولوشن +FHD یا 1080 در 2400 است. صفحه نمایش گوشی شیائومی 12 یک پنل AMOLED است؛ بنابراین رنگها زنده به نظر میرسند و کنتراست قابل توجهی وجود دارد. حداکثر روشنایی 1100 نیت چه در داخل خانه یا زیر نور مستقیم خورشید به اندازه کافی کور خواهد بود. نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز وجود دارد؛ بنابراین نمایشگر ۱۲۰ بار در ثانیه تازهسازی میشود که باعث میشود حرکت (از بازی یا فقط گشتن در رسانههای اجتماعی) نرم به نظر برسد. شیائومی همچنین به خود می بالد که نمایشگر از 68 میلیارد رنگ با پشتیبانی از Dolby Vision و HDR10+ پشتیبانی میکند.
- صفحه نمایش Xiaomi 12 Pro
شیائومی اندازه صفحه نمایش را برای کل سری ۱۲ خود کاهش دادهاست. Mi 11 مدل قدیمیتر از این گوشی دارای صفحه نمایش 6.81 اینچی است؛ در حالی که Xiaomi 12 Pro دارای صفحه نمایش 6.73 اینچی است. اگرچه اندازه کمتر به معنای کیفیت پایین تر نیست. 12 پرو از صفحه نمایش LTPO AMOLED سامسونگ با نرخ رفرش 120 هرتز استفاده میکند. شیائومی ادعا میکند که نرخ بهروزرسانی متغیر بین 1 تا 120 هرتز است که میتواند منجر به مزایای صرفهجویی در مصرف انرژی نسبت به گوشیهایی مانند گلکسی اس 22 پلاس شود که صفحه نمایش آنها در انتهای پایینتر به 48 هرتز کاهش مییابد. همچنین میتوانید نرخ تازهسازی را روی 90 هرتز و رزولوشن را روی 1080p (در سطح نرمافزار) تنظیم کنید. بنابراین میتوانید در صورت نیاز باتری گوشی را ذخیره کنید.
صفحه نمایش شیائومی 12 پرو نیز با وضوح WQHD+ شارپ است و تراکم پیکسلی 521 PPI به آن می دهد که بالاتر از آیفون 13 پرو و سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس میباشد. با اوج روشنایی بالاتر نسبت به اکثر تلفنها در 1500 نیت، ویدیوی HDR10+ فوقالعاده به نظر میرسد و قابلیت مشاهده در فضای باز و بدون بروز مشکل را دارد. روشنایی شیائومی 12 پرو در حین پخش ویدیو به خودی خود به سطح بالایی میرسد و عناصر روشن به طرز درخشانی میدرخشند. رنگها با دقت نمایش داده میشوند و گوشی دارای طیف وسیعی از حالتهای نمایش است که نسبت به اکثر رقبا، کنترل دقیقتری روی رنگ و تعادل رنگ سفید دارد. با این تفاسیر میتوان دریافت که صفحه نمایش گوشی شیائومی 12 پرو از کیفیت نسبتا بالاتری از گوشی شیائومی 12 دارد.
مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در پردازنده
- پردازنده Xiaomi 12
بعد از بررسی و مقایسه مقایسه گوشی Xiaomi 12 Pro با Xiaomi 12 در طراحی و صفحه نمایش، نوبت آن رسیده که به یکی از مهمترین قسمتها یعنی مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در پردازنده بپردازیم. ما شیائومی 12 را بهعنوان مدرکی در نظر میگیریم که چیپستهای رده بالا اغلب بیش از ارزششان دردسر ایجاد میکنند. مطمئنا، پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 در اینجا فوقالعاده قدرتمند است؛ اما اکثر کاربران هیچ تفاوت قابل اثباتی بین آن تراشه و تراشه میان رده پیدا نمیکنند و مشکل بزرگ آن بیش از حد واضح است. وقتی دستگاه در تست بنچمارک Geekbench قرار داده شده، امتیاز چند هسته ای 3401 را به دست آوردهاست. این به چه معناست؟ این نشان میدهد که شیائومی 12 یکی از قدرتمندترین گوشیهای اندرویدی است؛ اما ارتقای معنیداری نسبت به پیشینیان یک ساله و دو ساله خود نداشتهاست.
بازی در شیائومی 12 تجربه چشمگیری خواهد بود؛ با تاخیرهای اندک و زمان بارگذاری سریع. با این حال، جنبه منفی اسنپدراگون 8 نسل 1 به این نکته توجه داشت که مانند نسلهای قبل خود، این اسنپدراگون 8 در استفاده شدید مستعد گرم شدن سریع است و این شامل بازی نیز میشود. بنابراین یک بازی مثل PUBG: New State باعث میشود که گوشی به طور قابل توجهی گرم شود. این مشکل داغ شدن بیش از حد میتواند برای گیمرهای پرکار موبایل مشکل ساز باشد؛ به خصوص که پردازندههای میانرده سری اسنپدراگون 700 این مشکل را ندارند و بازی روی آنها خیلی متفاوت نیست.
- پردازنده Xiaomi 12 Pro
شیائومی 12 پرو با قدرت بالا، یک گوشی گیمینگ توانمند است و بدون اینکه خیلی داغ شود، کارهای روزمره و سنگین را به راحتی پردازش می کند. با استفاده از چیپست Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1، تعجب آور نیست که عملکرد تقریبا در تمام برنامه هایی که استفاده کنید بسیار چشمگیر باشد.
بنچمارکها با سایر گوشیهای اسنپدراگون 8 نسل 1 مطابقت دارند. بهطور میانگین امتیاز 12، حدود 3600 در GeekBench 5.1 (چند هستهای) و بین 8000 تا 9899 در 3DMark Wildlife است. در حالی که این گوشی از گوشیهای بازی مانند ZTE Nubia Red Magic 7 عقبتر است، برای اندرویدی که ظاهر گوشیهای گیمینگ را ندارد، تقریبا خوب است. در کل عملکرد هر دو گوشی در پردازنده قابل قبول است. با توجه به داغ شدن شیائومی 12 هنگام استفاده و نبودن این مشکل در شیائومی 12 پرو، میتوان گفت گوشی شیائومی 12 در پردازنده میتواند در جایگاه بالاتری قرار بگیرد.
مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در دوربین
- دوربین Xiaomi 12
در این بخش به مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در دوربین خواهیم پرداخت. ابتدا از دوربین گوشی شیائومی 12 شروع میکنیم. شیائومی 12 دارای سه دوربین پشتی، دوربین اصلی 50 مگاپیکسل، دوربین اولترا واید 13 مگاپیکسل و دوربین تله فوتو 5 مگاپیکسل است. از نظر زمینه، این همان گوشی Mi 11 است؛ به جز اینکه دوربین 108 مگاپیکسلی آن گوشی با یک دوربین 50 مگاپیکسلی جایگزین شده است که ظاهرا شیائومی میخواهد از رزولوشن بالای خود خارج شود. رزولوشن همه چیز برای عکاسی نیست. احتمالا به همین دلیل است که کاهش 108 مگاپیکسلی به 50 مگاپیکسل شیائومی را واقعا میتوان به عنوان یک ارتقا توصیف کرد. اندازه سنسور اکنون بزرگتر است و این به این معنی است که تصاویر روشنتر هستند. تصاویر گرفته شده در دوربین اصلی، با رنگ های زنده، کنتراست چشمگیر و جزئیات زیاد، خوب به نظر میرسند. این مورد برای تصاویر افراد، اشیاء نزدیک یا مناظر وسیع تر است.
- دوربین Xiaomi 12 Pro
دوربین شیائومی 12 پرو یکی از ضعیفترین دوربینهای پرچمدار است. با زوم اپتیکال خود نسبت به Pixel 6 Pro ارزانتر دسترسی کمتری دارد و دوربین فوق عریض گوشی فاقد فوکوس خودکار است. این بدان معناست که شیائومی 12 پرو نمیتواند اشیاء نزدیک را با وسیعترین میدان دید خود قفل کند. در واقعیت، ترکیب دوربین سه گانه 50 مگاپیکسلی گوشی هنوز عالی کار میکند و با نرم افزار هوشمند به آن کمک میکند تا خروجی قابل اعتماد خوبی بگیرد. با شروع مشخصات، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی شیائومی 12 پرو از سنسور IMX 707 سونی پشتیبانی میکند. با اندازه 1/1.28 اینچ، در حالی که به اندازه سنسور 1/1.12 در Mi 11 Ultra بزرگ نیست، همچنان یکی از بزرگترین سنسورهای دوربین موجود در بازار است و از گلکسی اس 22 اولترا و سونی اکسپریا پرو بیشتر است. در این زمینه نیز شیائومی 12 پرو بهتر است.
مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو در باتری
- باتری Xiaomi 12
شیائومی 12 با ظرفیت 4500 میلیآمپر ساعتی، تقریبا متوسط ظرفیت باتری را در مقایسه با پرچمدارهای رقیب ارائه میدهد؛ اگرچه قطر کوچک 6.28 اینچی واقعا 4500 میلیآمپر ساعت بزرگ را در خود به خوبی قرار می دهد. با این حال، متأسفانه، استقامت کلی باتری چندان قابل توجه نیست. SoCهای پرچمدار بهخاطر مصرف انرژی نسبتا بالای خود مشهور هستند. بنابراین انتظار نمیرفت که زمان اجراهای خوبی را شروع داشته باشیم. پخش ویدیوی این گوشی احتمالا تنها جزء رضایتبخش در باتری با مقدار کلی 82 ساعت است. در مقایسه با دیگر گوشیهای هوشمند مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 1، اکثر موبایلهایی که از این SoC استفاده میکنند، امتیازات بهتری با ظرفیت باتری مشابه دارند. حتی سامسونگ گلکسی اس 22 پلاس با باتری 4500 میلیآمپر ساعتی و صفحه نمایش به میزان قابل توجهی بزرگتر در تمام تستها شیائومی 12 را شکست میدهد.
- باتری Xiaomi 12 Pro
ظرفیت باتری شیائومی 12 پرو با 4600 میلیآمپر ساعت به عنوان یک گوشی پرچمدار زیاد نیست و این روزها اکثر پرچمداران حدود 5000 میلی آمپر ساعت دارند. با این وجود، باتری شیائومی 12 پرو هنوز بزرگتر از باتری اس 22 پلاس. مجموعهای از تنظیمات باتری وجود دارد که به شما کمک میکند تا با یک بار شارژ، طول عمر بیشتری داشته باشید. حالت عملکرد همزمان با مصرف انرژی بیشتر، کیفیت بازی را افزایش میدهد؛ در حالی که Battery Saver فرآیندهای پسزمینه را خاموش میکند و Ultra Battery Saver همه ویژگیهای گوشی را غیر از ابتداییترین ویژگیها غیرفعال میکند. چیزی که از عمر باتری شیائومی 12 پرو چشمگیرتر است، سرعت شارژ آن است که برای شارژ کامل در کمتر از 20 دقیقه به 120 وات میرسد. این سریعترین شارژر در میان گوشیهای هوشمند، در کنار شیائومی 11 تی پرو است. در نهایت برنده شیائومی 12 پرو است.
جمع بندی
در مقایسه شیائومی 12 با 12 پرو و با دیدن ویژگیهای مختلف و اطلاعات سخت افزاری این دو مدل گوشی پرچمدار شیائومی، احتمالا متوجه این موضوع شدهاید که هر دوی این گوشیها از قیمت بالایی برخوردار هستند. هم اکنون قیمت گوشی شیائومی 12 تقریبا 18 میلیون تومان و قیمت گوشی شیائومی 12 پرو تقریبا 25 میلیون تومان است. در نهایت میتوان گفت هر دوی اینها ارزش خرید دارند؛ ولی طبیعتا شیائومی 12 پرو یک سر و گردن از شیائومی 12 بالاتر است و اگر قدرت خرید گوشی بالای 20 میلیون تومانی را دارید، بی درنگ شیائومی 12 پرو را انتخاب کنید.
منبع: techradar
دیدگاه خود را بنویسید