با بزرگ‌تر شدن باتری‌ها، دستگاه‌ها از نظر انرژی کارآمدتر می‌شوند، اما عمر باتری همچنان برای اکثر کاربران مشکلات باتری گوشی موضوع چالش‌برانگیزی به‌شمار می‌آید. طبیعت فناوری مدرن چنین است، زود خالی شدن باتری جزئی از آن است. هرچه باتری‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، نیاز ما به گوشی‌ها بیشتر می‌شود و دوباره مشکل زود خالی شدن باتری را خواهیم داشت. 

اما این بدان معنا نیست که باید چندین بار در روز به برق متصل شویم. اگر باتری گوشی شما سریع‌تر از آنچه باید خالی می‌شود، شناسایی دلایل زود خالی شدن باتری و یافتن راه گریز از آن بسیار مهم است. باید بدانیم که زود خالی شدن باتری می‌تواند دریچه‌ای باشد به مشکلات سخت افزاری گوشی یا ایرادات نرم‌افزاری تلفن هوشمند ما.

زود خالی شدن باتری بسیار ناامید کننده است، به‌خصوص زمانی که ما بیرون از خانه هستیم و به گوشی‌های هوشمند خود نیاز داریم. گاهی اوقات ساعت‌ها گوشی خود را شارژ می‌کنیم تا در نیمی از زمان شارژ آن خالی شود. اما دقیقاً دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی چیست؟ ما اینجا هستیم تا هر آنچه درباره یک باتری لازم است بدانید را به شما بگوییم. همچنین راه‌حل‌هایی برای مقابله با زود خالی شدن باتری برای گوشی‌های شما داریم. پس بیایید قبل از خاموش شدن گوشیتان به آن بپردازیم!

ساز و کار باتری موبایل

ساز و کار باتری موبایل

گوشی‌های هوشمند مدرن از باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌کنند که برای بهترین عملکرد در محیط دمای اتاق کالیبره شده‌اند. گرمای بیش از حد یا دمای بسیار پایین می‌تواند باعث افت شدید شارژ باتری یا خرابی دائمی باتری شود. واحد اندازه‌گیری ظرفیت باتری mAh و به معنای میلی‌آمپر ساعت است. میلی آمپر ساعت یعنی میزان زمان دوام باتری در جریان تخلیه آمپر.  در ابتدا ممکن است پیچیده به نظر برسد، اما واقعاً اینطور نیست. به‌عبارت دیگر، اگر باتری‌ای داشته‌ باشید و ندانید ظرفیت آن چقدر است، میزان زمانی که طول می‌کشد تا تمام گنجایش باتری شما خالی شود، ظرفیت آن به میلی‌آمپرساعت است. 

برای مثال اگر هر ساعت باتری شما 1000 میلی‌آمپر مصرف کند و طی 7 ساعت باتری گوشی شما تمام شود، یعنی شما یک باتری 7000 میلی‌آمپر ساعت دارید. یکی از بزرگ‌ترین شکایت‌هایی که در مورد گوشی‌های هوشمند یا تبلت‌ها می‌شنویم این است که باتری آن‌ها در وسط روز تمام می‌شود. اگر می‌خواهید یک تجربه خوشایند در استفاده از دستگاه خود داشته باشید، اندازه میلی‌آمپر ساعت یکی از اولین ارقامی است که باید به آن نگاه کنید. بسیاری از گوشی‌های هوشمند دارای باتری‌های غیرقابل تعویض هستند، خلاف آنچه چندین سال پیش مرسوم بود و درب پشت گوشی قابل گشایش بود، هم‌اکنون تنها به‌وسیله پیچ‌گوشتی یا ابزارهای خاص، دسترسی به باتری امکان‌پذیر است. 

خارج از دسترس بودن باتری، به کمک عملکرد باتری می‌آید و قطعات بدون دخالت ما به کار خود ادامه می‌دهند. پرمصرف‌ترین اجزای گوشی‌های هوشمند پردازنده مرکزی و نمایشگرهای آن‌ها هستند. زمانی که نور صفحه را بالا می‌برید یا با برنامه‌ای سنگین کار می‌کنید، حتما متوجه زود خالی شدن باتری گوشی می‌شوید اما نمی‌توان گفت تنها دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی همین دو نکته است.

دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی

دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی

باتری همانطور که گفته شد از ظرفیت مشخصی برخوردار است و همان قدر با شما همکاری می‌کند. سوالی که بعد از طرح نکات بالا پیش می‌آید این است: دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی چیست؟ زود خالی شدن و مشکلات باتری گوشی، بدون توجه به مدل و برند، می‌تواند دلایلی عمومی داشته‌باشد اما چند دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی را به‌طور جامع دربرمی‌گیرد.

  • روشنایی بالای صفحه نمایش و عدم تنظیم نور روزانه و شبانه یا تنظیم خودکار
  • باز بودن برنامه‌ها در پس‌زمینه و نبستن آن‌ها در فضای بکگراند
  • اتصال دائم به شبکه وایفای و یا یک گجت بلوتوثی
  • قدیمی بودن باتری و مستهلک بودن آن
  • روشن بودن GPS و برنامه‌های مسیریابی
  • ازدیاد تعداد نوتیفیکیشن‌ها

سرخط دلایل زود خالی شدن باتری در بالا ذکر شد. مقابله با مسبب‌های زود خالی شدن باتری گوشی چندان سخت به‌نظر نمی‌رسد. شاید با یک جمله توضیح، بتوانید چند ساعت به عمر روزانه باتری خود اضافه کنید. برای مثال، تمام ما با شیوه تنظیم نور صفحه آشنا هستیم. برای تنظیم روشنایی نور صفحه، نشان‌گر میزان روشنایی در تمام گوشی‌های هوشمند وجود دارد که با کشیدن منوی ابزارهای کاربردی گوشی موبایل خود می‌توانید به آن دسترسی داشته‌باشید و نیازی به مراجعه به تنظیمات اصلی گوشی نیست. فقط کافیست میزان نور را روی مقدار مناسب تنظیم کنید و یا روی حالت خودکار قرار دهید که بتواند نور صفحه را متناسب با نور محیط تنظیم کند. در این صورت نیازی به تنظیم دستی و دائم آن نیست و شما لازم نیست همیشه نگران وضعیت روشنایی صفحه باشید.

هر برنامه‌ای برای اجرا فضایی از پردازشگر شما را به‌کار می‌گیرد. پردازشگر گوشی نظیر موتوری که نیاز به بنزین داشته‌باشد فوراً از باتری تغذیه می‌کند. این مصرف در برنامه‌هایی که در حال کار با آن‌ها هستید بیشتر است. باید بدانید که خروج از یک برنامه به‌تنهایی باعث بسته‌شدن آن نمی‌شود و همچنان برنامه مورد نظر، در زیر برنامه‌های دیگر از پردازشگر گوشی استفاده می‌کند. تا وقتی که این استفاده در جریان باشد، باتری زود خالی می‌شود. بهتر است برنامه‌های باز در پس‌زمینه را دائم ببندید. این عمل موجب کاهش مصرف باتری و افزایش طول عمر آن در دراز مدت می‌شود. همچنین نوتیفیکیشن‌ها هم باعث باز شدن برنامه‌ها در بک گراند می‌شوند و هم بابت روشن شدن صفحه به زود خالی شدن باتری دامن می‌زنند.

مهم است که دائم به جریان اینترنت اعم از وای فای یا دیتا متصل نباشید. سرچ آنتن و استفاده از سخت‌افزار اتصال به مودم از طریق امواج وای‌فای، باتری زیادی مصرف می‌کند. این موضوع موجب زود خالی شدن باتری می‌شود. بهتر است در مواقعی که با اینترنت خود کاری ندارید آن‌را خاموش کنید تا باتری گوشی شما سالم بماند. همچنین جستجوی موقعیت و مسیریابی از طریق GPS موضوع دیگریست که باتری گوشی شما را به‌ سرعت خالی می‌کند. این موضوع شاید درجا به شما نشان دهد که دلیل سریع تمام شدن باتری گوشی است. با چند دقیقه روشن گذاشتن GPS می‌توانید کاهش باتری را به چشم ببینید پس توجه داشته‌باشید که بعد از استفاده از موقعیت‌یاب، آن‌را فورا خاموش کنید. 

البته باید بدانید که باتری‌هایی که قدیمی هستند به مرور زمان دچار کاهش ظرفیت mAh می‌شوند و مانند سابق توانایی ذخیره انرژی را نخواهند داشت. همچنین ممکن است گوشی شما به خاطر وجود مشکلات سخت‌افزاری نظیر خراب بودن سوکت شارژ گوشی، دچار مشکل زود خالی شدن باتری باشد. بعضی از کاربران مشکل شارژ نشدن گوشی در حالت خاموش را نیز مشاهده کرده‌اند. در این موارد حتماً از سلامت سخت‌افزاری گوشی، آداپتور یا سیم شارژر اطمینان حاصل کنید تا با زود خالی شدن باتری مواجه نشوید.

چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم

چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم

همان طور که بالاتر گفتیم، کالیبره نبودن باتری گوشی یکی از مهم‌ترین دلایل زود خالی شدن باتری گوشی‌های هوشمند است. قبل از اینکه به بررسی مشکلات هر برند در عملکرد باتری بپردازیم، مهم است که درباره از کالیبر بودن رقم اعلامی مطمئن باشید. چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟ مشکل اساسی این است که هیچ راه مطمئنی برای دانستن این که یک باتری در هر لحظه دقیقاً چقدر انرژی دارد وجود ندارد. (باتری یک سیستم ذخیره سازی الکتروشیمیایی است که همیشه در حال تغییر و پوسیدگی است و هرگز از یک بار شارژ به شارژ دیگر دقیقاً یکسان رفتار نمی‌کند.) تنها راه قابل اطمینان برای اندازه‌گیری میزان شارژ آن، شارژ کامل باتری، سپس تخلیه کامل آن و اندازه گیری میزان آن است. 

بدیهی است که هربار که می‌خواهیم سطح باتری را بررسی کنیم، نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم، بنابراین باید از روش‌های غیرمستقیم استفاده کنیم. کالیبراسیون نسبت‌به مبناهای «شارژ کامل» و «تخلیه کامل» در سیستم مدیریت باتری کمک می‌کند تا تخمین‌ها را دقیق نگه دارید و دیگر نیازی به حدس زدن نباشد. بدون کالیبراسیون، درصد نمایش داده‌شده به عنوان مانده باتری نادرست خواهد بود و دستگاه شما ممکن است رفتار عجیبی از خود نشان دهد. برای مثال، به طور ناگهانی خاموش شود، با اینکه درصد شارژ باتری را بالای نصف نشان می‌دهد دارد. حال این سوال پیش می‌آید که چگونه باتری گوشی را کالیبره کنیم؟ هر نشانگری نیاز به کالیبره شدن دارد. 

هرچیزی که قرار است به‌عنوان معیار اندازه‌گیری استفاده شود، باید به دقت سنجش مجدد و بررسی شود. برای این کار گوشی هوشمند خود را تا 100% شارژ کنید و حداقل دو ساعت دیگر به شارژ آن ادامه دهید. یعنی دستگاه به شارژر متصل و قطع نباشد. سپس از دستگاه خود استفاده کنید تا زمانی که به دلیل باتری کم خاموش شود. بسیار مهم است که دلیل خاموشی، صفر شدن میزان باتری باشد. اگر باتری شما کالیبره نباشد، ممکن است عددی زیاد را به عنوان شارژ نشان دهد، با‌ اینکه انرژی باتری آن به‌صورت واقعی رو به ‌اتمام است. بعد از این مرحله، گوشی را بدون وقفه تا 100 درصد شارژ کنید. از این به‌ بعد باید درصد  شارژ درست در گوشی شما نمایش داده شود.

زود خالی شدن باتری گوشی سامسونگ

حال که بحث زود خالی شدن باتری است، باید بگوییم که یکی از درگیری‌های اصلی سامسونگ در تولید گوشی هوشمند، باتری آن بوده است. شاید به‌خاطر داشته‌باشید که در سال 2016، آتش سوزی در نوت 7 سامسونگ منجر به بزرگترین فراخوان بازگشت تلفن در تاریخ شد، زمانی که حدود 2.5 میلیون دستگاه در سراسر جهان فراخوان شدند تا به کارخانه تحویل داده‌شوند. تحقیقات نشان داد که بدنه گوشی برای باتری‌ها خیلی کوچک است و باعث اتصال کوتاه و گرم شدن بیش از حد آنها می‌شود. سامسونگ بعداً یک گروه مشاوره باتری تشکیل داد و قواعد کنترل کیفیت را تغییر داد تا از تکرار آن جلوگیری کند.

زود خالی شدن باتری گوشی سامسونگ

سامسونگ در وب‌سایت خود می‌گوید: زود خالی شدن باتری گوشی سامسونگ و طول عمر باتری بسته به عوامل مختلفی از جمله دفعات استفاده از دستگاه، تعداد برنامه‌های نصب شده و برنامه‌های در حال اجرا، خطاهای سیستم عامل و اتصال به شبکه‌های گوناگون است. شبکه‌های 5g ممکن است باتری را سریع‌تر خالی کنند، اما تلفن‌های گلکسی از نرم‌افزار پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی برای کنترل موثر مصرف باتری متناسب با الگوهای استفاده شما استفاده می‌کنند.

سامسونگ همچنین توصیه‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف باتری گوشی‌هایش دارد. توصیه اصلی سامسونگ این است که در تنظیمات هر برنامه، انتخاب کنید که آیا این برنامه اجازه دارد در پس‌زمینه فعال باشد و از cpu شما بهره بگیرد یا خیر؟ شبکه یکی دیگر از توصیه‌های اصلی سامسونگ در خصوص زود خالی شدن باتری گوشی سامسونگ استفاده بهینه از شبکه 5g است که البته هنوز در ایران همه‌گیر نشده است. سامسونگ توصیه می‌کند که قبل از هر چیزی، مطمئن شوید که آیا نرم‌افزار دستگاه شما و برنامه‌های مرتبط به آخرین نسخه به‌روزرسانی شده‌اند یا خیر. در به‌روزرسانی‌ها معمولاً ایرادات برطرف شده و مشکلاتی نظیر زود خالی شدن باتری گوشی برطرف می‌شوند. برای به‌روزرسانی نرم‌افزار دستگاه خود، این مراحل را دنبال کنید:

  • به تنظیمات > به‌روزرسانی نرم‌افزار بروید.
  • روی دانلود و نصب ضربه بزنید.
  • دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.

زود خالی شدن باتری گوشی شیائومی

یکی از نقاط مثبت گوشی‌های شیائومی باتری آن است. این گوشی‌ها اغلب با وزنی بیشتر تولید شده و باتری‌های بزرگ‌تری را در خود جای داده‌اند. همچنین عملکرد باتری‌های شیائومی مناسب بوده و این موضوع باعث می‌شود که برخی به خاطر باتری سراغ این گوشی‌ها بروند. پس می‌توان گفت مشکل زود خالی شدن باتری در شیائومی کمتر وجود دارد. با این‌ حال گوشی‌های شیائومی به باگ‌های دوره‌ای معروف هستند و هر چند وقت یکبار ممکن است به دلایلی، مشکلی در نرم‌افزار آن پیش بیاید. بااین‌حال، آپدیت os یا سیستم عامل شیائومی بصورت ماهانه در جریان است. شما نسخه miui خود را دائم باید چک کنید که به آخرین نسخه آپدیت شده‌باشد.

همچنین برای حل مشکل زود خالی شدن باتری گوشی شیائومی می‌توانید cacheهای ساخته‌ شده توسط برنامه‌های نصبی آن را زود به ‌زود پاک کنید. راه‌های عمومی نظیر کاهش نور صفحه و غیره را نیز امتحان کنید. اگر همچنان با زود خالی شدن باتری گوشی شیائومی خود دست و پنجه نرم می‌کنید، راه زیر را امتحان کنید.

1. به منوی تنظیمات در گوشی هوشمند بروید.

2. بر روی گزینه Battery کلیک کنید.

3. دوباره روی گزینه باتری کلیک کنید برنامه‌ها و میزان مصرف آن را مشاهده خواهید کرد.

4. حالا برنامه‌هایی که بیشترین مصرف از باتری را دارند بررسی کنید. اگر نیازی به آن برنامه ندارید، آن را پاک کرده و یا با گزینه Force stop اجرای برنامه‌ها را متوقف کنید.

زود خالی شدن باتری آیفون

زود خالی شدن باتری آیفون

گوشی‌های آیفون از گران‌ترین گوشی‌های بازار محسوب می‌شوند. کاربران تجربه کاربری این گوشی‌ها را بسیار دوست دارند اما با ‌این حال مشکل زود خالی شدن باتری آیفون یک مشکل جدی است. شاید شرکت ایفون بیشترین انرژی را برای ساخت بهترین باتری برای گوشی‌هایش نگذاشته ‌است. با این ‌حال سایت اپل پیشنهاد می‌کند که گوشی خود را به آخرین نسخه ios آپدیت کنید. البته برخی از کاربران معتقدند که وقتی دستگاه‌های قدیمی‌تر آیفون خود را آپدیت می‌کنند، دچار مشکلات زود خالی شدن باتری می‌شوند چراکه گاهی آپدیت‌های جدید سیستم‌عامل‌های آیفون برای گوشی‌های قدیمی‌تر سنگین است و باتری بیشتر مصرف می‌کند. در این‌ صورت قبل از آپدیت بررسی کنید که نظر سایر کاربران درباره تجربه‌شان از آپدیت به ios جدید چه بوده و سپس آپدیت کنید.

راه دیگر حل مشکل زود خالی شدن باتری استفاده از ویژگی سلامت باتری است. به‌لطف ویژگی معرفی شده با iOS 14، تلفن شما تغییرات خاصی را در تنظیمات برای حفظ عمر باتری آیفون توصیه می‌کند. برای اینکه بفهمید چرا آیفون شما سریع‌تر از آنچه باید باتری‌اش را خالی می‌کند، از این مراحل برای بررسی پیشنهادات سلامت باتری استفاده کنید.

  • به تنظیمات گوشی خود بروید
  • صفحه را تا گزینه باتری اسکرول کنید
  • روی Battery Health ضربه بزنید
  • در صفحه بعدی، آیفون شما تغییراتی را در تنظیمات پیشنهاد می کند که عمر باتری را بهبود می بخشد.

منبع: historyofbatteries