اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸، بهترین تراشه ۲۰۲۱ کدام است؟ برای مقایسه این دو تراشه، باید عملکرد آن‌ها را در شرایط مختلف بررسی کنیم. معمولاً در چنین مقایسه‌هایی تعیین گوشی‌های معیار برای هر تراشه کار دشواری است؛ اما در مورد مقایسه اگزینوس ۲۱۰۰ با اسنپدراگون ۸۸۸ چنین نیست. سامسونگ گوشی‌های پرچم‌دارش یعنی سری S را در بازار آمریکا با تراشه اسنپدراگون و در دیگر کشورها با تراشه اگزینوس عرضه می‌کند. قوی‌ترین گوشی سامسونگ یعنی Galaxy S21 Ultra، بسته به بازارهای مختلف با تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شده است. همین موضوع آن را به بهترین گزینه برای انجام مقایسه بین این دو تراشه می‌کند؛ دو گوشی با مشخصات کاملاً یکسان و تراشه‌های متفاوت، شرایط مقایسه را به معنای واقعی ایده‌آل می‌کند. گوشی‌های زیادی با تراشه‌های اسنپدراگون ۸۸۸ به بازار عرضه شده‌اند، اما اگزینوس ۲۱۰۰ تراشه اختصاصی سامسونگ است و فقط در محصولات رده‌بالای همین شرکت استفاده خواهد شد. برای آشنایی کامل با مزایا و معایب اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸ همراه همه‌چی آنلاین باشید.

مقایسه اگزینوس ۲۱۰۰ با اسنپدراگون ۸۸۸: مشخصات

مقایسه اگزینوس ۲۱۰۰ با اسنپدراگون ۸۸۸: مشخصات

با اینکه مشخصات به تنهایی نمی‌تواند دلیلی بر برتری اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸ باشد، اما پیش از هر چیز لازم است از مشخصات دقیق این دو رقیب آگاهی کامل داشته باشیم. مشخصات دقیق این دو تراشه در وبسایت NanoReview قرار گرفته است. حقیقت این است که شباهت‌ها بیشتر از تفاوت‌ها به چشم می‌آیند. امسال برای اولین بار سامسونگ تصمیم گرفته که دیگر از هسته‌های پردازشی اختصاصی‌اش استفاده نکند و فقط پردازنده‌های ARM را به کار گیرد. هر دو تراشه از یک پردازنده فوق‌ قوی، سه پردازنده قوی و چهار پردازنده ضعیف‌تر تشکیل شده‌اند. اما تشابه در این زمینه به همینجا ختم نمی‌شود و تک‌تک پردازنده‌ها مشابه هستند و تنها تفاوت به کلاک در نظر گرفته شده برای هر کدام برمی‌گردد. طبیعتاً پردازنده‌های گرافیکی کاملاً متفاوت هستند و در اگزینوس ۲۱۰۰ از Mali G78 و دراسنپدراگون ۸۸۸از Adreno 660 استفاده شده است. اما کلاک هسته‌های پردازشی و پردازنده‌های گرافیکی متفاوت چقدر بر عملکرد تأثیر خواهند گذاشت؟ در ادامه این مطلب شرایط مختلفی را بررسی خواهیم کرد.

مقایسه عملکرد

مقایسه عملکرد

برای عادلانه نگه داشتن شرایط مقایسه، هر دو مدل اسنپدراگون و اگزینوس گوشی سامسونگ Galaxy S21 Ultra در رزولوشن پیش‌فرض یعنی فول‌ اچ‌ دی قرار گرفتند. گزینه Adaptive frame rate هم روشن بود تا نرخ بازسازی تصویر به صورت خودکار و بر اساس محتوا تغییر کند. در چنین شرایط کاملا برابری، نتایج تست‌های بنچمارک برای اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون در پردازنده ی گرافیکی (3DMark) برای اگزینوس 7761 و برای اسنپدراگون 7895 است. همچنین در بنچمارک GeekBench 5 در بخش تک هسته ای، پردازنده ی اگزینوس دارای عدد 1109 و اسنپدراگون دارای عدد 1098 هستند. در بخش چند هسته ای نیز پردازنده ی اگزینوس دارای رقم 3620 بوده و اسنپدراگون نیز دارای رقم 3363 است. در بنچمارک AnTuTu هم عملکرد کلی این دو پردازنده به ترتیب 644316 و برای اسنپدراگون 701672 ارزیابی شده است. 

با توجه به کلاک بالاتر پردازنده‌ها در اگزینوس ۲۱۰۰، عملکرد بهتری را چه در بخش تک هسته‌ای و چه چند هسته‌ای شاهدیم. اما در مورد پردازنده گرافیکی، طبق معمول همیشه عملکرد بهتر اسنپدراگون ۸۸۸ به وضوح مشخص است. اما نباید پیشرفت سامسونگ را در این زمینه دست‌کم بگیریم؛ اختلاف عملکرد گرافیکی نسبت به سال گذشته، بسیار کمتر شده است. دو پردازنده نسل قبلی، یعنی اگزینوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ به ترتیب امتیازهای ۷۷۶۱ و ۷۸۹۵ را کسب کرده‌اند. تست بنچمارک AnTuTu هم در عملکرد کلی، نتیجه را به نفع تراشه کوالکام نشان می‌دهد. دلیل اصلی اختلاف محسوس در این آزمون همان تفاوت پردازنده‌های گرافیکی است. 

برای مجموعه آزمایش‌های بعدی، به چیز پیچیده‌تری نیاز بود و بنابراین از تست‌های پیاپی AnTuTu استفاده کردیم. از آنجایی که هر بار بنچمارک گرفتن فشار زیادی به گوشی وارد می‌کند، نتایج جذابی انتظارمان را می‌کشند! پردازنده ی اگزینوس در نوبت های اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم این آزمایش به ترتیب ارقام 62500، 57500، 57000، 47500 و 47500 را کسب کرد. در آن سوی میدان نیز پردازنده ی اسنپدراگون به ترتیب ارقام 66000، 62500، 61500، 60000 و 61500 را به دست آورد که نشان از برتری این پردازنده نسبت به همتای اگزینوسی خود دارد.

اجرای متوالی بنچمارک AnTuTu به وضوح نشان می‌دهد که عملکرد اسنپدراگون ۸۸۸ نسبت به اگزینوس ۲۱۰۰ پایدارتر است. در این آزمون سعی کردیم که با رند کردن نتایج خیلی درگیر بازی اعداد نشویم، ‌اما تفاوت عملکرد در همه مراحل غیر قابل چشم‌ پوشی است. خصوصاً که در پنجمین آزمون، اسنپدراگون ۸۸۸ مجدداً نتیجه مرحله سوم را تکرار کرد و نشان داد که ضمن پایداری بیشتر، زودتر هم به قدرت اصلی خود باز می‌گردد. در نهایت هم سراغ عملکرد باتری این دو گوشی را در شرایط بسیار پر فشار خواهیم رفت. اسنپدراگون ۸۸۸ در تست مقاومت باتری، ۱۹۹ دقیقه و اگزینوس ۲۱۰۰، ۲۲۶ دقیقه دوام آوردند. در واقع در شرایط بروز فشار سنگین، اگزینوس فشار کمتری را متحمل می‌شود و در نتیجه عمر باتری طولانی‌تری خواهد داشت. در این مورد، در واقع انتخاب بین عمر باتری بیشتر و عملکرد بهتر است. 

جمع‌بندی: اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸؟

جمع‌بندی: اگزینوس ۲۱۰۰ یا اسنپدراگون ۸۸۸؟

سامسونگ در زمینه تولید تراشه در سال ۲۰۲۱ پیشرفت‌های بزرگی داشته و نشان داد که استفاده از پردازنده‌های ARM عملکرد را تا چه اندازه بهبود داده است. با اینکه عملکرد کلی اگزینوس ۲۱۰۰ در مقایسه اسنپدراگون ۸۸۸ همچنان کمی ضعیف‌تر است، اما این اختلاف بسیار کمتر از سال‌های گذشته است. پیش از این همیشه نسخه اسنپدراگون از گوشی‌های سامسونگ پیشنهاد می‌شد؛‌ اما در حال حاضر می‌توانیم عملکرد هر دو تراشه را عالی بدانیم. اما عملکرد گرافیکی اسنپدراگون همچنان با اختلاف برتر است و افرادی که اهل بازی هستند، بدون هیچ شکی باید اسنپدراگون ۸۸۸ را انتخاب کنند. اما در مجموع، باید در اگزینوس ۲۱۰۰ با اسنپدراگون ۸۸۸، برنده نهایی را اسنپدراگون ۸۸۸ بدانیم. درست است که اگزینوس ۲۱۰۰ شارژدهی بهتری دارد و امتیازهای بهتری در بخش پردازنده ثبت کرده است؛ اما اسنپدراگون تجربه‌ای پایدارتر را به ارمغان می‌آورد که استفاده از گوشی را برای کاربر لذت‌بخش‌تر می‌کند.

منبع